rahatlık mı dersiniz

Hahaaa hayal aleminde yasıyor desene... aöf okusun en azından biraz zihni açılır.. pasaklı derler anacım çamaşır suyu kokamazmış..aslan yattığı yerden belli olur...pehhhh neler varr
 
Bilgececiğim,birtanem ama saydığı şeyler lüks şeyler değil ki.Evden çıkıyorum bir english home'a bakıyorum neler gelmiş diye oradan çıkıp starbucks'ta bir kahve içiyorum diyor.Bir kaç mağaza geziyorum diyor.Geriye kalan saydığı şeylerde zaten hayalleri onun.Yurtdışına gideyim,çantamı sırtıma takayım gezeyim falan demiş.Biz şimdi onların parasını büyük şehirlere göre değerlendirirsek tabi ki çok uçuk gelir bize nasıl yeter diye.Ama onların yaşadığı yer küçük biryerdir belki,orada daha ucuzdur herşey yetiyordur para onlara.Eşiyle ilgili kısımada yine bir şey diyemeyiz ki sevmişler birbirlerini evlenmişler,demek ki kocası da rahatsız değil bu durumdan.Köle gibi davranıldığını düşünüyorsada adam boşanır yani ona bir şey diyemem.Zaten ben aile yaşantılarına bir şey demiyorum,benim kızdığım şey bazı üyelerin limoncuyu çok aşağılaması.Yani vasıfsızsın,şöylesin,böylesin demesi.Buna tepki verdim sadece.Sen benim limoncuyla eski tartışmalarımı görsen ohoo kaç kere polemiğe girdik bu mevzular yüzünden.Ama herşeyin bir sınırı var.Bu kadarda saygısızlık görmedim ben,çok aşağıladılar kızı yani,günahtır.
 

Evet haklisin tabi cok assagilanmamali.
Ayrica Istanbulda yaşıyor diye biliyorum.
Ya bilemiyorum. Dogru belki esi memnun. Ama Istanbul standartlarinda her gun yemek siparis etmesi, yol parasi, su bu 2bin yetmez bunlara.. Bi de para biriktirmesi, altin yapmasi falan. Bunlar bana uçuk ve hayali geliyor sadece..
 
ayyy @Bilgece Allah razı olsun bacımmm...
 
Ben trakyalı diye biliyorum limoncuyu ama profilinde de kocaeli yazıyor bilemedim.Ama diyorum ya yemekten yemeğede fark var.Belki de ucuz yerden sipariş veriyordur bilemeyiz.Ha yaşantısı bana doğru mu geliyor? Hayır.Defalarca tartışmasını yaptık onunla bunların.Ama bu kadın seviyor parayı,gezmeyi,altını,kendi çalışıp kazanmayı sevmiyor.Böyle görmüş,böyle yetişmiş.Bizim oralarda evi olmaya kız vermezler diyor hatta,banada bunlar çok uçuk gelmişti mesela.Babam ille de memur olsun ister damatları,herkesi küçümser falan diyor.Bende ona sormuştum zamanında baban bunları istiyor ama senin vasfın nedir diye.Okudum ama çalışmak istemiyorum evlenince diyor.Şimdi ne diyelim ki bu durumda.Saygı duymak lazım.Her ne kadar bize ters gelsede düşünceleri,bunu saygı çerçevesinde dile getirmemiz lazım.Bu arada sana yazıyorum bunları ama sakın yanlış anlama,senin yorumlarında ben bir saygısızlık görmedim zaten.Diğer üyeler için söylüyorum.Biraz ağzının ayarı olsa bir şey kaybetmez insanlar bence.Sonuçta karşımızda ki bir bayan,bizim hemcinsimiz,her şeyden önce bir insan.Onunda bir gururu,onuru var.Kırmak hoş olmaz.
 
Bir kısım mesajları okudum da çok ezmişsiniz kızı, herkes sizlerin imkanlarına ve ailelerine sahip değil...o yazdıkları onun için büyük şeyler olabilir bahsetmeye değecek gelirine göre...evleri kendilerininmiş 2000 küsür parayla iki kişi küçük bir şehirde bunlar lüks değil...english home nedir strabucks nedir...
Onun yaptığı görgüsüzlükse sizinkisinin de çok farkı yok kusura bakmayın.
 
