Premature Bebekler *Rahim Ağzı Yetmezliği Topiğinin Mucize Bebişleri*

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bir de Ahmet Arda başparmağını emmeye başladı emzik emmiyor( Nasıl vazgeçireyim?
 

canım uyutmak icin ekstra bir seyler yapma,simdiik izin ver ne zaman isterse o zaman uyusun,sen su saatte uyutayım diye stres yaptıkca o senin stresini hissediyor ve gergin oluyor metalin dedigi gibi,kayınvaliden ise sakin oldugu icin uyumuştur kollarında.Panik olma,eger uzun suren aglama krizleri yaşıyorsa buyuk ihtimalle koliktir,ama genel olarak sadece mızmızlanıyorsa istemedigi halde uyutmaya calıştıgın icindir.Bırak oluruna,sev okşa,emzir gezdir,babası gezdirsin,konuşsun vs zaman gecirmek istiyordur artık cevrenin farkında


Bir de Ahmet Arda başparmağını emmeye başladı emzik emmiyor( Nasıl vazgeçireyim?


maşallah canım Ahmet Ardaya daha anne karnından iri gidiyor,birileri gidip geldikce hep oku

parmak emme İncide de var,hatta sırf bundan vaz gecsin diye emzige başlatmıştım ama cocuk hastanesinde gelişim uzmanı bırak parmagını emsin bir sure sonra bırakır demişti ama ben yine de parmak emmesindense emzik emmesini tercih ederim.emzigi pek istemiyor İnci de ve ısrarla ve iştahla parmagını emmeye devam ediyor,kendiliginden bırakmaısnı beklemekten başka da yapacak bir sey gorunmuyor gibi care bulursan bana da de
 
biz de cok yogunuz,İnci de gec uyuyor,gece de surekli emmek istiyor,emzigi atıyor ve mızmızlanıyor.Resmen memelerim dışarda uyuyorum,artık buna uygun kıyafet bulmayı bile dusunuyorum cunku usuyorum,gunduz sadece karnını doyurmak icin emiyor ama gece emme gudusunu tatmin etmek icin.Bir yandan yoruluyorum uykusuz kalıyorum bir yandan da şukrediyorum emdigi icin ve tadını cıkarmaya bakıyorum :).ek gıda alıştırmalarına başladık
1.gun-1 tatlı kaşık patates puresi
2.gun-1 tatlı kaşık havuc puresi
3.gun-1 er tatlı kaşıgı patates ve havuc puresi
4.gun-uzum suyu-bu biraz sıkıntı yaptı bagırsaklarda bir daha vermeyi dusunmuyorum bir sureligine
5. gun-ıspanak tattırdım

ben cok temkinli ve azar azar geciyorum ek gıdaya bir ogune gelene kadar nerdeyse bir ay geciyor,hem gelişimi de iyi cok şukur emsin istiyorum daha sut bebegi o,biraz da useniyorum galiba ek gıda konusunda

yine de izleyecegimiz yol Allah kısmet ederse şu:
6.ay -sebze meyve pureleri ve meyve suları-bal kabagı,ıspanak,patates,havuc,kabak,elma,armut,erik vs
7.ay kahvaltı-ilk glutenli gıdası popara-ekmek,tuzu alınmış peynir,az tereyag,kuşburnu cayı ve pekmez hepsi karıştırılıp popara yapılıyor
yumurta sarısı
kaşık maması
yogurt
8.ay-et
9.ay balık
 

Çocuklarımıza nazar değmez inşallah. Faceye ekledim son 15-20 gün önceki resimleri:)) Ne kadar değişiyorlar kısa sürede:))
Okuyorum canım benim kalbim fesat değil. Komşum diyor fazla söyle. Dr de dedi bazısı ek gıdada verir. Bakalım ne olacak)) Abimiz hep yüzde 50 nin bir altındaydı...
Parmak konusunda bazı çocukların emmekten parmağı inceliyor. bu sefer dr ye soracağım bakalım...
emzik almadı bakkal emziği alır diyorlar da onların içeriği kötüdür 1 tl lik şeyler...(
acaba netten araştırsak mı?


Canım Tracy hogg gece faza önermiyor gece önce fazladan öğün verin diyor. Benimki 1-2 kez kalkıyor şükür... Kokunu alıyor sanırım senin...
canım ek gıdaya ben 4 te geçerim işe başlayacağım ya. ben büyük oğlanda 5 ayda başladım ama çok hızlı başladım. Ve kabız oldu çatlak oluştu poposunda. bir iki gün arayla her şeyi vermiştim hem de çok çok(

dr ye soracağım liste isteyeceğim az az vereceğim bu sefer bakalım...

peki sevdi mi?
Ben elmayla başlamıştım büyükte kabız oldu bu sefer armutla başlayayım diyorum...
 
