PUŞİ

dağdaki teröristlerin boynuna doladıkları
onların simgeleri haline gelmiş canlandırma filmlerdede görüyoruzz..
bunu nasıl olurda moda yaparız nasıl olurda kullanırız...
sonra demezlermi bizim giysilerimizi puşi yapmışlar :roflol:

bence hemde zevksiz bişey hadi desenliler neysede
o siyah beyaz kırmızı beyaz kareliler çok çikinnn :1closedeyes:

Katılıyorum sana arkadaşım. Ben şahsen siyah beyaz yerine kırmızı beyaz türk bayraklı tercih ederim oda doğu kültürü olduğu için, Ama bir terörüste yakıştırılanı asla kendime yakıştırmam...

moda diye bu adamın kullanmış olduğu ,onun gibilerle tanınmış olan bir simgeyi kullanmayı kendime yakıştıramam,tabiki bu benim görüşüm...

pesmerge.jpg

moda diyede senelerce peşmergelerin takmış olduğu,pkk ile özdeşleşmiş bir simgeyi kullanmak ne kadar milliyetçi duygularla bağdaşır bi düşünmek lazım .tabiki dediğim gibi bu benim milliyetçi görüşümle uyuşmadığı için böyle düşünüyorum,
herkesin görüşünede saygı duymak gerekir

ya arkadaşlar farklı desende ,çiçekli,yada farklı tasarımdakileredemi puşi deniyor bilmiyorum ama ben bu desen ve bu renk için yorum yaptım yoksa diğerleri şal gibi eşarp gibi zaten

kürtçesi poşu yada türkcesi puşi yi etnik kültürel bi öğe olarak görürüm ki öyle bu tür seylerede cok meraklıyımdır ne zamandır almayıı düşünüyorum ama arkadaslarımdan istiyicem :D bedavaya getircem ayni :P

Puşinin kısa tarihi
Puşinin kullanımı 1900'lü yılların başlarına kadar uzanıyor. Diyarbakır’da bugünkü tekstilin ilk adımlarından olan atölyelerde, mantin çarşaf ve puşi üretilirdi. Şu anda Bursa'da üretilen bir milyon ipek kozası üretimi 1930'lu yılların başlarında Diyarbakır'daki ipek kozası üretimine denk düşüyor neredeyse. Diyarbakır'da İpekböcekçiliği Enistütüsü varlığından bahsetmek mümkün. Diyarbakır'da, 1940'ların başlarından bu yana bu işle ilgilenen 276 ailenin 250'si Süryani ve Ermeni. Puşi sanayisi 1946'da Ermeni ve Süryaniler üzerinde baskıların yoğunlaşmasına kadar sürmüş.

ayrıcaa bir arkadasımın eklediği sey beyaz olan puşi barışı simgeler kırmızı olan puşi ise akan kanın durdurulmasını ister

Antipati duymanızın nedeni nedir acaba ? Doğu da Türkiye'nin bir parçası.Bu durumdan rahatsızmısınız.?

canım hemen yanlış anlama tabiiki türkiyenin bir parçası hatta dogu anadolu en büyük bölgesi ama şu var: genelde kapalı giyim tarzına sahip bir bölgeden bahsediyoruz burda.

Kizlar bende siyah beyaz.. vede yeni aldigim kirmizi beyaz pusi var..
Bilmiyorum sanki insanlar önyargiyla yaklasacaklar gibime geliyo ve bundan dolayi birkez olsun takamadim siyah beyazliyi.. Hele terör olaylari ciktigi zamanda almistim sansima pkk simgesi diye biliyo cogu kisi bunu ama sokakta bönbön bakmalara maruz kalmak istemedigimden kullanamiyorum, üstelik esmer oldugumdan dahada dikkat ceker.. Sansima da moda oldu..
Ben türküm türk bakmayin öyle demektense kullanmadim..

Kirmizi beyaz pusi ise filistinliler ait diye biliyorum, herkes moda gözüyle yaklasabilse keske..
Önyargiyi yok etmek atom bombasini yok etmekten daha zordur demis eskiler hakikaten dogru!

Son düzenleme:
puşinin moda olmasını sağlayan hollywood artistleri, ve amaçları ırak savaşını kınamak, kendilerince bir protesto yöntemi... puşinin bu kadar patlamasındaki nokta bu..
ayrıca doğudaki terörist yüzyılların geleneksel giysisini giydi diye terörle bağdaştırmak, mantıksız geliyor bana.. siyasal simge haline getirilmeye çalışılıyor teröristler tarafından, ama geleneksel ve yöresel bir aksesuardır bu.. kendi çaplarında sahiplenmiş olabilirler ama sırf bir avuç çapulcu böyle güzel bir aksesuarı tehlikeli boyutlara taşıdı diye puşiyi beğenip takma özgürlüğümden vazgmem, zaten bu da onların amaçlarına hizmet olur.. öteden beri beğenirim puşiyi ama beğenmekle kalırım,fular tarzı boyuna dolanan şeyler faranjitim olduğu için sürekli takmazsam hasta eder beni.. böyle bir sorunum olmasa gayet severek kullanacağım bir aksesuar olurdu ve sırf puşi takıyorum diye bana laf etmeye kalkacak biri olursa da haddini bildirmekten hiç çekinmezdim şahsen.. sonuçta benim ülkemin bir bölgesine ait bir aksesuar ve en önemlisi beğendiğim bir aksesuar..

