Premature Bebekler *Rahim Ağzı Yetmezliği Topiğinin Mucize Bebişleri*

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Mrhaba, basin sagolsun, insallah birgun anne olarak yazarsin buraya, fakat bizim baska bir topicimiz daha var, rahim agzi yetmezligi yuzunden erken dogum yapan var mi adli, oraya da yazabilirsin bir cok arkadas biz orda birbirimize umut olduk

Chnb kiz 4400 gr gibi cikti, 21 ocakta 3520 grdi
Ama asil cumarrtesi belli our

maşallah canım çok güzel almış.

Kizlar dun badenin en uzun ogle uykusu 1 saatti, butun gun dikti bizi
Aksamda 12,30 da uyudu 4 te kalkti ve uyumadi bi daha
Ne olur bana bir tavsiye verin , duzelecek deyin, oglum da 3 yasina kadar cektim, prensesimin uyuyacagina o kadar emindim ki:26:

kıyamam canım ya... üzülme bebek işte gazı oluyordur büyük oğlumda haftanın 3 gecesi biz soluğu acilde alırdık. üzülme ayağının altını saç kurutmayla ısıttın mı? sıcak su torbası koyuyoruz bazen ayak altına. rezene ve kimyon da bize iyi geldi. ne olur üzülme...
hem çok da besleme emzirdin mi sütün geldiğini hissettiysen sonra yakında beslersen de çok gazı oluyor...

Evet su emzirme isini bir duzene koymadik, agar aglamaz hemen annem de meme istiyor bu kizim diyor
Ben mutamadiyen emziren bir inek modundayim, aslinda iki memeyi de cok cok emiyor diyorum kesin doydu, 15 dakika snra gene emziriyorum, kisir donguye girdik, cumartesi dr la konusacagim bakalim

Birde banyodan snra kakasi sumuksu oluyor, sonra yesile donuyor
Bu usuttugunun gosterdegi degil mi?
Normalde baya bildiigin altin sarisi, ondan mi huzursuz acaba?

Sac kurutmayi denedik, baslarda ise yarar gibiydi, simdi sanki pek etkilemiyor
Sicak su torbasi deneyeyim olmazsa bende
Rezene ve kimyonu da kesinlikle icmiyr

evet maşallah iyi gidiyor gelişimi
ek gıdaya başlamadım daha ama cok iştahlı bakıyor yediklerimize kuzum yutkunuyor resmen,6.aydan once başlamaya niyetim yoktu ama sanırım onu da ablası gibi 5.5 aylık başlatacagız cok hevesli gorunuyor maşallah iki gun once armut yaladı azcık :)

yavrum niye kotu olsun,gerektigi zaman gerektigi kadar vereceksin,ben de başından beri yetmedikce mama veriyorum,verdigim gun de oluyor vermedigim de ama ilk 2 ay mumkun oldugu kadar kacınmak gerek ki sut regule olsun,ondan sonra zaten kolay kolay dramatik bir azalma olmuyor sutte,ilk 2 ay sabır edip sık sık emzirince gerisi kolay oluyor

canım ben gerek oldukca aptamil 1 numara veriyorum

bende de var o potansiyel,şoyle koklaya koklaya boy boy cocuk buyutsem diyorum gecen gun,icim bir tuhaf oldu bir daha bebek seveceksem torun bekleyecegim diye dusununce...ben İncime de kendim bakmak istiyorum 2 yıl yav işe hemen başlamasam diyorum,şu yurt dışından annelik iznim hallolursa hic acele etmeyecegim bakacam yavrucuklarıma seve seve,ama sizin durum farklı hali hazırda işiniz var ve 15 saat de ne ki gezmeye gitsen gelsen haftalık o kadar yapar

gogus pedi ne bulsam denedim,en cok lansinoh begendim,ama bebedor da fena degil

ah kelin ilacı olsa :) bizde de yeni bir huy başladı,<inci butun gece memede durmak istiyor,abartmıyorum ama butun gece,yalancı emzik istemiyor artık sanırım beni emzik olarak kullanıyor yada buyume atagı geciriyor ve iştahı arttı sutu arttırmak icin gece emmesi gerektigini biliyor :)) ama 4-5 gunluk gece emzirmesinde ciddi anlamda sutumun arttıgını hissediyorum

chnb canım sıcak su torbası koyma kuzunun beşigine,cok yakın bir tanıdıgımız ciddi yanık tedavisi goruyor hala su torbası patlamış yatagın icinde Allah muhafaza,hic riske atma cok tehlikeli

metalcim herseyin yolunda olmasına sevindim,gunden gune daha da kilo alacak saglıcakla buyuyecek kuzu inşallah,abisi de gozlukle daha karizmatik olur uzulme saglıklı olsunlar da gerisi teferruat