Bebeklerin doğuştan itibaren beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için emme refleksi göstermesi doğal bir olaydır. Bu olay doğumdan itibaren başlar ve çocukların çoğunda gözlenir. Parmak emme, normal çocuklarda 3–4 yaşlarına kadar görülen bir olaydır. Bebeklerin çoğu başparmaklarını emer. Normal olarak görülen bu parmak emme davranışının olumsuz bir etkisi vardır. Çocuğun diş yapısının şekillenmesinde olumsuz bir etki gösterir. Ancak bu durum süt dişlerinin dökülmesiyle ortadan kaybolur. Asıl dişlerin büyümesinde şekil bozukluğu etkili olmaz. O yüzden korkmaya gerek yoktur.

Çocukta Parmak Emme Alışkanlığı

Annelerin çoğu çocukta parmak emmenin kaynağının açlık olduğunu düşünürler. Oysaki bu davranış açlıktan daha çok %50′den %87 ye varan bir oranla yaygın bir davranış olarak gözlenir. Çocuk 1 yaşındayken mutlaka parmağını emer.




Üstelik bu olay çocukların çoğunda gözlenir. Ayrıca çocuğun parmak emmesinin diğer nedeni de uykusu geldiğinde parmağını ağzına götürmesidir. Anne ve babalar çocuklarının parmak emmesinden dolayı çene kemikleri ve dişleri üzerinde kötü etkilerini düşünüp endişeye kapılırlar. Ancak endişeye kapılmaya hiç gerek yoktur.

Çocukta Parmak Emmenin Nedenleri Nelerdir?

Çocuğun bu alışkanlığının nedenini psikolojik bir probleme bağlanmamalıdır. Çocuğun bu davranışı yaptığı bazı dönemler ve nedenler vardır. Bunlar;

Çocuk diş çıkarırken,

Çocuk uykuya dalarken,

Yeni bir kardeşin olması bu alışkanlığı yapmasına neden olabilir.

Bazen çocuklar zorlukla karşılaştıklarında utanma ve sıkılma belirtisi olarak parmaklarını emme hareketini gösterirler.

Parmak Emmenin Tedavisi: Parmak Emmek Nasıl Bırakılır?

Anne ve baba çocuğu bu alışkanlıktan vazgeçirmek için çok çaba gösterir. Ancak çocuk da aksine direnmek için çaba gösterir. Parmak emmenin çocukta 4 yaşına doğru kaybolması gerekir. Ama 5 yaşına kadar çocuğun parmağını emmesi normaldir ve bir zararı yoktur. Eğer bu davranış beş yaşından sonra hala bitmemiş ve okul çağında da devam ediyorsa o zaman bir sorun var demektir. Bunun için hemen tedbir alınması gerekir. Çocuk bu davranışı artık alışkanlık haline getirmiştir. Bunun karşısında sakin olmak, telaşa kapılmayıp sabırlı bir şekilde bu davranışıyla ilgilenmelisiniz. Daha da önemlisi eğer okul döneminde bu davranış yapılıyor ise ilk olarak çocukla konuşulmalıdır. Bu davranışının güzel bir davranış olmadığını ve diğer arkadaşlarının hoşuna gitmeyeceğini anlatarak bu davranıştan vazgeçirilmelidir.

Çocuğun ilk dişleri çıkmaya başladığında damakları kaşınacağından parmağını sürekli ağzına götürebilir. Bu durumda yumuşak bir oyuncak (dişlik vb.) çocuğa verilerek ağzına alınması sağlanabilir. Çocuğun bu davranışının altında ki bir diğer nedende yeni bir kardeşin olmasıdır. Yeni gelen kardeş sebebiyle çocuk bu davranışı göstermeye başlamış ise çocuklar arasında eşit sevgi sağlayıp, çocukla konuşarak kendisinin ayrı bir yeri olduğunun ve kendisini çok sevdiklerini çocuğa anlatmalısınız. Çocuğun bu hareketten vazgeçmesi için baskıcı davranmayın. Ona ceza vermeyin ve bağırmayın. Bu hareketler vazgeçireceğine daha da çok artmasına neden olur. Eğer çocuk oyun oynamıyor ve boş zamanında yapacak bir faaliyet bulamıyorsa, bu davranışı kesinlikle gösterecektir. Bu nedenle çocukla oyun oynayın, ona oyun oynayacağı oyuncaklar alın. Sonra da oyun oynaması için onu yönlendirin.
 
