- 14 Ocak 2015
- 64
- 10
- 98
- 36
- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
-
- #2.001
inşallah canım ilişkiden sonra lekelenme falan yoktu ama işte ağrı vardı, akıntı vardı, aslında ben o şikayetlerle de gitmemiştim, bir yıldır bebek için uğraşıyoruz önceki
inşallah canım ilişkiden sonra lekelenme falan yoktu ama işte ağrı vardı, akıntı vardı, aslında ben o şikayetlerle de gitmemiştim, bir yıldır bebek için uğraşıyoruz önceki doktorum stresten olmuyor hiçbir problem yok dedi en son başka doktora gittim yara varmış bunu görmek içindoktor olmaya gerek yok nasıl fark etmediler dedi, her ay yumurtlamıyormuşum, bir de rahım girişimi ne aşağıya mı bakıyormuş birşeyler dedi ama tabi ben yaradan sonra pek anlamadım bakalım inşallah temiz çıkar
merhaba okulum burda da karşılaştık :)Canım doktor bana temiz dedi ama baktım tanı yazan yerde kronik servisit yazıyor ve benim hep akıntı var. .birde altta servikal erozyon bulguları yazıyor o yara demekmiş ben başka doktora gidecem adetten sonra artık antibiyotik içiyorum o da biter o zaman a.dr dondurma işlemini teklif edecem artık kurtulmak istiyorum. .canım yara da hep akıntı olurmuş kokusuz kaşıntısız nir akıntı. .kanlı de olabilir herhalde dd ne dedi canım sana
Canım Merhaba inş. Hamile topiginde dw karşılaşırız. .ccanım dr gittim sonuca baktı dedi bu herseyi yazmış karışık bi smear testi. .bben tekrar yaptırmıştım o dw temız çıktı dr fizyolojik akıntı olduğunu söyledi. .yyara filan var demedi öle bityi..kkahve akıntım olmadı hiç önceden de yoktu..kaşıntı acı onlarda yoktu hiç. .geçmiş olsun canım. .merhaba okulum burda da karşılaştık :)
ben de aynı sorun için araştırma yapıyordum, tanıdık birini görünce yazayım dedim.
geçti mi akıntı sorunun ve sevisite çözüm bulabildin mi?
benden de rahim ve rahim ağzından biyopsi alındı. çok şükür temiz çıktı ama işte kronik servisit yazıyordu. ona da ilaç verilmedi. kahve akıntılar durdu gibi ama kaşıntı ve acıma hissi sorunu devam ediyor.
sen bir çözüm bulabildin mi?
canim merhaba once geecmis olsun. once doktarina bence sormalisin neden senin yarani dogumdan sonra yakmak istedigini… sana hic test yaptimi? hpv testi yada smear testi gibi bunlarin sonucuna gore leep yapar doktor. ama once sormalisin tehlikeli bi durummu var smear olmak istiyorum dersin sonuclari ogrenirsin. sana aciklama yapmak zorunda. sonucta doktorlar bunun icin var. bize dogru bilgiyi vermek icin varlar, insanlari kobay olarak kullanan doktorlarda var sadece testleri yapar dosyasina kayit eder ama hastasina hic bilgi vermez bu tur doktorlar sadece hastalik uzerinde arastirma yaparlar ve kendilerine saklarlar hastaligin gidisatini. ama onlarin vazifesi bize bilgi vermektir. israr et sor doktoruna canim. korkma bu arada. eger kotu bisey var gel ameliyat edecegiz gibi bisey derse sana yine korkma cunki dedigim gibi doktorlarin bazilari insan ustundee deney yapmak icin cagirirlar surekli eline nesteri bu yuzden alirlar cogu. dikkatli ol. guvenilir doktorlara git derim. birden fazla doktora gitmektede fayda var bu arada…Hayrlı akşamlar sizlere sormak istediğim bişey var 1.5 yıllık Evliyim iki düşük yaptım gecen hafta doktorum yara olduğunu yakılması gerektiğini söyledi ama doğum yaptıktan sonra... Şu an hamile bile Değilim acaba gebe kalmamı engeller mi yara doğum yapmayı beklemeli miyim yaşayan varmı böyle bişeyi
