- Konu Sahibi hidennisko
-
Ay insallah biizmde bi düzene girer,emmeye alışıyor gibi artık eskisi gibi sütte sağmıyorum uzun süre emip uyuyabiliyor,mamayı kesmek istiyorum ama bı yandanda ya doymuyorsa diye dusunuyorum emerken sütun geldigni görüyorum çekiyor ama ahala o pisikolojiden kurtulamadımoh seni cok iyi anlıyorum,filizde bir yere giderken biberondu mamaydı emzikti vs bir suru esya ile gidiyorduk sırf acıkırsa besleyebilmek icin,İncide de başlarda oyleydi,İnciyi sarılık icin hastaneye goturdugumuzde hemşireler aglayınca hemen memey tut annesi derdi de ben hayretle suratlarına bakardım,bizim icin meme demek ugraşmak,tepinmek ıkınmak sıkınmak demekti sakinleşmek degil :) hayran kalırdım aglayan bebegini memesine koyunca sakinleştiren kadınlara ve bebeklerine,anlayamazdım nasıl başardıklarını... cok şukur simdi incim memeyi seviyor,mırıl mırıl maşallahaynen boyle devam et siz de başaracaksınız canım,saglık olsun yeter
bizde emince sakinleşen gruptanız, sakinleştirici vermiş gibi oluyor kız :))
bu arada benim kızımda da kusmalar başladı
başlarda sadece kemik denilen yogurt gibi çıkarıyordu şimdi bildigin sakır şakır kusuyor
açıkçası korkuyorum, oğlumda çok sıkıntı çekmiştim reflüsünden
umarım kızımda olmaz
Canım benimize fototerapi adim el ve ayak bileklerinde kurulum cok oluyor gördükçe nemlendirici süt kullanıyorum,ayrıca bizimkininde bazen hızlı nefes alıp verdigni görüyorum normal değilmi ki?diger arkadaşlarda yazsın merak ettim simdiCanlar herkese iyi akşamlar. Kuzucuklarınız nasıl. Rabbim hepsine sağlık ve rahatlık versin.
Teyzeleri bizim üç dört gündür cildimiz pul pul. İlk önceleri bacaklarında idi. Bezin dışımda kalan yerler kşimdi kollar gövde Bebe yağıyka yağmıyorum. İki saat sonra yine pul pul. Acaba fototerapi cildini mi kuruttuk. Ama15 gün sonra olmaya başladı. Bilgisi olan vermı.
Bide Hasan Basri 4-5 kez hızlı nefes alıyor sonra duruyor2-3 saniye sonra yine hızlı nefes alıyor. Benim çok vesvese yapıyorum. Normal mi acaba.
Sanki ilk kez anne oldum. Resmen acemiyim.
Canlar herkese iyi akşamlar. Kuzucuklarınız nasıl. Rabbim hepsine sağlık ve rahatlık versin.
Teyzeleri bizim üç dört gündür cildimiz pul pul. İlk önceleri bacaklarında idi. Bezin dışımda kalan yerler kşimdi kollar gövde Bebe yağıyka yağmıyorum. İki saat sonra yine pul pul. Acaba fototerapi cildini mi kuruttuk. Ama15 gün sonra olmaya başladı. Bilgisi olan vermı.
Bide Hasan Basri 4-5 kez hızlı nefes alıyor sonra duruyor2-3 saniye sonra yine hızlı nefes alıyor. Benim çok vesvese yapıyorum. Normal mi acaba.
başlarda sadece kemik denilen yogurt gibi çıkarıyordu şimdi bildigin sakır şakır kusuyor
umarım kızımda olmaz
Canlar herkese iyi akşamlar. Kuzucuklarınız nasıl. Rabbim hepsine sağlık ve rahatlık versin.
