Rahat bir insan olamıyorum ...

• Konu Sahibi Konu Sahibi 8993
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

8993

Architect
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2017
1.185
2.834
133
İstanbul
Merhaba hanımlar
Direk mevzuya gireyim kıymetli vaktinizi almayayım . Başlıkta belirttiğim gibi rahat bir insan olamıyorum . Bundan kastım şu ki ; dışarıda rahat yürüyemiyorum , sanki herkes beni izliyor da eleştirmek için bir fırsat gözlüyor gibi hissediyorum . Dışarıda yemek yiyemiyorum . Tek başıma bir yere gidemiyorum . Hep bir kasılma halindeyim . Her hareketim bana batıyor . Yaptığım her şeyin üzerimde eğreti durduğunu hissedip kendime sinir oluyorum . Kibirli bir insan olduğumu sanmıyorum . Herkese insancıl yaklaşırım . Kendimi üstün görme gibi bir amacımda yok . Neden böyle oluyor inanın bilmiyorum . Bu sıradan gibi dursa da hayatım zehir olmuş durumda . Bundan kurtulmamı sağlayacak önerilerinizi bekliyorum . Teşekkür ederim ...

Özgüven probleminiz var sanırım.
Size baktığını sandığınız insanların sizden hiç bir farkı yok.Rahat olun.

Nasıl aşabilirim acaba özgüvenimi yıkacak hiçbir durum da yok ki ortada

İzlesinler baksınlar
Komik duruma düş ne olacak dünyanın sonu mu
Sende kendine Gül gec
Kasma kendini
Kimse dort dörtlük degıl
Gözümüzde devleştirdğimiz biri de senin gibi bi an yaşıyor mesela hani

Sal gitsin ya akışına bırak tam kendini sıkıp uyandığın anda herkesin basına gelir de
İnsanlık hali de mesela kendini kotla

Doktora gitmelisiniz. Bu ilerleyen zamanlarda tek başına hiç birşey yapamama hatta evden çıkamamaya kadar gidebilir.

Küçük yerde mi yaşıyorsunuz
Bende küçük şehir deyken insanlar ne der , yalnız kafeye vs gitmeyim derdim, ama İstanbul a okumaya gidince , baktım kimse kimsenin umrunda değil, o düşüncelerim geçti

Küçük bir şehirde de yaşamıyorum ki istediğim her yere gitme özgürlüğünede sahip biriyim mesela bazı örnekler vereyim alışveriş merkezine giderim kıyafetlere vs bakarken mağaza görevlisinin üzerimde bakışlarını hissederim rahat edemem sanki beni hırsız yerine koyuyormuş da bakıyormuş gibi hissederim ya saçma biliyorum ama işte beynimin içindeki ses susmuyor . Ya da ne biliyim dışarıda yemek yerken üzerime dökerim diye kasılmaktan yemeğin tadını alamam , ya en korkunç olanları da mesela en temel şeyler bana çekinilicek utanılıcak şeyler gibi gelir öğrenciyim bugün okulun ring servisine bindim kafamda aniden şöyle salakça bir düşünce belirdi . Acaba insanlar benim paramın olmadığını da bu ücretsiz servise bindiğimi mi düşünür . Ya bu ne saçmalık o okulun bana sağladığı temel bir hak . Neden böyle düşünürüm hiç anlamıyorum .

O hoooo hayattan tat alsana ya olumlu dünya amma çok kasıyorsun
Kendini sevmiyorsun bence güvensizliğin temeli ne

Hayatta pek bir başarısızlığım yok şükür . Ama dış görünüşümden pek hoşlanmıyorum sorun bu mu sizce

Okuldan bir arkadaşımı görüyorum sizde. Oda aynı dertten muzdaripti. İnsanlar içinde yemek yiyemez, kendini ifade edemez, kendi başına bir yere gidemez. Tıpa tıp aynı problemler. Ama bunu atlattı. Çok yardımcı oldum bu konuda.
Bana kalırsa psikolojik destek almalıydı ama yapmak istemedi. Bende elimden geldiğince kendisini iyi hissetmesini sağladım. Bu tamamen özgüven eksikliğinden kaynaklanıyor.

