Bebek Beslenmesi pütürlü yemiyor:((((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
merhaba cnm benimde 3 yaşını bitirmiş bi oğlum var yazdıklarınızı okurken kendimi gördüm sanki benim oğlumda 6/7 aylıkken meyve püreleri yiyordu fakat bir yaşından sonra onuda yememeye başladı ve şuanda hep aynı şeyleri yiyor tarana çorbası domatesli tel şehriye çorbası tavuk sulu beyaz çorba ve yoğurt arada da meyva suyu içiyor o kadar sinirlerim o kadar harap olduki size anlatmam mümkün değil bebeklik dönemi hep hastalıklarla geçti aman yesin aman bağışıklığı düşmesin aç kalmasın diye zamanında hep rondodan geçirdik şimdide çekiyoruz işte ama benim oğlum pütürlü yiyor şöyleki tek sevdiği şey abur cuburlar arasında cipstir arada nadir olarak veriyorum kıtır kıtır onları yiyor mesela ama iş yemeğe gelince malesef reddediyor daha azğına makarna pilav köfte patates girmiş bir çocuk değil örneğin çukulata şeker dondurma vs bunlardanda yemiyor çocuk demeye bin şahit ister yani. bıkmadı gitti hep aynı çorbalardan bide arada bir danane pudinglerinden yiyor yani canım acayip sıkılıyor bu konuya onun yaşıtları var nasıl güzel yiyorlar varya anlatamam herşeyi yiyorlar benimkinin dişleride tam ama işine gelmiyor yemek kocaman oldu artık ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Hep aynı şeylerden yediği için doğal olarakta vitamin alamıyor vücudu birde ek olarak gece uyumadan önce ve uyuduktan sonra süt içiyor o kadar. Doktorlara da çok götürdüm ama onlara kalırsa siz abartıyosunuz diyorlar yerdir diyo doktoru zorlamayın çocuğu diyolar aç bırakın vs hep aynı tazr konuşuyolar ama bilmiyolarki ben bütün gün ne çekiyorum valla yapcak fazla bişeyim kalmadı artık büyümesini bekliyorum umarım büyüdükçe yeme düzenide değişir .siz daha şanslısınız meyve püreleri yediğini sölemişsiniz benimki meyva dahi yemiyor ve sizinkinin yaşı daha küçük sürekli değişik şeyler vermeyi deneyin nasıl alıştırırsanız öle gidiyor çünkü. Ben diyorumki artık ikinci çocuğum olsun 4//5 aylık olduğunda herşeyden tattırmaya başlıcam doktorları çok fazla dinledim ben oğlumu büyütürken aman 6 ay yanlızca anne sütü yok bilmemne... nasıl başlarsa öle gidiyor alışkanlıklar işte boğulcak diye aklımız çıkıyodu küçükken onu verme bunu verme bu hale geldi çocuk. zor durumdayımm :uhm:

canım bende bunu diyorum doktorlara çok takılmayın yemeklerin tadına küçükken alışsınlar,bir arkadaş vardı çocuğu geç oldu,onun için herşeyden korktular,doktora göre hareket ettiler ama çocuk yemek yemedi çünki tadına alışmamıştı biz diyorduk küçükken alıştır diye ama bizi dinlemedi çok zorlandı.ikinci çocuğuna bizi dinledi artık çünki pişman olmuştu ilkinde

arkadaşlar bebekleriniz pütürlü yemiyor diye sakın yemekleri blenderdan geçirmeyin. benim yeğenim sırf bu şekilde yemeye alıştığı için 4-4,5 yaşına kadar normal çorba yemek yiyemedi. yediği anda kusuyordu. sindirim sistemi bozuldu. bir türlü normal yemeğe geçemedi. çok zorlansanız da sakın blender kullanmayın. az yesin, ağlasın ama yemekleri normal haliyle yesin.