Canım reflu oldugnu nasil anlıyorsun?bizimkide küsüyor mamadan sonra başladı,o yüzden surekli yan yatırıyorum
canım bizim kuruluk olmadı daha doğrusu ben her banyo sonrası yağladım. fototerapiyi bilmiyorum canım yapabilir belki...
nefese de dikkat etmedim olsa anlar mıydım ki? sütü ne yaptınız canım biberon içiyor di mi? kadehle mi veriyordun yoksa?
canım kesik olunca genelde gaz sonrası oluyor. arda da her iikisi de oluyor genelde farketmeyip çok emerse kusuyor ıslanıyor yakaları. normmal bence fazla ellememek lazım emince. demek fazla emmiş fazlasını çıkarıyor sütüm varmış diye düşün...
ben de bugün 45 günlük rapor aldım. troid ve kan tahlili verdim.
Ahmet ardayı kontrole götürdüm. ilk ay gibi değil ama maşallah 800 gram almış bu ay. 7 300 gram olmuş. 65 cm olmuş boyu.
gözlerimiz mavi hala. kitaplar 7 ay der ama 3 aydan sonra pek değişmez dedi. büyük oğlumun değişmişti heveslenmek istemem ama çok da güzel duruyor. sizlerin ne renk gözleri?
bebeğin tüm kıyafetlerini ütülüyorum gerek yok dedi...
umarım kızımda olmaz
bir de zehirli ishal aşısı 2. ve 4. ayda 2 dozmuş...
canım bizim kuruluk olmadı daha doğrusu ben her banyo sonrası yağladım. fototerapiyi bilmiyorum canım yapabilir belki...
nefese de dikkat etmedim olsa anlar mıydım ki? sütü ne yaptınız canım biberon içiyor di mi? kadehle mi veriyordun yoksa?
canım kesik olunca genelde gaz sonrası oluyor. arda da her iikisi de oluyor genelde farketmeyip çok emerse kusuyor ıslanıyor yakaları. normmal bence fazla ellememek lazım emince. demek fazla emmiş fazlasını çıkarıyor sütüm varmış diye düşün...
ben de bugün 45 günlük rapor aldım. troid ve kan tahlili verdim.
Ahmet ardayı kontrole götürdüm. ilk ay gibi değil ama maşallah 800 gram almış bu ay. 7 300 gram olmuş. 65 cm olmuş boyu.
gözlerimiz mavi hala. kitaplar 7 ay der ama 3 aydan sonra pek değişmez dedi. büyük oğlumun değişmişti heveslenmek istemem ama çok da güzel duruyor. sizlerin ne renk gözleri?
bebeğin tüm kıyafetlerini ütülüyorum gerek yok dedi...
Chnb maşallah oğluna ,gözleri cok canlı bı maviyse sülalede de varsa değişmeme ihtimali yüksek,bizimkinin gözleri yeşil ama doner once ela sonra kahve olur yeğenim yesildi 10. Ayda degsti o yuzden pek umudum yok bı yandanda benim baba tarafında yeşil göz çoktur bı ihtimal çeker belki birde hamileyken hep beyaz tenli yeşil gözlü bir bebek görüyordum:)oğlum cok benziyor ruyamdakini
Zehir ihsal aşısını devlet karşılamıyor diye biliyorum,1ayli olunca saglik ocagna gitcem ası icin birdahaki ayda medicalparka gideyim diyorum hem SSK var hem ozel sigorta indirimi yaparlar diye dusunuyorum sen nasil yaptırdın nekadar tuttu asisi
canım teninin pul pul dökülmesi normal, en başta anne karnındaki o deriyi atıp başka dei çıkarıyorlar ve büyüyorlar
bizimkide çok döktü, resmen kıyafetlerini silkeleyince bile kar gibi deri dökülüyordu,
ben sık yıkıyorum ve kremliyorum, hala dökülüyor
nefesi icin birsey diyemem, bizde olmuyor, istersen bir dr a sor
fuskırtarak kusuyor ve sıvı kusuyorsa, kilo alımı azsa, uykuda aniden uyanıyorsa, bogazda tahriş varsa....
