Rahat anne...

Sungate170308

Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2018
203
112
18
36
Daha önce az çok anlatmıştım ailemle ilgili sıkıntılarımı annemle oturuyoruz eşim ve ben. Evimi ayıracağım bugün ev bakmaya gidiyorum 4 aylık hamileyim.. Ben çok yoğun çalışıyorum 12 saat sezonluk iş olduğu için eşimde benimle beraber. Hiç izin günüm yok 6 ay boyunca çok nadir izin kullandım hastane için. Şükür hiç kimseye eşimse dahil beklentim yok. Kendi kendine yetiyorum hamile halde çalışıyorum. Kendim pişirip kendim yiyorum hamileyim diye özel muamele beklemiyorum eşimden dahi. Annem akşama kadar evde evi temizlenimiyor. Ben temizlemesini istemiyorum zaten. Yediklerini dahi kaldırmıyor onuda geçtim batırdığını dahi eve geliyorum saat 9:30 da mutfağı topluyorum makineyi boşaltıyorum. Kendime birşey ler hazırlıyorum 10:30 oluyor saat ne ara yatıyorum bilmiyorum. Her seferinde bebek konusu açıldığında başkalarının olaylarını anlatıp kimse çocuğa bakmak zorunda değil gibi alttan laf sokuyor ki asla öyle bir beklentim yok. Yapım gereği güçlü kendine yeten yanlız da olsam mücadele eden bir insanım kontrollerime yanlız gidiyorum eşim çalıştığı için. Tüm bu olanlara rağmen anneme çok düşkünüm kırmak istemiyorum yanlız kalırsa birşey olur diye korkuyorum. Aşırı düşkünlüğüm bebekten sonra geçer mi acaba. Aslında kendi hayatıma yön vermem gerekli.O yüzden evimi ayıracağım strese çok sokuyor annem beni. Her seferinde çocuklarım torunlarımdan değerli diyor. Bu kendi düşüncesi saygı duyuyorum.. Hakaretli yorum yapmayın lütfen

normalin dışında bir anne...

Anlattıklarınıza göre size bu kadar yardımcı olmayan bi anneniz var hala nasıl ona düşkünüm diyebiliyorsunuz cidden şaşırıyorum,velhasıl belli bir zamandan sonra herkes kendi çekirdek ailesiyle beraber yaşamalı zaten,ne annemi ne de kayınvalidemi yanımda istemem heralde. Bence evinizi ayırmakla geç bile kalmışsınız. Ben eşimin ailesine yakınım sırf çocuğumun bakımında destekler diye,tam gün okula gitse dahi hasta vs oldugunda ben çalıştığım için girecek bir sıcak ev bulabilsin diye,anneniz gibi bana davranan bir annem olsa çoktan uzaklaşmıştım oturduğum yerden.

Ayrıca anlattığınız konuya istinaden kim size niye hakaret etsin uyarınız gereksiz geldi.

bence de ayırmakla en iyisini yaparsın
kırmaya kırılmaya gerek yok
Öyle yapacağım bugün 1 ay sonra ilk kez izinliyim kontrollerim vardı uyandırmadım kendim hastaneye giderken uyanmış nereye gidiyorsun dedi kontrole dedim. Arkamdan hastaneye gelmiş eve geldik ben kahvaltı hazırlıyordum uyuyacağım biraz daha dedi.kahvaltıyı hazırladım kalktı yedi ne toplamaya ne kahvaltıya yardım etmedi mesela.

Hakaret derken bazen ağır konuşuluyor annemle ilgili belki ağır cevap yazanlar olur diye söyledim onu.

Konu anneniz mi?
Size yardımcı olmamasına takılmıyorsunuz ama yanlız da bırakınca aklınız mı kalacak.
Aslında bana göre sizde önemsenmek istiyorsunuz.
Çok güçlüyüm demekle olmuyor kendinize yettiginizi sürekli vurgulasanızda siz de yorulumuşsunuz
Hamilelik dogum bebek tek başına evet ama kimi zaman bir soluk istiyor insan

Evinizi ayırsanız iyi olur, en azından akşam döndüğünüzde sizi ne beklediğini bilir, kimsenin arkasını toplamak zorunda kalmazsınız.