smear testi yapıldı daha önce. Doğum yapmadığın için yakmayalım ama bi kaç sene sonra bile olsa yaktırman gerekecek dedi. Ilgi ve cevap içinde teşekkür ederimcanim merhaba once geecmis olsun. once doktarina bence sormalisin neden senin yarani dogumdan sonra yakmak istedigini… sana hic test yaptimi? hpv testi yada smear testi gibi bunlarin sonucuna gore leep yapar doktor. ama once sormalisin tehlikeli bi durummu var smear olmak istiyorum dersin sonuclari ogrenirsin. sana aciklama yapmak zorunda. sonucta doktorlar bunun icin var. bize dogru bilgiyi vermek icin varlar, insanlari kobay olarak kullanan doktorlarda var sadece testleri yapar dosyasina kayit eder ama hastasina hic bilgi vermez bu tur doktorlar sadece hastalik uzerinde arastirma yaparlar ve kendilerine saklarlar hastaligin gidisatini. ama onlarin vazifesi bize bilgi vermektir. israr et sor doktoruna canim. korkma bu arada. eger kotu bisey var gel ameliyat edecegiz gibi bisey derse sana yine korkma cunki dedigim gibi doktorlarin bazilari insan ustundee deney yapmak icin cagirirlar surekli eline nesteri bu yuzden alirlar cogu. dikkatli ol. guvenilir doktorlara git derim. birden fazla doktora gitmektede fayda var bu arada…
gecmis olsun
Ah cancazm cok gecmis olsun. Cok sukur dertlerimiz caresiz degil Rabbim kisa zamanda sifani nasip etsin insaAllh bnm doktorum yakmadigi icin bu evreleri bilmiyorum ama doktorn guvenilirse korkma.Merhabalar, benim kendimi bildim bileli akintim vardi, genc kizken gecer deyip direkt gonderiyorlardi. 6-7ay once kanamam baslayinca korkup farkli farkli doktorlara gittim. Doktorum basta enfeksiyon icin antibiyotik ve gynoflor verdi. Sonra kontrole gittigimde hafif bir kizariklik var dedi. Smear testi yapildi. Basta biokadin sonra Gynomax kullandim o sirasada. Beklemek cok kotu insan cok endiseleniyor. Sukur ki semear testim temiz cikti. 2 hafta sonra gittigimde kizariklik buyumus dedi. Donduralim. Peki. Bir hafta sonra gittigimde daha da buyumus dondurmakla olmayacak yakalim. Peki. Yaktirdim. Kimseyi korkutmak istemiyorum ama cok farkli bir psikoloji. Cocuk dogurmadim henuz (Allahim insallah verir de yasarim) o ameliyathane osikolojisi kendimi cok cok kotu hissettim. Ellerim,bacaklarim titriyordu. Aci yoktu. O bolge hissiz oldugu icin aci hissetmiyormussun zaten. Sadece rahatsizlik. Birde yapilanlara bakmamanizi tavsiye ederim. Onun disinda aci yoktu. Sonraki donem; biokadin ve gynoflor kullandim. Yaktigi bolgelerdeki ust doku kendisini yeniledigi icin kabuk kismini atiyormus. Bir sure pembe gibi kanli akintim geldi. Normalmis basta dr soylemisti. Ardindan cok iyidi. Akintim kesildi. Hic bir problemim yok. Akinti yok. Keske daha once yaptirsayeim dedim. 1 ay kadar sonra akintim hafif hafif gelmeye basladi. Ilaclar etki etmemis uzun sure 1 ay gynoflor kullan. Kullandim. 1 ay sonra doktorum, ilaclara tepki vermedigini, yara oludugunu soyledi. Bu suralarda hic kan gelmiyordu bu arada. Sobrasinda surekli kan sizintilari basladi. Kendimi o kadar kotu hissediyorum ki. Her tuvalette kan geliyor. Korkuyorum. Doktorum. Kolposkopi yapmasi gerektigini soyledi. Suphelendigi yerlerden boyayip boyayip parca alacakmis. Smear testinde %15 bir yanilma payi varmis. Bakalim ben o grubun icinde miyim degil miyim ona bakacakmisiz. Bir sure beklemek istiyorum dedim. Baska bir doktora daha gittim. Kadin diger doktorumun izledigi yolun dogru oldugunu soyledi. Muayeneden sonra mutlaka kolposkopi yapturip hatta belki cerrahi mudahele yapilabilecegini soyledi. Iyi bir doktora yaptirhenuz cocugun yok ust tabakayi komple de almalari gerekebilir dedi. Cikmamasi beklenir yasin kucuk ama eger kotu bir sey cikarsa da ameliyatini orada yaptur tipa git dedi. Ne yapacagimi bilmiyorum. Cok korkuyorum.