biz 8 ayda yavaş yavaş pütürlülere geçmiştik pilav makarnayı vs yiyordu sonra dr kilo alımı durmuş sen buna herşeyi karıştır gerekirse blendirdan geçir ver dedi bir ay öyle geçti ve 10. aydada kilo alımı olmayınca bir baktım benimki pütürlüyü unutmuş.bakıcımızın büyük gayretleriyle pütürlüye başladık tekrardan.gün içinde öğün aralarında eline bişeyler verdik. mesela çorbasını içti diyelim karnı doydu ama genede eline salatalık ekmek ve simit verdik.gevelemeyi ve yutmayı kendi kendine yerken geliştirdi.önce sulu köfteyi çatalla ezip sulu verdim sonra az ezip verdim sonra bölerek verdim en sonda kuru köfteyi bölerek verdim. birde ekmeği yemek suyuna bandırma yöntemi çok işe yaradı(tıbben sağlıksız ama damak tadı geliştirdi sanırım bu yöntem) meyveleri ısırtırdım.(ki ben muzu bile sulandırıp veren biriydim) birde tavuk peynir zeytin vs yi elimle ezip verdim.hala çok yesin diye mutlaka bir öğününü çorba yada belndırlayıp veriyorum ama geri kalan öğünlerde parçalara bölerek veriyorum.dr mutlaka pütürlüye alışsın yoksa 1 yaştan sonra pütürlüyü çıkarıyorlar reddeiyorlar demişti.bakıcımız sağolsun çok hakkı geçti.hala herşeyi yiyivermiyor ama en azından yavaş yavaş çiğnemeyi öğrendi.
sizde panik olmayın ve yavaş yavaş başlayın. mutlaka çiğnemeyi öğrenecekler.

yaa kızlrr bende şuna takıldım pütürlü olayında pütürlü şekilde 3-5 kaşık yiyosa yada biraz ısrar edip kusuyosa pütürsüz koca bi kase bitiriyo aslında yanlıs biliyorum ama hadi vitaminini alsın deyip pütürsüz vermeye çalısıyoruz

zambak kolay gelsin cnm işin çok zor valla gözüm korkuyo böyle okuyunca.çok su gibi yapmıyorum mamalarını ama yinede pütürsüz oluyor.dur bakayım,ben bugün şehriye çorbası yapayım hiiç blendırdam geçirmeden,bakalım yicekmi

benimde yaklaşık 8 aylık oğlum var bırakın pütürlü şeyleri evde yaptığım sebze püresi yoğun kıvamlı olursa yemiyor hatta yediğinde fazlasının kusuyor son 1 aydır yemekten sonra kusmadığı anı hatırlamıyorum(bebelac bahçesebzeleri var o hariç)aptamil ve bahçe sebzesi ne yapçağımı şaşırdım artık hadi vitaminini alsın diyom sulandırıyorum bu seferde 2 aydır hiç kilo almadı suyla doyar oldu oğlum bitek ben zorlanıyorum sanıyordum benim oğlum cins diyordum aslında içim ferahladı okudum okudum :) ayy ne yağçam ya sinirim çok bozuk güldüğüme bakmayın bir kusuyor hadi banyoya hertaraf batıyor bir test falan mı yaptırsam midesinde mi problem var acep

dün akşam dolma içi yedirmeyi denedim blendırdan geçirmeden.baktım zorlanıyor,az bişey blenmdırdan geçirdim ama oldukça pütürlüydü maşallah yedi.bugün de öğlen yoğurtlu yulaflı şehriye çorbası yaptım çok az blendırladım,baya pütürlü kaldı hatta şehriyelerin çoğu bütün halde duruyordu (tel şehriye) maşallah yedi.bi umut doğdu bize alışacak galiba hihoyyyt

