Premature Bebekler *Rahim Ağzı Yetmezliği Topiğinin Mucize Bebişleri*

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

yok canım benzemiş. tabi bire bir olamaz. resmi nereden temin ettin ve nasıl gönderdin internetten mi? kendin mi çerçeve yaptırdın oradan mı seçip yaptırdın?

iyi yaptırmışsın umarım ameliyatı da karşılar. nüvit beyi niye tercih etmedin? bizim de büyük oğlanın testisi ile sıkıntı var ama oralarda yaptıramam çünkü sigorta yapsam da doğuştan olanları karşılamıyormuş.
süt bende de sorun canım aynen sık emiyor . emiyor emiyor diğer memeye geçiyorum az önce bunu da mı emeceksin dedim sesimden alındı galiba dudağını büke büke ağladı yok sana demedim dedim...ben de önceden sağdığımdan veriyorum ama 200 cc kaldı(

okula da başlarsam geçerim ek gıdaya...

yok canım niye kötü olsun emmek istiyor yoksa mecburen veriyorsun...

hangi marka veriyorsun?

femicalden görüntüler kısmından aldım
çene bölümü net değil dedi, bir kaç da videosunu gönderdim internettekilerden
ressamın kafasında oluşunca ben hallederim dedi
çerçeveyi kendim yaptıracagım
diğer sitede çerceve de yapıyorlar

vallahi senin iyi gene dolapta yedek var , benim sağmamla içirmem bir oluyor çünkü uzun uyumadıgı için birikmeden uyanıyor
ben aptamil kullanıyorum, açıkçası çok da araştırmadım, seviyor da kız, kabız falan da yapmadı

Bende aptamil kullanıyorum hastane çıkarken 1 kutu vermişti,bende ona devam ettim kabiz yapmiyor aksini bağırsakları iyi çalıştırıyor ben mamayı azalttığından beri kakasini zor yapıyor

Bende aptamil kullanıyorum hastane çıkarken 1 kutu vermişti,bende ona devam ettim kabiz yapmiyor aksini bağırsakları iyi çalıştırıyor ben mamayı azalttığından beri kakasini zor yapıyor

oh canım ne güzel ben göndermeyi de beceremem:))
güzel bir hediye ben de buradaki kadın doğumcuma doğum günlerinde 2 senedir alıyorum. arada kitap muhabbeti de yapardık elif şafakın siyah süt ve ahmet ümitin istanbul hatırası kitaplarını da aldım... tramisuyu sever dün de yapıp götürdüm sağ olsun istanbuldayken raporumu ilaçları yazdı artık arkadaş gibi olduk... bu doğum gününe güzel fikir oldu...

canım benim oğlan gece 1 ya da 2 kalkıyor. sabaha birikmiş oluyordu birini emzirip diğerini sağıyordum 2 gündür yok akşam azalınca da diğer sağdığımdan veriyordum stok bitiyor... Ama dert etmeyeceğim alayım ben de mama yrtmezse veririm. alt komşum humana vermişti 2-3 kez 60 cc vermiştim sevmedi...

eylülgülü şimdi mamayı kestin mi?

bir de arada ayağının altına sıcak su torbası koyduk gazlanınca iyi uyudu...

benim de içim sıkılıyor hayır olsun...

kızlar hamileliği özlediğiniz oluyor mu? dün dizide dr kadına 6 haftalık hamilesin dedi içim bir hoş oldu...

öğretmen olmayaydım da ev hanımı olaydım 3. yü de yaparmışım ya . o potansiyeli gördüm kendimde...

Yok canım tamamen kesemedim simdi yatarken vercem birde sabah 6-7 gibi veriyorum okadar,aslın bire düşüreyim bu sabah mama vermeyin dedim emzirdim emzirdim durmadı yine verdim mama bunada sukur zamanla onuda keserim

Bugün benimde aklıma geldi olursa bıdaha hamile kalcam sonra bıdaha yok dedim kendi kendimi bı tuhaf oldum,bendede var o potansiyel:)

peki canım sen yeni hamilelik için sigorta yaptırsan serklajı karşılamaz mı ?

tabi kardeş lazım emire...

bu arada alt komşu köy beşiğinin daha basitini verdi koyuyorum hem sallıyorum hem büyük oğlana ders çalıştırıyorum ...
dün salıncağa koymuştum mutfakta yanımdaydı yemek yapıyordum bir ağlama çığlık kaymış kolları takılmış da ayak geçirme yerine düşmemiş...

Canım şimdiden geçmiş olsun. İlğilenir canım sen gönlünü ferah tut. Sigorta içinde aklıma bir şey takıldı. Bizimde Acıbadem sigortamız var2005 den beri. İlk üç sene ful dü sonra yatarak oldu. Bizim poliçemiDe doğumdan 15 gün içinde bebeğinde siğorta yaptırırsak doğum dan itibaren ortaya çıkan tüm masrafları karşılıyordu. Hem İbrahim Ethem de hemde Hasan Basri'de hemen yaptırdık ve tüm masrafları karşıladılar. Ethem'de hem yatak hemde ayakta muayenede kapsadığından sonraki Dr kontrollerinde kapsadı. Sizin poliçede böyle bi şık yokmuydu canım.

