Rahatsız eden komşular

Herkese merhaba
Benim çok rahatsız olduğum bir konu hakkında danışmak istiyorum.

8 aydır yaşadığım bir site var. Evimizin 2 balkonu var biri mutfğa ait geniş.
Taşındığımdan beri üst katımızdaki 2 daire yemek kırıntıları, çökelek, salçalı artıklar, maydanoz salata artıkları vs. herşeyi silkeliyorlar.
Balkona çamaşır asmazdım birkaç kez astım sonuç: yastık örtülerin içinde yağlı börek kırıntıları

Çıktım 2 bayanı da uyardım. İkisi de ben yapmadım diyor ama onlardan başka yapan yok.
Üst kattaki hafta sonları halıyı sopa ile dövüp yıkıyor ve pis sular benim yeni yıkadığım balkona akıyor ve çamaşır seremiyorum. Balkonda oturamıyoruz.

Yöneticiye söyledik ama birşey yapmadı.
Ben daha ne yapabilirim bu insana benzeyen yaratıklarla. Daha nasıl uyarabilirim.
Yorumlarınızı bekliyorum

canım aynı sorun bizdede var.üstteki komşu diyemediğim yaratık okadar yüzsüzki camdan bakarken bcamda oldugumuzu göre göre is halısını kafamıza silkeliyo.kafamıza sigara atıyo.çamaşırlara aynı.biz belediyeyi aradık belediye kapıya geldi uyarıdı.akşamına evimizi 4 erkek bastı evde babam yokken.birsürü kavga çıktı. polis falan çagırdık.sonra enson bu korktugumuzu zannedip annem cam silerken annemin kafasına sofrabezi silkeliyo sucukları annemin kafasına düşüyo tabi.annemde gitti kapısınakoydu. bi baktık annemin yeni sildiği camlara bir kova suyu boşalttı .bende çıkıp yer sildigim kovadaki suyu kapısına döktüm.gene bir arbede oldu.akşama yine erkekleri toplamış.busefer bizde amcamları falan aradık.baya kalabalık geldiler.bunları alıp konuştular baya bi agır konuşmuş bizimkiler. şimdi korkudan hiçbişi yapamıyolar.ki buinsan binada biz aşiretiz biz şöyleyiz biz böyleyiz diyip küfrederk çıkan bir insandı.velhasır anlatmak istediğim bu insanlar inadına yapıyo.belediyeler para cezası uyguluyo.sen sonkez çık eger bidaha yaparsanız ben belediyeye şikayet edicem sizi de.sonrada git şikayet et.yoksa korkuyo falan zannedip daha çok yapıyolar.:47:

Bizim önceki evimizde de bi komşu canımı çok sıkıyordu. Sürekli bişeyler çırpmalar, atmalar falan. Ki kaç uyarıya rağmen.. Ben de o ne zaman balkona bişey çırpsa, ertesi çamaşır asışında şırıngaya boyalı su koyar çamaşırlarına bir güzel sıkardım sonra gider bir daha yıkardı. Hatta bir keresinde ertesi gün okula gidicem formalarım yeni yıkanmış, sen gel gırgırda ne kadar kıl, tüy varsa dök ! Onun yüzünden o gün başka pantolonla gidip bide müdür yardımcısıyla yüz göz olmuştum. Baktım ertesi gün çamaşır asmış. Taktım eldivenleri, açtım elektrik süpürgesinin kutusunu (Bizimki şu dökülebilen filitrelilerden) aldım aldım serptim çamaşırlarına. Ben de tozlandım ama değdi. :9: Oh ne de iyi yapardım. Gıcıktım zaten kadına. Sonradan baktı olmuyor, öğrenmeye başladı apartman adabını. :34:

Kısaca anlamıyorsa sözden, başka türlü anlatacaksın.

off bizimde yan komşularla başımız belada..
daha haberleri yok bizim sinir oldugumuzdan ama bi gün kapışıcaz sanırım

eşim vardıyali calısıyo hadi onu gectim pazar günleri bile sabahın erken saatlerinde
o kadar cocuk aglama sesi
anneee anneeeaaa diye sürekli bagırma sesleri sabahın 7 sinde başlar mı yaaa
kapıya güm güm güm vurmalar bi yandan da anneeeaa diye bagırıyo kaç tane cocuk varsa artık bitmiyo bi türlü
evin zili yok ama kapı çalik kapı..
bi gün elimde zil gidip kapılarına dayanmayı düşünüyorum ama önce uyarsak mı acaba
nasıl yaklaşalım bilmiyorum
uyarsak da biliyorum cocuktur gene aynı seyi yapar...

