• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahim ağzı yaraları, tedavi ve tercübesi olanların paylaşım alanı..

Ben dondurdum çok rahat bir işlem yanlız yapılırken acımıyor ama işlem bitince kaıslmalar oluyor yangınlar basıyor insana yarım saatte normale döndüm

merhaba kızlar
ben 8 ay kadar denememize rağman bebeğimiz olmadığı için doktora gittiğimde rahim ağzında yara olduğunu öğrendim. doktorum yaradan dolayı hamile kalamıyor olabilirsin demiştir. onun için ilk önce yarayı dondurarak tedaviye başlayım dedi. dondurma işleminden 1 ay sonra hamile kaldım. ve şuan 28 haftalık hamileyim.

5ay önce normal doğum yaptım.2ay önce de sipral taktırdım geçen ay sipralimi kontrole gittiğimde ufak bi yaram olduğunu söyledi dr...ilişki sonrası kanaman akıntın olursa gel dedi, hafif akıntı şeklinde kanamam oldu gittim smear testi yapıldı testte atipik granül hücreler görüldü yazıyordu bu istemediğimiz bi durum dedi dr adetli olduğum için muane etmedi haftaya gitcem muane edip ilaç tedavisi vercem sonra smear testi yapcakmış geçmemişse parça alıncakmış
bu durumda olan yaşayıp atlatmış olan var mı aranızda?

hepinize merhaba bende 4 ay önce yara yaktırdım tesadüf bebeğim olmadığı için gittiğimde dr.um söledi. ve hemen bir sonraki adet sonrası da yaktı 1 ay ilişki yasaktı ondan sonraki ayda olmadı veee 3. ayımda hamile kaldım. yani yara gebeliği engelleyebiliyor bilginiz olsun.

merhabalar,

bende 3 hafta once kasık bel agrısı sıkayetımle muayene oldum..yara var dedı drum..aslında aylardır doktor kontrolundeyım ama zaten yenı olusmus ve drum vajınal muayene yapmıyordu..neyse..fıtıl ve krem verdı kullandım bugun son..ama onemlı gunlerde ara verdık ılıskı oldu sonra tekrar fıtıle devam ettm..reglımı beklıyorum..gecmezse donduracagız dedı drum

gebelıge engel olabılıyor dedı..beklemeye gerek yok gecmezse dedı..

ve bıcok arkadasım dondurduktan sonra 2-3 ayda hamıle kaldı..

ınsallah ısteyen herkese nasıp eder Yuce Allah..

ben de rutin kontrol için gittiğimde doktorum yara olduğunu söyledi. akıntı şikayetim de vardı. kültür aldı ve iltihaplı olduğu için fitil ve antibiyotik verdi. bunları kullan bakalım durumuna ona göre yakarız dedi.1 haftadır onları kullanıyorum, fitil 20 tane ve hiç sevmiyorum fitil kullanmayı:bbo: bir de bu fitil ve antibiyotikleri kullandığımdan beri dehşet bir kasık ve karın ağrım olmaya başladı :sm_confused: neyse sonunda inşallah geçer de ağrıları unuturum...

arkadaslar bendede mercimek büyüklügünde yara varmıs fitil ve antibiyotik verdi ilk defa basıma geliyor ve ben korktum bu rahim agzi yara kanser belirtisi olabiliyormu smer teti diyorlar her yaraya bu test yapılıyormu yada kendiliginden gecermi bende acı veya kanama yok sadece akıntı var...

uf yaa o ne yaaa..anneciim derdi hep kadın olmak çok zor diyee oof ne haklıymış ....ben yeni evlyim daha 7 ay oldu açıkçası kadın doğuma her gittiğimde şeyime bakacaklar diye deli oluyorum..bi de film çekiyorlarmış anamm yaa offf ...ben dr dan randevu aldım genel kontrol için ama kanımca bu yorumları okuduktan sonra zor baktırıırım yaa..gözüm korktu

arkadaslar bendede mercimek büyüklügünde yara varmıs fitil ve antibiyotik verdi ilk defa basıma geliyor ve ben korktum bu rahim agzi yara kanser belirtisi olabiliyormu smer teti diyorlar her yaraya bu test yapılıyormu yada kendiliginden gecermi bende acı veya kanama yok sadece akıntı var...

HER YARAYA MUTLAKA SMEAR TESTİ YAPILIR.KORKMANA GEREK YOK.BENİMDE YARAM VARDI YAKILDI. YAKMADAN ÖNCE SMEAR TESTİ YAPTILAR.ASLINDA YARA OLMADAN BİLE BU TESTİ YILDA 1 KEZ HER KADININ YAPTIRMASI GEREKİYOR.HİÇ KORKULACAK BİŞEY DEĞİL. YARAN KÜÇÜKMÜŞ İLAÇLARLA GEÇEBİLİR.BENİMKİ BÜYÜKTÜ İLAÇLA GEÇMEDİ .İÇİNİ FERAH TUT :)

yaa bendede yara vardı yaktırdım yanlız etraftan duyduğum bazı şeyler beni korkuttu :1shok:
hiç doğum yapmamış kişilerde yakmadan dolayı rahim kanallarında tıkanmaya sebeb olabiliyomuş buda kısırlığa sebeb oluyomuş inanın deli oldum kafamçokkarıştı
hiç doğum yapmadan önce yara yaktırıp doğum yapan varmı nolur bi bilgi verirmisiniz :çok üzgünüm:

Bende yaktırmıştım 5 yıl önce iki kez hamile kaldım yani kaybetsemde sonuçta...

