Premature Bebekler *Rahim Ağzı Yetmezliği Topiğinin Mucize Bebişleri*

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Yüce mevlam şifa versin canım. Allah'ın sen yavrularımızı Koruu.

biraz once sinemle konuştum,cok şukur korktukları hastalık degil
beren de bu seneki gripten nasibini almış,cok atesi olmuş kuzunun,ateş dusurucuye ragmen yukselmiş gece şimdi daha iyi dedi sinem cok şukur daha da iyi olacak Allah´ın izniyle
Allah´ım sen yavrularımızı koru amin!

Hay Allah razı olsun senden. Okuduğundan beri ne yapsam aklında. İnan bağırsaklarına vurdu. Rabbim acil şifalar versin.
Ay ya. Allah'ın sen yavrularımızı Koruu. Âmin.

Senin yazını görünce çok korktum ama sofika iyi diye yazın a rahatladım
Çok şükür
Cnm desene kayınvalidene ben sizin bu söylediklerinize çok takıyorum üzülüyorum lütfen söylemeyin diye
Ya da eşin konuşsun

Hay ağzına SAĞLIK :)))))

Sinemi okuyunca çok korktum şükür değilmiş.

Canım aynen bizim de mutlu iyi görünüyor hareketlendi sohbete başladı emiyor süt de sanki fena değil. almazsa zihinsel gelişimini filan etkiler mi diye endişelendim yoksa maşallah gayet sağlıklı bence...

Canım tıp ilerledi doğru ama yaş ilerledikçe özellikle down riski yükseliyor. Eşinle bunu konuş. Hiç mi istemiyor. İlerde istiyorum diyorsa da işte testlerde sıkıntı oluyor bak ben de 10 da 1 çıktı risk. Ayrıca menopoz sınırındayım. ne olacağımız belli değil...

dr reflü diyor mu canım? Bizimki de beslenme sonrası hareket ettirirsek epey kusuyor... Biraz eline alma emzirirken bakalım ne olacak...

Canım bu süt işi çok sıkıcı. Etrafın sözleri özellikle. Dr n iyi diyorsa boş ver. Hatta kayınvalideni de götür yanlarında de dr ye. Annem yetmiyor diyor de bakalım ne diyecek... faceye koymadın di mi foto?
Dediğin gibi sağlık ocağına gideyim haftaya bakalım değişecek mi?

Ha ha ha Demek seni de beğenmediler:))
Aslında yalnızlık iyi kimse sütün yetmiyor demiyor...:))
Canım oğlun kardeşten dolayı mı istemiyor acaba? Bir de nerede yatıyor Bade nerede yatıyor? Bizde de oldu bebek bizimle aynı odada diye stres yaptı. Şimdi eşim büyükle aynı odada yatıyor ben bebekle... Doğru değil ama ya bebeği de ayırmam lazım ya da böyle gidecek bir süre...
Şimdi o bebek sizle aynı odadaysa dışlanmış hissediyordur kendini... Büyükle de bol bol fırsat yaratmaya çalış ...

bizimki karanlıktan korkmaya başladı bu aralar. Yan odaya gidemiyor ışık yanmadan...

Canım sanırım sen İstanbuldaydın ve yanlış hatırlamıyorsam Arda BEYe gitmeyi düşünüyordun. Bence şimdiden bir git eşini de ikna et. Muhtemelen Arda Bey takip diyecektir gerekirse atarız serklaj hem herkese yat demiyor. Belki o zaman eşin ikna olur...Çünkü hamileliğin seyrine göre serklaja karar veriyor...

