Premature Bebekler *Rahim Ağzı Yetmezliği Topiğinin Mucize Bebişleri*

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
İyi diyelim iyi gitsin canım morelim ve sinirim bu aralar biraz bozuk,cok bunaldım k.validemin bebeğim icin surekli zayıf,ac doymuyor demlerinden artık bunaldım surekli bakamdigmi ima edip dürüyor artık iyide dese kotu geliyor bana patlamaya hazır bomba gibi hissediyorum kendimi,acısını eşimden cikartiyorum valla oğlumu alıp gidesem var bu aralar

Bilmemki canım kalın gelir bide Fazlı bez daha kolay küçük 3 cm 3 cm kare katlanmış küçük panç şeklinde paket halinde satılıyor tek kullanımlık olmalı demişlerdi.
Göz bakımın gazlı bezi yine kaynamış soğumuş sua ıslatıp katla burun tarafından tek seferde kulağa doğru siliyorsun tekrar bezin diğer tarafını çevirip tekrar ediyorum. Asla aynı bezi diğer göze sürmüyoruz. Bi gözde bi enfeksiyon varsa diğerine geçmesin diye.
Kulakta ise ıslardan gazlı bez kulak arkası kulak kepçesinin içi hafif siliniyor. Öyle derinler değil yüzeysel.
Hastanede ellerine muayene eldiveni giyiyorlardı ben eldiveni sevmedim nede olsa plastık ağzına sokmak istemedim ellerimi güzelecek sabunluyorum işlem öncesi.
Gerçektende hastane bu konuda çok iyi 6 sene öncede vardı hala devam ediyor. Hatta şimdi her bebek annesine akan su altında nasıl yıkanır neresinden tutulur nasıl bebe yağıyla yağlanır gösteriliyor. İbrahim Ethem dede göstermişlerdi hep Volkan sağolsun akan suyun altında yıkamıştık. Hasan Basri'de de şimdilik öyle devam ediyoruz. Banyo ya hafif serin şe ısıtıcı fan var onu açıyoruz çamaşır sepetinin üzerine koltuk minderlerinde. İki tanesini üst üste Koyuncu masa oluyor. Çocuk giyinik bir şekilde banyoya girip yıkanıyor. Masada kurulanıp yağlanıp giyiniyor. Giyinik bir şekilde çıkıyor. Öğle bebek küvetiydi su du uğraşmıyoruz. Bazı evlerin suyun debisi gidip geliyor ısı değişeniliyor. Eski evde öyleydi küçük bir kova içine su hazırlamıştım

Son düzenleme:
Bbebek halleri işte. Düzelecek canım...

Ben de vereceğim hip özellikle mi verdin ben hero baby vermiştim ara ara büyük oğlana?

evet canım ozellikle hipp verdim,biz de sofyadaydık ek gıdaya ilk gectigimizde,buraya gelirken de karton karton yanımızda getirmiştik
iddia edildigi gibiyse hippin sırf bebek urunlerine ozel organik ciftlikleri varmış,organikligi ve kalitesi garanti ediliyor,inşallah dogrudur

sakın sakın! yeni dogum yapmış kadınları uzmeye bayılıyor herkes anlamıyorum ne ellerine gececekse bebeginle ilgili soylenenleri takmamaya alışmalısın cunku buyudukce bitmiyor aksine artarak devam ediyor ve hep sen kusurlu oluyorsun.Bebegin cok buyuk bir armagan sana,ona sarıl sukret ve gerisini boşver

hidenishko canım ben de 1 hafta kadar once ortalıgı ayaga kaldırdım incide pamukcuk oldu diye,doktoru aradım,yemek artıgından olabilir ciddi bri pamukcuk degilse karbonatlı suyla temizle dedi,nette karbonatla zararlı diye okumuştum ama oyle diyince temizlemeye calıştım fakat beceremedim,beyaz olan kısım dilin onunde degil arkaya dogru olan kısımda ve ben parmagımı sokamıyorum sonra diş kaşımak icin bir takım almıştı annem diş fırcası gibi ama yuvarlak ve silikon uclu,onunla hafif surte surte hem dışlerini hem dilinin ustunu ovdurdum,bayag azaldı 2 gunde.bizde oluşma sebebi hani 1 e r kaşık tatırdım dedim ya patates ve havuc onlardan kalıntı kalmış ve ustu de sutle beyaz olunca... ama eger bırakırsak mantar olabilir bu yuzden guzelce suyla durulatmak gerek beslenme sonrası.İnciye su veriyorum ama sık sık emzirince her emzirme sonrası mumkun mu,gunde 3 defa anca.
sen de su ver aklına geldikce,en guzeli her emzirme sonrası ama zor oluyor o da,İnci de sevmiyor suyu zorla iciriyorum,kaşıkla daha kolay oluyor.