ama asıl mide filmi ve endoskopi ile anlaşılıyor
biz oğlanda çok çektik, gitmediğimiz dr kalmamıştı, öyle her kusma reflü olmuyor merak etme
evet bizimkide çok emince kusuyor, ama oğlandan mimliyim işte korkuyorum kızda da olacak diye
maviş ahmet ardaya masallaaahhhdemekki sütün yetiyor bak, bizde cmt. si icin aldık randevu bakalım
cnm inşallah reflu degildir,cok emdigi icin kusuyor olma ihtimali yuksek,İnci de başlarda doymadı sanıp ısrarla emzirdigimde kusuyordu
deri dokulmesi normal,hızla geriliyor cunku,sık sık yaglaman rahatlatır bebegin cildini
nefes konusunda bilgim yok canım,doktora danış istersen
ben yaptrımadım o aşıyı,hic aklıma gelmedi uyaran da olmadı sen ihmal etme canım
maşallah canımolculeriniz İnciyle aynı ama biz artık 5 bucuk aylıgız ve bana <inci tombik geliyor,ama cok zayıf cocuklara alıştıgımızdan sanırım gayet normal olan kilo bize fazla geliyor :)
ben de incinin kıyafetlerini utulemiyorum,kurutma makinesinde kurutuyorum o bir nebze mikropları kırıyor diye dusunuyorum ama utu gibi olmaz tabii ki-filizin de ilk 2 ay utuledim sonrasında hic utulemedim
ben kızın kıyafetlerini hiç ütülemedim
bende kurutma makinesinde kuruttugum için içim rahat, çünkü yüksek sıcaklıkta kurutuyor ve antibakteriel özelliğimi ne varmış :26:
ahmet arda iri bir çocuk olacak bence belli
inci de filiz de kız oldugu için çok iri olmaması normal ve bence daha iyi
bak ben 33 yıldır hep diyet yapıyorum
kızlar diger tarafa da koydum buraya da koymak istedim
arda beye karakalem portresini yaptırdım, umarım begenir
szice nasıl olmuş? benzemiş mi?
Eki Görüntüle 630597
ben kızın kıyafetlerini hiç ütülemedim
bende kurutma makinesinde kuruttugum için içim rahat, çünkü yüksek sıcaklıkta kurutuyor ve antibakteriel özelliğimi ne varmış :26:
ahmet arda iri bir çocuk olacak bence belli
inci de filiz de kız oldugu için çok iri olmaması normal ve bence daha iyi
bak ben 33 yıldır hep diyet yapıyorum
kızlar diger tarafa da koydum buraya da koymak istedim
arda beye karakalem portresini yaptırdım, umarım begenir
szice nasıl olmuş? benzemiş mi?
Eki Görüntüle 630597
evet canım karşılamıyor. 140 tl 1. dozu. 2. doz da o kadardır. hatta eczacı damlattı ağzına. iğne değil damla...bebeğin özel sigortası var mı? istanbulda şart...tam 2. ayda oldu 4. ayda yaptıracağım...
Sağ ol canım benim. canlı mavi aslında ama bizim de böyleydi değişti diyen çok:)) hatta bugün kadın doğumcum dedi yeğeninin 11. ayda değişmiş...ben de dedim Arda bey kucağına aldı son kontrolde. Aaa gözler de mavi. ben de dedim bunca ay gördüğüm nadir insanlardandınız. bunu da dedim:)) sağlıklı olsun da tabi bunlar teferruat...
bizim kayınvalide net mavi-yeşil, eşim ela-yeşil arası. bakalım. sizde de varmış hayırlısı:)
canım benim ucu ucuna yetiyor bu hafta yorgundum uykusuzdum bu yüzden bugün azdı.
hep memede durmak istedi pek de gelmedi. buzluğa 50-60 cc koyuyorum iyi olduğunda. akşam verdim uyudu...
sen de güzel haberlerle gel...
canım bizim şöyle kafası irice yarısını kafa çekiyordur...
boyu da uzun bakınca tombik tombik et değil. ondan zayıf olan bebişler görüyorum daha tombiş duruyor. şükür...
