ayrıca tabili erken evlendim ya askın gözü kör iste 22 yasında evlenmek ne demek simdiki aklım olsa direk eurasmus layurt dısına gitmis bölümüme ordan devam edip yada baska bi ise insan kaynakları olur ne olursa artık yurt dısında takılır türkiyeye uzun bi süre gelmez anca antalyaya bodruma tatile gelir hayatı yasardım mesela amerikada central park yadaÖzet:
Sipariş bot,
Starbucks,
Hazır yemek,
English Home,
Tchibo,
Arkadaşlarla çaylar,
Haftada 1 tüm gün gezme,
Yüzme dersi,
Kartlara hakimiyet,
Tonla ıvır zıvır.
Neyle?
2000 maaşla.
Neyin karşılığında?
Vardiyalı çalışan, haftanın 3 gün eve gelemeyen koca.
Talep/Hayal?
Turist gibi gezmek,
Sırt çantasıyla (kocamla değil çantayla) peri bacaları,
Balık mezeleri,
Roma,
Aşk selalesi vs vs... :)
İç ses:
Özgürlüğe düşkünüm, erken mi evlendim acaba?
Gereği düşünüldü (önyargı içerir!!):
-Müthiş bir özenti hali,
-Ayranı yok içmeye tahteravalli ile gider çeşmeye durumu,
-Günümüzde 2. sınıf olmuş lümpen markalara aşırı değer biçip varoluş kaygısı,
-Kendini belli bir sınıfa ait hissetme dürtüsü,
-Elbette konu sahibini ve kendisinin bilgi birikimini,yeteneklerini, ürettiklerini, kültürünü, derinliğini bilemeyiz.
Haksızlık etmek istemem...
Ama bunlar yerine;
okuduğu kitapları,
sevindirdiği çocuk ve yaşlıları,
gittiği kursları,
açtığı sergileri,
gittiği müzeleri,
siyasi analizlerini,
öğrendiği dilleri,
blog'undaki takipçi sayısını okumuş olsak; halk kütüphanesinin memurundan yakınırken dinlesek daha güzel olabilirdi.
Nasıl anlatsam bilemedim, sizi de kırmak istemem;çok şey yazıp dolu dolu yaşadığınızı söylemişsiniz fakat kısaca söyleyeyim; hayatınız o kadar da dolu dolu geçmiyor olabilir...
.....
Konudan ve konu sahibinden bağımsız olarak:
Aklıma bir fıkra geldi;
İki eski arkadaş yıllar sonra karşılaşmış. Hal hatır sorduktan sonra biri diğerine, “Senin cin gibi bir kızın vardı, ne oldu, okudu mu, şimdi ne yapıyor?”demiş.
Adam hemen anlatmaya başlamış;
“Yok” demiş,“Okumadı ama, bir şirkette küçük bir işe girdi. Şefi hemen değerini kavradı, maaşını artırdı. Sonra patronunun da gözüne girmeyi başardı, öyle ki patron onu kendi bölümüne aldı; çalışmasından o kadar memnun kaldı ki, maaşını daha da artırdı, hatta araba aldı.
Sonra patronunun bir arkadaşı, başka bir şirket sahibi, benim kızı kendi firmasına transfer etti, daha yüksek maaşla üstelik. Ev de aldı.
Sonra daha fazla yorulsun istemedi, artık işleri evden yürütüyor benim kız.”
Sonra dönüp aynı soruyu o diğerine sormuş: “Eee, senin kızın ne yapıyor?”
Adamcağız da şaşkınlık içinde,
“Benim kızım da kötü yola düştü, ama ben senin kadar güzel anlatamıyorum”
demiş.
.....
Yarısını kocalar yapsa tefe koyacak kk dominantlarına da, sadece 2000 le nasıl yapıldığına takıldıkları için teessüfler....
yoo sen sor ben söyliyim hicbi zaan farklı olmamısımdırvalla bizim maaşımız sizinkinin iki katı + ev sahibiyim kira odemiyorum ama yinede anlattıklarının binde birine maaş kalmıyor...
