- Konu Sahibi hidennisko
-
buyume atagı geciriyor olabilir,sık sık emiyor mu
kızlar siz nasıl kırklanıyorsunuz merak ettim,herkesin farklı ritualleri var mı acaba :)
bizde once yarı kırk yapılır 20 gunlukken
20 adet supurge copu,bir adet ayna,20 adet cakıl taşı ve bir altın ve bir miktar tuz suya atılır,bu su ile once bebek sonra anne yıkanır
40ımız ise kızlarda ya 36. gunde yada 38.gunde yapılır onda da aynı seyler konur suya ama 40 adet olarak.bu suya konan seylerin anlamı vardır mutlaka ama annem de unutmuş neyin ne manada kullanıldıgını
cok ilginc ama iki kızımda da o cakıl taşlarını toplamaya cıktıgım gunleri unutmuyorum,cok hoş bir anı oldu benim icin
Canım bende sagdiginda süt renginde beyaz üzerinde yağları görüyorum sütümde geliyor hatta biraz emzirmenin akıyor,bende yaramadigni söyledim doktora,yarar sadece az yagliysa kilo aldırmaz kesme sutu dedi,kesermiyim hiç saatlerce emziriyorum yada bünye öyle mamadan da cok kilo almadigna göre,neyse artık saglik olsuneylulgulu 200 gram az degil canım hic telaş etme
bak ben Filize sut verirken sutumun yagsız ve yararsız oldugundan emindim,herkes oyle bir konuşuyor kiama ben bir de sagdıgım icin goruyordum sutum resmen su gibiydi mavi beyazdı renk olarak o derece sulu,bir sure dolapta bekletince de ustunde kaymak falan da olmazdı ben kendim de inandım sutumun yaramadıgına cunku Filizin kilo alımı oyle aman aman degildi ustelik yarıdan fazla mama aldıgı halde.Şİmdi yine aynı ben yine aynı sulu mavi beyaz sut ve maşallah İncimin gelişiminden gayet memnunum hem mama takviyesi cok az oldugu halde.Demek ki yarıyormuş sutum :) yani aslında oyle bir sey yok,sadece bebegin yapısı genetigi metabolizması .Filiz ufak tefek bir cocuk eminim yetişkinligi de oyle olacak,zaten biz eşimle pek iri insanlar degiliz.İnci amcasına benziyor,daha dogrusu kayınvalideme benziyor,yuzu gozu etli butlu oluşu :) buyuk ihtimalle yetişkinlikte kilo sorunu olacak dikkat etmezsek.muhim olan saglık elbette,ama ilk aylar kilo alımı onemli o yuzden gerekiyorsa mama takviyesine devam ama emzirmeye agırlık vere vere.
hidenişko canım polonyoda da bulabilir eşin o damladan,alsın mutlaka
İnci de sivilceliydi,once butun yuzunde vardı,sonra yanaklarında sonra tamamen yok oldusanırım 3-4 aylıkken kurudular
tamamen
Bizde yarı kırk yaptık annem 40 kasık su koydu onunla yıkandım banyodan çıkınca bebeğimi kucagna verdi ama anlamı nedir hiç bilmiyorum bende 40 çıkınca biyere gidilir diye biliyorum o yuzden gorumceme sizi geliyoruz dedim o da bebeg kıyafet felan alcak sanırım öyle söyledibuyume atagı geciriyor olabilir,sık sık emiyor mu
kızlar siz nasıl kırklanıyorsunuz merak ettim,herkesin farklı ritualleri var mı acaba :)
20 adet supurge copu,bir adet ayna,20 adet cakıl taşı ve bir altın ve bir miktar tuz suya atılır,bu su ile once bebek sonra anne yıkanır
40ımız ise kızlarda ya 36. gunde yada 38.gunde yapılır onda da aynı seyler konur suya ama 40 adet olarak.bu suya konan seylerin anlamı vardır mutlaka ama annem de unutmuş neyin ne manada kullanıldıgını
cok ilginc ama iki kızımda da o cakıl taşlarını toplamaya cıktıgım gunleri unutmuyorum,cok hoş bir anı oldu benim icin
Canım bende takvime göre hesapladim Ocak 31 çekiyor 10 gün ordan 28 gün Şubat'tan 2 günde Mart'tan :)Canım sen bana bakma ben doğumdan beri hesap yapamaz oldum. Resmen sayılarla aram sıfır. Bende yarın diye hesap yapmıştım hep sordum doğduğu gün sayılacakmı diye evet dediler bizimkide banyo günüydü yıkadık yoksa bildiğinden değil olmadı yarın Birdaha yıkarız. Biz zaten ev gezmesi yasak.
