Rahat bir insan olamıyorum ...

• Konu Sahibi Konu Sahibi 8993
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Anne baba tutumuyla alakalı olabilir durumunuz. Eğer siz küçükken anneniz fazla eleştirel ve yaptıklarınızı beğenmeyen, hep bir kusur bulan, her hareketinizi izleyen ve küçük bir yaramazlığınızda ya da hatanızda bile müdahale eden bir tipse; çok normal şu anda bu şekilde hissediyor olmanız.

Ben de bunun gibi şeyler yaşadım çünkü. Liseye kadar yeri izlerdim yürürken. Lisede başarılı oldukça ve çevremmdekilerin tepkilerinden oldukça güzel bir kız olduğumu anladıkça başım havaya kalkmaya başladı ve aaa senelerce insanlar sokağa çıktıklarında birbirlerinin yüzlerini mi görüyorlarmış diye şaşırmıştım

Annem hep insanlar senin gözlerin renkli diye güzel diyorlar ama aslında güzel değilsin derdi. 36 beden olduğum halde bana 46 beden kıyafetleri alırdı, ben de kıyafetlerimin üzerimde hep torba gibi durduğuna şaşardım. Annem de çok güzel bir kadındı. türkan şoray a benziyordu. Ve olduğu yerde başkalarının da güzel olabileceğini kabul etmiyordu ilginç bir şekilde. 7 yaşlarımda tv de bir türkü filan çıktığında, oynardım. Direk terlik fırlatırdı. Kınada oynamaya çıksam kenara çekerdi. Ben mesela yıllarca üniversitede sınıfta, titreyen eller ve titrek bir sesle, yüzüm kıpkırmızı, kalbimin sesini kulaklarımda duyarak sunum yaptım ama birebir insanlarla diyaloğumda gayet iyiyimdir. Hala daha biri benim hakkımda iyi bir şey söylediğinde, hemen eksik bir yönümü dile getirir. Neyse işte, ailelerimizin de kusur ve takıntılarıyla büyüyoruz ve karakterimiz çiziliyor. Kimisini onarıyoruz, kimi eleştirdiğimiz şeyleri de biz yapıyoruz.

Benzer durumlar olduğu için, çocukluğunuza bir göz atın derim, ama öyle değildir inşallah :) yine de aynaya bakıp güsel noktalarını bulma, daha çok sohbet ortamına girme, kendine güven telkin etme yöntemleriyle halledebilirsiniz.

Nasıl aşabilirim acaba özgüvenimi yıkacak hiçbir durum da yok ki ortada
Ozguven cocuklukta insa edilir. Su an oyle bir durum olup olmamasi onemli degil. Kendinize iyiyim harikayim diye telkinlerde bulunun olumlama yapin. Eger kendi kendinize cozemiyorsaniz psikologa gidin. Hayat kaliteniz artar daha mutlu olursunuz

Sosyal-fobi ye sahip olabilirsiniz. Her an yanlış bir şey yapacak, rezil olacak korkusuyla toplumdan uzaklaşma. Toplumsal bilincinizi farklı yönlerde kullanma. Bir çok sebebi olabilir. Konuyu açmanız lazım.

Geri dönüşleriniz için çok teşekkür ederim hanımlar . Bu durumun üstü e gitmekten bahsedilmiş ne yapmalıyım ? Mesela tek başıma bir yerlere mi gideyim ya da verebileceğiniz örnekler var mı ? Kişsel gelişim kitaplarından tavsiyelerinizi de bekliyorum . Benim durumumda olup da aşan arkadaşlar siz neler yaptınız başka

Merhaba,

Kendine değer ver, aynada gözlerinin içine uzun uzun bak ve ne kadar değerli, özenerek yaratılmış olduğunu düşün.

Sen kendini seversen, değer görmek için başkalarının sana onay vermesine, seni beğenmesine ihtiyacın olmadığını anlarsın. İnsanlara ciddi bir rahatsızlık vermedikten sonra kılık kıyafetin, yemek yiyişin, yürüyüş şeklin vs kimseyi ilgilendirmez. Senin bunlarla yadırgayacak olan çok nadir insanlar çıkarsa da o kendi sığlıklarındandır.

canım inan senin böyle davranman daha iğreti duruyor. bir arkadasım vardı kasıl kasıl gezerdi kendi gibi birkac kişiyle kibirli olduklarını düsünürdüm bazen bazende özgüvensiz olduklarını. yaklasmazdım oyuzden . bide kendilerini asagıladıkları için yakınlarını asagılar ızak kişileri överlerdi. piskolojk yardım almalısın . ve unutma herkes insan herkes senin gibi