işte bu derdi çok iyi bilirim:sinifsinif:büyük oğlum taştan yumuşak ne varsa tüketen bir çocuktu hiç sıkıntı çekmedim...maşallah herşeyi yedi...beyin haşladım sebze çorbalarına kevgirden geçirip ekledim yedi...ilikli kemikler kaynatıp,iliklerini çıkarıp kevgirden geçirdim yemeklerine kullandım suyu ile beraber...boş sade suya sebze çorbası yaptığımı hatırlamam hatta hamsiyi haşlayıp suyuna patates,maydonoz vs ilave edip,kaşıkla biraz ezip verirdim...evde tüm sebzelerden koyardım...tahıl katardım...kaşıkla ezince yerdi, hele yoğurt,meyve bayılırdı...oğlan...cokacimcoook...gelgelelim küçük oğlum hayatımı kararttı:sinifsinif: o normal yiyeceğe geçene kadar 3 rondoyu hakladım ben....benim gibi çocuğuna herşeyi yapıp çala kaşık yedirmeye alışkın ve bundan zevk alan bir anne için zulümdü resmen....pütürlü yesin diye yapmadığım şey kalmadı...çikolataya,gofrete hangi çocuk dayanabilir benim oğlum onları bile ısırıp yemiyordu...rondodan çektiğim yemeğinin içinde bulduğu mikro boyuttaki kıymaları bile dili ile seçip yanağının bir kenarına top gibi toplardı...ve sonunda ağzından topak gibi atardı....yedirirdim 3 kaşık 4 kaşık 5 kaşık (bu arada abisi önümüzde onun dikkatini başka yöne çekecek diye şekilden şekillere girer,metal tavalara kaşıklarla vurur...naylon poşetleri haşırdatır ay daha neler anlatamam)deken ben tam çok şükür 5 kaşık midesinde derken 6 kaşıkta gözden kaçan ufak bir pütür...hooopp herşey dışarımafoldumbenbirde kusmayıda beceremez burnundan bile çıkardı yedikleri...ödü kopuyordu kusarken...o yüzden daha 3_4 saat ağzına birşey koyamazdım....hatta birgün yine böyle oldu ....kustu ve ağlamaya başladı benimde sinirlerim bozuldu...o bir tarafta ben bir tarafta deliler gibi ağlamıştıksenağlama....dr lar hep aynı şeyi söylüyorlardı...aç bırak...aç bırakınca yer...anlatamıyordumki ben üstelemesem bu çocuk yemiyordu aç aç geziyordu...diyorum sana öyle geliyor birşey olmaz aç kalma ile diyorlardı....en son büyük oğlumun dr'una götürdüm...anlattım...anlıyorum o bebek besinlere ihtiyacı var...o zaman çek rondodan yesin ...yesin besinlerini alsın bir gün bir şekilde mejburen dişlerini kullanmayı ve çiğnemeyi öğrenecek...o güne kadar sana eziyet olur ama en azından için rahat olur dedi.....doğru dedim...yemeyince daha çok üzülüyorum eziyeti kim düşünür....tam 4_4,5 yıl çantamda rondo ile gezdim...yoğurdu yiyordu...meyveli yoğurda bayılıyordu...taze mevsim meyvelerini yoğurta katıp rondo ile çekip biraz bal veya pudra şekeri ilave edip yedirdim...tüm sebze yemeklerini aynen büyük oğlumdaki gibi hazırladım tek fark iyice rondodan geçirdim....sabah kahvaltılarını cicibebe,yumurta,peynir,reçel,bal veya pekmez,mevsimdeki meyvelerden bir tane(genelde sabah kahvaltısında muz koyardım)sütle rondodan geçirdim yedi....hiç bir mamayı yemedi...milupa üstten yedi alttan çıkardı yaramadı,esamayı istemedi ve diğerlerinide...ama pirinçunu veya arı mamayı yiyordu...bende ne yaptım onlarla sırf hamallık