Kizlar intenette kahve kaka az beslenme, sari kaka normal beslenme, yesil kaka asiri beslenme diyor :26: :26: bizimki asiri beslenme mi simdi

Bazi yerlerde sumuksu ve kokulu ise bagirsak problemi olabilir dior :18:

Sofika isin tuhafi benim bizdik gece fazla emmiyor, iki defa falan oda 5 dakikada uyuyor, ama yataginakoyunca, yada yanima hemen kipordanmaya, gozunu acip kapamaya, bazen de kusmaya basliyor

Kizlar intenette kahve kaka az beslenme, sari kaka normal beslenme, yesil kaka asiri beslenme diyor :26: :26: bizimki asiri beslenme mi simdi

Bazi yerlerde sumuksu ve kokulu ise bagirsak problemi olabilir dior :18:

evet onu ben de okudum bir yerde,uşutmeyle alakası oldugunu sanımıyorum ben

Sofika isin tuhafi benim bizdik gece fazla emmiyor, iki defa falan oda 5 dakikada uyuyor, ama yataginakoyunca, yada yanima hemen kipordanmaya, gozunu acip kapamaya, bazen de kusmaya basliyor

İnci de emmezdi oyle uzun uzun geceleri,dedigin gibi sık sık ama 5 dk anca emip uyuyordu,4-5 gundur başladı bu butun gece emmeleri,belim tutuldu iyice,uşuyorum da,resmen memelerim dışarda uyuyorum,kız da yanımda kafasını yana dondurdukce memeyi bulmak istiyor,ben de saglıklı olsun da buna da razıyım modundayım dilim şikayete varmıyor

Aynen sofika, bende bazen sikayet ediyorum sonra kiziyorum kendime
Sukur ki annem kizi uyuttu, sonra uyandi sagdigim sutu verdim 90 cc cikti çok şükür gene uyudu :))
Poposu yara olmuş o kadar sık kaka yaapıyor ki
Has zeytinyağı surdum, bakalım işe yarayacak mı
Sizin tavsiyeniz var mı

Geçmiş olsun badeciğe.
Bizde de hep pişiğe zeytin yağı kullanırız. Canan hoca bize hastanede sudecrem aldırmıştı. Şimdi onu kullandım oda çok işe yaradı. Bu krem hakkında görümcem döyledi demet akalın demişti sayesinde güneş lekelerinden kurtuldum. Hatta izmitte eczanelere sormuş bulamamış.

Canım bizim olmadı henüz bazen kızarıyor hametan yazdı dr hemen geçiyor boyun altı kızarıyor sürüyorum geçiyor...

Canım bizim genelde sarı bazen açık yeşil. Bizim baştan beri koku oluyor halbuki büyük oğlumda ek gıdaya geçince oldu koku. Ardanın kaka yaptığını hemen anlıyorum koku oluyor...

rezene kimyona ben az şeker koyuyorum humananın varmış alamadım bebekler için...

canım haklısın koymayalım bir daha ağzını kapıyoruz ama belli olmaz...
ben geçerim canım 4 te dr izin verirse. strese giriyorum işede başlayacağım galiba. şimdiden stressardı(

filiz nasıl unuttu mu memiki tamamen... bizim de arada da dünden beri hafif ağız akıntısı var elini ağzına götürüyor meme ucunu sıktırıyor emme sonrası diş için erken değil mi? başka sorun mu var yoksa?

of kızlar uyku tutmadı beni. büyük oğlanın bir sürü ödevi varmış gelince oyalandı yapmadı biraz yaptık. Dün de ödevlerini unutmuştu biz de kitap okuttuk. Bugün öğretmeni ceza vermiş. Bu akşam da bitmedi tabi dünkü ödevler de eklenince. 23 te yatırdık. Kızdı tabi babası. 15 dakika sonra gittim yatağına baktım ağlıyor . Öğretmen yine ceza verecek. Kalktık 8 sayfa test var. Matemetik testi. Problem hem de... Çok yavaş okuyor ona bıraksam sabahlayacağız. Ben okudum o yaptı.

