Radyasyon-hamilelik

:) bunu Amerika’da falan yaptırdılarsa o Hintli şu an epey zengin olmuştur.
Amerika’ya patlıcan kurusu getirmişti arkadaşımın annesi. İpe dizili, Açtırmışlar valizi bunlar olmaz diye.
Kadın takmış boynuna, ben bunlarla ayin yapıyorum, dini inanışım, karışamazsınız demiş.
Sonuç, kuru patlıcan dolması yedik :))
Öyle kolay degil yani o sarığı açtırmak.
Yok ingiliz vatandaşı işi adam..
Haha arkadaşınızın annesinin zekasina hayran kaldım valla :-))

Kimse bilmiyo ama yasal olarak havalimaninda bile o cihazlardan gecme zorunlulugunuz yoktur!!!!

Hamile kadınlar siz nasıl hareket ediyorsunuz bilmiyorum ama ben AVM ye girerken malum cihazdan geçmiyorum radyasyon etkisinden dolayı. Bu benim seçimim.
Bugün AVM’ye girerken geçmek istemediğimi belirttim. Çantaların geçtiği cihazı göstererek “Hanımefendi şu an bu cihaz daha çok radyasyon içeriyor, önünde duruyorsunuz” dedi “Öyle mi, bilmiyordum” falan dedim bir adım geriledim. Üzerimi arayıp boşluktan geçmeme müsaade etmedi, cihazdan geçmemi istedi. Geçmedim ben de sonunda razı oldu.
“Radyasyon var ya da yok geçmiyorum, siz de beni buna zorlayamazsınız” dedim “Öyle miiiii” dedi alaycı tonla. “Evet. İsterseniz bir deneyin” dedim.
Çok sinir oldum ya şikayet etmek istiyorum görevliyi...

Annem emekli hemşire, seneler önce aynı dönemlerde hamile kaldıkları bir iş arkadaşı hamileliği boyunca röntgen servisinde çalışıyor ve kızı görme engelli olarak doğuyor. Teknolojik cihazlar hayatımıza entegre oldukça mesele önemsizleşiyor ama aslında oldukça ciddi bir sorun. Konuyla ilgili genele bakacak olursak telefonları uyurken uçuş moduna almakta bir seçenek sanırım.

Hic boyle biseyle karsilasmadim hatta hamileyken dalginlikla gececekken guvenlikler siz gecmeyin buyrun girin dediler kac defa. Aramadilar bile

O kapida radyasyon yok iyi arastirin...sadece metali algilayan sensor var.hamile.iken gecersiniz gayet cocukta gecer.

Merhaba..
Avm güvenlik cihazlarının gebelere bir zararı yok. Çantaların konduğu XRay cihazları daha çok zararlı gerçekten.
Uçak ile seyahat etmeniz durumunda o güvenlik kapılarından geçmek zorunda kalırsınız.
Uçak için de elle arama yapıyorlar

O kapılar güvenliklerin ellerinde olan dedektörlerin kapı şekline getirilmiş hali. Avm yönetimine şikayet edebilirsiniz belki. Ben telaşınızı biraz anlamsız buldum başkalarının da yazdığı gibi evdeki internet, elektronik eşyalar, baz istasyonları da radyasyon yayıyor. Şehir merkezinde yaşıyorsanız onların birleşimiyle çok daha büyük dozlar alıyorsunuz zaten. Geçmeme hakkınız olup olmadığını öğrenin ve yakınından geçmiş bulunursanız da çok kafanıza takmayın derim ben.

Annem emekli hemşire, seneler önce aynı dönemlerde hamile kaldıkları bir iş arkadaşı hamileliği boyunca röntgen servisinde çalışıyor ve kızı görme engelli olarak doğuyor. Teknolojik cihazlar hayatımıza entegre oldukça mesele önemsizleşiyor ama aslında oldukça ciddi bir sorun. Konuyla ilgili genele bakacak olursak telefonları uyurken uçuş moduna almakta bir seçenek sanırım.
Iyide rontgen ciddi birsey heleki orda calisiyosa.. bile bile mi calismaya devam etmis yani?

Son düzenleme:

Böyle bir şey mumkunn değil hamile tekniker hamile kaldığı andan itibaren birim dışında çalışır .Radyolojide calistirilmaz çalıştıran idare suçludur .Ha hamileliğinden haberi olmayıp ilk 3 aylik kritik süreçte radyasyona maruziyet varsa olmasi tabi ki muhtemel bir şey .