Değerli olduğumu hissediyorum . Fakat insanlar değerli olduğumu pek hissettirmiyor . Bu da kendimi mi kandırıyorum acaba düşüncesini çıkarıyor ortaya . Mesela sizler burada konumu önemseyip bana yardımcı olmaya çalışıyorsunuz bu bile beni mutlu etti . Küçük şeylerden mutlu olabiliyorum Allah'a şükür ama hep bir ses var içimde . Susmuyor . İçimden sürekli bana komut veriyor . Düzgün yürü , sağa bakma sola bakma , şunlar sana mı gülüyor vs vs

Son düzenleme:

anne ya da babanız sızı cok mu eleştırel sekilde büyüttü..aklıma tek bu geldı

Herkes kendi küçük dünyasında, kendi hayat sorunları ile cebellişşiyor aslında. O yüzden sizin böyle bir onaya ihtiyacınız olmamalı diyorum ben de. Saçma ya da komik gelebilir ama bunun en uç boyutu günümüzün "ikoncan"ları. Onay görmek- Beğenilmek- Taklit edilen olmak - şeklinde giderek artan bir ihtiyaca dönüşüyor bu. Çünkü aslında ne kadar kendimi seviyorum deseler de, başkalarının onlara biçtiği değer kadar değerli/ önemli olduklarını düşünüyor bir çok insan.
Okumadıysanız "Aynalar Koridorunda Aşk" 'ı öneririm.

Senin gectigin evreden ben de gectim
Ailem baskici bir aile degildi ama etraf ne der dusuncesiyle hepimizi köle ettiler kendilerine. Hep insanlar ne der diye dusunduk abim de bizim gibidir. Universite 2de ben bunu asacam dedim. Tek basima bir fastfood lokantasina gittim. Parayi odeyip aldim yemegimi. Oturdum yedim. Kimseyi sallamadim. Bitirince de etrafimdaki insaara baktim ya bunlardan mi cekinmisim bu kadar zaman dedim icimden güldüm :)) kendi degerimi farkina vardim. Benden bir tane daha yok. Senden de bir tane daha yok. Deli cesaretini topla hemen bir yere gir ve guzelce karnini doyur bunu asacaksin inan bana

Kesinlikle haklısın dışarıdan onay görmeyince mutsuz oluyorum . Bu cidden kötü bir şey kafamın içinde çözmeliyim bu sorunu . Daha önce okumamıştım bu kitabı listeme ekliyorum sevgili samsonn :)

Aşılabilir olmasına çok sevindim . Yani umutsuz bir vaka değilim dmi ? Bugün aşabileceğime olan inancım daha da kuvvetlendi . Yalnız olmadığıma sevindim . Aştığın için de senin için sevindim . Bugün tek başıma çıkıp ilk adımı atmam lazım .

Soyle soyleyeyim pek marka kiyafet giymeyen biriyim makyaj yapmayi da sevmem hafif bir ruj bu kadar. Universiyeye bir gittim aman alahim kizlar fonlü makyajli bense cocuk gibi duruyordum... lisede boyle bir takintim yoku dersanede birinciydim ve hocalar beni hep simartirlardi. Universiteye geldim insanlara baktim millet degisik havada kizim dedim. Hasatvakti ya degisip onlar gibi ol ya da degisme onlar sana uysun dedim ( fiziki olarak). Degismedim bunu asmaya calistim cunku kimse benden zeki benden guzel degildi bunu telkin ettim. Ve bir kez cesaretini toplayinca gerisi geliyor gercekten. Simdi stajyer avukatim girip cikmadigim ortam yok her yere uyum saglayabiliyorum kendi kendimi onardim cünkü :)) Bunu yapacak güc insanin kendisindedir çünkü.

Sizde kendimi gördüm . Benimde olduğum ortamdaki insanlar kendimi sorgulamama sebep olan insanlar oldular . Dış görünüş olaraktan . Sizden biraz daha farklıyım :) bende süs namına bir şey yok . Tesettürlüyüm. Sizin gibi hatırı sayılır mesleklerden birinin eğitimini alıyorum . Bende aynı şeyleri düşündüm . Ya , bunlar güzel , bir iş görüşmesine gitsem beni mi alırlar yoksa onları mı ? bu bile kendime olan inancımı sorgulattı bana . Ama bir yerde umudum hep var . Rızkı veren Allah sonuçta bana da bir yer gösterir. Kendime daha fazla güvenmem gerek sanırım .