Iyi de kiz hergun starbucks'tayim demiyor ki.. arada da kafama eser gider kahvemi icerim diyor. Bazi insanlar az kazanir ama yasamayi harcamayi bilir. Limoncu da oyle biri sanirsam.. Kocasinin parasini harcayan ilk kadinda limoncu degil, cok kadin var boyle..
 
Ah bu anneler ah!Hadi annen yapıyordu sende oh hazır önüme geliyor diye maaşallah elini bi işe sürmemişsin!
Hazıra alışmışsın şimdi de ev işi yemek yapmak istemiyorsun.Canım hayat hep böyle gitmiyor malesef yarın öbürgün çocuk olacak belki maddi açıdan sende çalışmak zorunda kalacaksın ozaman neyapacaksın????? ev işi yemek çamaşır çocuk iş????
 

Aslında şöyle düşünmek lazım. Maaş 2000 ama ticket denen şey 700 yani toplam 2700 ediyor.

Farzedin ki başka bir üye 3700 maaş alıyor ama 1000 tl kiraya gidiyor, geriye kalan aynı.

Çok büyütmemek lazım yani sadece 2000 tl diye.

Artı eşi evde yemek yemiyor vardiyalı çalıştığı için. Limoncu annesine gidip yiyor o akşamlar. Evde yemek yenmeyince market masrafı ciddi azalıyor. Bulaşık daha az yıkanıyor, deterjan daha az harcanıyor.

Bir artı daha: Erzaklar aileden geliyor. Biz gidip marketten alınca salçası, tarhanası vs tabi ki bize pahalı gelir.

Bu maaşla dediklerini gayet rahat yapabilir.

Eşinin köle gibi çalışması konusuna ise itiraz ediyorum. Eşi bekar olsa yine aynı sistem çalışacaktı. Bekarlar daha az gün veya vardiyasız çalışmıyor ki. Hem eşi memnun anlaşılan. Artı konu sahibi eşimi benden başkası çekmez diyor, yani olaylara 2 taraftan bakmak lazım. Eşinin şikayeti olduğunu düşünmüyorum.

Bazı üyeler demişler ki işe gir. Valla ben de limoncunun yerinde olsam girmem. Niye gireyim? Zaten kız yapmak istediklerini yapıyor.

Bazıları demiş ki ev kredisine girin. E neden girsin? Kayınpederin evinde yaşıyor kira vermeden. Kira dediğin dünyanın parası. Zaten o olmasa da babasından ona ev kalacak. O zaman neden kendini zora soksun? Neden harcamalarını kıssın?

Ay valla keşke limoncunun yarısı kadar kendimi sevseydim, şimdi boşanmış bir kadın olmazdım.
Ben enayi gibi hem çalıştım hem yok yemekti, yok temizlikti sırtıma yük bindirdim. Limoncu gibi yapsaydım kıymetim daha çok bilinirdi.

Neyse artık bundan sonraki evliliğime inşallah. Limoncudan akıl alırım gelip
 

Yabancı youtuber'ları izliyorum, ev hayatlarını gösteriyor. Kadınlar bizdeki gibi ev işini, yemek işini üstlenmemiş. Kocası ile beraber yapıyorlar her şeyi.

Ev işi, yemek, çamaşır hepsine erkek de el atıyor. Bunlar sadece kadının görevi değil ki. İnsan olan herkes kendi çamaşırını yıkama sorumluluğuna sahip olmalı, kadın erkek farketmez. Aynı şekilde her insan kendi karnını doyurma sorumluluğuna sahip olmalı.

İzlediğim videolarda gördüğüm şey: Kadınlar erkeklerin hayat arkadaşı, hizmetçisi ya da aşçısı değil.
 
Son düzenleme:
Ben doktor olsun demedim neden bu kadar dert ettin anlamadim adam gece mesaisine giderken bu kadar rahatligi benim vicdanim kaldiramaz sadece bu ayrica ben sizin fikrinize katilmak zorunda degilim
 