Son düzenleme:
Aynı desendeki şu klasik puşelerden açıkcası cok hoslanmıyorumgamyoncuiremsu
Herkesın de layıkıyla tasımadıgını dusunuyorum yanı yakısmıyor herkese kaldıramıyorlar..
13-14 yasındakı genc arkadasımızdan tutun da yetıskın hatunlara kadar cumle alemın boynunda artık.Herkes kendı modasına uymalı bence bırsey heryerde herkeste oldu mu ıtıcı gelıyor bana..Fabrıkasyon gıbı..:1no2:
Sal tarzında boynu zarıf gosteren,farklı kesım ve dokulardakılere amenna..şakkıdı
Burası Lıbya burada bıle 7den 70e herkesın boynunda Istanbulu dusunemıyorum:delphin:

ben puşi yerine peştemal takıyorum daha çok güsel oluyo bence
78275848hi4.th.png
[/IMG]
:asigim::sm_cool:

puşiye gelene kadar rahatsızlık duyduğum çok fazla aksesuar var :delphin: beni rahatsız etmiyor :1closedeyes:

bı kıısı taktı artık hekerın boynunda suuyu cıktı bence

Bence puşi çok güzel. Doğuda yayıgın kullanılan bir aksesuar sadece teroristlerin kullandığı bir şey değil. Ayrıca farklı kesimlerin farklı puşileri var. Kardeşim bana Mardinden getirtmiş. Çok sevindim. Fakat moda olması ve yanlış anlaşılma korkusu yüzünden takmadım. Zaten akseauarlarla aram pek yoktur. Ev dekorasyonumda kullanmayı düşünüyorum.

Yalnız puşiyi teröristler takıyor diye takmazsak gerçekten de onlara maal olur. Ben batılı bir ailenin. Batıda doğup büyümüş bir ferdiyim. Ancak doğuda bizim ülkemiz doğu kültürünü de sahiplenip saygı duymalıyız.

canım bence saçmalıosun özür diliyorum ama puşi dağdakilerin değil doğudaki insanların kullandığı bir tür atkı çeşidi ben doğuluyum evet puşide takıyorum dışardan hiç yanlış anlaşılmıyor..

dağdakilere özgüde olamaz hiç birşey ..dağdaki iğrenç insanlara insan değiller ama...onlar bizim taktığımız puşiyi simgeleştiremezde..

onlarıda simgelemioda

Siyasi boyutu bir yana gerçekten bir zevksizlik ibaresi (klasik olandan bahsediyorum)
Eğer burada bunu beğeniyorum diyen arkadaşlar, kendini doğudaki erkeklerle (ben kadınlarda hiç görmedim) aynı moda zevki seviyesinde görüyorsa, hiiiç durmasınlar taksınlar. Sadece moda diye takılıyor, moda olmasa boyunlarına takmazlar eminim.
Bir arkadaşın dediği gibi, sofra bezi gibi.
Hadi bakalım kim bindallı giyip dolaşıcak...
Moda olursa herkes.
Valla tornadan çıkmış gibi tek tip dolaşan insanlardan hiç hoşlanmıyorum.

Serayy bence zevkler tartışılmaz. Herkesin zevkine saygılı olmak lazım. Benim beğendiğim birşeyi doğudaki erkekler giyiyor diye beğenmemek de söz konusu olamaz. bizi doğudaki erkeklerden üstün kılan nedir onu da anlayamadım. Klasik poşunun tarzı adı üstünde çok klasiktir. Buradaki klasik gerçek anlamında kullanılmıştır. Aynı desenler kıyafetler de pek çok kültürde son moda kreasyonlarda sürekli kullanılır.

Ben aksesuar seven biri değilim ama puşiyi küçümseyemem zaten yüzlerce yıllık bir geçmişi var bu kadar yıl var olabildiyse bu önemli bir şeydir. Kültürel motiflere çok sıcak bakıyorum.

Ayrıca moda diye eskiden küçümsenen şeyler nasıl baştacı ediliyor şaşıyorum. Kara lastikleri bile allayıp pullayıp fahiş fiyatlara satıyorlar. Bir şey moda olunca insanın gözü alışıyor.

Demek istediğim kültürel değerlere sahip çımazsak başkaları sahip çıkar ve onların malı olur. Kültür günümüzde en etkili silahlardan biri bakın amerika kültürünü tüm dünyaya nasıl satıyor.

Back
X