- Konu Sahibi hidennisko
-
Aaaa sen de sakaryada misin?
Nerede oturuyorsun?
Tanisalim seninle de madem dipdibeyiz
Yoksa melek81 in bana bahsettigi sen misin?
İndirimlerden haber ver bana da, bezler anamizi aglatiyorhos yunus market nerde onu da bilmiyorum ya
ewt canım sakaryadayım.merkezdeyim.sen nerde oturuyorsun bide ne iş yapıyodun canım sen.nasip neden olmasın.melek81 i tanımıyorum ama listede benim de adım var ve şehir sakarya olduğu için bahsetmiş olbilir.melek81 e faydam olursa ne mutlu bana.ben sakaryada takip edildim ve burda oldu doğumum
Ben serdivanda oturuyorum, ogretmenim caybasinda devlet okulunda
Melek sakaryali birinden bahsetti ogullariniz ayni okulda dedi o tanismis kendisiyle, hamileliginde istanbuldaymis, ben sen zannettim.
Sen calisiyor musun? Bebis nasil?
Ben serdivanda oturuyorum, ogretmenim caybasinda devlet okulunda
Melek sakaryali birinden bahsetti ogullariniz ayni okulda dedi o tanismis kendisiyle, hamileliginde istanbuldaymis, ben sen zannettim.
Sen calisiyor musun? Bebis nasil?
bende camilideyim.bende hemşireyim ama şuan ücretsiz izindeyim.bebişim iyi rabbime şükürler olsun.biz büyüdük kocamaaannn 9 aylık olduközel sektörde değilim bende.bade de iyidir umarım
Amin sofikacim aminnnn
Ben eminim kizlar toparlayacak, sen cok iyi bir annesin ve gayet de iyi bakiyorsun prenseslere
Benimde kiz bugun uzun 1 uyku uyudu, bu saat oldu hala uyutamadik, aglamasi yok ama mikirdaniyor ara ara memede susuyor, herhalde ac dedim 60 lik mama yaptim, 40 faan icti, simdi daha cok agliyor
Şu sutum yetmiyor psikolojisinden kurtulsam cok iyi olacak
Bu aarda mesela benim memisler baya yumusak oluyor, badecik emince ilk 7-8 cekiste emme yutma sesi olmuyor, sonra herhalde sut iniyor, 5-6 dakika baya cok cok yutuyor, sonra kesiliyor yutma sesi, bende cikariyorum memeyi agzindan sikiyorum gogsu incede olsa fiskiriyor sut, demekki var degil mi kizlar?
Ahmet Ardam artık sohbetten anlıyor gülüyor çok şükür bu günümüze. sesler de çıkarıyor ağlayınca çok komik emmeeee diye ağlıyor eşim de diyor emmek istiyor:))
Avvv filan diyor...
Maşallah BarekAllah
Yerim ben onun meme istemesini. Rabbim isteyen herkese bu güzellikleri yaşatsın.
insallah banada umut olursunuz benim kalp seklinde bir rahmim var 17. haftada serviks uzunlugu 3.82 idi cuma tekrar gidicem insallah azalma yoktur rahmin seklinden dolayi dr 25. haftadan sonra her an dogum dedi rabbim korusun.. haftada 2 tane proluton depot 500 mg vurunuyorum sizim rahim boylarinizi hatirliyormusunuz yardimci olursaniz cok sevinirim
bende camilideyim.bende hemşireyim ama şuan ücretsiz izindeyim.bebişim iyi rabbime şükürler olsun.biz büyüdük kocamaaannn 9 aylık olduközel sektörde değilim bende.bade de iyidir umarım
İyi iyi de uykusuz malesef
cnm tarifine gore sut konusunda hersey yolunda,sakın yetmiyor diye dusunme,mamayı da gercekten yetmedigi zamanlarda verirsin simdi degil
Bugun pompa aldim dayanamadim
Asagiya uzuuunn bir hikaye yazacagim bugun ile ilgili
Ahmet Ardam artık sohbetten anlıyor gülüyor çok şükür bu günümüze. sesler de çıkarıyor ağlayınca çok komik emmeeee diye ağlıyor eşim de diyor emmek istiyor:))
Avvv filan diyor...
