- Konu Sahibi hidennisko
-
Ayy ne bileyim ilk günlere ekip emip uyuyordu hiç doymamış yinemi aynısı oluyor diye de dusunuyorumMasallah canim cok guzel kilo almis, mama cabuk aldiriyor bebeklere
Ama anne sutunden sonra uzun uyuduguna gore senin sutun de doyuruyor ve yetiyor demekki
Cnm evet az almis ama sonucta daha kucuk annesi, anca toparlayacak , sonra kilo almasi da hizlanir hic merak etme sen
Bende merak ediorum aslinda kilosu ne oldu diye, bizimki hastaneden ciktiktan sonra sadece anne sutu ile 4 gunde 140 gr almistk, doktor cok iyi demisti. Asil silmdi merak edyorum, cok obur doyuramiorm, emziriyorum ve 2 gundur yatirmadan 60 cc de sut sagip veiyorum aglior gene :18:
Birkac sorum olacak size
Ayni anda iki memeyi de emziriyormusunuz yoksa her seferinde 1 tanemi?
Bbisler memede ne kadar sure kaliyorlar
Emzirme aralariniz ne kadar, belirli sure tutuyor musunuz yoksa istediginde veriyor musunuz?
Canım maşallah seninki sarılık olmamış bizimki 2814 den 2372 düştü sarılık oldu,mamasiz besleniyorsa cok guzel en azından kilo alabiliyor zamanla dahada cok alır bizimde 2 hafta sonra asımız var saglik ocağında bakalım bizimki ne kadar olcakMaşallah BarekAllah canım.
Oğlum2715kg doğdu hastanede2395kadar düştü. 2470 hastaneden çıktık. Bir haftada 2530 olmuş. Tabiki çok az. Gerçi üç saatlik açlıkla muayene oldu beslenme sonra yapıldı. Bakalım bu hafta ne olacak. Rabbim yardımcımız olsun. Demek ki annesi karnı tok ve rahat ondan rahat uyuyordur Dr sordunmu canım
Canım maşallah seninki sarılık olmamış bizimki 2814 den 2372 düştü sarılık oldu,mamasiz besleniyorsa cok guzel en azından kilo alabiliyor zamanla dahada cok alır bizimde 2 hafta sonra asımız var saglik ocağında bakalım bizimki ne kadar olcak
Masallah canim cok guzel kilo almis, mama cabuk aldiriyor bebeklere
Ama anne sutunden sonra uzun uyuduguna gore senin sutun de doyuruyor ve yetiyor demekki
Cnm evet az almis ama sonucta daha kucuk annesi, anca toparlayacak , sonra kilo almasi da hizlanir hic merak etme sen
Bende merak ediorum aslinda kilosu ne oldu diye, bizimki hastaneden ciktiktan sonra sadece anne sutu ile 4 gunde 140 gr almistk, doktor cok iyi demisti. Asil silmdi merak edyorum, cok obur doyuramiorm, emziriyorum ve 2 gundur yatirmadan 60 cc de sut sagip veiyorum aglior gene :18:
Birkac sorum olacak size
Emzirme aralariniz ne kadar, belirli sure tutuyor musunuz yoksa istediginde veriyor musunuz?
Oldu Canım hastanede değeri iki kere biraz yükselince 5-7. Geceler hazır burda deyip fototarapi aldı. Hala hafif sarı. Pazartesi ten den ölçümde 14,1 çıktı Dr iyi dedi. Bilmiyorum canım. Rabbim yar ve yardımcınıZ olsun. Bizde haftaya göz için gidicez. 21 dede kalça ultrasonu var. Ozamandan Dr kontrolümüz var. Hem aşı da yapılacak. Ama haftaya bi tarttırıp Dr arayacağız.