Çok geçmiş olsun. Bence hiçbişey iyi bir tedaviden daha iyi değildir. Korkmamak lazım çok kötü bi sorun olacağını sanmıyorum ama alınması gereken bir kısım vardır sadece bence ol ameliyat tıpda yada özel bi doktora git işinin ehli. İlerde sağlıklı bir hamilelik ve çocuk olacak onu düşün, umut et, dua et Allah şifalar versin inşallah. Bu arada bu akıntılar yaralar genellikle hormonal sorunlardan hormon testlerini takip et. Ve kadınlık hormonları düzrnleyen hayıt tohumu çayı, civan perçemi çayı ve soğan kürü bunlardan birini düzenli kullan. Acil şifalar inşallah canım.Merhabalar, benim kendimi bildim bileli akintim vardi, genc kizken gecer deyip direkt gonderiyorlardi. 6-7ay once kanamam baslayinca korkup farkli farkli doktorlara gittim. Doktorum basta enfeksiyon icin antibiyotik ve gynoflor verdi. Sonra kontrole gittigimde hafif bir kizariklik var dedi. Smear testi yapildi. Basta biokadin sonra Gynomax kullandim o sirasada. Beklemek cok kotu insan cok endiseleniyor. Sukur ki semear testim temiz cikti. 2 hafta sonra gittigimde kizariklik buyumus dedi. Donduralim. Peki. Bir hafta sonra gittigimde daha da buyumus dondurmakla olmayacak yakalim. Peki. Yaktirdim. Kimseyi korkutmak istemiyorum ama cok farkli bir psikoloji. Cocuk dogurmadim henuz (Allahim insallah verir de yasarim) o ameliyathane osikolojisi kendimi cok cok kotu hissettim. Ellerim,bacaklarim titriyordu. Aci yoktu. O bolge hissiz oldugu icin aci hissetmiyormussun zaten. Sadece rahatsizlik. Birde yapilanlara bakmamanizi tavsiye ederim. Onun disinda aci yoktu. Sonraki donem; biokadin ve gynoflor kullandim. Yaktigi bolgelerdeki ust doku kendisini yeniledigi icin kabuk kismini atiyormus. Bir sure pembe gibi kanli akintim geldi. Normalmis basta dr soylemisti. Ardindan cok iyidi. Akintim kesildi. Hic bir problemim yok. Akinti yok. Keske daha once yaptirsayeim dedim. 1 ay kadar sonra akintim hafif hafif gelmeye basladi. Ilaclar etki etmemis uzun sure 1 ay gynoflor kullan. Kullandim. 1 ay sonra doktorum, ilaclara tepki vermedigini, yara oludugunu soyledi. Bu suralarda hic kan gelmiyordu bu arada. Sobrasinda surekli kan sizintilari basladi. Kendimi o kadar kotu hissediyorum ki. Her tuvalette kan geliyor. Korkuyorum. Doktorum. Kolposkopi yapmasi gerektigini soyledi. Suphelendigi yerlerden boyayip boyayip parca alacakmis. Smear testinde %15 bir yanilma payi varmis. Bakalim ben o grubun icinde miyim degil miyim ona bakacakmisiz. Bir sure beklemek istiyorum dedim. Baska bir doktora daha gittim. Kadin diger doktorumun izledigi yolun dogru oldugunu soyledi. Muayeneden sonra mutlaka kolposkopi yapturip hatta belki cerrahi mudahele yapilabilecegini soyledi. Iyi bir doktora yaptirhenuz cocugun yok ust tabakayi komple de almalari gerekebilir dedi. Cikmamasi beklenir yasin kucuk ama eger kotu bir sey cikarsa da ameliyatini orada yaptur tipa git dedi. Ne yapacagimi bilmiyorum. Cok korkuyorum.
Aynı sorun bende de var dr doğumdan sonra yakarım dedi ama hamilelikte rahatsızlık vermedi cok sukur.Merhaba kızlar benim de Rahim ağzında yaram var ve hamileyim 3 aylık.lekelenmeler sonucu altdan muayene etti evet rahim ağzından kaynaklanan lekelenmeler dedi. Su esnada hiç birşey yapamayız doğumdan 3 ay sonra yakarız dedi.lekelenmeler durunca gel smear alayım dedi. Benim gibi hamileyken yaşayan varmı. Netten biraz baktım Can'ım çok sıkıldı yardımcı olursanız sevinirim.
Kadın doğum bakıyor yapıyor operasyonHangi doktora gtttiniz ürolojmi yoksa kadin dogummu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?