Benim de üst kat komşum çamaşırım varken sırılsıklam akan bir battaniye sermişti birkaç defa daha buna benzer olay yaşamıştım gittim yöneticiye şikayet ettim 2 kere sözlü olarak uyardım bir daha muhattap olamam adli yollara başvururum direk avukatla muhattap olur lütfen kendisine anlatın durumu dedim. Kapıma geldi üzüldüğünü çamaşırlarımı farketmediğini söyledi özür diledi. İki tane küçük çocuğu var gece gündüz her zaman sesleri oluyor hiç bir şey demiyorum çünkü çocuktur diyorum tolere etme yoluuna gidiyorum. Küçüklerin yaptığını tolere edebilirim ama büyükleri asla dedim konu bu şekilde kapandı şimdilik. Bazıları anlıyorlar bazıları da laftan sözlü uyarıdan anlamıyorlar malesef.

Annemlerin de apartmanında yan komşu üsttekinen çok çekerdi sürekli sofra bezi silkelemeler (altta çamaşır varken) bir şeyler atmalar bi de yüzsüz yüzsüz şurda komşuyuz birbirimizi idareeeee edecez caaaaanım demeler... bir gün alttaki komşu üst kattaki komşu çamaşır astığında mangalı yakıp çamaşır tellerinin üstünde tutmuştu özellikle; çamaşırları nasıl toplayacaklarını şaşırmışlardı hiç de ses çıkaramamışlardı. Anladığı dille karşılık verdiler ondan sonra üstteki komşu hizaya girmişti.

Dün akşam kadını yolda gördüm ve halı silkeleyip yıkıyorsunuz rahatsız ediyorsunuz dedim sakince . kadın bağırmaya kavga etmeye başladı.

Halısını nereye serecekmiş. Suyunun akması onu ilgilendirmezmiş. Benim işim gücüm bayanla uğraşmakmış geldiğimden beri. Benden çok rahatsız oluyormuş. Bu yaptığım bir değil iki değil beş olmuş

Kendi evinizi temizlerken benimkini kirletiyorsunuz diyorum. Onun evi benim evimden temiz olamazmış.

Hayatımda bu kadar terbiyesiz seviyesiz bir bayan görmedim. Rezil.
Yöneticiye gittik. Yönetici sağolsun olayı süper çözdü. "Bulaşmayın, bu kadının abisi astsubay" dedi.
Meğer başka bir ilden gelip bu kadar efelenen kadının çok korkacağımız bir abisi varmış arkasında.

Olay seviyesizleşmeye başladı. Terbiyesizlik yapıyorlar zaten. Bundan sonra tuvaletlerini yapıp aşağıya bizim balkona atmalarını bekliyoruz.

Son düzenleme:
böle terbiyesiz insanlar her zamn var benim kayınvalidem eltisi yüzünden sinir hastası oldu her hafta halı çarpar evi süpürmez bir haftanın pisliğini çarpar olan pislik kayın validemin balkonunda benimde üst komşum var 65 yaşında felan bi teyze halı felan silkeler arada sırada yaşlı olduğu için bi şe demem torunu gelir bir gürültü yapar çocuktur diyorum ses çıkartmıyorum ben çalışıyorum çamaşırlarımı hafta sonları balkona asıyorum çabuk kurusunlar diyeben balkondaydım teyze seslendi çamaşırın varmı diye dedim var bi baktım kadın battaniye gibi bi şey asmış balkonun mermerine bu temiz çamaşırların kirlenmez diyo bende sabır çekerek çamaşırları topladım ben sadece hafta sonu evde oluyorum be teyze izin verde hafta sonuda ben işimi yapim nereye kadar gitcek böle bilmiyorum yaşlı teyze diye sesimi çıkartmıyorum sabrediyorum

Back
X