- Konu Sahibi hidennisko
-
merhaba kızlar sanırım bebişlerimiz gayet iyi biz dün karma aşımızı olduk size sormak istediğim bişey var jimerden verilen aşı kartında ishal aşısı die bi aşı var 3. ay vurulması gerekiyormuş ve özel bir aşıymız bazı dr lar bunu önermiyormuş bende geçen gittiğimde sormayı unuttum siz vurdurdunuzmu?bizimkiler dün ve bugün çok huzuzrsuz sürekli ağlıyorlar bugecede zor uyuttum minoset şurup verdim 0.5ml ondan sonra uyudular kakalarıda biraz suluydu karınlarımı ağırıyor acaba huzursuz oldularmı çok zor yaa hele beren akşam üzeri 5de bir başlıyor ağlamaya saat 9a kadar huy edindi bunu 15gündür falan böyle çok nazlı çok yaramaz cadı kızım benim:)
Canı. Seninkinin gaz sorunuza olabilir,gaz icin ilaçlar var belki sakinleştirir senin kızı
Mama yerine uyanmadan sag sütunu 30-40 cc yada daha fazla uyanınca emzir pesine sağdın sutu ver bide öyle dene benimkinde ise yarıyor böylece mama vermiyorum ama dün gece benimkide huzursuzdu 5 de uyandindi altini değiştirdim emzirdim süt sagamadim icin mama verdim yine durmadı ikinci mamada sustu 7 de yattım cok tuhaf bı titreme geldi bana ev sıcak yorganı çektim uzerine titreye titreye uyumusum birde kaç gecedr rüyamda kendi mezarımı görüyorum kızlar hayirdir insallah
canım benim,Allah yardımcın olsun,hepimizin de olsun,annelik sonsuza kadar surecek bir vicdan muhasebesi
hidenişkocum ben filizi dogurdugumda surekli senin gibi soruyordum neden aglıyor neden aglıyor neden mızmız ediyor neden kıvrılıyor neden huzursuz neden neden neden... hep bir sorun var duşuncesi...doktorum en sonunda bana kızdı,sen bebegin ne yapmasını bekliyorsun yesin icsin yatsın uyusun mue senle nasıl iletişime gececek,mızıldayacak,aglayacak huysuzluk edecek uyumayacak,cunku o bir bebek :) ben sutunun yettigine eminim,maşallah her bez çişliyse daha ne olsun gazdan dolayı huysuzluk edebilir,chnb nin dedigi gibi tam da gaz sıkıntısı olan bebekler memey sanki kıtlıktan cıkmış gibi saldırır(bebekler canları yandıgında,huzursuz olduklarında vs emerek kendilerini sakinleştirrler sadece acıkınca emmezler) ve sut gelir gelmez agzına cıglıgı basar,sen de sanırsın ki sut yok diye kızıyor,oysa tam aksi sut neden geliyor diye huysuz.Sonra hemen bir mama hazırlayıp verirsin,mamayı da biberonla verince farkşı bir zevk yaşar ve ac olmsada da onu icer,ac oldugu icin degil.
tekrar yazıyorum,sen makine ile sutunu sagdıgında sadece memedeki sutu sagıyorsun,oysa emerken anında uretim tuketim oluyor ve sagdıgının kat kat fazlasını bebiş emmiş oluyor,buna ben de inanmıyordum daha once ama inanın bana tecrubeli bir sut sagıcı (filize 6 ay sut sagdım) ve 5 aydır emziren bir anne olarak sana garanti veriyorum ki sutun yeterli.Ne zaman ki ciş sayısı azalır(kaka sayısı onuuzeki haftalarda azalacaktır bu normal) yada ay sonu kilo almamış olur o zaman ben sana bir bir yazacagım neler yapman gerektigini,su anda ekstra hic bir sey yapmana gerek yok canım,nolur uzme kendini.