Kocamdan da hiç yardım beklemem niye diyorsunuz ki? Hem bu kadar yoğun çalışıyorsunuz, hem karnınızdaki bebek ikiniz de değil mi? Bi zahmet azıcık destek olsun

Genelde torunlar çocuklardan önce gelir derler ama demek annen farklı düşünüyor.En güzel çözüm ayrılmak olacak sanırım
Ayıracağım bugün ev bakmaya gidiyorum inşallah bir an önce bulurum ev bebeğimin güzel bir ortamda yetişmesini istiyorum. Doğumdan sonra rahat olayım en azından.

ben sizde de sorun görüyorum açıkçası. mesela hastaneye giderken birlikte gidelim mi diye sorabilirdiniz??
ya da anneciğim acıktım biraz da yorgunum kahvaltı hazırlar mısın diyebilirdiniz.
yani kadın demek ki çocuk gibi yönlendirmek gerekiyor. ha zaten aynı ev kadın-erkek ailesiyle de doğru değil bence. hasta olur bakıma muhtaç olur onun dışında en güzeli ayrı ev

Kesinlikle haklısınız ama bana destek olacak eşim hariç kimse yok etrafımda annem babam ayrı zaten babama torunu olacağının mesajını attım cevap bile yazmadı bana. Annem zaten ben bakmam benden birşey beklemeyin diyor. Ablam zaten kendi havasında ben eşim olmasa tamamen yapayalnızım. Şükür ki bebeğim geliyor o yüzden kimseden birşey istemiyorum istesem yapmayacaklar zaten desteklemeyecekle.r.

Eşim yardımcı oluyor yani temizlik yapar elinden geldiğince. Zaten birbirimizden başka kimsemiz yok eşimle. İş yerinde beni oturtup kendi ilgileniyor tüm müşterilerle çok çöktü gözlerine kan iniyor resmen ona kalsa çalışmamı istemiyor ama bu sene biraz daha para atarsam kenara gelecek yıl evdeyim. Yani eşim çok ilgili bir koca hakkını asla inkar etmiyorum. Öyle olmasa çocuk yapmazdım kesinlikle.

Tamam ozaman şimdi tek başına güçlü olmanız size daha güç katacaktır.
Evinizi ayırmakda geç kalmışsınız.
Annenizin saglık sorunu yoksa toruna vakit ayırmamak için baştan kestirip atması merhamet duygusu kazanmamış olmasından mı?
Üzülmeyin anne babalık yapın onlara ögrensinler anne baba olmayı

Anneniz sizinle ilgilenmediği için bağımlısınız gibi geldi bana. Çocukken de mi böyleydi?
Evet çocukken de böyleydi maalesef ilgilenmezdi birgün okula beslenme hazırladığını bilmem evimizin tertemiz olduğunu bilmem hep biz kendi işimizi yapardık. Babam asla ilgilenmezdi bizimle eleştirirdi sürekli yani hem anne hem baba ilgisizdi..

kendinize yetebiliyorsunuzdur tabi ona hic suphem yok ama bana biraz sanki annenize kirginmissiniz gibi hissettim yada sitemlimi desem

Benim hayalimde o bebeğime iyi bir anne ve iyi bir baba olmak istiyoruz 6 yıllık evliyim ve bu yıl kendime güvenip istedim yani ailem gibi sırf üreyim diye çocuk istemedim. Olgunluğa eriştim iyi bir anne örnek bir anne olmak istiyorum. Bu benim içimde uhde.İnşallah herşey istediğim gibi olur.

Simdi bebek karninda gebelikte zor gecmiyosa idare edersin guclusun ok. Dogumdan sonra aglayan bi bebek uykusuz kaldiginda cok farkli dusuneceksin. Imkanin varsa evini ayir, esin icinde zor bi durumdur eminim. Ozel hayat yok. Eli ayagi tutuyosa herkesin ayri evi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…