Rahatsiz oldugunuz seyleri söylüyor musunuz?

tynkerbell

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2022
442
680
33
35
Herkese merhabalar, benim bes yildir tanidigim bir arkadasim var. Hayatina biri girene kadar arkadasligimiz gayet iyiydi. Sonrasinda degistigini düsünüyorum. Uzun süredir aramiza biraz mesafe koydum, görüsmeleri azalttim; cünkü onun yaninda artik kendim gibi olamiyorum ve rahat hissetmiyorum ama sorun benle mi alakali onla mi emin olamadigim icin size danismak istedim. Beni rahatsiz eden seylerden biraz bahsedeyim. Her bulusmamizda hala hayatinda ciddi birisi yok mu diyor (aradan bir iki hafta gecse bile), diger arkadaslarim ben anlatana kadar öyle seyler sormuyorlar ve onun bu sorusu beni cok rahatsiz ediyor. Bir süredir konustugum biri var. Gecen hafta o, arkadasim ve sevgilisiyle yemek yemeye gittik, benim görüstügüm kisi tabagimda son parca kalan etten biraz kesebilir miyim dedi. Arkadasim da bunun üzerine gülerek bak benim ki doyayim diye ekstra seyler söylüyor, bu senin önünden aliyor dedi. Bir sey demedim, cevap verme konusunda biraz pasif bir insanim. Sürekli sevgilisini övüyor, övebilir tabi ki ama bazi durumlarda itici olabiliyor. Sevgilisi Alman; bak Alman ya nasil düzenli, bak Alman ya nasil tutumlu gibi seyler söylüyor, Türk erkeklerinden uzak dur sen de Alman bul diyor (insanlari genellemesi beni cok rahatsiz ediyor).

Diger rahatsiz eden sey de sözünde per durmamasi. Yasadigimiz sehire kardesi geldi, seni de mutlaka tanistirmak istiyorum dedi. Suraya gidersek sana da haber veririm, beraber gideriz dedi. Sonra sosyal medyada oraya gittiklerini gördüm ama haber vermed. Gitmek zorunda degilm ama teklifin kendisinden gelip sonra haber vermemesi tuhaf geldi. Bir süre sonra kardesim geri dönecek en azindan bir kahve icelim dedi sonra yine iptal etti. Kardesim misafir ya onun isteklerine göre plan yapiyorum bazen ani plan degisiklikleri oluyor kusura bakma dedi. Insan arkadasi ve kardesini tanistirmak istese bir saat bile bulur diye düsünüyorum.

Bir de diger arkadaslarinin (Benim tanimadigim) sorunlarindan bahsediyor. Evi cok pis, kocasi cok kötü davraniyor yine de ayrilmiyor, cocuklari olmuyor gibi. Sizce arkadaslarini tanimadigim icin bunlari anlatmakta sorun görmemesi normal mi?

Neyse fazla uzatmak istemiyorum ama onun yaninda bu sebeplerden dolayi artik rahat hissetmiyorum. Arkadasligimi bitirmelimiyim, yoksa bunlarin beni rahatsiz ettigini söylemeli miyim? Evetse kirmada, kirilmadan bunu nasil dile getirebilirim ? Hemen silip atma taraftari degilim, o yüzden önce ugrasmak istiyorum. Simdiden tesekkürler.

Benim arkadaş olabileceğim bir tip değil, hadsizleri hiç sevmem ama siz bilirsiniz. Başka arkadaşını size dedikodu ediyorsa sizi de başkalarına ediyordur bu aklınızın bir köşesinde kalsın. Hayatınızda olmasının size ne gibi iyi yanları var düzeltmeye çabalıyorsunuz bilmiyorum ama iyilikten çok negatiflik basıyorsa mesafe koyun yavaş yavaş.

Ben açık iletişim kurmaktan yanayım. Ama sizin durumda rahatsızlık belirtmeye gerek duymazdim galiba çünkü tanımadığınız insanları size böyle kötüleyen biri kim bilir sizin hakkınızda tanımadığınız insanlara neler söylüyordur. O yüzden arkadaşlığımı direkt keserdim sorarsa iyi gelmediğini ya da kendisine ayiracak vaktimin olmadığını söylerdim ben olsam.

Bi de yorum yapmadan duramayacağım ben de ama sevgilinizin bu hareketi biraz garip, en azından arkadaş ortamında bari yapmasaymiş.
benim görüstügüm kisi tabagimda son parca kalan etten biraz kesebilir miyim dedi

Doymamis galiba :)

Burnunu her halka sokan insanla aynı masaya oturmam. Birisi laf sokmak amaçlı birşey söylüyor ise daha beterini söylerim. Bu yüzden de etrafımdaki insan sayısı gerçekten az. Dışardan millet beni öcü olarak görüyor. Onlara göre hep laf sokan, memnuniyetsiz, suratı asık insan olarak tanınıyorum. Ancak yakın çevrem benimleyken gayet güler yüzlü mutlu heyecanlı bir insanım. Gereksiz insan sevmiyorum hayatımda. Sizde tutmayın gereksiz insanları. Benim 24 saatimin 1 saatini dibe çekip beni üzebilecek potansiyele sahip insanlarla işim yok şahsen.

