Rahim ağzı yaraları, tedavi ve tercübesi olanların paylaşım alanı..

bende herkese allahtan şifa diliyorum. 5 ay önce smear yaptırmışsın zaten endişelenme . dondurma işlemi bi kaç dakika sürdü. işlem sırasında ağrı olmadı sadece biraz yoğun bir adet sancısı gibi hissettim o kadar. işelm bitince baya yoğun su gibi akıntı başlıyor. tavsiye ederim yanında ped götür dondurma işlemi yaptıracaksan.

Arkadaşlar merhaba, bu rahatsızlığın tanısı ultrasonla konabiliyor mu?

İlla jinekolojik muayene mi gerektiriyor?

Akıntı şikayetim için doktora gittiğimde ultrasonla bakıp 2.5 cm kistim olduğunu söyledi.

Şimdi kistim yok ama kahverengi akıntım aynı şekilde devam ediyor.

Eğer vajinal bir enfeksiyon varsa ultrasonla görebilir miydi acaba?

Merhaba

Enfeksiyon yada hücresel değişimlerin olup olmadığı görmek için uygun tanının konulabilmesi açısından mutlaka jinokolojik muane gerekli.Bunun yanında smear alınması koşuluda var tabii.Ultrasonla ancak kistleri yada miyomları görebilirler.Zaten her kadının 6 ayda bir mutlaka jinokoljik muaneden geçerek smear aldırması gerekli.Akıntılarının şikayetinin farklı bir sebebi olabilir yara gibi mesela rahim ağzı yarası akıntı yapıyor çünkü.
Eğer evli isen ve aktif bir cinsel yaşamın varsa jinokolojik muaneni ihmal etme diyerek acil şifalar dilerim.

ultrason ile direk belli olmuyor bir jinekolog mayanesi gerekiyor bana da kist var denildi ve hatta çocuğunuz olmaz denildi ama başka bir dr'da gitmek gerekiyor muyane sonrası belli oluyor önerim tam teşekküllü bir özel hastane muayanesi

merhaba arkadaşlar bende de rahimağzı yarası var doktorum adet bitiminden 2 gün sonra gel yakalım dedi yara büyük olduğu için dondurma yapılmıyormuş acaba özele gidip yaktıran varsa ne kadar ücret ödediği hakkında bilgi verebilir mi?

Arkadaşlar çok teşekkür ederim cevaplarınız için;

Evli değilim ve cinsel yaşamım da yok, bu yüzden sadece ultrasonla muayene oldum.

Bildiğim kadarıyla evli olmayanlara da yapılabiliyor fakat bu beni psikolojik olarak çok etkileyecek, ne yapsam şaşırdım kaldım.

mrb ben ilk kez yazıyorum...
o kadar korku içindeyim ki ne yazacağımı bilemiyorum. bende de yara var dedi doktor daha 1,5 aylık evliyim. ilk geceden sonra hiç durmadan kanamam oldu bunun sonucunda öğrendim yara olduğunu ve öle bir cesaret yaktırdım dondurma gibi bir işlem olduğundan haberim bile yoktu...1 ay ilişkiyi yasakladı 17 gün sonra kontrole gittim yara temiz dedi ama tam geçmemiş dedi fitili ve antibiyotiği değiştirdi. kontrolün gecesi ilişkiye girdik kanama yoktu. ertesi gün hafiften kanama başladı. şu an 3 gün geçti üstünden arada parça parça et gibi bişeyler düşüyor. fitilden mi ilişkiden mi anlayamadım. yeni evliyiz ama benim de eşimin de burnundan geldi... kafam çok karışık ((((((((((

canım kusra bakma ama hata etmişsiniz 1 ay ilişki yasak dedi doktor ama 17. günü ilişkiye mi girdik demek istedin benmi yanlış anladım bak bende 30 nisanda yaktırdım yaramı 1 ay ilişki yasak dedi doktorum 25. günü kontrole gittim adetin bitiminde tekrardan dondurma işlemi yaptı tekrardan su akacak 3-5 gün dedi ama sakın ha sakın 1 ayı geçmeden yapmayın bi hata dedi... 30 mayısdan sonra ilişki serbest bize ama ben yinede duruma göre değerlendircem çünki hassas bi durum yarayı büyütebilirsiniz yada daha kötü hale getirebilirsiniz... doktoranua git derim

canım ben özel tıp merkezinde yaktırdım bebek için tedavi görüyordum hsg filmi çekilceğimde farkedildi yara çok büyükmüş çokda yukardaymış yaktırdım dediğin gibi dondurma işlemi olmuyomuş büyük yaraya 30 nisanda anestezi istedim dayanamam diye çünki hsg filmi çekilirkende psikolojim bozuldu diye 60 tl anesteziye 100 tl tıp merkezine verdim anestezisiz olsa 100 tl vercektim ama uyuyp iş bitince uyanmak en güzeli 25 gün geçince adet olup bittikten sonra kontrole gittim dondurdu bi gaz gibi soğuk bişeyle o kısa sürdü hemde uyanıktım fazla acımadı normalde onu yapmıyolarmış ama doktorum yaptı bana sıvı akması durmuştu şimdi tekrardan başladı o gazla soğutma işleminden sonra..

