oğlunun ilerdeki eşiyle ilgili söyledikleri hoşuna gitmiş sanırım :jeyyar: eyvaaah senden fena bir kaynana olucak galiba kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
zambak'cığım Allah yardım etsin...bir yerde dediğin gibi oluyor...yani çocuğun gözünde despot bir anne durumuna düşüyoruz bu bir gerçek...bende düşündüm bunları...ama sonra onun sağlıklı gelişmesi için bunuda göze aldım...nasılsa ilerde anlar diye düşündüm...ama yok o intiba kolay silinmiyor...oğlum hala benim yaptırımcı ve inatçi,zorlayıcı olduğumu düşünüyor...yeme içmede böyle olduğum için hayatının her alanında aynı şeyi yaptığımı düşünüyor zannediyorum...yada öyle düşünmemi sağlamak işine geliyor sıpanın...ben onu hala bebek gibi bağıra bağıra,sıka sıkıştıra severim:kedi:....senin dezevantajın çalıştığın için çocukla tamamen başbaşa kalamamış olman...kayınvaldenin zorlayıcı olmadığını ve sadece onun istediklerini yedirdiğini söylüyorsun...çocuğun pütürlü yememesi ayrı bir konu,damak tadının gelişkin olması ayrı bir konu...benimki pütürlü yemiyordu...ama damak tadı geliştirmek için bebekliğinden itibaren tatlı tuzlu,ekşi ve hatta zaman zaman hafif baharatlı çok çeşitli bir menü hazırlardım ben ona...:sm_confused:tabii kolay olmadı alıştırması(dedim ya sabır sabır ve azim)...çok sevdiği bir yiyecekle beraber yediriyordum mesela...mesela meyveli yoğurt...bir hazırladığım değişik tatta yemekten veriyor,sonraki kaşıkla meyveli yoğurdu ağzına tıkıyordum...tam ona kızacakken yoğurdun tadını alıyor duruyordu....çok dayatınca su içiriyor yutturuyordum...bir şekilde bir yolunu buluyordum...biraz aklı erince ödüllendirme yaptım..bir oyuncak veya ne bileyim biraz dondurma vs gibi....dediğim gibi benim büyük oğlum bebekliğinde rahat yiyen bir bebek olduğu için çok sıkı beslendi...küçüğümü onun gibi besleyememek bende büyük bir vicdani rahatsızlık yaratıyordu...hayatımın o dönemi küçük oğluma neyi,nasıl yediririm diye odaklanıp sürekli yeni yöntemler bulup,geliştirmekle geçti diyebilirim...ama benim şansım o dönem çalışmayıp hep başında olma imkanına sahip olmamdı...yani ikilemli olmadık...ben onu bir yere bırakıp bir saat uzaklaşamazdım...çok sıkışınca yedirir bir anneme teslim ederdim,oda beslenme saatine tekrar yetişmek kaydı ile...çünkü onun öğürmesi anneminde elini ayağına dolaştırıyordu....ilk oğlumdan 9 yıl sonra ve artık olmayacak dediğimiz bir anda hamile kalıp,bin güçlükle geçen bir 8 aydan sonra dünyaya geldiği için üstüne çok düşüyorduk(az biraz buldumcuk olduyduk:kedi::roflol:)...annemde kadın birşey olur,boğulur moğulur elimde kalır diye ben yanında olmadan ağzına birşey vermeye korkardı....oğluşunun yediği besin grubu maalesef çok zayıf...