Bebek Beslenmesi pütürlü yemiyor:((((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

toprockk

oğlum tek varlığım...
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2009
193
6
96
İstanbul
merhaba kızlar;12 aylık bir oğlum var hala pütürlü yiyemiyor.sürekli aynı şeyleri yemek istiyor süt,yogurt,meyve püresi, danino ve çorba çeşitleri yiyor.meyve püresi kavanozda olanlardan evde sadece muz püresini yiyor.daha bu güne kadar eline bir şey alıp agzında gevelemedi.az az pütürü arttırdım olmadı ,aç bıraktım olmadı... bir doktorun dediği digerini tutmuyor.biri zamanla alışır derken digeri aç bırak diyor ,bir digeri az az pütürü arttır diyor .sonuçta hiç birinden sonuç alamıyorum.deneyimli anneler yardımınıza ihtiyacım var bu ay hiç kilo almadı ve boyu uzamadı çok canım sıkılıyor.mafoldumben gerçekten zamanla alışırmı yada nasıl alıştırıcam 5 tanede dişi var.eskiden dişi yok nasıl yesin falan diye kendimi avutuyordum..deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim..opuyorumnanaktan

kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş benimkinin 12 dişi var benimkide yemez yeni yeni pilav ve makarna veriyorum ancak 2 yemek kaşığı yiyor yemeği pütürlü hale gelirse yemez

et balık gibi gıdaları elinde ez elinle ver
meyveyi tavla zarı büyüklüğünde doğra bir sen ye bir onun ağzına sok
eline biskivi çubuk kraker grisini ekmek vs. ver yemesede gevelemye alışşın
bende ney yapacağımı bilmiyorum ama kilo alımı pütürl,üü yemekle alakalı değil yediklerinin besin miktarını arttır yemeklerine irmik koy mesela hergün et yemesi lazım yada kuru baklagil
kolay gelsin hepimize

eline gevrek pisküvi çubuk kreker ekmek falan veriyorum elinde ufalayıp atıyor.agzına götürmüyor bile ben götürüyorum agzına hani ögrensin falan diye yüzünü buruşturuyor.sabahları kahvaltıda yapmıyor 350 cc kadar süt içiyor o kolayına geliyor tabii kaşık mamasıda yemiyordu bayadır.dün ül..her..ba..nin meyveli 8 tahıllı kahvaltı mamasını aldım normalde suyla hazırlanıyor sütü sevdiği için bol sütle hazırladım öylelikle 1 kase yedi sonra üzerine sütü verdim.bir süre kahvaltılarını böyle deniycem.yumurtada yemiyordu kahvaltı yapmadıgından çorbalarına kırıyordum ama hepsini bitiremiyor çorbanın bende rafadan vermek zorunda kaldım büyük marketlerden güvenilir markaların besi yumurlarını alıp rafadan veriyorum onu yiyor en azından sarısını bitiriyor.1 yaşımıza girdiğimizde bal ve kaymak artık serbest 2 tatlı kaşıgı kaymak 1 tatlı kaşıgı bal karıştırıp veriyorum yutmak istemiyor 1 kaşık veriyorum ardından su veriyorum öyle yutuyor.dogrumu hayır degil ama bunlarıda yapmasam akşama kadar hiç bir şey yemeden duracak inanılır gibi degil..muhallebiyi agzına bile sokmuyor.doktorumuz günde 1 ögün 2 kuru köfte kadar et yada tavuk tüketmesi lazım diyor.ne yapacagım nasıl alıştıracagım bilemiyorum..

toprockkçım öncelikle kolay gelsin,bebek büytmek gerçekten çok zor bi iş.benim de kızım pütürlü şeyleri yemiyor,bende aynı senin gibi dişi daha çıkmadı çıkınca yavaş yavaş alışır diyorum şimdilerde.ilerde ne olacağımızı bilmiyorum tabi ama yine de ömrü boyunca püre yemeyecek ya bu çocuk mutlaka katı şeyleri yiyecek diyorum kendi kendime.ancak sen de anlayamadığım şey senin bebeğin pütürlü şeyleri mi yemiyor yoksa sadece sıvı şeyleri içiyor da katı şeyleri mi yemiyor?çünkü muhallebi de yemiyor yazmışsın.muhallebi pütürlü değildirki.mesela benimki bayılır muhallebiye.meyev sebze püreleri yediriyorum.kıymalı tavuklu yiyecekler yapıyorum ama hep blendırdan geçiriyorum.tel şehriyeyi bile blendırdan geçiriyorum.yoksa yemiyor.sizin sorununuz hangisi oluyor burda? benimki gibi pütürlü yemiyorsa o elbet bir gün çözülecek ama sadece sıvı tüketiyorsa bilemicem.Allah kolaylık versin hepimize.o söylediğin markanın sütlü pekmezli organik ve sütlü peynirli pekmezli olan kahvaltı mamaları da var onları da tavsiye ederim.bir de ballı irmikli kaşık mamasını da sevebilir.bilmiyorum tabi,belki denemişsindir,tavsiyede bulunayım deidm