kızlar bendede bir yıl önce teşhis konuldu rahim ağzında yara diye. ilk gittiğim doktor ilaçla açık yara geçmez yakılcak yada dondurulcak dedi. bende daha uygun bi hastanede yaptırayım bu işlemi diye gittim ordaki doktorda ilaç verdi yara küçük yakılması için aciliyeti yok dedi. vs. vs. birde çelişkili şeyler söylenince doktorlara güvencimde kalmadı birkaç doktor değiştirdim her biri ayrı ilaç tedavisi uyguladı derken aradan bir yıl geçti. şimdi yeni bidaha ilaç verdi doktor. neden yakmıyolar yada dondurmuyorlar anlamadım.yarası olup ilaç tedavisi gören varmı aranızda? tekrarda doktor değiştirmek istemiyorum. bu gittiğim kaçıncı doktor oldu. ne yapmalıyım sizce? anadolu yakasında oturuyorum.

teşekkür ederim cvp verdiğiniz için dünden beri birinin en ufak bi şey söylemesini bekliyordum sağolun.

cevap verdiğiniz için çok çok teşekkür ederim rabbim yuvanızdan sağlık huzur ve bereketi eksik etmesin güzel güzel bebişlerle süslesin yuvanızı...

kızlar rahim ağzı yaralarının belli başlı belirtileri nelerdir? :26:

uzun zamandır ilişki sırasında vajina girişinde acı hissediyorum doktora gitmekten çok korkuyorum gerçekten. başka hiç bi belirtim yok sadece cinsel ilişkide ilk girerken acı hissediyorum.. sizce bende yara olabilr mi ? nasıl tanı konur buna. ve antalyada baana önerebileceğiniz bi jinekolog var mı ?:18:

merhaba canım bende aynı sıkıntıdan mecbur kalıp çok ertelememe rağmen doktora gittim ve yara baya büyümüş bunu smear testiyle ve göz ile muayene ve ultroson ile tanı koydu
bende antalyadayım detayları istersen özelden görüşelim.haftaya perşembe yakma tedavisini uygulayacak zannedersem doktor.

herkese merhaba. bnm de bir sorunum var ama sizinkilerle aynı mı bilmiyorum. ara ara tekrar ediyor ama 3 gün önce çıktı ve canımı çok acıtıyor. danışma ihtiyacı duydum.
rahim ağzında değil tam olarak, girişin yan tarafında dışarıda önce sivilce gibi bir şey çıkıyor. sonra çamaşır yapışıyor üstüne. ben de unutup çamaşırı çıkarırken çok canım acıyor. 3 gün önce çıktı ve şu an yürüyemeceğim kadar acıtıyor. arada bir oluyor bu. şimdiye kadar gitmedim ama artık doktora gitmem lazım sanırım.hijyen ve kıl konusunda da çok dikkat ederim. iki konuda da her zaman temizim. ama neden oluyor bu? fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim:)

önümüzdeki salı smear sonucunu alcam inşallah temiz çıkar ve geçmiştr diye dua ediyorum..
Dondurma işlemi istenilen zamanda uygulanabiliniyormu yani illa adetten 2gün sonramı yapılıyor? Cevaplarınızı bekliyorum

Kızlaar rahim ağzı yarası kanama yapmaya başamışsa yeni oluşmuş olamaz değilmi yani önceden vardı da ilerlemiş anlamınamı geliyor. Yardım lütfen ...teşekkürler...

Kızlar bende de yara vardı 5-6 yıl kadar önce doktor yakıcaz dedi o zaman baya korkmuştum, ismi yakma fakat donduruyor sadece ve hiç bir acı hissetmedim korkmanıza gerek yok sizleri bilgilendiriyim dedim

yeni başlamışda olabilir. bazen yara hiç belirtide vermeyebilir. doktora gidince muayenede görür. bazen akıntı olabilir bende olduğu gibi su gibi bir akıntı. doktora gitmen en iyisi belkide küçüktür tedavisi daha kolay olur.
Kızlaar rahim ağzı yarası kanama yapmaya başamışsa yeni oluşmuş olamaz değilmi yani önceden vardı da ilerlemiş anlamınamı geliyor. Yardım lütfen ...teşekkürler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…