Yeni doğan bebekler parmak emmeyi daha anne rahminde öğrenmişlerdir. Bebeklerin doğuştan sahip oldukları en güçlü reflekslerden biri emme refleksidir. Nitekim ender olarak yeni doğan bazı bebeklerin parmak ya da bileklerinde görülen kabarcıklar bunun bir sonucu olmaktır.




Emme fonksiyonu yeni doğmuş çocuklarda çok kuvvetlidir. Parmak emme ve dil emme alışkanlıkları ilk 1.5 sene normaldir ve genellikle 2 yaşın sonunda kaybolur. Ancak parmak emme ya da emzik emme alışkanlığı devam edecek olursa henüz gelişmekte olan kas ve kemik yapıları üzerine basınç uygulayarak dişlerin yer değiştirmesine yol açar. Bu durumda üst ön dişler öne, alt ön dişler ise geriye doğru eğilir ve alt ve üst ön dişler arasında açıklık (open bite) anomalisi meydana gelir. Alışkanlık bırakılırsa bu açıklık kapanır. Fakat oluşan bu açıklığa yutkunma anında dilin girmesi söz konusu olabilir ve olay daha da şiddetlenir. 3.5 yaşından sonra parmak emme alışkanlığı hala devam ediyorsa kalıcılık artar. Parmak emme alışkanlığı gece uyurken de devam ederse daha etkili olur ve bunun sonucunda üst çenede darlık (V şeklinde bir çene kavsi) meydana gelir.



Parmak emme alışkanlığı karşısında yapacağınız en sağlıklı yaklaşım emme içgüdüsünün yoğunlaştığı dönemde bebeğinizi emzik ile tanıştırmaktır. Emzik, parmak emme alışkanlığından çok daha kolayca bırakılabilir.



Alay konusu olmasına fırsat vermeyin (özellikle okula giden çocuklarda).



Bıraktırmak için doğru zamanlama yapın ve kararlı olun. Çocuğunda bu işe gönüllü olmasını sağlayın. Eğer baskı yaparak bıraktırmaya çalışırsanız onun alışkanlığına daha çok sahip çıkmasına sebep olursunuz.



Bırakmaya niyetlenmesi halinde ona övücü sözler söyleyin ve ödüllendirin



Gün içindeki parmak emmeyi kontrol altına aldıktan sonra:



Çocuğunuza gece parmak emmesinden vazgeçebilmesi için destek olun. Bu genellikle daha zordur ve ellerini ağzına sokmasına engel olacak malzemeler yardımıyla olur (ellerine eldiven giydirmek ya da yara bandı yapıştırmak gibi).



Her zaman yavaş yavaş ilerleyn. Sert ve onur kırıcı olmayın. Onun için oldukça zor olduğunu ve desteğe ihtiyacı olacağını aklınızdan hiç çıkarmayın.
 

gece emmesine ben de pek sıcak bakmıyorum aslında,dogru da degil,hatta tamamen kesmesi daha bile iyi ama hep hastalıktı suydu buydu derken uygulayamadım bildiklerimi.bir de dedigin gibi sutun kokusunu alıyor İnci,herkesin kucagında sakin sakin oturuyor benim kucagıma gelince memelerime saldırıyor acmazsam huysuzluk ediyor anlıyorum ki kokusunu alıyor.Gece de kendi beşiginde en fazla ilk yarım saat uyuyor sonra yanıma alıyorum mecburen yanımda olunca da surekli memede.Bakalım ek gıdaya gecince gece yatmadna once kaşık maması veririm o zaman belki emmez bu kadar.bir yandan da gece emdikce sutum artıyor diye seviniyorum cunku gunduz uzun uzun emmiyor tam 5 dk suruyor emmesi ve bıcak gibi kesiyor bir daha acıkana kadar almıyor.
İnci verdigim her seyi sevdi gibi gozukuyor,ama hanuz hepsi de tatsız tuzsuz seyler,tadı olanlar menuye girdiginde asıl o zaman ayırım başlıyor.tadı olanı yiyip olmayana burun kıvırıyorlar
ben Filize armut vermiştim ilk,onu da koyden organik vardı elimde o yuzden,simdi İnciye de gecen misafirlikte ilk sut harici tadımlık armut yalatmıştık,pek sevdi,bunu gorunce zaten ufak ufak başlamaya karar verdim.
 
bu arada armudu ve elmayı ilk 2 gun azcık ver sonra hep ikisini birlikte ver,biri kabız digeri ishal yapar cunku
 

dediğin gibi hem iyi kötülüğü sen yoruluyorsun...
bu arada şunu da düşündüm hazır pürelerde organik yazıyor alacaklarım organik olmaz onlardan mı versem?
 