Evet canım istanbuldayım arda beye gidecem bende ama hamile kalınca giderim diyordum
Bugün kendi doktoruma gittim martta regl olunca gel spirali çıkaralım dedi dedim eşim istemiyo söylemezsin ona dedi bende eşime doktor çıkarmam gerektiğini yumurtaları dinlendirmek gerektiğini fazla kalırsa bana zarar vereceğini söylesem olur mu dedim olur dedi bir de çocuk düşünüyorsanız fazla bekleme yaşın genç değil yumurtlamada problem olabilir dedi
Eşim akşam gelsin konuşacam anlatacam doktor böyle böyle dedi diyecem yaşım ilerledikçe hamilelikte daha çok problem yaşarmışım taşımam zorlaşırmış diyecem birazda abartcam belki doktor dedi dersem fikri değişir
Dediğim gibi kızında erkeğinde değilim sadece oğlum tek kalmasın bende hamilelik emzirme v.s bir kere daha tadayım

Chnb Dr reflü demedi
Benim kızı kucağımda bırakma gibi bir lüksüm malesef yok ya emecek ya kucakta olacak ya uyuyacak
Sürekli mızırtı halinde, yer içinde kalıyorum onunla uğraşırken bir düzeni yok sürekli bir kucak bir meme tam uyudu diyorum yatırıyorum güç bela , tak açıyor gözünü hemen ağlamaya başlıyor
Sil baştan hepsi tekrar sarıyoruz baştan
Gün bittiğinde haşatım çıkmış oluyor
Omzum belim ağrıyor

Kız bizimle aynı odada yatıyor hatta bazen eşimle aramıza alıyoruz
Sabah erken kalkarsa ege görüyor bizi öyle
Kızdan kalan zamanımı hep oğlanla geçiriyorum, onu ben uyutmaya çalışıyorum
Ama yetmiyor sanırım çünkü ben oğlana çok düşkündüm çok vakit geçirirdik
Okulu oldum olası sevmiyoruz malesef
Hafta sonu yeni okuluna gittik görüşmeye
Sevdim orayı diyor
İnşqllah devam etmez okul nefreti

Soylemezmiyim söylüyorum,ama her cümlenin bası yanlış anlıyorsun diye bisey demek istemiyorum diye başlıyor,yine söylüyor

Sinem gecmis olsun yazını geç farkettim Sofika yazmış iyi oldugna sevindim

40 nız cıktı canım gecen yazmıştın kocaman bir maşallah size bundan sonra biraz daha farklı bir duzen olabilir yani inşallah olur,evde ilgi bekleyen bir cocuk daha olunca senin de guce uykuya dinlenmeye ihtiyacın oluyor.Oglan kardeşten mutlaka etkilenmiştir,kendi icinde cok farklı yaşıyor olabilir anlamlandırmaya yeni gelen bireyi kabullenmeye cabalıyordur.Oglana cok sarılman cok sevgi gosterisinde bulunman gerekiyor bu donemde,mumkunse oyle sesli sesli de Badeyi sevmeyin oglanın yanında,yada mesela Badeden şikayet etme onun yanında,yoruyor beni vs deme,annesini yordugu uzdugu icin kardeşine kinlenmesin.Cok zor,Allah yardımıcımız olsun,inan ben de İnci dogdugundan beri anneligi farklı yaşıyorum,meger zormuş gozunun icine bakıp sadece sevgi isteyen iki cift gozun ikisine de aynı anda bakabilmek,biri hep biraz mahzun kalırken anne yuregi sızlarmış hep

Arda bey genelde hamilelik öncesi kendisine gidilmesini tavsiye ediyor tv de de dedi. bazı şeyler için geç kalınmış olabiliyormuş...
eşine yaş geçtikçe yumurta sayı ve rezervinin düştüğünü de de...dr dedi de gerçek zaten bu...
inşallah canım 2. annelik bir başka...

inşallah geçer canım. bizimki de ses istiyor sohbet istiyor yoksa huysuzluk yapıyor. yemek zor yaptım. kanguruya koydum öyle evi sildim yarına yine misafir var gündüz. eski komşum gelecek o gelince diğer komşular da gelir... daha hazırlığım yok evde süt yok eşim geç gelir gelirken alır yine geç yatarım...

canım tam okul saati bebek yanımda oluyor oğlan görüyor o da giriyor yanıma. arada oğlanı da yatırın canım yanınıza. onu dert ediniyordur hem okula gitmeyerek ilgiyi olumsuz da olsa üzerine çekmekten hoşlanıyordur...

bugün biz de kaçıncıya üst değiştik kusma yüzünden...

ama masalla cnm kg sı gayet ıyı 7300 gr
benım oglumda 3 aylıkkken 7500 gr dı

şükür canım kilo sorunu yok benim kaygım 15 gün önceyle aynı olması... sağ ol... senle yazıştık önceden ama nereden?

sofika annen nasıl?