Canım karşılar herhalde mesela olusHanım'a yaptırsam farkda ödemem birdahakine,benim sigorta Ekim'de doluyor çalışmazsam sigortayı birakmiyacam emir yasına girdi i korunmayı bırakmayı dusunuyorum ama çalışırsam 2 yasını beklerim kafamda daha net bisey yok çalışırsam oğluma kim bakar 5 nisanda is bası yapmam lazım o zaman 2.5 aylık oluyor esimin işyerinde kres var ama olasaydık bebeği nasil bırakayım yani kafam cok karışık
Koy beşiği bizede var esım altini örecek hala,cok kullanışlı oluyorlar

çok iyi o zaman. bu sefer yenilemede kaç tl ödedin?
iş konusunda da haklısın siz de ücretsiz izin yok mu? 6 aylık olana dek bakardın. ben 4.5 aylık başlayacağım sanırım müdür gel diyor(

ama bizim siz gibi değil 15 saate giderim maaş karşılığı...

bu arada göğüs pedi ne kullanıyorsunuz? benim başta çok akıyordu dururken değil. yalnız emzirirken diğeri akıyordu. şimdi ben bir tane koyuyorum emzirirken diğerine koyuyorum pedi tasarruf yapıyorum:))
uni baby, kraft ve bebedor kullandım en güzeli unibaby daha yumuşak ve büyük...

Canlar günaydın dün oğlanın göz muayenesi vardı. Gitmişken abisinide götürdük. Hamd olsun Hasan Basri ilk muayenesi iyi. Fakat Abisinin göz kayması çıktı. Gözlük kullanacak büyük ihtimalle. Babasındada var zaten çekmez belki diyordum. Nasip Rabbim. Çaresiz dert vermesin. Bide gitmişken oylandı tattırdık. Hamd olsun bu hafta kilo almış. Şimdi Canan hanımı arayacağım.

O kisiyi taniyip ona ore dusunup alinan emek verilen hediyeler cok hosuma gidiyor benim
Cok guzel jest yapmissin, bende kabak tatlisi alacagim adapazarindan arda beye giderken , cok seviyor burann kabak tatlisi meshur

Canim ahmet arda hep geceleri boyle mi uyuyordu sonrami duzene girdi, benmki 2 saatte bir kalkiyor cunku

Canim sen annesin en iyi sen bilirsin oglusunun duzenini, bende gunde bir kez vericem gibi gorunuyor bakalim, bugun daha hic vermedik, keyfi iyi gibi, boyle olunca sut de birikiyor, ama mizirdanip hep emince sut mut birikmiyor

Kizlar ben hamilelegi hic ozlemiyorum nedense, hele sizin gibi yatmis olsam yada chnb senin gibi suyum falan gelmis olsa herhalde hamilelerden bile kacardim, ikinize de brawo walla

Biz is yerinden sigortaliyiz, is yeri de en az uctten olan kapsami secmis herhalde, bizde az oduyoruz, ucuz etin yahnisi iste

Ahmet ardaya kim bakacak canim?
Ped yerine kalkan kullan bence, bir sefer verirsin hem daha saglikli hem de akanida icirirsin, hatice hemsire akan sutun su yonunden zengin oldugunu bebegin su ihtiyacini karsiladigini soylemisti

Gunaydin diyecegim ama ben yazana kadar oglen oldu
Masallah hasan basriye,ne bakimdan muayene ettiler merak ettim, bize 3 . Gun yapmislari onan mi acaba.katarakt var. Mi diye
Abimizin de duzeli annesi egzersizler var onlari yaparsiniz bolbol

Bu sefer iyi zam yapmışlar 2200tl aslında aslında 2014 Ekim'den once doğursam bidahada ödemem
Canım sen müdürler konuşsan bebeğim kucuk diye yazın tatil zaten size,ben memur olsa. Kesinliklebirakmam isimi ucretsiz izin alır sonrada kreşe verirdim,ben SSK çalışanının ucretsiz izin hakkim varmi tam bilmiyorum olsada işyeri beni 1 senedir bekliyor dahada uzatın desem kabul ederlermi şüpheli
Ben göğüs pedi unibaby kullanıyorum büyük ve yapışkanli olan

Maşallah Hasan Basriye valla çok sevindim canım...
Abimizin de gözlüğü olacakmış olsun canım benim oğlum da 2 yıldır kullanıyor. gözlük çerçevesi siyah kenarı beyaz karizmatik yapıyor oğlumu kendi seçsin takar o zaman. Bir de canım yuvarlak biraz büyükçe al. ben kibar olsun diye ufak almıştım dr dedi ki kenarlarından da görüyormuş gözünü kaplasın dedi...

canım nereden öğrendin kabak tatlısı sevdiğini? ben de severim hataydada meşhur ama kirece koyuyorlar taş gibi oluyor. oranınki nasıl?

canım kalkanı ben 32. gün hani bizde tanıştın ya hamile. erken doğum yaptı ona verdim. az akıyor diye. yıkamak zor geldi.