Ay iste o halleri tadindan yenmior :)))
Bizimki daha anlamiyor, sadece beni taniypr, sesimi duydugunda meme araniyor agzini oraya buraya goturuyor
kizlar bugun sabah 8 de uyandik kizimla, emismeye basladik
Sonra saat 2 oldu hala uyumadi ama surekli memede
Annem carsiya gitti, dedim yikayayim rahat uyur, tek basima yikadim, usudu mu anlamadim aslinda isitici calistirdim hamam gibiydi icerisi, sonra gene uyumadi ama bu arada emiyor, 8-9 cekiyor uyuyor memede, sonra yatiriyorum uyanior, gene emmek istiyor, esim geldi onun kucagindaydi, chnb seni aradim ya, kapattim kiz ciglik cigliga aglamaya basladi, ama mosmor oldu, vucuduna kadar morardi, karni tas gibiydi, emicem diye hep hava yutmus, cunku sut gelmeden uyuyordu, her seferinde havayi yutup uyumus
Sonra sac kurutma makinesi calistitdik ayaklarina tuttuk rahatladi, ama ben kafayi yedim
Sonra sut sagayim dedm, butun gun memede olmasina ragmen iki memeden 60 cc sut cikti
Biraz once icirdim kiza ve sukur ki uyudu
Sabah 8 deb beri deriin uyumamasi garip deil mi kizlar ya?
Bizimki daha anlamiyor, sadece beni taniypr, sesimi duydugunda meme araniyor agzini oraya buraya goturuyor
Annem carsiya gitti, dedim yikayayim rahat uyur, tek basima yikadim, usudu mu anlamadim aslinda isitici calistirdim hamam gibiydi icerisi, sonra gene uyumadi ama bu arada emiyor, 8-9 cekiyor uyuyor memede, sonra yatiriyorum uyanior, gene emmek istiyor, esim geldi onun kucagindaydi, chnb seni aradim ya, kapattim kiz ciglik cigliga aglamaya basladi, ama mosmor oldu, vucuduna kadar morardi, karni tas gibiydi, emicem diye hep hava yutmus, cunku sut gelmeden uyuyordu, her seferinde havayi yutup uyumus
Sonra sac kurutma makinesi calistitdik ayaklarina tuttuk rahatladi, ama ben kafayi yedim
Sonra sut sagayim dedm, butun gun memede olmasina ragmen iki memeden 60 cc sut cikti
canım ya, Arda gece uyuyor 1 ya da 2 kez kalkıyor. Ama gece uykusu gece 1 de başlıyor sabah 8 de kalkıyor emiyor uyuyor 11 e dek. sonra tüm gün kesintisiz uyumuyor . çok huysuz da değil. meme- kaka- oyun- mızırtı 10 dakikalık tavşan uykusu...
aslında uyuması lazım anlamadım. akşam azdı sütüm. önceden buzluğa saklamıştım 50 cc, 50 cc ( ki aklında olsun koyarsan fazla fazla poşetleme çözünce ziyan oluyor) içirdim yine mızırdandı ağladı babamız okudu akşam çok sevdik nazarımız değdi dedi. emdi uyudu...
güya tecrübeliyiz her bebek ayrı huyda...
canım ya, Arda gece uyuyor 1 ya da 2 kez kalkıyor. Ama gece uykusu gece 1 de başlıyor sabah 8 de kalkıyor emiyor uyuyor 11 e dek. sonra tüm gün kesintisiz uyumuyor . çok huysuz da değil. meme- kaka- oyun- mızırtı 10 dakikalık tavşan uykusu...
aslında uyuması lazım anlamadım. akşam azdı sütüm. önceden buzluğa saklamıştım 50 cc, 50 cc ( ki aklında olsun koyarsan fazla fazla poşetleme çözünce ziyan oluyor) içirdim yine mızırdandı ağladı babamız okudu akşam çok sevdik nazarımız değdi dedi. emdi uyudu...
güya tecrübeliyiz her bebek ayrı huyda...