canım pütürlüleri yiyemiyor.muhallebiyi hiç sevmedi yemiyor.şehriye çorbasını yiyor allahdan ama mesela doktorumuz kuru köfte yada dolma içi yiyebilmeli diyor.hayatta oğlum onları yiyemez yani kıvamlı olması olması lazım mesela dolma içini rondodan geçiricem ve hafif sulu olacak kolay yutması için.tarhana çorbası yapıyorum çok sever içne biraz kıyma koyuyorum kıymanın pütürü gelince yemiyor mesela..bende hep rondodan geçirmek zorunda kalıyorum.kaşık mamalarını peynirli pekmezlisini verdim sevmedi bir tek meyveli 8 tahıllı olanını yiyor sabahları.amann bunada sükür diyorum önceleri sadece süt içiyordu çünkü.işte böyle dediğin gibi eninde sonunda yiyecek belki 3 yaşında belki 4 yaşında alışacak ama sonunda yiyecek..

tatlım ben şehriye çorbasını da blendırdan geçiriyorum.dolmayı iç olarak değil komple rondodan geçirip yoğurtla karıştırıp vereiyorum.patlıcan vermiyorum da,mesela kabak dolması,biber ddolması filan veriyorum.çocuklar bizlere özendikleri için bizim yemeklerimizden yemek istiyorlar.bende bu durumu kendi bebeğimle keşfettim tabiş.hiç bir zaman patates-havuç-kabak-pirinç haşlaması püresini sevmedi ve yemedi mesela.sağlıklı olsunlar da elbet herşeyi yiyecekler

pütürle alakası yok benim kızımda hiç bir zaman muhallebi yemedi sanki ilaç veriyormuşum gibi öğürdü hep kaşık mamalrından hiç birini yemedi aldım hep çöpe mey veyide yedirmek için 10 ay savaş verdim 14 aylık olunca kavanoz meyvesi yemeye başladı.
sadece yemek onuda mutlaka yoğurtla karıştırıp robotlamam lazım.
ama 2 aydır falan et ekmek patates kızartması örgü peynir bunları parçalar halinde yiyor. sadece 2kere makarna yedi 2 kerede pilav yedi inanamadım ama bunları elimle yedirmem gerekli kaşıkta gelen yemek robotlanmamışşa yemiyor.

dün yine market market gezip (8 tahıllı meyveli kaşık mamasını sabahları yiyor ya)kaşık mamalarının çeşitlerinden aldım.bari her sabah aynı mamayı yemesin diye..sütlü pirinçliyi verdim yemedi ,irmikli ballıyı verdim yemedi yine 8 tahıllı meyveliyi verdim onu yedi allahtan.12 .ayda arkadaşlar anlatıyor domatez, zeytin ,peynir, yumurta ekmegide ufalayıp veriyorlarmış elleriyle yediriryorlarmışş:çok üzgünüm:geçen gün bende domatez peynir ekmegi ufak ufak parçaladım güyaa yedircem eşim gülüyor sanki yiyecek diyorlmaz:hadi dedim belki birde böyle deniyim agzının kenarına bile sokamadım nasıll kaçıyorr elimden hayatta bir şey yemez hayret bir çocukk

tebessümcüm pütürle alakası yok diyorsun ama anlattığın kaşıkla robattan geçme,elle pütürlü yeme olayını bende yaşıyorum.elimle verdiğim zaman bizim yediğimiz yemeklerden veriyorum diye,bize özenerek açıyor ağzını.domates suyuna batırılmış minik peynirli ekmek parçaları verebniliyorum elimle mesela ama bugn öğlenki mamasını biraz pütürlü bıraktım alışsın artık diye 3 kaşık aldı istemeyerek ve ilk boğazına takılan parçada öğürüp yemeyi bıraktı.her bebeğin sitili farklı bence.

toprakçım 2 yaşında bile hala pütürlü yemeyen çocuklar varmış.benim bebeğimle yaşıt olanların içinde de pütürlü yiyen de var.her bebek farklı yani.bu yüzden üzme kendini.yalnız benim blendırım 15 seviyeli ve artı bir de turbosu var.ben bugün 1. seviyede ezdim pütürlü geldi.mesela o seviyeyi yavaş yavaş düşüreyüm diyorum.belki öyle öyle alışır.az pütürlüden çok pütürlüye ağır ağır geçeyim diyorum.istersen sende o şekilde dene

sanırım blendırlarımız aynı bende söylediğini deniycem.belki faydası olur.sen acele etme bence 8 aylık degilmi bebegin bence daha vaktin var..

