- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi hidennisko
-
Kızlar delireceğim kızım uykuya o kadar zor dalıor ki
Daha doğrusu ben uyutamıyorum
Kayıvalidem bes gündür yanımdaydı çocuk bütün gün uyudu neredeyse
Bugun gittiler 11 den beri çocuk uyutmaya çalışıyorum nasıl ağlıyor
Emziriyorum kusuyor emziği istemiyor çok huzursuz yaa
Şimdi kaka yaptı baya yeşil ve sümüksü gene
Acaba o mu sıkınyı veriyor
Şimdi kapattım kapmı, açtım tv nin sesini, kızın ağlamasını duymayayım diye
kızı yukarda bıraktım eşimle
Allah kolaylık versin canım. Arda da gece huzursuzdu. sanki büyüme atağı yaşıyor. emmek istiyor.
bir de bugün gelenler de diyor çok büyük bu bebek diye. yalan da diyemem ki ayından fazla söylyemem. Allah nazardan korusun. korkuyorum sürekli herkes büyük diyor...
Bir de Ahmet Arda başparmağını emmeye başladı emzik emmiyor( Nasıl vazgeçireyim?
canım uyutmak icin ekstra bir seyler yapma,simdiik izin ver ne zaman isterse o zaman uyusun,sen su saatte uyutayım diye stres yaptıkca o senin stresini hissediyor ve gergin oluyor metalin dedigi gibi,kayınvaliden ise sakin oldugu icin uyumuştur kollarında.Panik olma,eger uzun suren aglama krizleri yaşıyorsa buyuk ihtimalle koliktir,ama genel olarak sadece mızmızlanıyorsa istemedigi halde uyutmaya calıştıgın icindir.Bırak oluruna,sev okşa,emzir gezdir,babası gezdirsin,konuşsun vs zaman gecirmek istiyordur artık cevrenin farkında
maşallah canım Ahmet Ardayadaha anne karnından iri gidiyor,birileri gidip geldikce hep oku
parmak emme İncide de var,hatta sırf bundan vaz gecsin diye emzige başlatmıştım ama cocuk hastanesinde gelişim uzmanı bırak parmagını emsin bir sure sonra bırakır demişti ama ben yine de parmak emmesindense emzik emmesini tercih ederim.emzigi pek istemiyor İnci de ve ısrarla ve iştahla parmagını emmeye devam ediyor,kendiliginden bırakmaısnı beklemekten başka da yapacak bir sey gorunmuyor gibicare bulursan bana da de
biz de cok yogunuz,İnci de gec uyuyor,gece de surekli emmek istiyor,emzigi atıyor ve mızmızlanıyor.Resmen memelerim dışarda uyuyorum,artık buna uygun kıyafet bulmayı bile dusunuyorum cunku usuyorum,gunduz sadece karnını doyurmak icin emiyor ama gece emme gudusunu tatmin etmek icin.Bir yandan yoruluyorum uykusuz kalıyorum bir yandan da şukrediyorum emdigi icin ve tadını cıkarmaya bakıyorum :).ek gıda alıştırmalarına başladık
1.gun-1 tatlı kaşık patates puresi
2.gun-1 tatlı kaşık havuc puresi
3.gun-1 er tatlı kaşıgı patates ve havuc puresi
4.gun-uzum suyu-bu biraz sıkıntı yaptı bagırsaklarda bir daha vermeyi dusunmuyorum bir sureligine
5. gun-ıspanak tattırdım
ben cok temkinli ve azar azar geciyorum ek gıdaya bir ogune gelene kadar nerdeyse bir ay geciyor,hem gelişimi de iyi cok şukur emsin istiyorum daha sut bebegi o,biraz da useniyorum galiba ek gıda konusunda
yine de izleyecegimiz yol Allah kısmet ederse şu:
6.ay -sebze meyve pureleri ve meyve suları-bal kabagı,ıspanak,patates,havuc,kabak,elma,armut,erik vs
7.ay kahvaltı-ilk glutenli gıdası popara-ekmek,tuzu alınmış peynir,az tereyag,kuşburnu cayı ve pekmez hepsi karıştırılıp popara yapılıyor
yumurta sarısı
kaşık maması
yogurt
8.ay-et
9.ay balık
Çocuklarımıza nazar değmez inşallah. Faceye ekledim son 15-20 gün önceki resimleri:)) Ne kadar değişiyorlar kısa sürede:))
Okuyorum canım benim kalbim fesat değil. Komşum diyor fazla söyle. Dr de dedi bazısı ek gıdada verir. Bakalım ne olacak)) Abimiz hep yüzde 50 nin bir altındaydı...
Parmak konusunda bazı çocukların emmekten parmağı inceliyor. bu sefer dr ye soracağım bakalım...
emzik almadı bakkal emziği alır diyorlar da onların içeriği kötüdür 1 tl lik şeyler...(
acaba netten araştırsak mı?
Canım Tracy hogg gece faza önermiyor gece önce fazladan öğün verin diyor. Benimki 1-2 kez kalkıyor şükür... Kokunu alıyor sanırım senin...
canım ek gıdaya ben 4 te geçerim işe başlayacağım ya. ben büyük oğlanda 5 ayda başladım ama çok hızlı başladım. Ve kabız oldu çatlak oluştu poposunda. bir iki gün arayla her şeyi vermiştim hem de çok çok(
dr ye soracağım liste isteyeceğim az az vereceğim bu sefer bakalım...
peki sevdi mi?