Evet sonucunu düsünmeden hareket et bir kez de
Mesela pat diye dal bir yere parayi uzat kendinden emin bir sekilde yemegini al gec en ortaya otur yemek yerken de insanlara bak kimsenin seni izledigi falan yok zaten ben kendime gulmustum orda...
Sonra alistim disardan yemege haftada en az 2 defa disarda yerdim yemegi onceden olsa paket yaptirip yurda getirirdim.
Ama bunu astiktan sonra oturup yemegini de yiyorsun.
Mesela bir de soyle bir sey oldu insanlara cok yüz vermeyeceksin kucumse demiyorum ama agirligini koyacaksin. Yeni mezun olmusum, fotograf cektirecegim bir gün sacimi toplamak icin bir toka almam gerekti bir dukkana girdim. Tokanin fiyatini sordum sonra dusunmeye basladim acaba sunu mu alsam bunu mu diye kadin da dedi ki aman canim ogrencisin ne dusunuyorsun ye ic gez parasini ne takiyorsun kafaya dedi. Ben de ben avukatim hanimefendi, ayrica paramin hesabini yapmayayim da sizin gibi dükkan ni isleteyim dedim kadin bozuldu. Bazen kendini yukseltmen gerek insanlara karsi yoksa ezdikce eziyorlar. Cok uzun yazdim cenem dustu gene :))

İyi demişsin valla . Yumuşakbaşlı olunca direk üstüne geliyorlar . Ne kadar kibar davrandıysam alttan aldıysam üzerimden ego tatmini yapmaya kalktılar . Benim önceki mesajımda yazdığım mağaza görevlisi olayı işte . Hani diyorum ki orada çalışıyor . Ezik hissetmesinler kendilerini , nazik davranayım . Yok arkadaş bazı insanlara iyilik batıyor . Kendilerini bir şeyler zannediyorlar . Dik dik bakmalar rafları ne karıştırıyorsun edasıyla süzmeler . Sinir oluyorum bende kapanıyorum eve . He bir de şu var dış görünüşümden dolayı mı acaba diye sormuştum bir mesajımda . Çirkinlikten kast etmemiştim . Hiçbir yaratılanın çirkin olduğunu düşünmediğim gibi kendiminde çirkin olduğunu düşünmüyorum . O mesajımda yanlış ifade etmiş olabilirim . Bazı insanlar tesettürlü insanlara çok değişik gözle bakıyorlar . Mesela bir kozmetik mağazasına gidip bir krem alıcam bunun burda ne işi var gibisinden bakarlar . Ünlü bir giyim mağazasına giderim -evdeyken cicili bicili kıyafetlerden çok hoşlanırım :) - bu ne arıyor burda gibisinden bakarlar . Çoğundan eğitimliyim . Allaha şükür zekam yerinde . Ben onu inancım gereği takıyorum . Kimseyede baskı kurmuyorum . Onlar üzerime baskı kuruyorlar . Gerçekten birçok hoşgörülü arkadaşları tenzih ediyorum . Böylelerine denk gelmek benim kabuğuma çekilmeme sebep oldu gibi

Bende 20 yasindayim ayni şeyler bende de var. Bi haftadir disari cikmiyorum resmen kendimi eve kapattim. Aile yetistirmesiyle ilgili bi durum kesinlikle. Birde bende dis gorunusumu cok takan biriyim.. benimde erkek arkadasimla sorunum oldu. Resmen ayni seyleri yazmissin. Bu durumdan kurtulmak icin biraz biseyler yapmaya basladim ama onlsra da cok sadık kalamiyorum

Mesela neler yapıyorsun ? Bu sorunu çözmemiz gerek arkadaşım ...

Mesela neler yapıyorsun ? Bu sorunu çözmemiz gerek arkadaşım ...
Bi konu acmistim ben, kendime hedefler belirledim 10 u gecik. Ama hepsini yapamiyorum. Dedigim gibi daha evden cikmadim bi haftadir. Sosyallesmek iyi geliyor ama ben yapmalıyım dedikce yapmıyorum. Motive olamiyorum. istersen sende benim actigim konuya katil birbirimizi anlariz sonucta bunu asariz umarim. Benim bir yil icinde asmaam lazim dayanamıyorum her senemin ayni olmasina

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…