canım ya takma diyeceğim ama takıyor kiloyu insan keşke takmasak. büyük oğlum benim de yüzde 50 nin bir altındaydı etraftan bana da derlerdi. yok un kavur, pirinç unu yedir vs. özellikle 3-4 aydan sonra etraftanda tavsiye bol( ki yediriyordum da...

sabah herobaby kahvaltı karışımı içine yumurta koyardım 10 da cam rendede rendelenmiş meyve püresi, öğlen günlük sebze çorbası yapardım 4 te yoğurt( ki sütle değil mamayla mayalardım) yatmadan sütlü pirinçli kaşık maması. ve istisnasız her gün hiç atlamazdım anne sütü de. Ama yine de hep yüzde 50 altındaydı. tamamen yapısal. bunu başka çocuk yese tombik olurdu ama zayıftı. takılmamaya çalış...

annene az gitsen belki rahatlarsın... boş ver canım kolik değil bir de 10 ay kolikle uğraştım...

Ben de sağlık ocağına gittim çağırmışlardı tkip için. yine 7300 çıktı boyu da 66 cm. 2 hafta önce de hastanede 7300 dü. evde de tarttım gelince 7200 çıktı. emiyor 2 haftada kilo almamış mı? sağlık ocağı 40 gün kadar önce 6400 tarmıştı o yüzden kendi verilerine göre normal diyor.

dr me sormalı mıyım? sütüm de fena değil emiyor da kafam karıştı... yardımmmmmmmmmmmmm...

kilo genele vurulunca iyi kafama takılan almamış olması(

tatlım merhaba
ınan hastane ıle saglık ocagonda kı cıhaz arasında öle buyuk fark oluyokı
bızım dr umuzla saglık ocago kontrolumuz denk gelmıştı yarım saat arayla 500 gr eksık cıktı
o yuzden hastanedekı ıle kıyasla cnm

teşekkür ederim canım...çok almasa da olur ama sınırda da olsa alsın...

Yok be aramadılar da kart da göndermediler
Demek beni de beğenmediler :)))

Hidennisko canım izin ne zaman bitiyor ne yapacaksın?

Önce 40 gün rapor sonra 1 ay heyet
Seneye 10 ay ücretsiz izin kısmetse

Canım sakın izme kendini benim oğlumda yaptılar. İşin kötüsü insan bir süre sonra gerçekten inanıyor sütünün yetmediğine
Yanında kalmak zorundalar mı, senin moralini bozmayan birileri olsun yanında

Yıkama da sorun yok
Göz bakımı da yapıyoruz zaten sağ göz çapaklanıyor, ama sargı bezi ile yapmıyoruz pamuk kullanıyoruz , alayım bari bende

Bu arada bizim de oğlan her sabah okula gitmemek için ağlıyor bahaneler buluyor
Okulu hiç sevmiyor
Öğretmenleri çok akıllı disiplinli diyor , ama kesinlikle sevmiyor okula gitmeyi
Evde kalmak daha cazip geliyor
Chnb maşallah kilosu çok iyi daha ne olsun, güreşçi mi yapacaksın çocuğu :))))))
Benim kızda 3 emiyor 5 kusuyor anlamadım gitti

chnb canım bizde de oyle oldu,saglık ocagı ve doktor yanı cok fark ediyor,saglık ocagında ustu cıplak olmuyor,doktor komple soyuyor priması bile kalmıor,ac veya tok olması da etkiliyor.bende evde hassas tartı var ama 1,5 aydır tartmamışız İnciyi bu gece fark ettik,tartalım falan diye konuştuk sonra yine unuttuk.ben kiloyu umursamıyorum,cok şukur iyi gorunuyor,gelişimi de iyi,e guzel de emiyor,hele saglıgı yerinde oldu mu benden keyiflisi yok :) sen icin rahat edecekse 2 hafa sonra bir daha aynı yere tartıya gotur bakalım fark olacak mı,eger olmuyorsa caresine bakılır,sonucta ilk aylar dedigin gibi sınırda da olsa almaları onemli.