Kesinlikle haklısın.Burada ki üyelerinde geneli zaten bunu savunur,ama nedense konu limoncu olunca çok karışıyor ortalık ben bunu gözlemledim.Neden bu kadar tepki geliyor limoncuya bilemiyorum.Ki ayrıca limoncu hergün dışardan yiyen bir insan da değil.Bazen eşime yemek yapıyorum,kendime dışardan söylüyorum diyor.Parası ona yetiyorsa,geçim sıkıntısı çekmiyorsa hergün dışardanda söyleyebilir buna biz karışamayız ki.Haftanın 3 günü eşi işte zaten.Limoncu tek başınayken kendine yemek sipariş edebilir.1 kişinin yemeğinden ne olur ki sanki? En fazla kaç para tutabilir,dünyaları yiyecek hali yok ya bu kızın.Herkes ev işi sevmek zorunda değil yapmak zorunda da değil.Eşi de memnun demek ki kendisinden ki hala evliler.Memnun olmasaydı boşanırdı belki de.Eşininde bazı kötü huyları olduğunu söylüyor limoncu,demek ki o da eşinin davranışlarına sabır gösteriyor.Bir şekilde ikisi birbirlerini idare edip,geçinip gidiyorlar.Niye bu kadar dert oldu insanlara anlayamadım.Bir english home bir starbucks ne kadar abartıldı yahu.Sanki çok pahalı yerlerde kimse bir şey alamayacak ordan.Gayette uygun yani fiyatları ikisininde.13-14 yaşında öğrenci çocuklar okul çıkışları hep starbucks'ta,limoncu bir kahve içti diye amma abartıldı ya.
 
Can'ım onlar YouTube daki videolarda sınırlı gönül ister ki her işi beraber yapalım ama malesef ki çoğu iş kadının sorumluluğunda.Erkekler yemek yapmayı çocuk bakmayı beceremiyor.İşlerine de öyle geliyor.Yapmıyolarsa da hergün kavga ile yaptıramazsın mecbur sen yapacaksın çocuk acıkacak mecbur kalkıp yemek yapıcaksın doyuracaksın ev temizlenecek misafir gelecek sen hazırlanacaksın...
 

Türklerde anlattığınız gibi ne yazık ki
Benim imrendiğim yabancılar.
Öyle güzel çocuk da bakıyorlar, yemek de yapıyorlar.
Bundan sonra ben de yabancı biriyle mi evlensem acaba
 
Türklerde anlattığınız gibi ne yazık ki
Benim imrendiğim yabancılar.
Öyle güzel çocuk da bakıyorlar, yemek de yapıyorlar.
Bundan sonra ben de yabancı biriyle mi evlensem acaba
Can'ım yabancı derken hangi milletten bahsediyorsun?Bencil olan Alman'lardan mı?Eğlence alkol gece hayatı peşinde olan Amerikalılardan mı? İngiliz'lerden mi?
Amerika'da yaşadım Ve inan bir Amerikalıyla evli olmak istemezsin genelleme yapıyorum ama hepsi alkol uyuşturucu bağımlısı gençlerin aklı havada..Almanlarda da herkes kendi işini kendi hesabını öder mantığı var bir paylaşımları yok!
Ben Türk erkeklerindeki savunmuyorum ama yabancılar bizden daha beter aile kavramları yok!
Herkes kendi hayatını yaşıyor gezip eğleniyor.Ben şahsen böyle bir evlilik istemezdim
 
beni anlayan ve anlatan nacizane insanlardan birisin cnm
 
yani ben eskidende bekarkende yapmadım cünkü sevmedin yani ev isini falan helei bekarken neden yapıyım evlenince zaten sevmesemde yapıyorum

bide bizde kızlar gelinler sımartılır ya kardesim var 26 yasında ögretmen hala annem yokken yiyemez hazırlıcak biri yok diye bende kızarım hadi ben 22 de evlendim sen 26 oldun hala annem pesinde diye sagolsun annem hala bile esim gececiyken ailemi yanındayım yatagıımı acar toplar ben wc ye gidene kadar annem yatagımı toplamıs olur sagolsun zaten evde is yapıyorum sevmesemde bari baba evinde simdi keyif süriyim

sizide anlıyorum size garip geliyor cünkü genel olarak yazıyorum sanırım cogunuz baba evinde ev isi falan yapmıs
kuzenlerim var mesela onlarda aynı biri matamatik ögretmeni biri muasebeci ama haal yengem peslerinde yani evlenene kadar böyle evlendikten sonrada geldimi gönül almak gibi düsünün anne yine prenses muamelesi yapar
 
işte yani burde ne marka takıntıları var kimi bi deri cekete 600 veriri kimi ayakkabıya 400 verir yada cantaya benimde takıntım yeni seyler tatmak gezmek görmek
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…