Ayy ne bileyim ilk günlere ekip emip uyuyordu hiç doymamış yinemi aynısı oluyor diye de dusunuyorum
Canım hemşirelerin dedig her iki gogsude 20 ser dakka emmesi gerekiyormuş ASIL yağlı faydali olan süt dibindeymis,ben tek göğsü emziriyorum yaklaşık 30 dk digerini sağıyorum onun ucu hiç yok
benim iki memeyi birden verdigim cok nadirdir,genelde birini daha tam boşaltamadan sıkılıyor yada uyuyakalıyor,ama aradan yarım saat gecti gecmedi bir daha istiyor o zaman diger memeyi veriyorum,boylece doymuş oluyor ve 2-3 saat bir daha istemiyor.İlk gunden itibaren ne zaman isterse o zaman emzirdim,15 dk da emdigi de oldu 7-8 saat emmedigi de.Başlarda daha uzun memede kalırdı şimdi yaklaşık 5 dk da butun beslenme bitmiş oluyor.Canım sen durup duruken maşallahı olan sutunu azaltacak bebegini de mamaya alıştıracaksın,rahat ol ve bebegini aklına geldikce emzir,o istedikce yada sen istedikce fark etmez,canı isterse emecektir istemezse de ya diliyle itekleyecek yada cekmeyi bırakacaktır.Ne emzirme aralıgı ne memede kalış suresi onemli,onemli olan senin bebeginin emiş gucune ve kendi sut uretebilme potansiyeline guvenmen.Yuzyıllardır butun kadınlar emzirmeyi butun bebekler de emmeyi becerebilmiş ve cok nadir ac kalan olmuş(onlar da dogal olmayan seyler işin icine girdigi icin).Hem ikinci bebekte daha cok sut kesecigimiz var ve haliyle daha cok sut depoluyoruz.Kıstasın ay sonundaki kilo alımı yada gun icindeki çişli pampers sayısı olacak bu kadar.
Ne kadar oldu canım bebegin,atacaktır yavas yavas sarılıgını,emzirme konusunda uzulme olur mu,kendini toparladıktan sonra emzrieceksin,hoş hic emzirmesen bile en muhimi saglıklı olmaları sen kendini ve bebegini uzme annesi
15 in altı normal diye biliyorum beslendikte düşer sarilig,bizimde 21 de kalça cikiklig testi var insallah sorunsuz atlatirizOldu Canım hastanede değeri iki kere biraz yükselince 5-7. Geceler hazır burda deyip fototarapi aldı. Hala hafif sarı. Pazartesi ten den ölçümde 14,1 çıktı Dr iyi dedi. Bilmiyorum canım. Rabbim yar ve yardımcınıZ olsun. Bizde haftaya göz için gidicez. 21 dede kalça ultrasonu var. Ozamandan Dr kontrolümüz var. Hem aşı da yapılacak. Ama haftaya bi tarttırıp Dr arayacağız.
Canım silokon uçlar emziriyorum böyle daha iyi çekiyor biraz döke döke emıyor ama olsun en azından sütun geldigni görüyorum,piskilojik olarak emmeden sonra doymadimi acaba diye dusunuyorum,o yüzden uyanmadan sütümü sağıyorum,uayninca once emzirip sonra sağdım sutu veriyorum en azından ne kadar içtiğini görüyorum bu sekilde mamada vermiyorum sadece geceliği veriyorum onuda bı sûre sonra kesicem insallah,istiyorumki sadece anne sutu alsin bu ugjurda göğsümün biir parçalandı zaten derisi kalktı yinede dişimi sıkıp sağıyorumcanım başlarda gucu yoktu simdi cok daha iyi emiyordur merak etme,hemşireler cok biliyor :) cogu bebegin o kadar uzun emmeye takadi kalmaz, ne kadar emiyorsa o kadar emecektir,ama baktın cok cabuk uuyakalıyor,omzunu hafifce ovala bu onu uyandıracak ve tekrar emmesine neden olacaktır.yaglı sut arkadan geliyor dogru ama mesela sadece 3dk emzirdin ve bebek sadece ondeki sulu sutu icti bıraktı,1 saat sonra memeye yeniden koydugunda sutun bu sefer sulu degil yaglı kısmından başlamış olacak,yani can sıkacak bir sey yok ister 5 er dakka ister yarım saat emsin yine de o daha yaglı sutu eninde sonunda alacak o cocuk.Dogumdan once emzirmek ve anne sutuyle ilgili cok hevesli oldugunu hatırlıyorum,lutfen yasadıgın sıkıntılar şevkini kırmasın,hazır hissediyorsan sadece memeden beslenmeye gecin ufak ufak hic korkmadan.
