Rahat bir insan olamıyorum ...

• Konu Sahibi Konu Sahibi 8993
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
+1 çok beğendim tavsiyelerinizi gerçekten ışık olabilecek nitelikle .

Benim annemde beğenmezdi.. Ama sen kendini olduğun gibi kabul etmelisin. O zaman insanlarda seni olduğun gibi kabul eder.

Aklima ne geldi biliyormusun eskiden makyajsiz sokaga cikamadigim. Simdi dunya umurumda degil. Canim elimle birsey yemek istese yiyiyorum cok rahatim. Yasin ilerledikce duzelirsin.

Benim annemde beğenmezdi.. Ama sen kendini olduğun gibi kabul etmelisin. O zaman insanlarda seni olduğun gibi kabul eder.
Sevgili Chocolita benim için uzun bir yazı yazdığınız için çok teşekkür ederim . Diğer kızların ve sizin önerilerinizi dikkate alacağım .

Aklima ne geldi biliyormusun eskiden makyajsiz sokaga cikamadigim. Simdi dunya umurumda degil. Canim elimle birsey yemek istese yiyiyorum cok rahatim. Yasin ilerledikce duzelirsin.
Nasıl aştınız bu durumu ? 20 yaşındayım ve hayat şimdiden çok yordu beni

Nasıl aştınız bu durumu ? 20 yaşındayım ve hayat şimdiden çok yordu beni
Daha çok gençsin, muhtemelen senin yaşında ben de öyleydim, hayat ilerledikçe tecrübeler dertler sıkıntılar derken güçleniyor insan.
Birde hoşlandığın kişi sana bakmadı diye üzülme, o da nasip kısmet, seni üzecekse olmasın zaten, hakkında hayırlısı olacak insanlar çıksın karşına. Düzgün bir evlilik , çocuklar vs derken, belki birde çalışma hayatı eklenecek, ozaman özgüvenin artacak , bunları hatırlamayacaksın bile

Oncelikle dis gorunusumden kaynakli olabilir mi demissiniz alakasi yok.. tamamen yetistirilme tarzi ve anne babanin sizin uzerinizdeki etkisi diyelim..
yakin bir ark.im sizin durumunuzda.. Öyle guzel bir kadin ki masallahi var giyimi kusami oturmasi kalkmasi, yani bir bana gore degil disaridakilere de cok hos gorunen ve takdir edilen bir bayan..
cocuklugunda baski gormus aileden, babadan ozellikle sunu yapma buraya gitme,bunu giyme, seni su gorse ne derim elaleme falan yani kadin baya baski gormus psikolojik olarak..
ve sonuc..
o da baya muzdaripti ama birkac ay once bir bebegi oldu.. gozle gorulur degisikligi oldu baya.. kendi de soyluyor.. artik hic kimse umrumda degil diyor evladimdan baska.. bu psikolojiden baya uzaklasmis...
acaba siz de kendinize bir mesgale mi bulsaniz.. kafaniz ona yogunlassin, belki bir nebze törpuler sıkıntınızi...

Herkes sizi niye izlesin yahu milletin isi gucumu yok.

Obsesif kompulsif ciddi bir rahatsızlık öyle olsaydı fark edilirdi sanmıyorum ama kendinizi ona sürüklüyor olabilirsiniz bu gidişle, şu mağaza olayından örnekle o mağaza çalışanının hatta ona emir veren kişinin ezikliği, müşteriye nasıl davranılması gerektiğini bilmeyen dolu mağazacılık var binlerce kişi de şikayetçi bundan, ben de geçenlerde büyük bir kozmetik mağazasında gezindim fikir edinmek istedim soru sordum çalışana, fakat sorudan bunalıyor çok ilginç herkes 10 cm topuklu ve dekolte gitmeli ki öyle durulmayacak ve sıkılmayacak çalışanlar... Bu tarz hislerin kaynağı aile oluyor genelde ama onu üstünüzden atmak sizin elinizde, insanları izleyin kaçı sizden farklı kaçı çok mükemmel kaçı kusursuz hareket ediyor, o anda kendinizi değil de gitme sebebinize, aradığınız kıyafeti bulmaya odaklanın o mağaza çalışanı zebellah gibi dikilse de sen ona ilginç ilginç bak yaptığı ayıpmış gibi ki öylee

Kesinlikle üzerine gitmelisin... bende aynı sizin gibiydim lise cağlarımda... iki adım ötedeki bakkala gitmek işkence gelirdi...baktım olacak gibi sorunumun üzerine gittim ... şimdi en büyük zevkim tek başima alışverişe çikmak sonrası bir yemek en sonda yorgunluk kahvesi içmek... aslinda kimsenin size baktıği falan yok asıl siz onlara bakıyorsunuz banamı bakıyor bir kusurumumu arıyor diye... rahat olun kendinizi özgür bırakın

İzlemiyorlar aslında ben öyle hissediyorum . Kuruntularım yüzünden açtım bu konuyu .