Ya kızlar gerçektende baba birşeyler oldu. Hiç kafamı toplayamıyorım. İnce hesap işlerine resmen kafam gitti. Rabbim sen büyüksün.
buyume atagı geciriyor olabilir,sık sık emiyor mu
Cnm yazdığın yazıda birçok sorumuzun cevabı var paylaşım için teşekkürler
Kızlar benim oğlumda bu topicin mucize bebişi azıcık da ondan bahsedeyim
Kardeşinin doğumu ile artan , ama aslında hep var olan sıkıntımızdan bahsedip fikrinizi alacağım
Oğlum kendine hiç güvenmiyor, hep biri alay ederse biri birşey derse diye çekiniyor
Şu yaşına kadar bir kere bir garsona şunu istiyorum dememiştir ya da birinden birşey istememiyor
Bu öz güvensizliği memnuniyetsizlikle daha beter hale geliyor , ne yapsak mutlu olmuyor, mutsuz olacak birşey mutlaka buluyo kendine, mesela sirke gidiyoruz eğleniyoruz illa ya bitince ağlar, ya oradan başka yere gitmek ister, güzelce anlatırız ama tamam anne ya da baba demeZ illa sinir eder bizi
Bize güveni de azaldı sanki , herşeyi açıklıyoruz oysa ama eğer sonucunda istediği olmuyorsa bizim yaptığımız açıklama uçuuuuppp gidiyor
Bugün babası isyan etti yeter dedi, arkadaşlarıyla oynuyor bir sıkıntı olmuş belli yanımıza geldi başım ağrıyor falan diyor aslında yalan belli ki oynarken bir sıkıntı olmuş, yanımıza gelmek için bahane
Eve dönerken de ağlamaya başladı çok yorgunu. Beni kucağına al diye, babası da oğlum bade nin anakucağınnı taşıyacağım dedi, misafirlikteki evin koltuklarının minderlerini atıyor ağlıyor çok kötüydü çok((
Cnm yazdığın yazıda birçok sorumuzun cevabı var paylaşım için teşekkürler
Kızlar benim oğlumda bu topicin mucize bebişi azıcık da ondan bahsedeyim
Kardeşinin doğumu ile artan , ama aslında hep var olan sıkıntımızdan bahsedip fikrinizi alacağım
Oğlum kendine hiç güvenmiyor, hep biri alay ederse biri birşey derse diye çekiniyor
Şu yaşına kadar bir kere bir garsona şunu istiyorum dememiştir ya da birinden birşey istememiyor
Bu öz güvensizliği memnuniyetsizlikle daha beter hale geliyor , ne yapsak mutlu olmuyor, mutsuz olacak birşey mutlaka buluyo kendine, mesela sirke gidiyoruz eğleniyoruz illa ya bitince ağlar, ya oradan başka yere gitmek ister, güzelce anlatırız ama tamam anne ya da baba demeZ illa sinir eder bizi
Bize güveni de azaldı sanki , herşeyi açıklıyoruz oysa ama eğer sonucunda istediği olmuyorsa bizim yaptığımız açıklama uçuuuuppp gidiyor
Bugün babası isyan etti yeter dedi, arkadaşlarıyla oynuyor bir sıkıntı olmuş belli yanımıza geldi başım ağrıyor falan diyor aslında yalan belli ki oynarken bir sıkıntı olmuş, yanımıza gelmek için bahane
Eve dönerken de ağlamaya başladı çok yorgunu. Beni kucağına al diye, babası da oğlum bade nin anakucağınnı taşıyacağım dedi, misafirlikteki evin koltuklarının minderlerini atıyor ağlıyor çok kötüydü çok((
canım kelin merhemi olsa başına sürermiş:)) bizim oğlan da zorluyor bizi...
babası kareteye yazdırdı tabi daha 2 kere gitti oradakiler öğrenmiş kuşak atlamış. o da beyaz kuşak diye memnun olmadı.
geldi kareteden eğitimdem geldim şimdi oynayacağım diyor
ödevlerinde başında durmadan bir soru yapmıyor.
öğretmen toplantıda kontrol edin cevapları diyor. biz her sorudan haberdarız. pazartesi kitap sınavı var. bugün zor bir gün bekliyor bizi(
canım pedagog ya da psikologla işbirliği mi yapmak lazım. belki yönlendirir güven konusunda...
biz de tek çocuğa bağladık bazı şeyleri... her şeyini biz yapıyorduk. onun sıkıntısı hala devam ediyor(
baba otoriter mi güven konusunda öyleyse sıkıntı olabilir.
bizimki de tam tersi çok güvenli ama eksiğini görmeden atılıyor her şeye. satrançta diyelim bakıyor yenilecek hemen bir mızıkçılık yapıyor(
Ah ah Allahtan ilkoula gitmiyor bu zor süreçte...
metal aslında otursa 1 saatte ödev biter ama kurtlu oğlan oturmuyor...
kitap bu hafta bilmeceler ama çok saçma bilmeceler var...
bizim de medyum komşumuzun oğlu bizde şu an oyuncak oynuyorlar:))
babamız bizim de tutarsız bir kükrüyor sonra geri alıyor...
hidennisko canım sen biraz zorda olsa babadan taraf ol canım yoksa hiç kural tanımıyorlar...
bizim de bazen dil ayarımız kaçıyor. şu okuma işini yüzde yüz çözse fakir giydireceğim...(
Ay canım ya
Medyum komşumu
Benim oğlum benden hiçbirşey öğrenmez. Çünkü anlattığımı dinlemez. Küçüklüğüden beri anlatırım bak bu böyle oluyor. Yok akşam babası gelir ona sorarız. Oda bak bu böyle oluyor der. Sonra bana döner anne bak bu böyle oluyormuş derdi. Sinirimden kudururdum msanki ben başka birşey söylüyorum. Bir laf vardır baba sözü başa anne sözü kıça doğru yani.