ayrıca senin onceki konularını da biliyorum senle çok konuşmuşluğumuzda var topiklerde daha once çok farklı anlattın kendini şimdi çok farklı.. Birinden biri atmasyon gibi geldi bana
pessssbenim bebişim ac kalmaz bana kalsın diye ucuz yemek bile yer
Keşke herkes kitap okuyacak diye bir kaide olsaydı limoncuimkan dahilinde tabiki yardım yapıyrouz ama herkez kitap okucak diye bi kaide yok bende sinemaya gitmeden duramam mesela esim pek tercih etmez anca ona göre aksiyon olursa gelir yoksa ben gitmem lazım güncel filmleri yeni yerler acılmıs yeni tatlar yeni lezzetler ayrıca bi arkadas yazmıs romada şarap icip havyar yemiyoruz yani cok abarttılar
siyası görüse bence hic girme o kadar cumhuriyetci atatürkcüyüm ki kimse tartısamaz bunu
Amanın da aman :) central parkı da biliyor. Sen bizimle sağlam kafa buluyosun ya hadi hayırlısıayrıca tabili erken evlendim ya askın gözü kör iste 22 yasında evlenmek ne demek simdiki aklım olsa direk eurasmus layurt dısına gitmis bölümüme ordan devam edip yada baska bi ise insan kaynakları olur ne olursa artık yurt dısında takılır türkiyeye uzun bi süre gelmez anca antalyaya bodruma tatile gelir hayatı yasardım mesela amerikada central park yada
esım pııssss dıyen sen degılmıydın sıkayet edıyodun bayavalla bizde süper karı kocayız cnm esim benden halinden cok memnun bizde ask evliliigi yaptık
külçeleri varmış babasınınYine konu içeriğinden çıktı altın arsa paraya doğru gidiyo gibi selametle.
Saygılar
söyle calısmıyorum calısmayıda düsünmüyorum cünkü benim sahsım hem evlilik hem calısmayı kaldıramaz bekarkende calıstım evliykende paraya asla acımadım tam tersi kendi param oldugu icin tabiri caizzeHer saman boyle yaparsan eger, bir sure sonra bun yaptiklarindan da keyif alamamaya basllayacaksin ve o zaman da daha baska baska yollara sapacaksin bence. O yuzden mutlaka kendini oyalayacak birseyler yapmalisin. Egger bir meslegib varsa calis derim. Kendi parani kendin kazanirsin. O zaman harcamak belki bu kadar kolay olmaz. Ama mutlaka zamanini iyi ve yararli seylerle gecirmelisin. Ben mesela hukukcuyum ama su anda dogum iznindeyim ve kendimi gelecek yavrularima adapte ettim. Onlar icin ugrasiyorum kiyafetleri yataklari besikleri pusetleri vs vs... calisirken de birsyler yapardim ama... beni de esim vardiyali calisan bir kamu personeli . O yokken arkadaslarimla bulusup alisveris yapmak disinda evde film izlerim mesela. Yuzlerce film arsivim var. Ustelik ingilizcem fazla iyi olmadigindan alt yazisiz izlemeye calisiorumki boylelikle yabanci dilimi gelistiriyorum. Yemek yapmayi seviyorum paylasiyorum ve insanlarin begenmelerinden zevk aliyorum. Bunlarin disinda ps oynuorum.
Central parka tatile gidiyor yalnız. Ne yapacaksa manhattanın göbeğinde.Amanın da aman :) central parkı da biliyor. Sen bizimle sağlam kafa buluyosun ya hadi hayırlısı
yooo hic ütopik degil biz genel mutfak alısverisini mesela aylık 300 falandır cünkü tüm kuru erzaklar yag seker pirinc un cuvalla salca recel tereyag ne biliyim aklına ne gelirse kaynanalardan geliyo tüm cocuklarına tabi sadece bize degil herkeze aynı gelioyo yani mutfak masrafımız pek yok esim zaten ayın 15 günü yokLimoncu bişi sorucam.
Sen buraya yapmak istediklerin ama yapamadıklarını mı anlatıyorsun?
Yoksa gerçek olamicak şeyler yani o maaşla o kadar harcama.
Ya ek gelirin var ya da bizi yiyorsun:)
Çünkü ben babamin evinde yetişemiyorum kendi keyfime.sen hem ev geçindiriyorsun hem yiyor içiyor starbukslar ayda 300 tl sırf dısarda gezmene veriyorsun:)
Eşin hiç laf etmiyor iş yapmıyorsun yemek desen hak getire..