olmasın diye pirinçunu veya arımamayı pişirip bu mamaları onun içine katıp yedirdim...vitaminli olsun diye...süt içiyordu ondan sıkıntım olmadı....5 yaşına doğru...arkadaşları birşeyler yerken oda heves edip yiyecekleri gevelemeye başladı...meyveleri özellikle üzümü taneledim önüne koydum kendi yavaş yavaş yemeye başladı...yiyecekleri yavaş yavaş daha pütürlü çekmeye başladım sonra kaşıkla ezmeye başladım...nihayetinde ezmeden ama iki saate bir tabak yemek bitirerek normale geçmeye başladık...bir tabağı kaç defa ısıtırdım...ama sabırla peşinde dolana dolana yeterki ilerletebilsin alışsın uğraştım...inanın 9 yaşında koca çocukken bile ağzına kaşık kaşık yemek taşıdım...herkes kalkar ikimiz kalırdık sofrada...bir restoranda yemek bitene kadar perişan olurduk....:sinifsinif:üstelik usandığı ve yorulduğu için yemeğini bırakmak istiyordu yani tembellikte gelişiyor..o yüzden koca çocuğa bebek gibi ben yediriyordum....et balık tavuk ağzına sürmezdi....şimdi etide tavuğuda çok seviyor(yemekteki parça et hariç,o yüzden ben parça etle hala yemek yapmam kıyma koyarım...)ama balık hala sorun kavga gürültü zorla yiyor...13 yaşı bitiyor ağustos'ta...:kedi:sebzeleri genelde memnuniyetle olmasada,birazda benim inadımı bildiği için yiyor....ama bamyayı asla...balık yapacağım zaman benlev münakaşaya gireceği an "tamam o zaman bamya yapacağım onu yiyeceksin" diyorum "tamam tamam balık yerim"diyor...anlayacağınız bamyanın oğlandaki etkisi,sarımsağın vampire yaptığı etki ile eşdeğer:roflol:dondurucuda her daim bamyam vardır...o benim kurtarıcım....kısacası son 3 yıldır artık kendisi yiyor...ve inanın maşallah gayet iyi yiyor...annem geçen gün bana"gelişme çağında gerçi ama biraz az yesin kilolandı iyice"diyor ki annemde çocuk yedirme saplantıdır...hele benim oğluma...yıllarca ben yorulurdum annem devam ederdi,o yorulur ben devam ederdim...."anne berk için bunu konuşurda oldukya çok şükür:Saruboceq:dedim":roflol: büyük oğlum ise incecik dal gibi şimdi...az az sık yiyor...onada devamlı ye oğlum,ye oğlum diyoruz:roflol:şimdide o başladı...annem yalnız kaldığı için onun yanında kalıyor...(şimdi askerde gerçi)birgün karşı komşusu anneme"bu çocuk yemiyormu çok zayıf ,bir dr a götürün demiş"annem isyan etti kadın...kadın bilmeden bam teline basmış..."beni rezil ediyor millet onu yedirmiyorum sanıyor" diye...:roflol:halbuki o yaşta önünde arkasında dolanıyor yesin diye...oğlan gecenin bir saati başına dikilip anneanne canım istedi şunu yap dese,kan uykudan kalkıp hazırlar o derece yani....işte böyle kızlar...tecrübemle sabittir...başa çıkılmıyor...tek yapabileceğiniz ne şekilde tüketirse o şekilde hazırlayın başka çaresi yok...:sm_confused:uzun ve güçlü bir sabıra sahip olmalısınız....birgün bir şekilde dişlerini kullanmayı ve çiğnemeyi öğreniyorlar...umarım benimki kadar uzun sürmez....ama tüm bu çekilenler zamanla unutuluyor emin olun...onlarla inatlaşmayın kaybeden kayıtsız şartsız biz oluyoruz çünkü...sevgiler

