merhaba arkadaşlar, 11 aydır bebek istiyoruz bizde olmayınca 5. ayda dra gitmiştim ama yaran var falan dememişti, klomen kullandım birde çatlatma iğnesi, 2 ay içinde sürekli kontrol vs. birde özel hastaneye gitmiştim baya bi pahalıya mal oldu bize. Sonra eşimin çalıştığı hastanede bi drla tanıştı, ona gittim ve o dedi %90 oranında yaran var heryerini kaplamış nerdeyse bu şekilde hamile kalamazsın, spermlerin geçişine izin vermez demişti, çok korkmuştum ama druma güvenip 2 ay önce oldum 1 ay ilişki yasaktı, çarşamba günü dr a gittim ve ne görelimm, yaram tamamen yok olmuş şükürler olsun, sizlerinde yarası büyükse bi kontrol ettirin kızlar, benim dr um bu bile başlı başına kısırlık nedenidir demişti, şuan 13mm yumurtam var eğer pazartesi günü de istenilen büyüklüğe ulaşırsa çatlatma iğnesi olacagım, çarşamba günüde aşılama olacak nasip olursa.
umarım hamile kalırsınız..pazartesi keliemsini sizde okuyunca bende heyecanladım birden :)) ben de pzt dr a gidicem de yumurtamın milimine bakıcak..bende çok heyecanlıyım..
bu arada konuyla ilgili benimde rahim ağzı yaram ve iltihabım var..tıptaki adı "servisit"..ben adet bitiminden 4 gün sonra aşırı bi kanama geçirdim..hatat öyle ki kan kaybından başım dönmeye başlamıştı..hastaneye gittim zaten acilden doğumhane kısmından aldılar hemen beni muayene için..o an koyuldu bana bu teşhis..dr rahim ağzı yaran ve iltihabın var..bu ilaçları al yoksa bu kanama durmaz dedi.5 ilaç yazdı..sonra bende araştırdım..çok dr a gittim değişik fikir olsun diye..hamileliği engelleyebiliyor evet ama bu yaranın boyutuna bağlı..küçük bi yara ise dr ilaç bile vermiyo..sadece belli aralıklarla gelin tekrardan yaranın durumuna bakalım gelişmesini değerlendirelim vb diyo..fakat yara büyükse dondurma veya yakılma işlemi yapılması gerekiyor..çünkü yara büyük olduğunda yaranın olduğu yerde iltihap da fazla olurmuş..rahim ağzı bölgesi iltihaptan dolayı vıcık vıcıkken sperm o bölgeye gelse de geçemiyo..bu yüzden hamile kalamamaya neden oluyo..dediğim gibi yara küçükse sorun yok büyükse var
sağol canım ,yaran büyük olduğu için mi çok kanaman olmuş peki, bende öyle bir şikayet yoktu, adet geçikmesi dışında, birde akıntı ve bel ağrısı. Çok şükür kurtuldum yaradan, inşallah seninkide büyük bi sorun değildir. Yumurta mm ine bakılacagı için sende bebk isityosun sanırım dimi :) inşallah hayırlı haberleri ptsi veririz. Dr um bana şöyle bi benzetme yapmıştı, orda şuanda aşırı bi yara var ve ordaki dokular kendi aralarında savaş halindeler bütün svunma mekanizması da orda, bu durumda ne kadar güçlü askerler (sperm ) geçmek istesede , ordaki savunma mekanizması geçişlerine izin vermeyecek :) Çok uzun uzun konuşmuştuk drumla ben ikna oldum sonunda ve yaktırdım. Ama dr çok önemliymiş yaktırmada, beceri işi demişti, milimlik hareket etmek lazım yani, Allah korusun işini bilmeyen biri, rahme bile zarar verir demişti, siz si zolun drunuzu iyi araştırın. İltihap da dediğin gibi orda duruken spermlerin geçişi çok zor, mesela kaygınlaştırmak için krem vs. sürmeyin ilişki sırasında derler, sperm yapısını bozduğu için bu iltihap da öyle bişey
inşallah büyümüştür yumurtan , gelince bilgi verirsen sevinirim.benim rahim ağzı yarasıyla ilgili tek şikayetim ilişki sırasında ağrı ve kasıklarımda ağrıydı..bel ağrım,akıntım,kanama vb hiçbişey yoktu..aniden kanamam başlayınca ortaya çıktı..yaram büyük değilmiş ama neden o derece yoğun bi kanama geçirdim dr larda çözemedi..
evet bende bebek istiyorum..klomen tedavisi başladı bu ay bende de..pzt dr a gidicem bakalım yumurta büyümüş mü aynı mı :44:
arkadaşlar hepinizde geçmiş olsun bendede yara ve iltihap var bir düşüğüm olduşimdi yine hamilelik şphelerim var adetim geceli 2.gün oldu test yaptım ama 2.çizgi silik çıktı.benim için dua edin nolur :)
inşallah büyümüştür yumurtan , gelince bilgi verirsen sevinirim.
aa ciddimisin sanırım hamişsin yaa, ne kadar güzel, bi kan testiyaptırsaydın cnaım, inşallah bebeğin seninledir
Çok iyi maşallahh, günde 2 mm mi büyürmüş yumurtamerhaba..demin dr dan geldim..yumurtama baktı..2 yumurta oluşmuş..biri kaç milim bilmiyorum ama teki 15 mm miş..yumurtlama gününe 2 gün var dedi..rahim kalınlığına falan baktı iyi dedi..ben yumurta çatlaması için 18-19 mm olması gerekiyomuş dimi dedim ınternette öyle okudum da dedim (burda okuyorum arkadaşların yorumlarından)..dr güldü :))) yumurta 1 günde 2 mm gelişir büyür dedi..benimki de 15 mm miş..yumurtlama gününe 2 gün var dedi..yanii herşey normal o zamana kadar da büyücek zaten dedi..gün aşırı ilişki dedi..o kadar..şimdilik böyle..
şuandan itibaren dua ediyorum..Allah bana ve isteyen herkese nasip etsin anneliği inş..çocuk döven,çocuk aldıran insanların nasiplerinden alıp bizlere bol bol versin bu ay inşş..amin......
aaaaa bu arada sizin noldu smallangel..şimdi hatırladım..sizde bugün dr a gitcektiniz ben gibi..sizde gelişme var mı ??ne dedi dr??
bu arada benim adetin ilk gününden itibaren sayarsak 10.günüm bugün..10. günde 15 mm olmuş yanii..seninki kaçıncı günde 13 mm ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?