Artık yakma değilde dondurma tercih ediyorlar doktorlar diye biliyorum..

yaa bendede yara vardı yaktırdım yanlız etraftan duyduğum bazı şeyler beni korkuttu :1shok:
hiç doğum yapmamış kişilerde yakmadan dolayı rahim kanallarında tıkanmaya sebeb olabiliyomuş buda kısırlığa sebeb oluyomuş inanın deli oldum kafamçokkarıştı
hiç doğum yapmadan önce yara yaktırıp doğum yapan varmı nolur bi bilgi verirmisiniz :çok üzgünüm:

BENİM YENGEM VE TEYZEMİN KIZI YAKTIRDIKTAN SONRA HAMİLE KALDILAR.AYRICA BU BÖLÜMÜDE OKURSAN YAKTIRIP, DONDURUP HAMİLE KALAN ÇOK ARKADAŞIMIZ VAR. BENDE YAKTIRDIM 1 AY ÖNCE VE BEBEK DÜŞÜNÜYORUM.HATTA DOKTORUM YARANIN HAMİLE KALMAYA ENGEL OLABİLECEĞİNİ SÖYLEDİ.
HAKKIMIZDA HAYIRLISI. HERKES BİŞEYLER SÖYLER TAKMA KAFANA.hihoyyyt

bendede yara vardı ama benim dr da yaktırmayı önermedi henüz doğum yapmadığım için burda okuduklarım ve duyduklarımd akafamı karıştırdı hangisi engeller acaba hamile kalmayı yaktırmakmı yaktırmamakmı ne yapacağımı şaşırdım yani

bendede yara vardı ama benim dr da yaktırmayı önermedi henüz doğum yapmadığım için burda okuduklarım ve duyduklarımd akafamı karıştırdı hangisi engeller acaba hamile kalmayı yaktırmakmı yaktırmamakmı ne yapacağımı şaşırdım yani

canım bana 8 ay önce yara teşhisi konuldu . ilaç kullandım ama geçmedi . doktor yakmak istedi yaktırmadım.7 ay hamile kalmaya çalıştım ama kalamadım.bu arada yaram da büyüdü ve yaktırdım. inşallah en kısa zamanda hamile kalırız:1rolleyes:

arkadaşlar mrb. benim merak ettiğim bişey var bekar olupta rahim ağzı yarası olanlar varmı aranızda? netten yaptığım araştırmalara göre tedavi edilmeyen enfeksiyonlar yara oluşturuyomuş. ben bekarım yıllardır akıntım var sarı renkte doktora gitmeye çekindim hep erteledim ve en sonunda geçen ay kadın doğumcuya gittim ultrasonla karnımdan baktı sadece ama verdiği ilaçlar fayda etmedi yani akıntım hala devam. doktor geçmezse gel pamukla akıntı örneği alıcam dedi yarın gitmeyi düşünüyorum ama çok korkuyorum utanıyorumda nasıl alacak akıntıdan örnek acaba? inş. yara çıkmaz :((

korkmana gerek yok canım kulak çubuğunun uzunu ile hemen vajina girişinden alınıyor akıntı örneği ağrısı sızısı olan bişi değil sıkma kendini rahat ol inşallah yara değildir.

teşekkür ederim arkadaşlar. bugün saat 10:00da randevum var gidicem bakalım inş. kötü geçmez muayene hala korkuyorum sonuçta iyi çıkar inş..

merhaba arkadaşalar; 2,5 yıllık evliyim ve artık bebek istiyoruz. yüce Allahım inşallah nasib eder. Allahım isteyen herkesi bu güzel duygulardan mahrum bırakmasın.
Daha bu gün gittim doktora, sol kasığımda uzun zamandır bir ağrı var diye. içim kıpır kıpır, acaba bebek mi geliyor diye, öyle çok istiyorum kiii.. ama malesef yaram varmış, bir ovülle, 2 ilaç yazdı. enfeksiyon varmış. smear aldı, çarşamba sonuçları alıcam...
bebek düşüncesiyle gidip, yaran var denilip bir poşet ilaçla eve geldim. hemen kısa bir araştırma yapayım dedim. iyi ki sizler varsınız. moralim çok bozuldu.ama güzel haberlerinizi okuyunca biraz daha iyi hissediyorum kendimi..
bir de bana yazdığı ilaçları eşimin de kullanması gerektiğini söyledi. siz de öyle yaptınız mı yoksa bende başka birşey mi var. korkuyorum. şu çarşamba da gelmez artık...

Back
X