Gerçekten meşhur oldun bu forumda sen ütopik hayatınla:)
Bak.mesela.o yabanci dizi olayi da guzel. The walking dead ben de cook severim. Daha baska yabanci dizilere ver kendini. Gercekten zaman aliyor. Eger varsa kosu bandin falan yuruyusler yap gunde 1 saat. Ben yururum de mesela. Daha dogrusu yururdum. Simdi mumkun olmiyor pek :)söyle calısmıyorum calısmayıda düsünmüyorum cünkü benim sahsım hem evlilik hem calısmayı kaldıramaz bekarkende calıstım evliykende paraya asla acımadım tam tersi kendi param oldugu icin tabiri caizze
gözünü cıkarırım normalde ne biliym bi bluz 100 liraysa alırım ama ipekyolda yeni sezon bi bluza esimin maasıayla 200 vermem ama kendi claısırken hic acımazdım
film izlemeyi bende severim ama sinemada güncel cogu filmi gider izlerim
alt yazılı filmi cok severim cougunluk amerikan dizilerini izlerim game of thoruns the walking dead supernatural vs vs gibi
yemek yapmayı sevmiyorum ama evime sık sık misafir davet eder gün ikramları sunarım sevmemek baska askla yapmak baska ben askla yapmam ama evime gelene tatlısındna tuzlusuna 15 cesit menü yaparım zaten haftada 1 günümüz var 1 günde ya ben giderim ya arkadaslar kahveye gelir
eger iyi okuduysan evlenmeseydim yurt dısınsa gider orda yasar takılrısın bu ladın üstüne onu dedim sen ne diyosun yaniCentral parka tatile gidiyor yalnız. Ne yapacaksa manhattanın göbeğinde.
ayrıca tabili erken evlendim ya askın gözü kör iste 22 yasında evlenmek ne demek simdiki aklım olsa direk eurasmus layurt dısına gitmis bölümüme ordan devam edip yada baska bi ise insan kaynakları olur ne olursa artık yurt dısında takılır türkiyeye uzun bi süre gelmez anca antalyaya bodruma tatile gelir hayatı yasardım mesela amerikada central park yada
13 bınlık arabayla şahsen ben starbucks a gitmezdim utanırdım bizim eve en yakın o dedığın yerın onundeki arabaları ne sen sor ne ben söyleyeyim bir iki kere gidenleri değil müdavimlerinden bahsediyorum bu aradaaman erkek milletine acımaya gelmez be cnm elektronik delisi bugun oan 2 bin versem 15 binlik araba alsın dye 2 sene sonra gene cekcek 15 bin bu sefer 30 binlik alcak esimin gereksiz harcaları cok o yüzden elektronık delisi bırakıyorum yavas yavas alsın o 3 ayı kar zannediyo bırak 2 3 sene ceksin ödesin
iste yakın yerlerde kahve ictigim yerler 15 yada 30 dakika keyfime göre yagmurda yürümeyi cok severim mesela gecen sırf yagmurda yürüdüm ve sonuc :))) hasta oldum esim geldi isten beni aldı bu yagmurda yürünür mü diyeBak.mesela.o yabanci dizi olayi da guzel. The walking dead ben de cook severim. Daha baska yabanci dizilere ver kendini. Gercekten zaman aliyor. Eger varsa kosu bandin falan yuruyusler yap gunde 1 saat. Ben yururum de mesela. Daha dogrusu yururdum. Simdi mumkun olmiyor pek :)
neden yurt dısına gitmek icin yemek mi yapmak lazım haddini asıyosun bence yurt dısına giden herkez yemek bilmek yapmak zorunda degil kaldıki ben biliyorum da yapıyroum da ama sevmiyorum bunu anla benceSunu okuyunca aklima Gulen Gozler'deki Ziya geldi
Kafan mi guzel? O kadar utopik konusuyorsun ki, komik artik.
Ha bir insan erasmusla yurtdisina gidemez mi, gider. istedigi ulkenin istedigi parkina gider, istedigi tatile gider. Ama sen bunlari yapacak biri misin? Zihniyetini bilmesem inanacam. Bahsettiklerin kendini gelistirmekle ilgili. Sen daha evinde yemek yapamayan insansin. Uretici, kendini gelistirici bir zihniyetin yok. Kimi yiyorsun burada ya
Orada da işsiz ve amaçsız dolaşacak sanırımCentral parka tatile gidiyor yalnız. Ne yapacaksa manhattanın göbeğinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?