Hic sorma, dun aglarken tikandi, bildigin pancar gidi oldu tum vucudu sikmaktan
Annem soydu karini ovalim diye, masil tas gibi olmus inanamazsin, kesin karar verdin cok sik emzirmeyecegim, hep hava yutuyor, sonra huzursuz, bizimde gecemiz iyi gecti sukur, 2 kez emdi, simdi uyandi, uyumaz artik diye asagi indirdim gene uyudu
uyumaması normal canım,bundan sonra giderek daha az ve boluk porcuk uyuyacaklar
keşke pompa almasaydın simdi ona sagılmış sut verecem derken emme alışkanlıgını sekteye ugratma,inci 1 aylıkken benim pompalarım bozuldu ve birden ben ne yapacagım şimdi diye panik olmuştum şimdi iyi ki bozulmuş diyorum boylece sadece memeden beslemeyi de beslenmeyi de ogrendikher işte bir hayır vardır demişler
tabbi sutu arttırmak amaclı sagım yapmak icin ilk zamanlar pompa can kurtarıcı olabiliyr
memeden boş boş cekip hava yutma olmaz o konuda icin rahat etsin,sadece bazı bebekler ne yaparsan yap gazlı olur ama zamanla atlatacak.
Amin canım senin de yakın bu günler Allah herkese nasip etsin...
diğer tarafa dayazmıştım. benim 12artı 4te 2 cm 13 artı 2 de 1.8 cm di serklaj yapıldı... sonra en çok 2.6 oldu...
uyumaması normal canım,bundan sonra giderek daha az ve boluk porcuk uyuyacaklar
keşke pompa almasaydın simdi ona sagılmış sut verecem derken emme alışkanlıgını sekteye ugratma,inci 1 aylıkken benim pompalarım bozuldu ve birden ben ne yapacagım şimdi diye panik olmuştum şimdi iyi ki bozulmuş diyorum boylece sadece memeden beslemeyi de beslenmeyi de ogrendikher işte bir hayır vardır demişler
tabbi sutu arttırmak amaclı sagım yapmak icin ilk zamanlar pompa can kurtarıcı olabiliyr
memeden boş boş cekip hava yutma olmaz o konuda icin rahat etsin,sadece bazı bebekler ne yaparsan yap gazlı olur ama zamanla atlatacak.
Dedigin dogru azonce gene uyumuyor agliyor, emzirmek yerine sagdim verdim, ama iki memeden 50 cc anca cikti, icti gene uyumuyor benim tatli cadi
Canım ferro sanola ihtiyacın yoktur artık elevit kullanmanda zarar yok bana doktor 6 ay demişti ama daha fazla kullanılsa zararı olcagni düşünmüyorumFiliz memikini unutmadı :) ama cok sukur alıştı ve geri gelmeyecegini kabullendi.İlk 3 gun cok zordu,sonra gunden gune kolaylaştı,ama surekli kaybetme hikayesini dinlemek istedi.Biz onu ozdilekte alışveriş yaparken fırcaların yanında unuttuk,sonra bekci amca onu bulup kayıp eşya burosuna goturmuş,orda kimseyi bulamayınca ozdilegin bahcesinde kopuşun kulubesinin yanına bırakmış ve kostebekgiller de onu bulup almış :) her sordugunda bu hikayeyi anlattık ve baban gidip alıcak onu yarın dedik.Bugun canı sıkıldıgında yine istedi,gidip alırız istersen ozdilekin bahcesinden dedik,hıhı dedi ama eve gidelim dedi sonra da :)
ah ah şu grip aşısı icin cok ters bir zamanda dogum oldu,aşı icin erkendi,dogduktan sonra da tavsiye etmediler ,seneye inşallah evdeki herkesi aşılatıcam
bizd gecmemesinin sebebi sanırım filizin yaşının kucuk olması ve ust solunum yollarının tam olarak gelişimini tamamlamıs olması ve surekli kulucka donemlerinde birbirlerine bulaştırmaları,bu yıl cok ilginc ama hem ben hem eşim hem de annem 2-3 defa grip olduk,yani evden cıkamadı mikrop,ama atlatıcaz az kaldı Allahım beterinden korusun inşallah amin!