Ben elmayla başlamıştım büyükte kabız oldu bu sefer armutla başlayayım diyorum...
gece emmesine ben de pek sıcak bakmıyorum aslında,dogru da degil,hatta tamamen kesmesi daha bile iyi ama hep hastalıktı suydu buydu derken uygulayamadım bildiklerimi.bir de dedigin gibi sutun kokusunu alıyor İnci,herkesin kucagında sakin sakin oturuyor benim kucagıma gelince memelerime saldırıyor acmazsam huysuzluk ediyor anlıyorum ki kokusunu alıyor.Gece de kendi beşiginde en fazla ilk yarım saat uyuyor sonra yanıma alıyorum mecburen yanımda olunca da surekli memede.Bakalım ek gıdaya gecince gece yatmadna once kaşık maması veririm o zaman belki emmez bu kadar.bir yandan da gece emdikce sutum artıyor diye seviniyorum cunku gunduz uzun uzun emmiyor tam 5 dk suruyor emmesi ve bıcak gibi kesiyor bir daha acıkana kadar almıyor.
İnci verdigim her seyi sevdi gibi gozukuyor,ama hanuz hepsi de tatsız tuzsuz seyler,tadı olanlar menuye girdiginde asıl o zaman ayırım başlıyor.tadı olanı yiyip olmayana burun kıvırıyorlar
ben Filize armut vermiştim ilk,onu da koyden organik vardı elimde o yuzden,simdi İnciye de gecen misafirlikte ilk sut harici tadımlık armut yalatmıştık,pek sevdi,bunu gorunce zaten ufak ufak başlamaya karar verdim.
dediğin gibi hem iyi kötülüğü sen yoruluyorsun...
bu arada şunu da düşündüm hazır pürelerde organik yazıyor alacaklarım organik olmaz onlardan mı versem?
Bizim kız da emzik sevmiyor, öğürüyor verince zorlayınca da kusuyor.
Ek gıdaya geçeceğimiz günleri iple çekiyorum, umarım besin alerjimiz yoktur ve rahatlıkla geçeriz
Uyku konusunda haklısınız çok geriliyorum ve ben gerildikçe bade de daha çok ağlıyor,dün gayet sakindim sofikanın dediği gibi öptüm kokladım mıncıkladım ama hep mıZıl mıZıl öyle olunca da uykusu olduğunu anlıyorum esnemekten ağzı yırtılacak ama dalamıyor çok ilginç
Bizim kız da emzik sevmiyor, öğürüyor verince zorlayınca da kusuyor.
Ek gıdaya geçeceğimiz günleri iple çekiyorum, umarım besin alerjimiz yoktur ve rahatlıkla geçeriz
Uyku konusunda haklısınız çok geriliyorum ve ben gerildikçe bade de daha çok ağlıyor,dün gayet sakindim sofikanın dediği gibi öptüm kokladım mıncıkladım ama hep mıZıl mıZıl öyle olunca da uykusu olduğunu anlıyorum esnemekten ağzı yırtılacak ama dalamıyor çok ilginç
ver canım ben Filizde aynı bu kaygıdan hep hipp purelerden verdim,inciye de vermeyi dusunuyorum
İnci uykuya dalamadıgı zaman bebek arabasına koyuyorum koridorda 2 turladık mı dalıyor ama bade henuz kucuk bunun icin,sabır annesi degişecek bu duzen
Bebeklerde Pamukçuk ve pamukçukla ilgili ne yapılabilir | Beslenme, Bebek Beslenmesi, Aylık Bebek Beslenmesi, Ay Ay Bebek Beslenmesi, Bebek ve Beslenmesi
Kızşar bugun komşum badenin agzındaki beyazlıga pamukcuk dedi
Yukardaki resim gibi badenin dilinin ustu
Ama doktorumuz emen bebeklerde olur boyle beyazlık dedi
Kfam karıştı sizinilerin dilinde var mı ?
Evet emen çocuk dili beyaz olabiliyor ama ilerleyince pamukçuk oluyor.
Hersabah bakımında kaynamış soğumuş suda ıslanmış steril Gazlı bezi ıslatıp işaret parmağına doluyorum.
Tek bir hareketle damaktan önce sol yanak dil sağ yanağı siliyorum. Bu pomukcuk oluşumunu engelliyor. Acıbadem de doğan ger bebek annesine sabah bakımında öğretiyorlar göz kulak burun hepsi siliniyor. İbrahim Ethem de de yapmıştım işe yarıyor.
metalcim bize göstermediler evet yaa :18:
bende yapayım bari, gazlı bez yerine ağız mendilleri var yıkanmış ütülenmiş onları kullansam
ay bizimkisi kesin kusar ben onu yaparken :18:
bana da su içir arada dediler,dilinin üstünü temizler o dediler, bugün 1-2 kaşık içirdim sevmedi pek tadını :26:
bu arada teyzuşlar bugun 40 ımiz çıktı
kulak göz bakımı nasıl oluyormuş metalcim onu da anlatsana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?