EKRULUM bir solukta okudum resmen ne yaparsan yap olmadımı olmuyyorr iştee umarız seizin kadar yılmadan usanmadan uğrasabilirşiz ama umarızki bizim minişler çarçabuk alışır :)))

cnm çok geç kalmamışmısın benim kızım 6aylık çokta kilolu bi bebek diil ama bayadır ekmek ufalıorum çorbasına yiyo, dolma içi çatalla eziorum yiyo, meyveleri iri yer, ne biliim ne yiyosak ufak veriim yer, bence erken başlamakta fayda var sonradan alıştırmak çok zor sanırım ya bi de mutlaka hergün bi öğünde et yemesi şart, belki ondan boyu kilosu artmamıştır, etsuyu diil etin kendini yemeli

konuda yazılan herşeyi bir solukta okudum. allah hepinize kolaylık versin. alisha eti kaçıncı aydan sonra nasıl verdin? kıyma olarak mı?

1aydır falan et suyuyla başladm sonra kıyma ya da ufak iyi pişmiş etleri çatalımla parçaladım falan, ne varsa yemekte veriorum.benim kızım ona yaptıım şeyleri yemiyo ben de bizimkilerden veriorum

normalde bebeklere 7 aydan ıtıbaren verılen besınlerın pure olmamasında fayda varmıs..bebegın kahvaltısındakı peynırı fılan pure yapmayın zamanla duzelır degısık tadlara donusturun menusunu dılerım kı duzelır..

ekrulum_mor ametist sizi ayakta alkışlıyorum,sevgiler...

saphira'cığım teşekkür ederim...ama gerçekten peygamber sabrı gerekiyordu...oğlan 13 yaşında artık bir sorunumuz kalmadı ama tam 10 yıl oğlanın ağzına yiyecek taşımak öyle bir alışkanlık yapmışki,bazen kendimi kaptırıp ya salata,ya yoğurdunu çatalla kaşıkla ağzına taşıyorum:kedi:hayır ben öyle yapıyorumda oğlanda öyle bir kanıksamışki oda ağzına taşıdığım şeyi itirazsız,farkında olmadan kabul ediyor:roflol::roflol:babası iyi siz devam edin,evlenincede arada gider oğlunu yedirirsin gelin ikinizi birden kapıya koyar diyor:roflolğlumda oda yedirsin o zaman ne yapalım diyorcokacimcoook...sevgiler

EKRULUM bir solukta okudum resmen ne yaparsan yap olmadımı olmuyyorr iştee umarız seizin kadar yılmadan usanmadan uğrasabilirşiz ama umarızki bizim minişler çarçabuk alışır :)))

evet canım yazdıklarımda bir dünya eksik var,fazla yok...yapmadığım şey kalmadı...dr lara götürüp patolojik bir sorunumu var acaba diye araştırtma bile yaptım...birşey çıkmadı...birşey daha aklıma gelmişken uyarayım...bunlar pütürlü gıda yiyemiyor ve kusuyorlarya,bu çocukların çoğunda(bayağı bir çoğunda ama) bebek reflüsü gelişiyor ve maalesef oda astıma sebeb olabiliyor...bu konularda uyanık olun benden söylemesi....ben burda omü'de pediatri profesörüne götürmüştüm oğlumu(ki kendisi şimdi Ankara'da devam ediyor...burda iyi bir uzmana teslim etti bizi kendi öğrencisi...ama hala telf'le ulaşıp danışma alabiliyorum...)onun titizliği ve araştırmaları sonucunda oğlumda reflü olduğu ortaya çıktı...ve astımıda var maalesef gerçi son yıllarda rahatız çok şükür....bebeklik öykümüzü anlatınca bu açıklamaları kendisi yaptı...gerçi astım aile genetiğini takip eden bir hastalık...benim kızkardeşim ve teyzemde de vardı...ama hoca illede olacak diye birşey yok...ama bu kusmalar ve reflü olayı kolaylaştırmıştır....ailede olmasa bile kusma ile gelişen reflü astımada rahatlıkla sebeb olabilir demişti....dileğine katılmamk mümkün değil...umarım inşallah sizin bebişleriniz benim oğluşum kadar uzatmaz ve biran önce normal beslenmerye geçerler....:Saruboceq:sevgiler...güle güle ve sağlıkla büyütün meleklerinizi.....