hidenisko kusması icin doktor ne diyor,durup dururken kusmaz ki bebecik ya fazla geliyor ya da reflusu var

Herkese merhabalar
Kızlar ne güzel toplaşmışsınız
Rahim ağzı yetmezliği olanlar başlığından takip ediyordum sii ara sıra
Chnb özellikle seni çok takip ettim sabrının mükafatı seninle ne güzel büyümüş bile maşallah
Bende de rahim ağzı yetmezliği var ikinci oğlumu 21+2 de kaybedince öyle demişti doktorum bir daha gebelikte üçüncü ayımda dikiş atılacakmış ve ben yatacakmışım.ilk oğlumda 34+5 te doğdu o çok şükür sağlıklı şimdi 5.5 yaşında yakında 6. Olacak
Bebeğimi kaybedeli 1,5 sene oldu, benim derdin eşimi çocuk için ikna edememek. İkinci karnımdayken bu 1,5 yaşına gelsin üçüncüyü yaparız diyen eşim bebeğimizi kaybedince değişti. Tamam ona da hak veriyorum bebeği o defnetti ekilenmiştir.
Başta hiç istemiyordu ikinciyi ısrar ettim üstüne gittim ters tepti kavga ettik sonra sustum bu sefer konuyu hep o açmaya başladı hatta tek çocukla kalacak değiliz demeye bile başlamıştı geçen gün sen neden bu kadar çok istiyorsun ben istemiyorum gözüm yemiyo gibi konuştu bende dedim ki oğlum için istiyorum bir çocuğa verilebilecek en güzel hediye kardeştir banada diyo ama sen yatacaksın dedim yatacaksam yatarım ne olmuş
Artık gerçekten oğlum için istiyorum, o yalnız olmasın istiyorum. Oğlum da çok istiyor arkadaşlarımın kardeşleri var benim niye yok diyor.Yaşım da 35 yakında 36 olacam yaşım 25-27 olsa bekleyeyim 5-6 sene ama yaş gidiyo tamam tıp ilerledi artık kadınlar kırklı yaşlarda da doğuruyor ama riskte artıyor
Eşimi nasıl ikna etmeliyim bilemiyorum bi tek çocukla kalacak değiliz diyor kızımız olsa diyor bi gözüm yemiyor istemiyorum diyor kendi içinde gelgitlet yaşıyo
Bende allahıma dua ediyorum rabbim ikinci çocuk bizim için hayırlı değilse bu düşünceyi kafamdan al diye ama kafamdan atamıyorum bu düşünceyi
Ne yapsam ne etsem bilemedim

Merhabalar hikayemiz nasılda benziyor. Benimde 32+ 5 doğmuş 6 yaşında bir oğlum vardı. Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğmuştu. Bende onu hiç yalnız bırakmak istemiyordum 2011 Ağustos ayında ikinciye hamile kaldım. 7 haftalıktı kalp atışı durmuştu sonlandırıldı. Ondan sonra eşim istemeği. Hep ikinci birşey olmaz rahimağzı yetmezliği belki değildir o kendimi yörüğüm için oldu diyorduk. Bide ben yatsam bana yardımcı kimsen yoktu eşim dışında oda işinde babasıyla çalıştığından ona yük olmak fazla yormak istemiyordu. 2012 Nisan ayında eşimi karışıma aldım. Ben 35 yaşındayım oğlumu kardeşsiz bırakmak istemiyorum. 5 sene sonra neden denemedim diye pişmanda olmak istemiyorum. Herkes üzerine düşen fedakarlığı yapacak. Ben yayacaksan yatacağım ve işimden ayrımam gerekecek. Belki maddi olarak zorlanacsğız olsun. Oğlum ilkokula başlayacak biraz zorlanacak. Sen yorulacaksın. Dükkanı babam acacak ve yorulacak. Annem icabında oda yorulacak dedim. Hamd olsun Rabb'ime eşim ikna oldu. Rabbimîn iziniylede hamile kaldım. Evet zor bi süreçti. 5 haftada itibaren dinlenmeye çekildin işimden ayrıldım. Hiç evden çıkmadım. 16. Haftaya kadar takipte kaldım. Rahim boyum 1,5 cm inince acil dikiş yapıldı. Yattım. Wc kalktım. 20. Haftada bebek dikişe dayandı. 32. Haftada dikiş kaydı. 3 cm açılma oldu. 11 gün hastanede yattım. 34 hafta hamd olsun. 2. Oğlum sağlıkla dünyaya geldi. Evet eşim çok yoruldu. Sinirlerimiz ikimizinde çok yıprandı. Zamanla hepsi geçecek. Mevlam seninde gönlüne göre versin canım.