Benimki 4 yaşında pütürlü şeyleri hala yemekte zorluk çekiyor çünkü ben küçükken herşeyi ezip verdiğim için öğle alıştı.Yemek onu yiyor omu yemeyi yiyiyor orasını allah bilir.Her ay hastanedeyiz.Benden tavsiye kesinlikle öğle alıştırmayın annelerimiz bizi nasıl büyüttü allah aşkına blendırla mutfak robotlarıylamı büyüttü ben çok itina ile büyümedim ama hastane nedir bilmem.

bebeklere pütürlü yiyecekleri vermekte geç kaldığınız için yemiyorlarlmaz:

Canım sen ezerek verdiğin sürece pütürlüye alışamaz ancak şuda bir gerçekki azılar çıkmadan biraz zor yiyorlar pütürlüyü.

Bizimde aynı sorunumuz vardı dr bana yiyecekleri parçala yanağının içine doğru it azıların olduğu yere bastır hafifçe demişti öyle yaptım ama birde reflü problemimiz varmış bizim o tedavi olunca pütürlüde yemeye başladık.

Kısaca sen yumuşaklardan başla iyice haşlanmış makarna mesela küçük bir parça elinle ağzına sok yanağının içine azı dişinin üstüne bas orda ezilince ister istemez bi çiğneme dürtüsü oluşuyor ama kaşığı pütürlüye alışana kadar unut dedi dr bana gerçektende işe yaradı Allah razı olsun diyorum hep o dr uma.

Sanada iyi şanslar aklına takılan olursa lütfen sor bilirim neler hissettiğini.

sanırım blendırlarımız aynı bende söylediğini deniycem.belki faydası olur.sen acele etme bence 8 aylık degilmi bebegin bence daha vaktin var..
bizim kasım annelerinde çoktaaan pütürlüye alıştı bebekler.hala benimki gibi olanlar da var tabi.bi de benimkinin dişi d eolmadığı için şimdilik çok üzülme aşamasında değilim ama geleceği şimdiden görür gibiyim kafamçokkarıştı
4 yaşında hala pütürlü şeyleri yemekten zorlanıyor da ne demek anlayamadım.hala püre gibi mamalar mı yediriyorsunki?o yaştaki bir çocuk aileyle sofraya oturup herkes gibi yemez mi yemeğini?en azından benim bugüne kadar grdüğm çocuklar öyleydi CADIARZU
ve ben çok itinayla büymüşüm sonuç: çok çabuk hastalanan bir bünye -tatlicadiarzu-

benim kızım 2 aydır pütürlü gıdaları yiyebiliyor ,köfteyi ekmeği patatesi küçük parçalar halinde mama sandalyesine koyuyorum kendi alıp yiyor ,şehriye çorbasını içebiliyor ,çorbaların içindeki kıyma veya tavuğu yiyebiliyor ..kızım 8 aylık ,sanırım bu bebekten bebeğe değişiyor ,kimi reddediyor halbuki yiyemediğinden değil istemediğinden ..

eylülcüm benimki yiyemiyor hayatım.baya bildiğin ağzında çeviriyor çeviriyor yutmaya çalışıyor,bir kaç kaşık yuttu diyelim,sonra boğazına 1 kez takılıp öğürdü mü hayatta yemiyor.yani benimki daha tam hazır değil gibi bi de nine şeklinde dişimiz yok ya daha.dişi geç çıkacak bu seferde pütürlüye alıştırmakta geç mi kalmış olucam acaba diyorum.doktora gidince sorucaz artık

sanmıyorum saphiracım ,zamanı gelince öyle bi yiyecekki sen bile şaşıracaksın , birazda nazlı bu sıpalar hep ondan yapıyolar..

Canım benim oğlan 1,5 yaşında. Senin yaşadıklarını zamanında bende yaşadım. Ne mercimek çorbası - pirinçli yoğurt çorbası mümkün değil yediremedim.. Sadece blendırdan geçmiş tarhana çorbası içiyordu. Alışana kadar şöyle yapabilirsin yemeklerin suyundan ona ayırıp minik minik ekmek doğrayıp yedirmeyi dene . Benim oğlum 1 aydır beni üzmeden yiyor. :Saruboceq: Mesela mümkün değil pudingin üst kısmını kabuk tutmuş yerini yemiyor öğürüyor.. Biraz daha sabret emin ol düzelecektir.. a.s

Ben de ekim annesiyim.Malesef benim oğlumda pütürlü hiç bişey yemiyor.Daha dişleri çıkmadığı için çok ısrar etmiyodum ama.Yavaş yavaş deniyim bende.Çok öğürüyo Yediklerini çıkarmasından korkuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…