benim iki memeyi birden verdigim cok nadirdir,genelde birini daha tam boşaltamadan sıkılıyor yada uyuyakalıyor,ama aradan yarım saat gecti gecmedi bir daha istiyor o zaman diger memeyi veriyorum,boylece doymuş oluyor ve 2-3 saat bir daha istemiyor.İlk gunden itibaren ne zaman isterse o zaman emzirdim,15 dk da emdigi de oldu 7-8 saat emmedigi de.Başlarda daha uzun memede kalırdı şimdi yaklaşık 5 dk da butun beslenme bitmiş oluyor.Canım sen durup duruken maşallahı olan sutunu azaltacak bebegini de mamaya alıştıracaksın,rahat ol ve bebegini aklına geldikce emzir,o istedikce yada sen istedikce fark etmez,canı isterse emecektir istemezse de ya diliyle itekleyecek yada cekmeyi bırakacaktır.Ne emzirme aralıgı ne memede kalış suresi onemli,onemli olan senin bebeginin emiş gucune ve kendi sut uretebilme potansiyeline guvenmen.Yuzyıllardır butun kadınlar emzirmeyi butun bebekler de emmeyi becerebilmiş ve cok nadir ac kalan olmuş(onlar da dogal olmayan seyler işin icine girdigi icin).Hem ikinci bebekte daha cok sut kesecigimiz var ve haliyle daha cok sut depoluyoruz.Kıstasın ay sonundaki kilo alımı yada gun icindeki çişli pampers sayısı olacak bu kadar.
Ne kadar oldu canım bebegin,atacaktır yavas yavas sarılıgını,emzirme konusunda uzulme olur mu,kendini toparladıktan sonra emzrieceksin,hoş hic emzirmesen bile en muhimi saglıklı olmaları sen kendini ve bebegini uzme annesi
merhaba kızlar sanırım bebişlerimiz gayet iyi biz dün karma aşımızı olduk size sormak istediğim bişey var jimerden verilen aşı kartında ishal aşısı die bi aşı var 3. ay vurulması gerekiyormuş ve özel bir aşıymız bazı dr lar bunu önermiyormuş bende geçen gittiğimde sormayı unuttum siz vurdurdunuzmu?bizimkiler dün ve bugün çok huzuzrsuz sürekli ağlıyorlar bugecede zor uyuttum minoset şurup verdim 0.5ml ondan sonra uyudular kakalarıda biraz suluydu karınlarımı ağırıyor acaba huzursuz oldularmı çok zor yaa hele beren akşam üzeri 5de bir başlıyor ağlamaya saat 9a kadar huy edindi bunu 15gündür falan böyle çok nazlı çok yaramaz cadı kızım benim:)
Kizlar cadi oluyor, benimki daha kac gunluk ama cadiligi cok guzel biliyor :)))
allah sana kolaylik versin , bizim biri aglayinca elimiz ayagimiza dolaniyor
Esim diyor ki biraz once bana, ben bugun asagida yatabilir miyim? Cok uykusuzum diye, oysaki 10 dakika once ben emzirdikten sonra sen kizin gazini cikarip uyutursun bende sut sagarim diyordum
Aaahhhh aaaaaaahhhhh
Kızlar dün kontrolumuz vardi doktor artık mamayı azalt dedi,simdi yeni yeni düzem kuruyorum uyanmadan once bi göğsümü sağıyorum 30-40cc uyanınca once yarım saat felan emzirip sonra sutu veriyorum mamayı azalttık ama ya kilo almazsa diye endis etmiyo değilim
Masallah canim cok guzel kilo almis, mama cabuk aldiriyor bebeklere
Birkac sorum olacak size
15 in altı normal diye biliyorum beslendikte düşer sarilig,bizimde 21 de kalça cikiklig testi var insallah sorunsuz atlatiriz
Sofikacim ac birakiyorum gibi geliyor, cunku cocuk hep mikir mikir yapiyor, bir turlu uykuya dalamiyor o zaman acaba acmi diyorum, bugun de emzirdim durdum ama memeden birakiyorum nasil agliyor, dedim bu cocuk doymuyor 90 cc mama yaptim disarida cikaracaktik bugun kizi, dedim uyur rahat oluruz, 30 cc anca icti ve sonra oyle bir kustu ki( demekki hep memeden emmis, ama o zaman neden huzursuz mikirdaniyor surekli