Hoşlandığım kişi benimle ilgilenmediğinde kendimi kötü hissettim demişsiniz. Bunu çok iyi anlıyorum. Ama bu çok olağan bir durum. Beklentilerle alakalı. Bu sizin eksikliğinizden kaynaklanmıyor. Sizde sizinle ilgilenen bir adamı sadece yakışıklı olduğu ya da sizinle aynı mahallede oturup size selam verdiği için kabul etmezsiniz. O sırada başka birisini düşünüyor olabilirsiniz. Belki de hiç düşünmüyor, eğitiminize odaklanmak istiyorsunuz. Bir sürü sey buna sebep olabilir. Siz kendi açınızdan baktığınızda dünyada reddedilen tek kadınmış hissine kapılıyorsunuz bu çok normal. Biz kadınlar reddedilmeye alışık değiliz. Bu his anormal olduğunuzu göstermez. Sizde herkes kadar normalsiniz. O yüzden kendinize haksızlık etmeyin ve kalbinizin kapılarını kapatmayın.

Mükemmelliyetçilik, yanlış yapma korkusu, fazla kontrollü olma, onaylanma ihtiyacımızın yoğun olması gibi negatif özelliklerimiz biryerden sonra bizleri kısıtlamaya başlar. Bunların çoğu ya da birkaçı herkeste olan şeyler aslında. Ancak burda önemli olan bunların boyutudur. Günlük hayatınızı sekteye uğratacak boyuta gelmemesi önemlidir. Sizin günlük hayatınızı etkileyecek boyuta geldiğinden ötürü psikolojik yardım almanızı öneririm. En azından sorunun farkındasınız şuan yaşınız da oldukça genç, bu rahatsız olduğunuz durumları minimuma indirmenin tam zamanıdır. Çünkü derinleştikçe takıntılar geliştirebiliriz, kaygı bozuklukları yaşayabiliriz, bunlara eşlik eden depresyon da cabası.. Ayrıca kendiniz de kişisel gelişim kitaplarından faydalanmaya başlayın bu sırada. matthew mckay patrick fanning- özgüven kitabını okumanızı tavsiye ederim.

Psikolog danışmanlar var. Onlardan yardım alabilirsiniz. Doktorluk olduğunu düşünmüyorum pek. İlaçla tedavi edileceğini sanmıyorum. Bi psikolog bu durumu aşmaniz için size yardımcı olabilir.

Terapi almalisin sosyal fobi veya anksitiye bozuklugu olabilir

Ben de bir donem yaşadım bunu. Mesela hiç tanımadığım bir şehirde bir avmde düşsem, oradaki insanların beni bir daha görme ihtimali sıfır olsa bile, kendimi kaybedecek derecede kafama takardim.
Sosyal fobilerim vardı. Bir kısmını anneme bağlıyorum açıkçası, sürpriz bir çocukmuşum, beni çok sevdigine eminim ama bazı kendi sıkıntılarının içinde psikolojimi etkileyen şeylere sebep oldu.
Bir kısmı da bende mukemmelliyetcilik vardı. Bu başa bela birsey. Bilinçaltından tamamen seni yönetiyor ve farkinda bile degilsin. Sana mantıklı açıklamalar yaptığı için korkularınım bile farkina varamiyorsun. Kisa bi donem terapi aldım ve kendi kendimle aşırı ugrastim bu mukemmeliyetciligi çözebilmek için. Sizde de var mi bi düşünün?
Bir de,her ne kadar kabul etmesek de özgüven. 21 yaşında evlendim. 4 yıldır evliyim ve hala bana kendimi dünyanın en güzel en yetenekli kadını gibi hissettiriyor. Marifet iltifata tabi derler. İltifat gerçekten önemli. Bu saçın güzel olmuş demek değildir! Ruha edilen iltifatlardan bahsediyorum. Kendini özel ve eksiksiz hissettiren iltifatlardan bahsediyorum. Bir işe yaramak hissi, birini mutlu edebildigini görmek duygusu şahane şeyler.
Uzun yazdım ama umarım seni sıfırdan yazacak biri çıkar karşına, cok gencsin, eminim yaşla birlikte korkularını aşacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…