şimdi göbek var ya bende 5 aylık hamile gibiyim. annem buradayken bebişi bırakıp avm ye gittik hamile gibi gezdim hoşuma gitti öyle hissetmek... kafayı yedim ben...

annemler gelecek yine...

canım başta benim de sık emiyordu .şimdi gece 12 de gece uykusuna geçiyor 8 e dek 1 kere en fazla 2 kalkıyor...

bir de bak aklıma şu geldi. Bir arkadaşın bizden bir ay küçük bebeği var dr si demiş ki 3 satten önce emzirme. bizi düşün demiş zayıflamk isteyene sık sık az az ye deriz. bebiş de sık emerse az az emer kilo almaz. Mantıklı geldi gerçi ben her mızırdandığında veriyorum.

bir de hastanede tanıştım ona da demiş 3 saatten önce verme isterse rezene ver bir şeylerle kandır. öyle mi yapsak süt de birikir hem...

elini çabuk tut...
canım ya müdür gel diyor gitmezsem seneye zora sokarlar diye korkuyorum 15 saat vercekmiş haftalık...

bu arada kızlar emerken damaklarıyla meme ucumu sıkıştırıyor. dün gece rezene verdim biberona yaptı öyle dişi kaşınması için erken di mi?

bir de ilk kez küvetinde tek yıkadım az önce bebişi...

eylülgülü buradaki markette yok unibaby en güzeli o. Ben yapıştırmıyorum tek göğsüme koyuyorum emzirirken diğerine koyuyorum tasarruf yapıyorum:))

kendisi söyledi, nezaman kabak zamanı diye sordu, biliyormus meshur oldugunu
bir kez goturdum biz kapısındn cıkar cıkmaz aldı mutfaga gitti :)))

burda yumusak kısık ateste pişiriyorlar fazla anlatmayayım cnn ceker,istersen gonderirim gerci

benim kızı degil 3 saat 1 saat zor tutuyorum, saat 2 de 50 cc sut sagdım verdim, ağlıyor 1 saat zor tuttum 60 cc mama yaptım ustune, simdi kucagımda gene emiyo
obez olcak bu cocuk :18:

Son düzenleme:

canım yapmayı biliyorum yapayım ben. edirnede de güzel yaparlar balkan restoranda.

kilo alımı nasıl kızının:)) ben de ellemekten bihal oluyorun doldu mu diye. 4. ay gelse de geçerim ben ek gıdaya zor böyle...

Canim tam olarak hic olcturmdik, ben de tartmadim acikcasi
Ama kilo aldigi asikar, boyuda baya uzadi bence, giydigi tulumlardan anliyorum
Uyansin tartacagim, esim bir yontem soyledi, once kuveti koyun tartinin ustune, sonra badeyi oturtun dedi :)))
Ek gidaya bende erken baslayacagim 4-4.5 ay gibi kismetse

Merhaba arkadaşlar,

27+5 'te ani sancıyla normal doğum yaptım ve sonrasında ise birçok sorun yaşadık minik mucizemle. Buradaki yazıları tarayarak umut bulmaya çalışıyordum sürekli. Çok şükür şimdi ufak tefek sorunlarımız kalsa da çoğu güçlüğü atlattık sayılır. Bu yaşadıklarımı ben de prematüre annelere umut olmak amacıyla bir blogta paylaşmaya başladım.

Prematüre Bebek Annesi Olmak: Dünyanın Sonu ya da Yeniden Doğuş?

Umarım sizlere ufak da olsa bir ışık tutabilirim. İstediğiniz zaman bana e-mail yoluyla ya da yorum yazarak ulaşabilirsiniz.

slm arkadaşlar sizin yazdıklarınızı okuyunca umut oldu banada inş birgün bende bebeğimle ilgili şeyleri paylaşırım burda...
ben 4 yıllık evliyim evlendiğimizden beri bebeğimizi bekliyoruz geçen şubat ayında klomen kullanmıştım martta hamile olduğumu öğrendim ama bebeğim çok erken geldi 24 haftalık dogdu 600 gr. çok üzgünüm bebeğim 3 hafta dayanabildi bizden ayrıldı şimdi tekrar tedaviye başladım bu ay yine klomen kullandım cuma günü ultrasonda bakcak dr yumurtalara inş faydalı olmuştur dua edin arkadaşlar ne olur bende ANNE OLMAK İSTİYORUM

yöntem süpermiş ben de kucağıma alıp tartıp kendi kilomu düşüyordum... maşallah badeye almıştır tabi annesi...

inşallah canım 3 hafta epey dayanmış benim 25 hafta 4 gün 4 saat yaşamıştı( Allah sabır versin... nedenin umarım bellidir ona göre iyi bir takiple sağlıkla evlatlar nasip etsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…