ya ben ferrro sanolu 2 haftada kestim,daha dogrusu unuttum, e inci de 5 aylık olduama sanki bana hemşire emzirdigin surece vereceksin demişti yanlış mı hatırlıyorum acaba
yada elevit mi alsam sutun kalitesi artsın diye,gerci cok sukur kalitesiz de olsa sutum yarıyor kuzumun gelişiminden yana şikayetim yok ama acaba biraz daha vitaminli olsa hastalıkgına fayda eder mi diye dusuncelerdeyim
rahatlık ki ne rahatlık,Allah izin verirse 2-3 yıl emzirmek istiyorum,Filizde icimde bir uhde kalmıştı,şimdi İncim cork cork emdikce icim ısınıyor,darısı isteyen herkesin başına
bu arada bende de fazla cıkık degil meme ucları ama ben bu sefer uc cıkartmadan emziremeye karar verdm ve cok sukur daha başarılı oldum.Her yerde zaten kahverengi kısmın cogunun agzın ıcınde olması gerektigi soyleniyor,e oyla olunca ucu cıkık olsa ne olur olmasa ne olur diye dusundum ve bebegin agzını her seferinde iyice actırıp elimle resmen itekleyerek memenin kahverengi kısmının yarısını agzına soktum,emdigi sure boyunca da elimle meme ucunu yassılaştırmış olarak tuttum.Boyle emdigi surece hem daha tandımanlı emiyor hem de meme ucu yaraları daha az oluyor.Baslarda zor oluyor biliyorum cunku hem bebek gucsuz ve uykulu hem biz alışkın olmuyoruz meme tutmaya ama 2 ay icinde hersey rayına oturuyor.
hidenisko canım haklısın bu genelde cok ciddi rahatsılıgı olup da gribal bir enfeksiyonu tolere edemeyecek durumda olanlr icin tavsiye ediliyor,cok sukur dururmumuz iyipahalı oldugunu da ogrendim ama eger guvenli bir aşıysa ve koruyuculugu garantiyse ben ucretini odemeye razıyım-kilo başı 15 ml diyorlar bize 50 şerden iki kutu lazım e bu da kutusu 700 kusurse 1500 liraya gelir diye kabaca bir hesap yaptım tabii bu sadece bir aylık,inan bu kış cok yıprandık ailece,hele ben,evladıma bakamıyorum diye kendimi yedim durdum
ama oyle de boyle de bu kışı gecirdik sayılır,seneye de normal grip aşısı yaptırmayı dusunuyorum zaten 2 doz halinde,Allah´ım hepimizin evlatlarını korusun bize bagışlasın inşallah!
Kızlar dün kontrolumuz vardi doktor artık mamayı azalt dedi,simdi yeni yeni düzem kuruyorum uyanmadan once bi göğsümü sağıyorum 30-40cc uyanınca once yarım saat felan emzirip sonra sutu veriyorum mamayı azalttık ama ya kilo almazsa diye endis etmiyo değilim
Canım 1 haftada 300 gr aldı ama mamayla aldı,hergun emziriyorsan unutmaz emmeyi,biraz büyüsün yorulmadan Eker seninki kaç kiloydu?benimki uyudum 4 saat uyuyor anne sütuyle normalmi?Canım yaptığın uygulama doğru olanı. Büyük oğlumda Dr bizede öyle demişti. Nasıl canım ne kadar almış bir haftada. Bizde geçen hafta anne sütü yetiyor diye mama vermedik. Hiç kilo alamamış. Anne memesi çalışmasını günde 4-5 kez deniyorduk efor sarfettiğinden kilo alamamış de di dr. O yüzden günde iki kez göğsümü verebiliyorum. İnşallah memeyi bırakmaz.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
Canım 1 haftada 300 gr aldı ama mamayla aldı,hergun emziriyorsan unutmaz emmeyi,biraz büyüsün yorulmadan Eker seninki kaç kiloydu?benimki uyudum 4 saat uyuyor anne sütuyle normalmi?
Canım 1 haftada 300 gr aldı ama mamayla aldı,hergun emziriyorsan unutmaz emmeyi,biraz büyüsün yorulmadan Eker seninki kaç kiloydu?benimki uyudum 4 saat uyuyor anne sütuyle normalmi?
Maşallah BarekAllah canım.
Oğlum2715kg doğdu hastanede2395kadar düştü. 2470 hastaneden çıktık. Bir haftada 2530 olmuş. Tabiki çok az. Gerçi üç saatlik açlıkla muayene oldu beslenme sonra yapıldı. Bakalım bu hafta ne olacak. Rabbim yardımcımız olsun. Demek ki annesi karnı tok ve rahat ondan rahat uyuyordur Dr sordunmu canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?