Bugunde kakasi sulu ve yesile dondu ayrica inanilmaz kokuyor, sanirim ben gecen kendi basima yikayim derken usuttum cocugu
Bu arada tum bezlerimiz cisli ve kakali
merhaba kızlar sanırım bebişlerimiz gayet iyi biz dün karma aşımızı olduk size sormak istediğim bişey var jimerden verilen aşı kartında ishal aşısı die bi aşı var 3. ay vurulması gerekiyormuş ve özel bir aşıymız bazı dr lar bunu önermiyormuş bende geçen gittiğimde sormayı unuttum siz vurdurdunuzmu?bizimkiler dün ve bugün çok huzuzrsuz sürekli ağlıyorlar bugecede zor uyuttum minoset şurup verdim 0.5ml ondan sonra uyudular kakalarıda biraz suluydu karınlarımı ağırıyor acaba huzursuz oldularmı çok zor yaa hele beren akşam üzeri 5de bir başlıyor ağlamaya saat 9a kadar huy edindi bunu 15gündür falan böyle çok nazlı çok yaramaz cadı kızım benim:)
Ah chnb cim ya, dun gece emmeye kalkti bebis, birini emdi, digerini sagayim dedim,birikmis hali bile 30 cc cikti, gecede hep mikirdandi 4 kez falan emmeye kalkti :26:
Neysse ben moralimi bozmayacagim tabi
Anason rezene cemen tohumu isirgan hepsini aldim bende gunde 2 kez iciyorum
Humanayi da 2 kez iciyorum
Artik ne yapayim daha
Canı. Seninkinin gaz sorunuza olabilir,gaz icin ilaçlar var belki sakinleştirir senin kızıGirl arkadasin dogru yazmissin ama bak suan gene nasil huzursuzdu anlatamam cenemi bile emmeye calisiyor
Mama yaptim gene uzulerek 60 cc nin 30 unu icti uyudu, simdi giki cikmiyor, madem sutum yetiyorsa yada doyuyorsa neden agliyordu da mama icince aglamiyor
Sanirim benim sutum yetmeyecek kizlar , cuma gunu gene tarttirmaya gotureyim diyorum
Bu arada gece 5-10 dakika emip uyuyor, acaba az emdigi icin mi sut uretimim azaldi, kizim emdikten sonra sagsam mi nasil yapsam nasil etsem?
Bugun gnc de bira mayasi taleti varmis, anne sutunu arttirmak icin dedi cocuk
Ama ustundeki yazilarinda gormeyince emin olamadim
Annem ilac sonucta icme deyip durdu :26:
Kararsiz kaldim, cemen tohumu kapsulu de alayim diyorum
gerçekten çok zor cnm ya biri uyuyor biri uyanıyor çoğunlukta ikisi birden uyanık ve sürekli ilgi istiyorlar hep sohbet etcez ikiside kucak için uçunuyor bazen birini fazla alsam diğeri için üzülüyorum yani annem olmasa çok zor bakamam tek başıma yetişemiyorum çünkü ama uyudukları zamanda herşey unutuluyor çok farklı duygular en kötü günlerimiz böyle olsun inş.. zorbüyücekler biraz ama napalım annelik bu olsa gerek :))
Ah chnb cim ya, dun gece emmeye kalkti bebis, birini emdi, digerini sagayim dedim,birikmis hali bile 30 cc cikti, gecede hep mikirdandi 4 kez falan emmeye kalkti :26:
Neysse ben moralimi bozmayacagim tabi
Anason rezene cemen tohumu isirgan hepsini aldim bende gunde 2 kez iciyorum
Humanayi da 2 kez iciyorum
Artik ne yapayim daha
Canı. Seninkinin gaz sorunuza olabilir,gaz icin ilaçlar var belki sakinleştirir senin kızı
Mama yerine uyanmadan sag sütunu 30-40 cc yada daha fazla uyanınca emzir pesine sağdın sutu ver bide öyle dene benimkinde ise yarıyor böylece mama vermiyorum ama dün gece benimkide huzursuzdu 5 de uyandindi altini değiştirdim emzirdim süt sagamadim icin mama verdim yine durmadı ikinci mamada sustu 7 de yattım cok tuhaf bı titreme geldi bana ev sıcak yorganı çektim uzerine titreye titreye uyumusum birde kaç gecedr rüyamda kendi mezarımı görüyorum kızlar hayirdir insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?