Arkadaşlar radyasyon var ya da yok yani zorlamak nedir... Alay etmek nedir... Kış dönemi avm ye sık gidiliyor. Zorlayamaz. Uluslararası yolculuk yapmıyorum. Elle arayabilir...
Ben emzirirken bile gecmiyorum süte de etkisi oluyormuş drum söylemişti :işsiz:

Radyasyon gıdalara geçmez üstümüze sinmez :) :) damar yoluyla radyoaktif madde alınmasınin zararı tüm vücuda var ve de etraftaki herkese saçılır ( sintigrafi çekimlerinde ) :)

Ben geciyordum ama bir kac gorevli siz bu taraftan gecin neden ordan geciyorsunuz diyince gecmemeye basladim. Arama da yapmiyorlar oyle elimi kolumu sallayarak geciyorum.

insanlar işini yapmaya çalışıyor
2 sn in hesabını yapıyorsunuz ama o radyasyonlu yerden çantalarımız geçiyor ve bizler o çantalarımızı içindekileri elliyoruz değişen ney

Hamile kadınlar siz nasıl hareket ediyorsunuz bilmiyorum ama ben AVM ye girerken malum cihazdan geçmiyorum radyasyon etkisinden dolayı. Bu benim seçimim.
Bugün AVM’ye girerken geçmek istemediğimi belirttim. Çantaların geçtiği cihazı göstererek “Hanımefendi şu an bu cihaz daha çok radyasyon içeriyor, önünde duruyorsunuz” dedi “Öyle mi, bilmiyordum” falan dedim bir adım geriledim. Üzerimi arayıp boşluktan geçmeme müsaade etmedi, cihazdan geçmemi istedi. Geçmedim ben de sonunda razı oldu.
“Radyasyon var ya da yok geçmiyorum, siz de beni buna zorlayamazsınız” dedim “Öyle miiiii” dedi alaycı tonla. “Evet. İsterseniz bir deneyin” dedim.
Bende geçmiyorum ,özellikle bebek maması varsa çantada kendileri uyarıyor ,hic sorun yaşamadım çantam ve kızımla boşluktan geçiyorum kimsede zorlayamaz

ben hiçbir açıklama yapmadan yandan geçiyorum . kimsede sen hayırdır demedı . sadece elle kontrol ettiler . kimse kimseyı zorla biyerden geçirtemez. Ben cihazdan geçmeyince hamılemısınız deyip dua ettiler . Şuna kadar 2 avm ye gittim bu şekildeydi sıkıntı çıkaran olursa hiçbirşekilde girmem . İster zararlı olsun ister olmasın benım içim rahat olsun yeter ..
Çantamıda o cihaza koymadım , içine açıp baktılar sadece ..

Raporla dediğiniz gibi belki mümkün olabilir ama orada kimse kafatasına göre geçmek istemiyorum diyemez.Ozelikle yeni hamileyseniz nerden bilsinler doğrumu yalan mi?
Türkiye çıkışında da yurtdışından da dönerkende hamile olduğumu belirttim. Her iki tarafta cihazları kapatıp beni öyle geçirdiler. Türkiye deki güvenlik birimi sadece elle üzerimi aradı. Ancak yurtdışındaki birim ayakkabıma kadar çıkarttırıp aradı. Kimse bana hayır geçemezsin demedi. Hamileliğimin 9. haftasıydım (göbek yoktu). Rapor falan da göstermedim.

Iyide rontgen ciddi birsey heleki orda calisiyosa.. bile bile mi calismaya devam etmis yani?

Böyle bir şey mumkunn değil hamile tekniker hamile kaldığı andan itibaren birim dışında çalışır .Radyolojide calistirilmaz çalıştıran idare suçludur .Ha hamileliğinden haberi olmayıp ilk 3 aylik kritik süreçte radyasyona maruziyet varsa olmasi tabi ki muhtemel

Kuvvetle muhtemel "bilmeden" çalışma söz konusu.

x-ray zararlıdır
çantayı koyduğumuz yerin içi yani
diğer geçtiğiniz şey metal dedektörü
zararı yok.
ben hepsinden itinayla geçiyorum, hatta evde mikrodalga fırın da kullanıyorum. bütün gün bilgisayarın önünde oturuyorum.
sanırım mutasyona uğramış bir süper kahraman doğuracağım :KK53:

Sizin içinden geçtiğiniz o cihaz elektromanyetik dalga ile metal tespit ediyor, iyonize radyasyon içermiyor yani, iyonize radyasyon içeren cihaz o çantaları koyduğunuz x-ray cihazı ki o da sürekli olarak radyadsyon yaymaz sadece çalıştığında yayar, cihazın ağzındaki kurşu içeren püsküllerden içeri girmediğiniz sürece de radyasyona maruz kalmazsınız. Dolayısıyla ben buradan geçmeyeceğim radyasyonnnn diye ortalığı ayağa kaldırmanın pek anlamı yok aslında. Bu tür güvenlik önlemleri herkesin yararı için alınır yarın bir gün biri karnına silah/bomba sokup AVM'ye girse kendini patlatsa nasıl olur sizce? Biraz da bu açıdan bakmak lazım olaya.

Back
X