3700 doğdu. 3420 ile hastaneden çıktık. 1 aylıkken 5300 mü neydi.çok aldı ilk ay sonra öyle olmadı aç kalmasın da sorun değil benim... bende daha fazla olsa emecek hissi oluşuyor. o zaman da zaten iyi olmaz sanırım ...
canım benim kurutma makinam yok bugün ütülemedim. dr ütüleme dedi ama ben 40 da yıkıyorum...
dr dedi bazı bebek ek gıdada zayıflar bazısı o dönem alır... inşallah sağlıklı olsunlar önemli olan o...
eşime de gösterdim.benzetti o da. güzel olmuş. resmi nereden temin ettin?
ben de buradaki dr me doğum günümde yaptırayım. kim yaptı? kaça mal oldu? ben de yaptırabilir miyim?
Filiz daha narin ve zayıf buyudu ama maşallah daha direncliydiİnci bana hic zayıf gelmiyor bundan tombik olmasını da istemiyorum,İngilterede yanında calıştıgım bir aile vardı,5 aylık bebeklerini ailede obezite var diye kontrollu besliyorlardı ve sırf kontrollu olsun diye anne sutu degil mama veriyorlardı,elbette bu cok gaddarca gibi geliyor ama adam demişti hayatım boyunca ne kadar acı cektigimi ben bilirim o yuzden şimdi aglasa da vermiyorum yarın bana teşekkur edecek,insanların yag hucereleri bebeklikte oluşurmuş ve bunların sayısına gore de ilerde şişmanlıkla ilgili sorunumuzun olup olmayacagı nispeten belli olurmuş.
Arda beyin portresini cok begendim,tabii bu tarz calışmalar bire bir benzetilemiyor ama yine de cok başarılı,bence sevinecektir bu jestin karşısında.
evet canım inci de şişman gorunmuyor,ama ben Filizin cılız hallerine alışık olunca İnci toplu geliyor işte :)
bu arada Ahmet Ardanın goz renginin degişecegini sanmıyorum,sanki kalıcı bir renk gibi geliyor bana,degişecek olan gozler sutlu bir renkte oluyor sanki
Chnb,oğlumun sigortası yok yaptırmayı düşünmüyorum aşılarını saglik ocağında yaptırcam,ihsal asisi icin özele gideyim diyorum,eczane recetesiz yapmaz onuda ozel yazar
Değişmez canım gözleri,benim eltim senden iki gün sonra doğurdu bebegin gözleri yesildi simdi kahveye dondü,annesini gozleri mavi dönmez sanmıştık,ama dediğin gibi teferruat bu saglik olsun
Sofika obez olmasın diyemi mama verdiler,mama daha cok kilo aldirmazmi?
Canım sen direk eczaneye gidip ordami yaptırdım,doktor reçete yazmiyormu bende tam bilmiyorum bizim yeğenlere yapıldı ama onların özelde doktorları vardicanım maşallah o kadar hastalığa rağmen gayet iyi almış. bu arada ek gıdaya başladın mı ? galiba ben 4. ayda başlarım sanırım 45 gün sonra işe başlayacağım...
canım benim aşı yazılıyor mu bilmiyordum. iyi olur 140 şimdi 140 daha. çok fazla...
Canım sen direk eczaneye gidip ordami yaptırdım,doktor reçete yazmiyormu bende tam bilmiyorum bizim yeğenlere yapıldı ama onların özelde doktorları vardi
Bunu öğrendiğim iyi oldu,haftaya saglik ocağında asımız var aile hekimine sorayım,sonrada eczaneden alırım,ozel hastaneye gitmeme gerek kalmazcanım şöyle oldu 2. ay verem aşısı için gidecektim sağlık ocağına. eczaneden alayım dedim yokmuş getirtiriz dediler.o ara sağlık ocağında diğer aşıları yaptırdım kolundan ve 2 bacağından iğne. sonra eczaneye gittim kız ağzına damlattı...istersen sor dr ye gitmeden önce orada yoksa alır gidersin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?