canım lohusasın,bende filizde oluyordu oyle,sıtma gibi,memelerin ne durumda tıkanıklık falan yok degil mi memelrde sıtma yapar cunku,kendine dikkat et
Memeden Olcag hiç aklıma gelmemişti,bı tıkanıklık yok herhalde enstitü sütun geldigni görüyorum sagarkende çıkıyor cok sukurcanım benim,Allah yardımcın olsun,hepimizin de olsun,annelik sonsuza kadar surecek bir vicdan muhasebesi
hidenişkocum ben filizi dogurdugumda surekli senin gibi soruyordum neden aglıyor neden aglıyor neden mızmız ediyor neden kıvrılıyor neden huzursuz neden neden neden... hep bir sorun var duşuncesi...doktorum en sonunda bana kızdı,sen bebegin ne yapmasını bekliyorsun yesin icsin yatsın uyusun mue senle nasıl iletişime gececek,mızıldayacak,aglayacak huysuzluk edecek uyumayacak,cunku o bir bebek :) ben sutunun yettigine eminim,maşallah her bez çişliyse daha ne olsun gazdan dolayı huysuzluk edebilir,chnb nin dedigi gibi tam da gaz sıkıntısı olan bebekler memey sanki kıtlıktan cıkmış gibi saldırır(bebekler canları yandıgında,huzursuz olduklarında vs emerek kendilerini sakinleştirrler sadece acıkınca emmezler) ve sut gelir gelmez agzına cıglıgı basar,sen de sanırsın ki sut yok diye kızıyor,oysa tam aksi sut neden geliyor diye huysuz.Sonra hemen bir mama hazırlayıp verirsin,mamayı da biberonla verince farkşı bir zevk yaşar ve ac olmsada da onu icer,ac oldugu icin degil.
tekrar yazıyorum,sen makine ile sutunu sagdıgında sadece memedeki sutu sagıyorsun,oysa emerken anında uretim tuketim
oluyor ve sagdıgının kat kat fazlasını bebiş emmiş oluyor,buna ben de inanmıyordum daha once ama inanın bana tecrubeli bir sut sagıcı (filize 6 ay sut sagdım) ve 5 aydır emziren bir anne olarak sana garanti veriyorum ki sutun yeterli.Ne zaman ki ciş sayısı azalır(kaka sayısı onuuzeki haftalarda azalacaktır bu normal) yada ay sonu kilo almamış olur o zaman ben sana bir bir yazacagım neler yapman gerektigini,su anda ekstra hic bir sey yapmana gerek yok canım,nolur uzme kendini.
canım lohusasın,bende filizde oluyordu oyle,sıtma gibi,memelerin ne durumda tıkanıklık falan yok degil mi memelrde sıtma yapar cunku,kendine dikkat et
Bende Sling kanguru var ama daha kutusunu bile acmadım,dışarıda doktor dısında çıkmıyoruz henüz portbebe kullanıyorum,kanguruyuda baharda insallahkızlar bizim bebiş şimdiden kucakçı oldu :)))
birde bebek arabası ile her yere gidilmiyor kolay, acaba kanguru alsam mı dedim, sizlerden kullanan var mı?
Bende Sling kanguru var ama daha kutusunu bile acmadım,dışarıda doktor dısında çıkmıyoruz henüz portbebe kullanıyorum,kanguruyuda baharda insallah
Canım kalça testini yeditepede yaptırıyorum,işitme testide orda yapıldı,bebek paketinin içindeydi ekstra bisey ödemiyoruz,hastaneden çıkarken bebegin benim randevularımız alınmış dosyada yazıyordu bizde ona uyuyoruz
Canı. Seninkinin gaz sorunuza olabilir,gaz icin ilaçlar var belki sakinleştirir senin kızı
Mama yerine uyanmadan sag sütunu 30-40 cc yada daha fazla uyanınca emzir pesine sağdın sutu ver bide öyle dene benimkinde ise yarıyor böylece mama vermiyorum ama dün gece benimkide huzursuzdu 5 de uyandindi altini değiştirdim emzirdim süt sagamadim icin mama verdim yine durmadı ikinci mamada sustu 7 de yattım cok tuhaf bı titreme geldi bana ev sıcak yorganı çektim uzerine titreye titreye uyumusum birde kaç gecedr rüyamda kendi mezarımı görüyorum kızlar hayirdir insallah
canım benim,Allah yardımcın olsun,hepimizin de olsun,annelik sonsuza kadar surecek bir vicdan muhasebesi
tekrar yazıyorum,sen makine ile sutunu sagdıgında sadece memedeki sutu sagıyorsun,oysa emerken anında uretim tuketim oluyor ve sagdıgının kat kat fazlasını bebiş emmiş oluyor,buna ben de inanmıyordum daha once ama inanın bana tecrubeli bir sut sagıcı (filize 6 ay sut sagdım) ve 5 aydır emziren bir anne olarak sana garanti veriyorum ki sutun yeterli.Ne zaman ki ciş sayısı azalır(kaka sayısı onuuzeki haftalarda azalacaktır bu normal) yada ay sonu kilo almamış olur o zaman ben sana bir bir yazacagım neler yapman gerektigini,su anda ekstra hic bir sey yapmana gerek yok canım,nolur uzme kendini.
kızlar bizim bebiş şimdiden kucakçı oldu :)))
birde bebek arabası ile her yere gidilmiyor kolay, acaba kanguru alsam mı dedim, sizlerden kullanan var mı?
