Ozguven cocuklukta insa edilir. Su an oyle bir durum olup olmamasi onemli degil. Kendinize iyiyim harikayim diye telkinlerde bulunun olumlama yapin. Eger kendi kendinize cozemiyorsaniz psikologa gidin. Hayat kaliteniz artar daha mutlu olursunuzNasıl aşabilirim acaba özgüvenimi yıkacak hiçbir durum da yok ki ortada
Merhaba,Merhaba hanımlar
Direk mevzuya gireyim kıymetli vaktinizi almayayım . Başlıkta belirttiğim gibi rahat bir insan olamıyorum . Bundan kastım şu ki ; dışarıda rahat yürüyemiyorum , sanki herkes beni izliyor da eleştirmek için bir fırsat gözlüyor gibi hissediyorum . Dışarıda yemek yiyemiyorum . Tek başıma bir yere gidemiyorum . Hep bir kasılma halindeyim . Her hareketim bana batıyor . Yaptığım her şeyin üzerimde eğreti durduğunu hissedip kendime sinir oluyorum . Kibirli bir insan olduğumu sanmıyorum . Herkese insancıl yaklaşırım . Kendimi üstün görme gibi bir amacımda yok . Neden böyle oluyor inanın bilmiyorum . Bu sıradan gibi dursa da hayatım zehir olmuş durumda . Bundan kurtulmamı sağlayacak önerilerinizi bekliyorum . Teşekkür ederim ...
canım inan senin böyle davranman daha iğreti duruyor. bir arkadasım vardı kasıl kasıl gezerdi kendi gibi birkac kişiyle kibirli olduklarını düsünürdüm bazen bazende özgüvensiz olduklarını. yaklasmazdım oyuzden . bide kendilerini asagıladıkları için yakınlarını asagılar ızak kişileri överlerdi. piskolojk yardım almalısın . ve unutma herkes insan herkes senin gibiMerhaba hanımlar
Direk mevzuya gireyim kıymetli vaktinizi almayayım . Başlıkta belirttiğim gibi rahat bir insan olamıyorum . Bundan kastım şu ki ; dışarıda rahat yürüyemiyorum , sanki herkes beni izliyor da eleştirmek için bir fırsat gözlüyor gibi hissediyorum . Dışarıda yemek yiyemiyorum . Tek başıma bir yere gidemiyorum . Hep bir kasılma halindeyim . Her hareketim bana batıyor . Yaptığım her şeyin üzerimde eğreti durduğunu hissedip kendime sinir oluyorum . Kibirli bir insan olduğumu sanmıyorum . Herkese insancıl yaklaşırım . Kendimi üstün görme gibi bir amacımda yok . Neden böyle oluyor inanın bilmiyorum . Bu sıradan gibi dursa da hayatım zehir olmuş durumda . Bundan kurtulmamı sağlayacak önerilerinizi bekliyorum . Teşekkür ederim ...
Küçük bir şehirde de yaşamıyorum ki istediğim her yere gitme özgürlüğünede sahip biriyim mesela bazı örnekler vereyim alışveriş merkezine giderim kıyafetlere vs bakarken mağaza görevlisinin üzerimde bakışlarını hissederim rahat edemem sanki beni hırsız yerine koyuyormuş da bakıyormuş gibi hissederim ya saçma biliyorum ama işte beynimin içindeki ses susmuyor . Ya da ne biliyim dışarıda yemek yerken üzerime dökerim diye kasılmaktan yemeğin tadını alamam , ya en korkunç olanları da mesela en temel şeyler bana çekinilicek utanılıcak şeyler gibi gelir öğrenciyim bugün okulun ring servisine bindim kafamda aniden şöyle salakça bir düşünce belirdi . Acaba insanlar benim paramın olmadığını da bu ücretsiz servise bindiğimi mi düşünür . Ya bu ne saçmalık o okulun bana sağladığı temel bir hak . Neden böyle düşünürüm hiç anlamıyorum .
Değerli olduğumu hissediyorum . Fakat insanlar değerli olduğumu pek hissettirmiyor . Bu da kendimi mi kandırıyorum acaba düşüncesini çıkarıyor ortaya . Mesela sizler burada konumu önemseyip bana yardımcı olmaya çalılıyorsunuz bu bile beni mutlu etti . Küçük şeylerden mutlu olabiliyorum Allah'a şükür ama hep bir ses var içimde . Susmuyor . İçimden sürekli bana komut veriyor . Düzgün yürü , sağa bakma sola bakma , şunlar sana mı gülüyor vs vs
Senin gectigin evreden ben de gectimMerhaba hanımlar
Aşılabilir olmasına çok sevindim . Yani umutsuz bir vaka değilim dmi ? Bugün aşabileceğime olan inancım daha da kuvvetlendi . Yalnız olmadığıma sevindim . Aştığın için de senin için sevindim . Bugün tek başıma çıkıp ilk adımı atmam lazım .Senin gectigin evreden ben de gectim
Ailem baskici bir aile degildi ama etraf ne der dusuncesiyle hepimizi köle ettiler kendilerine. Hep insanlar ne der diye dusunduk abim de bizim gibidir. Universite 2de ben bunu asacam dedim. Tek basima bir fastfood lokantasina gittim. Parayi odeyip aldim yemegimi. Oturdum yedim. Kimseyi sallamadim. Bitirince de etrafimdaki insaara baktim ya bunlardan mi cekinmisim bu kadar zaman dedim icimden güldüm :)) kendi degerimi farkina vardim. Benden bir tane daha yok. Senden de bir tane daha yok. Deli cesaretini topla hemen bir yere gir ve guzelce karnini doyur bunu asacaksin inan bana
Soyle soyleyeyim pek marka kiyafet giymeyen biriyim makyaj yapmayi da sevmem hafif bir ruj bu kadar. Universiyeye bir gittim aman alahim kizlar fonlü makyajli bense cocuk gibi duruyordum... lisede boyle bir takintim yoku dersanede birinciydim ve hocalar beni hep simartirlardi. Universiteye geldim insanlara baktim millet degisik havada kizim dedim. Hasatvakti ya degisip onlar gibi ol ya da degisme onlar sana uysun dedim ( fiziki olarak). Degismedim bunu asmaya calistim cunku kimse benden zeki benden guzel degildi bunu telkin ettim. Ve bir kez cesaretini toplayinca gerisi geliyor gercekten. Simdi stajyer avukatim girip cikmadigim ortam yok her yere uyum saglayabiliyorum kendi kendimi onardim cünkü :)) Bunu yapacak güc insanin kendisindedir çünkü.Aşılabilir olmasına çok sevindim . Yani umutsuz bir vaka değilim dmi ? Bugün aşabileceğime olan inancım daha da kuvvetlendi . Yalnız olmadığıma sevindim . Aştığın için de senin için sevindim . Bugün tek başıma çıkıp ilk adımı atmam lazım .