çorbalarını bari et suyu ve ilikli kemikleri kaynatıp onun suyuna yapın...kemiği düdüklüde kaynat...sonra kemiklerin içinden iliklerini çıkar hepsini birden kevgirden geçir...bu suya çorbasını yap...balık haşla onun suyuna şehriye yap...onun yaş grubundan,normal yiyip içen çocukları olan arkadaşlarınla biraraya gelip onları izlemesini sağla....ve kayınvaldenede gün içinde abur cubur (cips mips nedir bunlar)yedirmemesini tembihle...ki akşama biraz açıkmış ve yiyebilir halde olsun...yada cipsi çok seviyorsa bunu bir ödül olrak kullan...işte şunu yersen cips yemene müsaade edebiliriz gibi...yada parka götürme,ufak bir oyuncak alma gibi....biz mesela oğlum yemeğini yeyince ailece alkışlar,onu tebrik eder ve onunla gurur duyduğumuzu ifade ederdik...egosu gelişik olduğu için bundan çok hoşlanırdı...sırf alkışlanmak için kendini yemeğe zorlardı...:roflol:çocuğunuzun karakterindeki zaafları yakalayın...iyi gözlemleyin ve bu iş için kullanın....mesela şu anda erkek kardeşimin 3 yaşındaki kızı annemde kalıyor...oda meyve felan yemede sorunlu....annem birgün bunu yersen ben maksi babaanne olurum demiş(iş bankası reklamlarındaki o meşhum hareketi bilirsiniz)...şimdi yiyor yiyincede koca 60 yaşındaki kadın kollarını yukarda çaprazlayıp,bacaklarını iki yana açarak havaya zıplıyor "ben maksi babaanne oldum"diye bağırıyor:roflol:kız bayılıyor buna...ben oraya gidince hadi hala şimdi ben bunu yiyeyim sende "maksi hala" ol diyor...bende zıp zıplıyorum 41 yaşımda...:roflol:...ne bileyim bunlar bir örnek işte...iyice izlerseniz yakalarsınız birşeyler emin olun....kaydirigubbakcemile5
:roflol::roflol::roflol:kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3aa aa aa yedirsin tabii saphira'cığım...bak ona taş gibi bir koca vereceğim diye alnımın damarı çatladı benim yıllardır....o oğluma yedirsin eli ile,bende ona yediririm elim ilezemuszemuskaydirigubbakcemile5...eli mahkum zaten,yoksa oğlan haftada birkaç gece bana kaçar heralde annesi nazlasın diye::dilcikar:asigim::roflol::roflol:
yok yok işin şakası vallahi....herkes evinde ocağında karısıyla yesin içsin..işki mutlu olsunlar...sengözlerimebaksanabyok bacım ...iyi yani ben ne zaman dinleneceğim....arada çaktırmadan kontrol ederim belki...hani ne yapıyor,ne pişiriyor oğlan evde istediğini bulabiliyormu diye o kadar:kedi:naniknanik
canım bende 1 kilo kadar alıyorum küçük küçük parçalara ayırıp buzluga atıyorum kullanacagım kadar çıkarıyorum.derin dondurucuysa uzun süre kalabilir canım merak etme..yani en kötü ihtimal zaten yarım kiloyu 1 ayda bitirisin bişey olmaz yani..bende senin gibi eklemeler yapıyordum kahvaltısına muhallebi hazırlayıpta bu karışımları ekleyebilrisin canım.pekmez de ekleyebilirsin çok faydalı..ayrıca 1-2 çay kaşıgı tereyagı yada kaymakta verebilecegimizi söylemişti doktorumuz bize o aylarda...arkadaslar benim bebegim 7.ayina yeni girdi.henuz kiyma vb vermedim sadece gecen tavuksuyu ve ertesi gun azıcık tavuk dimdikledim yemegine.sormak istedigim kiymayi mesela yarim kilo alsam direk haslayip suyuyla dolaba mi kaldirmaliyim.yoksa bolup bolup buzluga atsam lazım oldukca suyuylami kullansam?hangisi dogru olan dolapta kac gun durmali bilemedim?birde sabah kahvaltisina ari sutlu mamasini yapip icine bebe biskuvisi atiyorum bir cay kasigida ceviz yagi.azıcık peynir yumurta sarisi.
aranizda boyle takviyeler yapan varmi?? cevize kacinci ayda gectinizz??
tesekkurler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?