Bu okul süreci enbüyük kabusumdu. Yatmamın en güzel yanlarından biri okul sorumluluğunu eşimin alması. Yoksa hiç öyle bir niyeti yoktu. İlk zamanlarda eşim ve oğlum içerde ders çalışıyorlar baba titiz olmayınca baştan, eylenerek yapınca azar. Oğlan içerde ağlar ben odada. Sonraları kapıları kapattırdım duymayayım diye. Eşime çok kızdığım zamanlar oldu.
Fakat meyvesini aldı hamd olsun. Babadan korkuya ödevler hemen yapılıyor. Gerçi babası bazen sayfanın son iki satırında dışarı çıkar ben gelinceye kadar bitecek. O kapıdan çıkar benimki bana mızmılanır ben çok yoruldum, öf sıkıldım, şimdi zamanım gitti. O iki satır bitmez.
Bizde baba otoriter. Bu hoşuma gidiyor. Fakat şu süreçte eşim çok agresif oldu.Kızdı mı tam kızıyor. Gözü dönüyor. Biraz oğlanın yükünü ondan almam gerek. Yoksa çocuğun gözünün üstünde kaşı bile fazla gelecek babamıza.
Bugün sabah babası ile gittiler karne hediyesi almaya ( bizimkiler ara karnesi aldı ve karnesinde hepsi herzaman yapar işaretli yaklaşık 30 madde var ) haketti dedik her karne sonrasında ufak tefek şeyler alırız. Bugün başının etini yedi babasının kahvaltı zor taptı adam
Neyse aldılar geldiler
Sonra bu akşam alışveriş merkezinden çıkacağız arkadaşının elindeki oyuncaktan istedi babası olmaz dedi hemen ağlamaya başladı ben de ondan yok diye ama nasıl ağlamak üstünü başını yırtcak nerdeyse
Babası da sabah aldık oğlum dedi hala ağlıyor bir yandn bana bakıyor ama biliyor Anne kesin müdahale edecek aldıracak
Babası da tuttu kolundan sabah aldığımı çöpe atacağım dedi ne dese beğenirsin tamam bunu al onu at(( oysa ki sabah diğer oyuncak için aynı göz yaşını dökmüştü ((
Babası aldı ama eve gelince de diğer oyuncağı çöpe attı
Tabi oğlan uyuyunca ben aldım bir çocuğa veririz olmazsa sevindiririz birini
Eşim çok üzülüyor oğlanın bu hareketlerine
Büyük oğlanda ben 2,5 yaşına kadar çalışmadım. Evde tam bir oteritem vardı. Hayır dedimi durdurdu. Çalışmaya başlayınca eve bakan bi teyze geliyordu. Bende her çalışan anne gibi suçluluk duygusu hatsafhada. Biğün anne çocuk eğitimi adında seminer vardı 4 hafta Cumartesi günleri. Tabi ben aç. Her toplantıda eğitimciye sorular soruyorum. Oğlanla ilğilş ne yapmalıyım soruyorum. Sınıfta mimlenmişim. Seminer sonrası her birey tahtayA çıkıyor diğerleri onun hakkında güzel duygularını paylaşıyor. Adı da sevgi bombardımanı. Sıra bana geldi. Hepsi bir ağız etmişçesine. Kendini çok sıkıyorsun rahat ol oğlanı rahat bırak. Benimki eleştiri bombardımanı olmuştu. En son bir bayan. Senin çocuğun olmak istemezdim. Çok zor dedi. Resmen içime oturdu. Günlerce etkisinden kurtulamadım. Ben kötü bir annemşyim. Çokmu çocuğa baskı yapıyırum acabalar. Ondan sonra her hayırımı içimden sorguladım. Sonrasında ne mi oldu. Oğlum benim. Net ve kesin olmadığımı hissetti. Benim oteritem ozaman bitti.
Çocuklar kimden ne koparacaklarını çok iyi biliyorlar. Eşlerin aynı tutum içinde ve tutarlı olmaları bu yüzden çok önemli.
Katılıyorum kesinlikle eşler uyumlu olmalı
Ama çocuklara da çok baskı yapmamak gerek bence
Eşime de dedim çocukla kahvaltıya oturuyoruz yumurtanı ye sütünü iç, dikkat et dökme
Dışarı çıkıyor koşma , terlersen eve gel üstünü değiştirelim
Hep baskı
Çocuk isyan etti sonunda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?