Evet sonucunu düsünmeden hareket et bir kez deSizde kendimi gördüm . Benimde olduğum ortamdaki insanlar kendimi sorgulamama sebep olan insanlar oldular . Dış görünüş olaraktan . Sizden biraz daha farklıyım :) bende süs namına bir şey yok . Tesettürlüyüm. Sizin gibi hatırı sayılır mesleklerden birinin eğitimini alıyorum . Bende aynı şeyleri düşündüm . Ya , bunlar güzel , bir iş görüşmesine gitsem beni mi alırlar yoksa onları mı ? bu bile kendime olan inancımı sorgulattı bana . Ama bir yerde umudum hep var . Rızkı veren Allah sonuçta bana da bir yer gösterir. Kendime daha fazla güvenmem gerek sanırım .
İyi demişsin valla . Yumuşakbaşlı olunca direk üstüne geliyorlar . Ne kadar kibar davrandıysam alttan aldıysam üzerimden ego tatmini yapmaya kalktılar . Benim önceki mesajımda yazdığım mağaza görevlisi olayı işte . Hani diyorum ki orada çalışıyor . Ezik hissetmesinler kendilerini , nazik davranayım . Yok arkadaş bazı insanlara iyilik batıyor . Kendilerini bir şeyler zannediyorlar . Dik dik bakmalar rafları ne karıştırıyorsun edasıyla süzmeler . Sinir oluyorum bende kapanıyorum eve . He bir de şu var dış görünüşümden dolayı mı acaba diye sormuştum bir mesajımda . Çirkinlikten kast etmemiştim . Hiçbir yaratılanın çirkin olduğunu düşünmediğim gibi kendiminde çirkin olduğunu düşünmüyorum . O mesajımda yanlış ifade etmiş olabilirim . Bazı insanlar tesettürlü insanlara çok değişik gözle bakıyorlar . Mesela bir kozmetik mağazasına gidip bir krem alıcam bunun burda ne işi var gibisinden bakarlar . Ünlü bir giyim mağazasına giderim -evdeyken cicili bicili kıyafetlerden çok hoşlanırım :) - bu ne arıyor burda gibisinden bakarlar . Çoğundan eğitimliyim . Allaha şükür zekam yerinde . Ben onu inancım gereği takıyorum . Kimseyede baskı kurmuyorum . Onlar üzerime baskı kuruyorlar . Gerçekten birçok hoşgörülü arkadaşları tenzih ediyorum . Böylelerine denk gelmek benim kabuğuma çekilmeme sebep oldu gibiEvet sonucunu düsünmeden hareket et bir kez de
Mesela pat diye dal bir yere parayi uzat kendinden emin bir sekilde yemegini al gec en ortaya otur yemek yerken de insanlara bak kimsenin seni izledigi falan yok zaten ben kendime gulmustum orda...
Sonra alistim disardan yemege haftada en az 2 defa disarda yerdim yemegi onceden olsa paket yaptirip yurda getirirdim.
Ama bunu astiktan sonra oturup yemegini de yiyorsun.
Mesela bir de soyle bir sey oldu insanlara cok yüz vermeyeceksin kucumse demiyorum ama agirligini koyacaksin. Yeni mezun olmusum, fotograf cektirecegim bir gün sacimi toplamak icin bir toka almam gerekti bir dukkana girdim. Tokanin fiyatini sordum sonra dusunmeye basladim acaba sunu mu alsam bunu mu diye kadin da dedi ki aman canim ogrencisin ne dusunuyorsun ye ic gez parasini ne takiyorsun kafaya dedi. Ben de ben avukatim hanimefendi, ayrica paramin hesabini yapmayayim da sizin gibi dükkan ni isleteyim dedim kadin bozuldu. Bazen kendini yukseltmen gerek insanlara karsi yoksa ezdikce eziyorlar. Cok uzun yazdim cenem dustu gene :))
Bi konu acmistim ben, kendime hedefler belirledim 10 u gecik. Ama hepsini yapamiyorum. Dedigim gibi daha evden cikmadim bi haftadir. Sosyallesmek iyi geliyor ama ben yapmalıyım dedikce yapmıyorum. Motive olamiyorum. istersen sende benim actigim konuya katil birbirimizi anlariz sonucta bunu asariz umarim. Benim bir yil icinde asmaam lazim dayanamıyorum her senemin ayni olmasinaMesela neler yapıyorsun ? Bu sorunu çözmemiz gerek arkadaşım ...
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/degisim-beyinde-baslar.991238/Hayatta pek bir başarısızlığım yok şükür . Ama dış görünüşümden pek hoşlanmıyorum sorun bu mu sizce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?