Söylemed iste o an. Ben genelde böyleyim o an degil, eve gidince aklima gelir genelde, keske söyle deseydim diye. O yüzden icimde kalacagina icimi döküp mü bitirsem acaba diyorum?

Senin önündeki etten kesmek yerine kendisi için sipariş edebilirdi sevgilin.
Ek olarak seninkisi Alman Koca adayını bulunca seviye olarak kendisini üstün gibi görerek patavatsizligin dibine vurmuş.
Sizinkisi arkadaşlık değil,kadın sizi kum torbası gibi kullaniyor
Görüşmeyin,sevgiliniz ise onundekini yesin (2 anlamda da söylüyorum )

Cevremde gecimsiz bir insan olarak anilmaktan korkuyorum galiba:) O yüzden acaba degisir mi diye rahatsiz oldugu seyleri acaba söylesem mi diye düsünüyorum. Kekse böyle kendimi yiyecegime sizin gibi aninda söyleyebilsem.

Görüsmeden önce icimdekileri söylemek istiyorum, neden görüsmek istedigimi bilsin diye. Sizce ?

Bizim oralarda "ne oldum delisi" diye bir deyim var, arkadaşınızın vücut bulmuş hâli adeta.
Kırmak, kırılmak evresini geçin bir kere.
O kadar negatif hale geldim ki okurken, bunları yaşamak insanın ömrünü çürütür.
Varlığından ne hayır gördünüz ki yokluğu sizi böyle tereddüde düşürüyor?
Davranışların çok irite edici ve böyle bir iletişim benim enerjimi emiyor. Seninle görüşmemeye karar verdim.
İlla bir şey diyecekseniz, bunu deyin.
Sizin yemekte yaşadığınız şey çok samimi bir durum. Ama arkadaşınız o kadar buldumcuk olmuş ki.
Samimiyetin ne olduğundan haberi bile yok.

Kızlar etten alabilirmiyim demek çirkin mi duruyor
Bana niye normal geldi
Bazen farklı şeyler ısmarlarız et güzel gözüküyor yada patates hiç sormadan bile eşim çocuklarım alır tabağımdam
Nİye soruyorum
BUndan sonra izin vermeyeceğim

Sanirim biraz özgüvensizlikten dolayi kendimi sorguluyorum. Ben mi insanlari cok cabuk yargiliyorum diye, böyle böyle cevremde kimse kalmayacak diye. Beni tereddüte düsüren sadece bu aslinda. Iliskilerimi ömür boyu sürdürmek isterken mutlaka bir yerde kopma noktasina gelmesi üzüyor beni. yazdiklarinizda öyle haklisiniz ki.

Görüsmeden önce icimdekileri söylemek istiyorum, neden görüsmek istedigimi bilsin diye. Sizce ?
Ben söylerim.
Beni yoran insanlarla arkadaşlık edemem.
Neden millet üzülmesin diye ben yorulayim ki ?
Emin olun karşı taraf görüşmeme karari alsa ; hic düşünmezdi,direkt söylerdi.
Artık arkadaşlığın beni yoruyor,eskisi kadar birbirimizi anlayamıyoruz,insanlar değişir deyin ve gönderin.

Cevremde gecimsiz bir insan olarak anilmaktan korkuyorum galiba:) O yüzden acaba degisir mi diye rahatsiz oldugu seyleri acaba söylesem mi diye düsünüyorum. Kekse böyle kendimi yiyecegime sizin gibi aninda söyleyebilsem.
Çevremde beni gerçekten tanımayan insanlar benim geçimsiz olduğumu düşünebilirler sorun değil. Benim hakkımda ne düşünüyorlar diye düşünmeyi uzun zaman önce bıraktım. Günlerim, aylarım, yıllarım geçiyor. Geç oldu ama öğrendim. Bir daha 26 yaşına dönemeyeceğim. Bir daha vücudum bugünkü kadar genç olmayacak. Bu yüzden de kimse müdahele edip keyfimi kaçıramaz. İzin vermem. Sizde vermeyin

Tesekkür ederim, kararimin dogrulugunda emin oldum. Benim yasim 26 dan da büyük ama iste yine de bir kolay vazgecememe hali :)

Bence arkadaslar benim durumum icin yazdilar onu, henüz flört döneminde oldugum icin.

Söylemed iste o an. Ben genelde böyleyim o an degil, eve gidince aklima gelir genelde, keske söyle deseydim diye. O yüzden icimde kalacagina icimi döküp mü bitirsem acaba diyorum?
Eve gidince aklınıza geliyorsa mesaj atıp söyleyin o zaman bence direkt kesin arkadaşlığı siz arkadaşınıza açıklama yapsanız ben öyle demek istemedim şöyle dedim yok sen yanlış anladın vs diyip üste çıkabilir. Salın ipini gitsin. Siz de rahat nefes alın.

Baş başa yenen yemekte yapılması belki çirkin durmaz ama yani arkadaşlarla çıkılmış bir yemekte herkesin birbirinin tabağına dalmasi çirkin görünüyordur.
Böyle bir şey yapan kimseyi görmedim önümüzde, yapan olsa yüzüne bir şey demezdim sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…