Bizim kız da emzik sevmiyor, öğürüyor verince zorlayınca da kusuyor.
Ek gıdaya geçeceğimiz günleri iple çekiyorum, umarım besin alerjimiz yoktur ve rahatlıkla geçeriz

Uyku konusunda haklısınız çok geriliyorum ve ben gerildikçe bade de daha çok ağlıyor,dün gayet sakindim sofikanın dediği gibi öptüm kokladım mıncıkladım ama hep mıZıl mıZıl öyle olunca da uykusu olduğunu anlıyorum esnemekten ağzı yırtılacak ama dalamıyor çok ilginç
 
dediğin gibi hem iyi kötülüğü sen yoruluyorsun...
bu arada şunu da düşündüm hazır pürelerde organik yazıyor alacaklarım organik olmaz onlardan mı versem?

ver canım ben Filizde aynı bu kaygıdan hep hipp purelerden verdim,inciye de vermeyi dusunuyorum


İnci uykuya dalamadıgı zaman bebek arabasına koyuyorum koridorda 2 turladık mı dalıyor ama bade henuz kucuk bunun icin,sabır annesi degişecek bu duzen
 

Bbebek halleri işte. Düzelecek canım...


Ben de vereceğim hip özellikle mi verdin ben hero baby vermiştim ara ara büyük oğlana?
 
Hipp benim hayatımı kurtarmıstı
Ege de ek gıdaya gectiğimde belçikada yaşıyorduk
Dediler ki hipp e güven, sırf hip almak için almanyaya gidiyorduk 60-70 şişe sebze 60-70 şişe meyve alırdım
13 aylıga kadar yedirdim
Ama tr de güvenemiyorum mamalara nedense
 

Evet emen çocuk dili beyaz olabiliyor ama ilerleyince pamukçuk oluyor.
Hersabah bakımında kaynamış soğumuş suda ıslanmış steril Gazlı bezi ıslatıp işaret parmağına doluyorum.
Tek bir hareketle damaktan önce sol yanak dil sağ yanağı siliyorum. Bu pomukcuk oluşumunu engelliyor. Acıbadem de doğan ger bebek annesine sabah bakımında öğretiyorlar göz kulak burun hepsi siliniyor. İbrahim Ethem de de yapmıştım işe yarıyor.
 

memorialde öğretmediler... bizim olmadı...
karbonatsız siliyorsun galiba...:44:

bizim oğlan uyuyacağı zaman emiyor parmağını baş parmağını emiyor...
 
metalcim bize göstermediler evet yaa :18:
bende yapayım bari, gazlı bez yerine ağız mendilleri var yıkanmış ütülenmiş onları kullansam
ay bizimkisi kesin kusar ben onu yaparken :18:

bana da su içir arada dediler,dilinin üstünü temizler o dediler, bugün 1-2 kaşık içirdim sevmedi pek tadını :26:

bu arada teyzuşlar bugun 40 ımiz çıktı
 

kulak göz bakımı nasıl oluyormuş metalcim onu da anlatsana

Maşallah canım...


40 uçurmaya gitmediniz mi?biz alt komşuya inmiştik...:))

Canım Memorial bu konuda eksikmiş gerçekten bizim 2. bebek diye mi anlatmadılar bunları acaba?
Beni 2-3 kere aradılar memnun kaldınız mı diye? Seni aradılar mı ararlarsa de. Bize niye anlatmadılar:))

Bu arada Memorialde doğum yapan bir arkadaşa bebk indirim kartı gelmiş. Hastanede geçerli sana geldi mi? Arkadaş benden 1 ay sonra doğum yaptı. Ben hataydayım diye beni beğenmediler mi yoksa?
 
Yarın büyük oğlanın kitap sınavı var her hafta oluyor 40 sayfa. Bugün kavga kıyamet babamız okuttu. Ben de yatmadan önce okudum sorular sordum. Geçen Ardaya diyordu: Bebek ne şanslısın ödev yok bir şey yok ... Güleyim mi aağlayayım mı?

Okullu olmzor...

Eylülgülü yazmadın epeydir... Nasıl gidiyor?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…