oğlunun ilerdeki eşiyle ilgili söyledikleri hoşuna gitmiş sanırım :jeyyar: eyvaaah senden fena bir kaynana olucak galiba kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

yorumlarınız için teşekkürler kızlar..yanlız olmadığımı biliyordum gerçekten çoookkkk sabır isteyen birşeymiş bu beslenme işi:çok üzgünüm: iştahlı ne versen yiyen bebek anneleri ne kadar şanslısınız..
ekrulum süpersinn ne diyebilirimki başkaa.s... eninde sonunda alışacak biliyorum ama olan bizlere olacak sinirlerim çok yıpranmış durumda..
her gün 1 ögün et olayını ben uygulayamıyorum çünkü oglum seçici sebze yemediğinde sebzelerine koyamıyorum haşlayıp veriyorum çorbalarına koyuyorum ama bazen yiyor bazen yemiyor haftada 4 ögünü garantiliyorum.ama hergün 1 ögün asla yemiyor.şimdide sıcaklardan iştahı azalmış durumda mafoldumben

yazınızı büyük bir iştahla okudum diyebilirim benim oğlum 4yaşına girdi ama anlattıklarınızdan farksızız yani bıktım peşinde gezmekten ikidebirde mert şunu yermisin mert bunu yapayımmı demekten yoruldum ama nafile yediği 3 besin var başkada birşey yok ya diyorumki bıkmadımı halen çorba yemekten bu çocuk? (tarhana,domatesli tel şehriye ve yayla çorbası) benimkinin çiğneme kabiliyeti var yok değil mesela cips istiyor arada onu çok güzel kıtır kıtır çiğneyip yiyebiliyor ama iş yemeklere gelince kıyamet kopuyor bari diyorumki makarna pilav yesin ama yok oda yok daha et nedir bilmez ilginçtirki çikolata şeker dahi yemez yaa ben çalışıyorum babannesi bakıyor babanneside sürekli yemek istediği şeyleri veriyor fazla zorlamıyor ama ben eve gidince hep bi inat içersindeyim çocuğa karşı diyorum eşime bu çocuk benden soğuyacak benim eve gelmemi istemeyecek diyorum ama napayım mecburum buna. yazdıklarınızı okuduktan sonra bundan sonra çocuğu fazla zorlamamaya karar verdim sonuçta neyapsak ne etsekte yemeyen çocuk yemiyor işte bende sabızsıklıkla bekleyeceğim yiyeceği günleri (((