Bende Sling kanguru var ama daha kutusunu bile acmadım,dışarıda doktor dısında çıkmıyoruz henüz portbebe kullanıyorum,kanguruyuda baharda insallah
Hidenisko,erkencisiniz bz 40 çıkamasak düşünmüyoruz gezmeyi,benim dediğim kamburu hamak seklinde bı zararı olacağım sanmam
Chnb,Kur'an i esım sabah besigne koymuş aksam kızmıştım,
Oğluna maşallah biz kisi çıkartırız portbebeyle,bizim oğlan ufacık arabayı daha düşünmüyorum,yaza bakicam yada yeğenimin var belki onunkini alırım
Canim, ben cok bile durdum
Ben evde durmam fazla, evde dursam yerimde oturmam
Oglum 10 guluktu istanldan izmire gittim 15 gunlukken de kusadasina tatile 2.5 aylikti eifel kulesiin entepesine cikti...daha neler neler
Simdi sira kizda :)))))
Ana kucagi ve port bebe monte edilen arabalar cok rahat oluyor, keske oglanda arabaya monte port bebe de alsaymisim, simdi cok pahalai bor cocuk icin almak istemedim
Maşallah canım ya. Senin enerjine hayranım. Bana oda değiştirmek bile zor geliyor. Ona uygun yer yap yok örtü getir bezi yeleği vb. Ben herşey elim altında olsun istiyorum. Düzen bozulunca panikliyorum. Bide oğlumda çok vesvese yapınca evden çıkmak eziyetti. Eve kendimi zor atardı çıktığımdada.
Bende ilk oğlanın arabasını kullanıcam. İlk muayenede kullandım hatta benimkide maxi cosi. İlk etapta sadece iskeletini anakucağuna monte olduğundan kullanıyoruz. Çok rahat oluyor. Bebeği evde bi koydum hastanede Dr yanında çıkardım. Evden arabaya ordan bebek arabasına anakucağuna hiç çıkarmadan çok rahat geliyor.
Gezmelere devam ne guzel hayranım sana ben evden çıkmaya korkuyorum ya süt sağmış olmam lazım yada mama hazırlamış olamam lazım emmeyle sakinlestiremiyorum bugün 12 de kalakti süt sağdım verdim yetmedi bu saate kadar ara ara emzirdim,süt sagma fırsatımda olmadı,sonunda dayanamalı mama verdim uykuya daldım anlamıyorum,bu mamanın icinde uyku ilacı felanmi var daha içerken bayılıyorkimsecikler yok bugun
akşama ve yarın öğlene misafirlerim var
yarın akşamda biz gezmeye gideceğiz, giremeyeceğim uzun süre herhalde
hazır kız uyumusken geliyorum gidiyorum kimsecikler yok
Gezmelere devam ne guzel hayranım sana ben evden çıkmaya korkuyorum ya süt sağmış olmam lazım yada mama hazırlamış olamam lazım emmeyle sakinlestiremiyorum bugün 12 de kalakti süt sağdım verdim yetmedi bu saate kadar ara ara emzirdim,süt sagma fırsatımda olmadı,sonunda dayanamalı mama verdim uykuya daldım anlamıyorum,bu mamanın icinde uyku ilacı felanmi var daha içerken bayılıyor
bizim de yarın ve diğer gün misafir var. yoğunum. hidennisko senin de vardı bugün di mi?
Canım sakinmaktam ziyade dışarda doyuramam korkusu birazda dün aksam k.valideydim uzun süre uyudu uyunaninca emzirdim normalde durmaz ama dün durdu bizimki kalabalığı seviyor galiba:)Sakinan goze cop batamis diye dusunuyorm
Birde evde cok bunaliyorum, suratsiz bisi oluyorum :))
Bu arada aynen bizimki de bazen mama verince hipnotize olmus gibi yatior, kipirdamadan gozler ir noktoda sabit :)))
Anneme bak cocuk doyncamelek gib oluor diye
Sofikada demisti, mama dahaabuk doyurup daha gec sindiriliyor, onunetkisi olabilir
Evet cnm dun de vardi bugunde var 2 gibi gelecekler
Bu arada kizi yuz ustu yatirdm, sirtini ovdum sabah, bbu saat oldu uyanmadi
Deneyin isterseniz
Canım sakinmaktam ziyade dışarda doyuramam korkusu birazda dün aksam k.valideydim uzun süre uyudu uyunaninca emzirdim normalde durmaz ama dün durdu bizimki kalabalığı seviyor galiba:)
Benimde yarına misafirim var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?