Amin inşallah hakikaten ne kadar çok benziyormuşuz sanki kendimi okudum cümlelerinde
Benim eşim sen istiyorsun diye zorla çocuk yapamam benim de istemem ve hazır olmam lazım diyor neye hazır olacaksa
Arkadaşlarını bile devreye soktum konuşturdum hepsinde 2-3 çocuk var
Onlarla konuştuktan sonra ılımanlaşmıştı yine döndü umutveriyo bazen hah diyorum olumlu düşünmeye istemeye başlado yakında çalışmalara başlayalım da der ümitleniyorum sonra diyo ki gözüm yemiyo istemiyorum ümitlerim suya düşüyor o zaman
Şu an bende geçici olarak spiral var rahim duvarı kalınlaşsın rahim toparlansın diye doktor 3-4 ay yeter demişti 6 ay oldu doktor çıkaralım diyor eşim istemiyo üstüne spiral olmasına rağmen korunuyo geri çekilerek
Kızında erkeğinde değilim bir evladım daha olsun oğlum tek kalmasın bende hamileliği bebek tekmesi yemenin mutluluğunu emzirme denen o güzel mucizeyi yeniden tadabileyim

Bende ocak 2011 de rahimdeki yapışıklıktan ameliyat oldum mart 2011 de hamile kaldım 23 ağustos 2011 de (21+2) de kaybettm bebeğimi ikimizde ağustos 2011 de kaybetmişiz

kızlar bız ıkı gundur cok kotuyuz berenım cok hasta yuksek ates ve kusma dun yakınlarda bı dr goturduk menenjıt olabılır dedı dortcelık cocuk hastanesıne gonderdı butun gece ordaydık hıç bısonuc alamadık sımdı yogun bakım dr goturuyoruz yoldayız dua edın lutfen

Çok geçmiş olsun rabbim şifa versin evladına

hidenisko kusması icin doktor ne diyor,durup dururken kusmaz ki bebecik ya fazla geliyor ya da reflusu var

Kusmasını da şuan takip ediyor
O da besin alerjisinden diye düşünüyor şimdilik
Ama diyette olmama rağmen arttı kusması bence
Reflüden şüpheleniyorum oğlum da aynı böyleydi, birde kız meme de çok kalıyor sanırım hava yutuyor

Kızlar ben kilosuna takmıyorum tamam biraz kilolu olsa iyi olurdu ama sağlıklı olsun yeter zaten 5 gunun sonunda 500 gr yakın kaybetti bı haftada eski kilosuna geldi yani 2 hafta sonunda doğduğu kilodaydi yani aldığı kilo cok iyi aslında zamanla alacakta,şeytan diyo daya mamayı alın size tombul bebek,bunu yapmak istemiyorum bı yandanda anlamıyorum 1 saatten fazla emziriyorum sutum geliyor görüyorum ama pesine 90 cc mama verince hiç yememiş gibi iciyor manyı valla şaşırıyorum,artık sütümün yaramadigni düşünmeye başladım her kafadan bı ses çıkınca bende şaşırıyorum
Bebeğime yanlız bakıyorum arada annem geliyor k.validemle aynı apartmandayiz kaçış yok hergun torunun ziyarete mutlaka gelir sutum olsa ben vercem diyor sanki ben esirgiyorumda 6 aylık olunca da kendisi besliyecekmis neyse saglik olsun
Chnb canım sen aynı sekilde beslemeye devam et 1 hafta sonra aynı yere aynı kıyafetlerle git bakalım kilosu nasil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…