zambak'cığım Allah yardım etsin...bir yerde dediğin gibi oluyor...yani çocuğun gözünde despot bir anne durumuna düşüyoruz bu bir gerçek...bende düşündüm bunları...ama sonra onun sağlıklı gelişmesi için bunuda göze aldım...nasılsa ilerde anlar diye düşündüm...ama yok o intiba kolay silinmiyor...oğlum hala benim yaptırımcı ve inatçi,zorlayıcı olduğumu düşünüyor...yeme içmede böyle olduğum için hayatının her alanında aynı şeyi yaptığımı düşünüyor zannediyorum...yada öyle düşünmemi sağlamak işine geliyor sıpanın...ben onu hala bebek gibi bağıra bağıra,sıka sıkıştıra severim:kedi:....senin dezevantajın çalıştığın için çocukla tamamen başbaşa kalamamış olman...kayınvaldenin zorlayıcı olmadığını ve sadece onun istediklerini yedirdiğini söylüyorsun...çocuğun pütürlü yememesi ayrı bir konu,damak tadının gelişkin olması ayrı bir konu...benimki pütürlü yemiyordu...ama damak tadı geliştirmek için bebekliğinden itibaren tatlı tuzlu,ekşi ve hatta zaman zaman hafif baharatlı çok çeşitli bir menü hazırlardım ben ona...:sm_confused:tabii kolay olmadı alıştırması(dedim ya sabır sabır ve azim)...çok sevdiği bir yiyecekle beraber yediriyordum mesela...mesela meyveli yoğurt...bir hazırladığım değişik tatta yemekten veriyor,sonraki kaşıkla meyveli yoğurdu ağzına tıkıyordum...tam ona kızacakken yoğurdun tadını alıyor duruyordu....çok dayatınca su içiriyor yutturuyordum...bir şekilde bir yolunu buluyordum...biraz aklı erince ödüllendirme yaptım..bir oyuncak veya ne bileyim biraz dondurma vs gibi....dediğim gibi benim büyük oğlum bebekliğinde rahat yiyen bir bebek olduğu için çok sıkı beslendi...küçüğümü onun gibi besleyememek bende büyük bir vicdani rahatsızlık yaratıyordu...hayatımın o dönemi küçük oğluma neyi,nasıl yediririm diye odaklanıp sürekli yeni yöntemler bulup,geliştirmekle geçti diyebilirim...ama benim şansım o dönem çalışmayıp hep başında olma imkanına sahip olmamdı...yani ikilemli olmadık...ben onu bir yere bırakıp bir saat uzaklaşamazdım...çok sıkışınca yedirir bir anneme teslim ederdim,oda beslenme saatine tekrar yetişmek kaydı ile...çünkü onun öğürmesi anneminde elini ayağına dolaştırıyordu....ilk oğlumdan 9 yıl sonra ve artık olmayacak dediğimiz bir anda hamile kalıp,bin güçlükle geçen bir 8 aydan sonra dünyaya geldiği için üstüne çok düşüyorduk(az biraz buldumcuk olduyduk:kedi::roflol:)...annemde kadın birşey olur,boğulur moğulur elimde kalır diye ben yanında olmadan ağzına birşey vermeye korkardı....oğluşunun yediği besin grubu maalesef çok zayıf...çorbalarını bari et suyu ve ilikli kemikleri kaynatıp onun suyuna yapın...kemiği düdüklüde kaynat...sonra kemiklerin içinden iliklerini çıkar hepsini birden kevgirden geçir...bu suya çorbasını yap...balık haşla onun suyuna şehriye yap...onun yaş grubundan,normal yiyip içen çocukları olan arkadaşlarınla biraraya gelip onları izlemesini sağla....ve kayınvaldenede gün içinde abur cubur (cips mips nedir bunlar)yedirmemesini tembihle...ki akşama biraz açıkmış ve yiyebilir halde olsun...yada cipsi çok seviyorsa bunu bir ödül olrak kullan...işte şunu yersen cips yemene müsaade edebiliriz gibi...yada parka götürme,ufak bir oyuncak alma gibi....biz mesela oğlum yemeğini yeyince ailece alkışlar,onu tebrik eder ve onunla gurur duyduğumuzu ifade ederdik...egosu gelişik olduğu için bundan çok hoşlanırdı...sırf alkışlanmak için kendini yemeğe zorlardı...:roflol:çocuğunuzun karakterindeki zaafları yakalayın...iyi gözlemleyin ve bu iş için kullanın....mesela şu anda erkek kardeşimin 3 yaşındaki kızı annemde kalıyor...oda meyve felan yemede sorunlu....annem birgün bunu yersen ben maksi babaanne olurum demiş(iş bankası reklamlarındaki o meşhum hareketi bilirsiniz)...şimdi yiyor yiyincede koca 60 yaşındaki kadın kollarını yukarda çaprazlayıp,bacaklarını iki yana açarak havaya zıplıyor "ben maksi babaanne oldum"diye bağırıyor:roflol:kız bayılıyor buna...ben oraya gidince hadi hala şimdi ben bunu yiyeyim sende "maksi hala" ol diyor...bende zıp zıplıyorum 41 yaşımda...:roflol:...ne bileyim bunlar bir örnek işte...iyice izlerseniz yakalarsınız birşeyler emin olun....kaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…