Ah bu süt olayı karmakarisk hala süt yetmezliği nasil bisey anlamadım,sütümün kalitesi bozuk herhalde korkudan mamayı kesemiyorum
Facebook foto ekleyemeim daha,tembellik ediyorum ama aklımda

Cnm buyuk ihtimal olculen yer kiyafet aclik tokluk bez durumindan biridir cnm aralik topiginden yazismistik bi kackere dogumunu durumunu yakindan takup etmustim

chnb canım annem iyileşti şukur sagol,hatta hafta sonundan beri filiz de onun yanında ablamlarda kalıyorlar.cok ozledim ama kızımı,bu aksam geleceklerdi yine vaz gectiler yarına bekliyorum inşallah hayırlısıyla.

Gene bir uyutma krizindeyiz saat 17.30 fan beri hiç uyumadı (( bir sıkıntısı var bu çocuğun ama ne (((

Sofika ben oğlana diyorum çok yoruluyorum kardeşin gece uyumadı falan diye :) hAtta bazen çöpe atacağım bu kızı diyorum bana hayır atma sen de istemiyorsun atmak biliyorum diyor

Ama kardeşine karşı çok güzel yaklaşıyor
Ne ederse bana ediyor
Kıymıyorum ona ama mahzun kaldı çocuk sanki

Bu arada bizimki gene kustu (

ben tabii Filiz henuz kucuk oldugu ve konuşmaları farklı algıladıgı icin dikkatli olmak zorundayım :) daha hamileyken bazen sancı gelirdi,ah derdim istemeden Filiz hemen anne noldu anne neren acıdı diye sorunca kardeşinden bilmesin diye popom dedim birkac defa,o an oyle geldi agzıma :) sonra misafirler de varken yine ahladıgım bir zaman demez mi anne popon mu acıdı diye alakası yok ama başka bir sey daha aklıma geldi cok gulduk gecen gun Filize.normalde ateşini kulaktan olculen ateşolcer ile olcuyoruz ama İnci icin bulundurdugumuz klasik dereceyi bulmuş gecen gun ateşimi olcecem diye kulagına sokmaya calışıyormuş,annem de demiş kızım o koltuk altından olcer ,Filiz de gitmiş kanepenin altına tutmuş bekliyor koltugun altından ateş olcecek yani ben cope atacagım falan desem cocukta tramva yaratırım sanırım bir daha beni bebelen yalnız bırakmaz

Bade kolik mi acaba,aglıyor mu saatlerce yoksa sadece mızmız mı
inşallah başka bir sıkıntısı yoktur yavrunun

Kızlar hepinize çok tşk ederim çok şükür biraz daha iyiyiz akşamda ateşlenmedi ama halsiz hala çok şükür korktuğumuz olmadı....

Ay inanmıyorum koltuk altına mı sokmuş :))))))))))))
Temel fıkrası gibi :)))))

Benim oğlan çok değişik, hiç çocuk gibi düşünmedi, hep koca adam gibi düşünüyor, yorumluyor
Bu yüzden kandırmak zor, çöpe atıcam desemde atılmayacağını biliyor yani

Cnm kız mıkır mıkır
Eğer mutlu etmezsen kısa sürede cadılık yapıp çok ağlıyor hatta çığlık atıyor :))))))

Bağırsakları gurul gurul
Bildiğiniz Verebileceğim bir çay var mı? Humananın falan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…