Premature Bebekler *Rahim Ağzı Yetmezliği Topiğinin Mucize Bebişleri*

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Maşallah badeyeSütun yarıyor korkma kes mamayı,emirinde elleri hep yumruk eli simi olcak diyorlar hep bacaklarını sık sık topluyor,bagirsak hareketlerinize sık sık hissediyorum ama kolik degil sadce altı degisirken deliriyor

Anestezi konusunda Allah korumuş,cok sukur kazarız belasiz doğurduk

Kızlar bende bugün saglik ocagna gittim emir 1 haftada sadece 200gr almış üstelik mamaya rağmen gecen hafta doktor mama verme diyordu simdi mamayı kesme diyor,sutum yeterince yağlı olmayabilirmiş yani mamadan kurtuluşumuz yok ama anne sütünden vazgeçmekte yok,10 gün sonra tekrar gitcem gerekirse mamayı değiştircez

Cnm eğer gerekliyse mama verilir sen canını sıkma, sonuçta emzirmeye devam edeceksin emzirdikten sonra sağ birde

1haftada200 gr kötü değil ki ayrıca ayda 800 gr yapar
Günde kaç kez kaç cc veriyordun mama

1haftada200 gr kötü değil ki ayrıca ayda 800 gr yapar
Günde kaç kez kaç cc veriyordun mama
Canım sadece anne sutu olsa normal ama mamada alıyor günde iki kere 100 er cc bazen 3 ledigimde oluyor,üstelik saatlerce emziriyorum sutum geliyor belkide bünye olarak kilo almaya elverişli degil

sofika canım benim amerikan mutfak oturma odamla bir. o yüzden beraberiz:)) Aslında dönmüyor yalnızca elini kolunu oynatıyor demekki oynatırken kaydı ...

metal canım hasan basri nasıl kardeşine karşı?

hidennisko canım üşümese de gaz bir kısır döngü, gazdan olabilir... Aslında hastanede bize masaj filan da gösterebilirdiler

Arda da gece uyandı gece 3 te. epey huysuzlandı baba ilgilendi sonra. Az öncede ağladı kabız gibi zorlandı kızardı ağladı şimdi uyudu(
yemek yapmam lazım...

Canım sadece anne sutu olsa normal ama mamada alıyor günde iki kere 100 er cc bazen 3 ledigimde oluyor,üstelik saatlerce emziriyorum sutum geliyor belkide bünye olarak kilo almaya elverişli degil

canım her bebek aynı olmuyor büyük oğlumda da anne sütü verdim az alırdı arda daha çok almıştı bu aya dek...

Canım kuzenimin iki kızı var
İlk kızı obez gibiydi sadece anne sütü almasına rağmen , nasıl tombikti anlatamam
İkinci kızı da tam aksi gibi cılız mı cılız aynı anne aynı süt
Doktor sorun etme demişti ona
Maşallah şimdi çok da güzel yemek yiyor ama gene sıskacık :))
Yani sen üzülme bebişin sağlıkla büyüsün inşallah

Chnb bıgun iyi çok şükür sanırım krem iyi geldi
Anlamadım bu kadar çabuk etki eder mi
Bir mucize o zaman
Ben internetten de izledim kolik masage diye arattım, dun dr da gösterdi
Bugun düzenli uyuguladım çocuk rahat
Yemek yaptım, etrafı topladım, kahve bile içtim, tefriciyeyi bitirdim

Uykucu bir bebiş olsa neler yapacağım kim bililr

Arda da gece uyandı gece 3 te. epey huysuzlandı baba ilgilendi sonra. Az öncede ağladı kabız gibi zorlandı kızardı ağladı şimdi uyudu(
yemek yapmam lazım...

Kıyamam, arada olacak öyle
Bizimki de dun gece 1.30 falandı uyudu ama sabah 8 e kadar sadece 1 kez uandı o da ememeden 1-2 çekti gene uyudu

hidennisko ne kremi canım merak ettim...

bir de buziki orhanın kolik bebek cd si var. kendi kızı kolikmiş onun için yapmış bu cd tıp literatürüne girmiş... nette dinlemiştim...

wind salbe kremin ismi canım
kolik cd leri işe yaramıyor diyorlar
netten bulup dinleteyim işe yararsa koşa koşa gider alırım

ya şimdi gene canım sıkıldı, badenin şakaklarında geçenlerde minik minik sivilceler olmuştu, simdi yanaklarına hatta hafiften saçlarının içine doğru yayılmış
öpüyorum çocugu dayanamayıp acaba ondan mı?
çok beyaz, dokunsan kızarıyor zaten
ılık kaynamış su ve steril gazlı bezle sildim biraz
iyi gelir inşallah

Canım Hasan Basri dede var o sivilceleden. Bazen sönüyor bazen çoğalıyor. Öpmeye ilğisi yok.
Bizde bu gün kırklandık. Hamd olsun bu günümüze. Saat18:00 dan beri huzursuz. Sanki çok açmış gibi hızlı hızlı nefes alıp meme çoklatıyor.
Bende babamızda yorulduk nesi olduğunu anlamayınıca kahroluyor insan.

Emirde de var o sivilcelerden aslında sivilce degil hemen sönüyor,anlında ve kafasında saclarının icine yayılıyor sonra yok oluyor,aile hekimi bu aylarda olur demişti

Canım biz senle aynı gün doğurduk yarın cikmiyormu kırkımız ben yanlismi hesapladim?yarın gorumceme gitcektim 40 uçurmaya

Canım biz senle aynı gün doğurduk yarın cikmiyormu kırkımız ben yanlismi hesapladim?yarın gorumceme gitcektim 40 uçurmaya

hayırlı olsun... 40 larınız... gelin bize kırk uçurmaya...

:))) kafam şiştii
bade de hoşlanmadı :)))

regreteyle konuşuyoruz şu an çok güldüm ona da okudum o da güldü demek sevmediniz...

Canım sen bana bakma ben doğumdan beri hesap yapamaz oldum. Resmen sayılarla aram sıfır. Bende yarın diye hesap yapmıştım hep sordum doğduğu gün sayılacakmı diye evet dediler bizimkide banyo günüydü yıkadık yoksa bildiğinden değil olmadı yarın Birdaha yıkarız. Biz zaten ev gezmesi yasak.
Ya kızlar gerçektende baba birşeyler oldu. Hiç kafamı toplayamıyorım. İnce hesap işlerine resmen kafam gitti. Rabbim sen büyüksün.

buyume atagı geciriyor olabilir,sık sık emiyor mu

kızlar siz nasıl kırklanıyorsunuz merak ettim,herkesin farklı ritualleri var mı acaba :)
bizde once yarı kırk yapılır 20 gunlukken
20 adet supurge copu,bir adet ayna,20 adet cakıl taşı ve bir altın ve bir miktar tuz suya atılır,bu su ile once bebek sonra anne yıkanır
40ımız ise kızlarda ya 36. gunde yada 38.gunde yapılır onda da aynı seyler konur suya ama 40 adet olarak.bu suya konan seylerin anlamı vardır mutlaka ama annem de unutmuş neyin ne manada kullanıldıgını
cok ilginc ama iki kızımda da o cakıl taşlarını toplamaya cıktıgım gunleri unutmuyorum,cok hoş bir anı oldu benim icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…