Biraz iyi de oldu en azından sorumluluğunu yerine getirmek için uykusuz kalmayı tercih etti. Öğretmene de içim gitse de kızmıyorum. Biz de zamanında cezadan korkumuza çok ödev yaptık. Bazen ödülden daha etkili oluyor ceza. Çok sitem etti gerçi öğretmenine. sonuçta 12. 30 da yattı yarın uyumasa bari derste. Beni de uyku tutmadı Arda da kısa gaz sıkıntısı rezeneden sonra uyudu... bende uyku yok... İçim de sıkılıyor...

Evden çıkmadığım için depresyona mı giriyorum yoksa...

Filiz iyi cok şukur,memikini tamamen unutmadı arada istiyor ama sadece memikimi istiyorum diyor tamam cok istersen gidip alırız diyoruz arkası gelmiyor cok da istemiyor geciştiriyoruz,kriz atlatıldı sadece bir sure daha etkileri surecektir :) cok şukur bugunlerimize.İşin guzel tarafı memikini bıraktıgından beri iştahı acıldı,oyle aman aman bir sey yine yeniyor ama en azından acıktım diyor oturup az da olsa severek yiyor,yavrum memik emmekten acıktıgını anlamıyormuş meger

off benim bile icim sıkıldı,cocukların durumu zor kıyamam ben Cihan Bugraya gercekten de sorumluluk alan bir cocuk olmasa o saatte kimse ona onca problemi yaptıramaz,bugun uykusuz gececek ama uzulme bir daha kolay kolay o kadar biriktirmez odevlerini :) Allah yardımcınız olsun

Canım evden az da olsa cıkman lazım,gercekten kolay degil aylarca yatıp sonra bir de evde 7-24 bebek bakmak.Yok mu sana yardım edebilecek Ahmet Ardayı emanet edip cıkabilecegin biri.Sakın sakınnnn depresyona girme,oyle bir luksumuz yok artık :)

beni de bu gece annem uyuttu sagolsun,İncinin yanında o yattı,o kadar yorgunum ki gecelerdir mama vereyim bu gece hic uykunu bolme dedi tamam dedim,dedim de simdi de dolu memelerle uyanmalarını bekliyorum,hala kimsede tık yok

Çok sevindim canım iştahı da açılmış hem. Zaten zamanıydı da hem grip de daha az olur...

canım annemler döndü desek hemen gelirler de zaten gelecekler az daha dursunlar... alt komşuyla sık görüşüyoruz ama yine evin iç. eşim de geç geliyor gece dersi var. çok kötü bir şey de yaptım 3 gündür günde 1 tane sigara da içiyorum özlemişim. çok şükür alışkanlık yapmıyor bende. üniversiteden beri ara ara kullanıyorum böyle.(

sabah hemen de kalktı yavrum... şu ödev unutmadan çok çektim zaten. geçen sene sürekli milletten gidip alıyordum:))

Ardayı da dün bir cahillik yaptım hava çok günekli ve sıcaktı 10 dakika bacakları çıplak güneşte tuttum hapşırıyor eşime de demedim kızar şimdi bana(inşallah hasta olmaz...

beni de bu gece annem uyuttu sagolsun,İncinin yanında o yattı,o kadar yorgunum ki gecelerdir mama vereyim bu gece hic uykunu bolme dedi tamam dedim,dedim de simdi de dolu memelerle uyanmalarını bekliyorum,hala kimsede tık yok

iyi yapmışsın makinan da bozuk uyansa bari hemen. Annen de sağ olsun iyi etmiş...

Cânim hemen usutmez diyeceğim ama bizimki alti alinirken bile hapşırmaya başlıyor

Sigara içen biri değilim arada eşlik ederdim arkadaslara,buna rağmen arada benim bile cnm istiyor.ama tutuyorum kendimi sende içme arkadasim

Arda büyüdü artık onu alıp çıkabilirsin aslina
Ben 3 ay bitsin alip izmire gideceğim kısmette

Ah kıyamam, ben bu durumlarda hiç disiplinli değilim,kıyamam oğlana, iyi değil biliyorum ama oğlana zaafım büyük

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…