Önce aynaya bakma alışkanlığınıza el atın. Gün içinde sık sık aynaya bakın. Nasıl gülümsüyorsunuz, saç tipiniz nasıl. Size hangi renk yakışıyor, nasıl giyinmekten hoşlanıyorsunuz bir düşünün.

Samimi arkadaşlarınız sizin en çok hangi özelliğinizden dolayı size yakın hissediyor bunu onlara sorun. Onların gözünden objektif yorumlar isteyin. Sizde görüp sevdikleri ve sevmedikleri yönler.. Bu konuda yakınlarınızdan aldığınız bilgileri değerlendirin.

Günlük tutun. İlla kuralına uygun günü gününe olmak zorunda olmayan bir günlük. Sadece içinizden geldiği zaman yazın. Kendinize, duygularınıza zaman ayırmanız kendinize verdiğiniz değeri gösterir. Bu çok iyi gelecek.. İç dünyanızo yazın. Nasıl bir kadınsınız. İnsanlar sizi kazanmak için nasıl bir kişiliğe sahip olmalı. Sizin çizgileriniz neler. Hayatta ki olmazsa olmazlarınız neler. Bu gibi soruların cevaplarını yazın. Bu cevaplar, aslında sizin kendi değer yargılarınız olduğunun bir kanıtı. Siz sıradan biri değilsiniz. Bunu kendinizi dinleyerek daha iyi anlayacaksınız.

İnanın dışarıda sizi hiç tanımayan diğer insanların yanından geçerken şunu düşünmeye başlayacaksınız, "Benim için ne düşündükleri umrumda değil, eğer tanısalardı şanslı sayılırlardı." Bu kendini beğenmişlik değildir, Kendini sevmektir. Bazı gerçeklerin farkında olmaktır. Kendinin farkına varmaktır

Neden bu kadar ezik psikolojisine girdin.kendini hiç sevmiyor insanlar hep hakkında kötü düşünüyor gibi bi moddasın.ailen yetiştirilme tarzınmı böyle özgüveni eksik yaptı seni acaba.hayatı kendine zehir etme böyle gerekirse bi uzmanla görüş

Ailemden mi kaynaklanıyor bilemiyorum ki . Annem yaptığım hiçbir işi tam manasıyla beğenmez . Bende hep daha mükemmeline odakladım kendimi . E hiç kimsede mükemmel olmayacağı için bir yanım hep böyle ezik kaldı ...

Aslında dediğiniz gibi kimin ne düşündüğünü umursamamak hem çok kolay hem çok zor . Kendime o kadar çok odaklanmışım ki kendimi kontrol etmekten dış dünyadan zevk alamıyorum ,irtibatım yok .

Bu durum bi ara bendede vardi sürekli kendi kendime telkin vermeye basladim
Benimde insanlardan farkli bi yanim yok, basarili oldugum konulari hep kendime söyledim.
Eger psikolojik yardim alirsaniz bence atlatabilirsiniz

Çok fazla dışarı çıkmıyor ve sosyal ortamlarda bulunmuyorsanız olabilir bu durum

OKB miyim acaba ? Eğer öyleyse yandığımın resmidir . Ben hayata nasıl dönücem çok çaresiz hissediyorum . Bunlatı birine ablatsam güler geçer . İyi ki varsınız kızlar hiçbirinizi tanımasamda minnettarım ...

Ailenden yetiştirilme tarzından kaynaklanıyor muhtemelen, bende dediğim gibi böyleydim , sonra büyük şehir, derken okul bitti çalışma hayatı vs derken geçti , bişeyleri kendi başıma başarabildiğimi farkettim sanırım,
üstte bi arkadaş çok güzel yazmış günlük tutun vs gibi, belki bir psikologdan da yardım almak iyi olabilir

Hoşlandığım biri vardı . Umrunda bile olmadım . Bunun faturasınıda kendime kestim hep . Kendimi cezalandırıyorum sanırım .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…