- Konu Sahibi hidennisko
-
Kızlar fikrinize ihtiyacım var
Arkadaşımın köpeği golden cinsi 9 yavru yapmış
Birini alsam mı
Bakabilir miyiz acaba, ben hayvanları çoooook severim çocukluğumda da baktım hep
Ama şimdi bebek de var
Evimiz müsait bahçeli
Olmadı en alt katı kullanmıyoruz depo gibi ama 80 metrekare falan hem de kaloriferli
Soğuklarda orda kalır
Oğluma da iyi gelir belki
Siz ne dersiniz?
hidennisko canım badenin göz rengi mavi mi hala?
metal hasan basrinin renkli olmayacak sanırım yazmışsın sen de eşin de renkli gözlü. neden öyle yazdın?
Evet cnm baya bir açık mavi :))hidennisko canım badenin göz rengi mavi mi hala?
metal hasan basrinin renkli olmayacak sanırım yazmışsın sen de eşin de renkli gözlü. neden öyle yazdın?
Merhaba canlar.
Bugün sabahtan beri istanbul da idik. Hasan Basri 2. Rop muayenesi oldu. Hamd olsun sonuç iyi.
İbrahim Ethem için gözlük verdi. 0,75 hipermetrop astimat. Göz kayması az dedi. Yavrum gözlüğe başlıyacak.
Ne zamandır diş Dr gitmek istiyorduk. İzmîtte iyi bir çocuk dişçisi olmadığı içîn gidemedik. Gitmişken abimizi diş Dr gösterdik. Önde sallanan bi süt dişi çekildi. Arkada kalıcı 4 azı dişe çürüme önleyici kaplama yapıldı. Dr hanım ilk baktığında yutkunma bozukluğu olduğunu söyledi. Buda dişlerini öne ittiriyormyş. Bebekler yutkunurken dillerini öne doğru çıkarırlarya benim oğlum hala öyle yutkunuyormuş. Onun için tedaviye başlanacak. Ağzına dilini tutacak bi aparat takacağız günde 16 saat kalmadı gerekiyormuş. Ben düşünmeden hemen başlayalım dedim. Çünkü sonradan ortadontislik olurmuş. Bide eşim sonraya bırakınca gelmez bilirim. Hemen ağzının kalıbı alındı haftaya takılacak. Şimdi eve gelince düşündüm. Yavrum hem gözlüğe hem ağırlığa alışacak. Nasıl olacak içim sıkıldı. Bi de gurbetçiyi duydum tam moral sıfıra indi. Gerçi hepsi onun sağlığı için fakat yavrum zorlanacak. Diş tedavisi 6 ay max bir sene sürecekmiş. İşin tuhaf yanı annem söyleyinceye kadar ben farkına varamadım. Ben garip oldum bu doğumdan sonra. Önemli kararlar almamalıyım sanırım bir süre. Rabbim kolaylık versin. Allahım sana sığındık. Sen bizlere yol göster.
Merhaba canlar.
Bugün sabahtan beri istanbul da idik. Hasan Basri 2. Rop muayenesi oldu. Hamd olsun sonuç iyi.
İbrahim Ethem için gözlük verdi. 0,75 hipermetrop astimat. Göz kayması az dedi. Yavrum gözlüğe başlıyacak.
Ne zamandır diş Dr gitmek istiyorduk. İzmîtte iyi bir çocuk dişçisi olmadığı içîn gidemedik. Gitmişken abimizi diş Dr gösterdik. Önde sallanan bi süt dişi çekildi. Arkada kalıcı 4 azı dişe çürüme önleyici kaplama yapıldı. Dr hanım ilk baktığında yutkunma bozukluğu olduğunu söyledi. Buda dişlerini öne ittiriyormyş. Bebekler yutkunurken dillerini öne doğru çıkarırlarya benim oğlum hala öyle yutkunuyormuş. Onun için tedaviye başlanacak. Ağzına dilini tutacak bi aparat takacağız günde 16 saat kalmadı gerekiyormuş. Ben düşünmeden hemen başlayalım dedim. Çünkü sonradan ortadontislik olurmuş. Bide eşim sonraya bırakınca gelmez bilirim. Hemen ağzının kalıbı alındı haftaya takılacak. Şimdi eve gelince düşündüm. Yavrum hem gözlüğe hem ağırlığa alışacak. Nasıl olacak içim sıkıldı. Bi de gurbetçiyi duydum tam moral sıfıra indi. Gerçi hepsi onun sağlığı için fakat yavrum zorlanacak. Diş tedavisi 6 ay max bir sene sürecekmiş. İşin tuhaf yanı annem söyleyinceye kadar ben farkına varamadım. Ben garip oldum bu doğumdan sonra. Önemli kararlar almamalıyım sanırım bir süre. Rabbim kolaylık versin. Allahım sana sığındık. Sen bizlere yol göster.
Canım şimdi göz rengi mavi gri. Gittiğimiz göz Dr İbrahim Ethem de Rop muayenesinde renkli gözlü olacak demişti ve oldu. Bunda sanırım olmayacak dedi. Daha esmer Hasan Basri. Dayı yada amcalarına çekmiş olabilir.
Evet cnm baya bir açık mavi :))
Canım benim zor bir süreç oğluşun için
Çocuklar çabuk aşılır gerçi
Şifa olur inşallah
canım gerçekten zor bir gün olmuş. çok sevindim rop iyi geçmiş...
inan ben olsa da anlamam bu diş işini... iyiki götürmüşsün. biz burada normal diş dr sine götürüyoruz... zaten çocuk diş dr si yok burada...
gözlük büyük oğlum 1 senedir kullanıyor. çok umutkan ben kesin kaybeder dedim ama kaybetmedi:))
başta küçük oval gözlük seçtik, yazın eşim istanbulda bir dr ye götürdü yuvarlak olmalıymış yoksa kenarlardan bakarmış...
gözlüğe de çabuk alıştı...umarım alışır. sınıfta kullanan var mı? biz öğretmene dedik çocuklar dalga geçmesin diye... bu arada tuttuğu takım beşiktaşsa siyah beyaz çerçeveli olabilir:))
normal göz muayenesinde anlaşılır mı?:))
bizim de sanki tonu değişti... babannemizin mavi yeşil. çok da alıştım hem Arda beyi hatırlatıyor diye de:))
ailede var mı?:)
hidennisko şimdiki konularda çok ilginç:))
tencere, sürahi, cezve, kova, çay kaşığı, çorba kaşığı, bardak, çay bardağı, tabak vs. örneklerimiz.
bir tencere 2 sürahiyle doluyor. 3 tencere kaç sürahiyle dolar? bunlar en basiti. benim bile kafam karışıyor:)
oğlum mesela cezveyi bilmiyormuşyeni öğrendi. dünya meselelerini konuşur oturup bilmiyor çocuk cezveyi (
Az öncede kardeşiyle oynuyor. Arda var ya futbolcu... Arda, Arda gidiyor kaleye yaklaştı goooollll diyor. sonra çıkarmış yeleğini. oğlum Ardanın niye çıkardın yeleğini dedim. gol attı ya sevindi formasını çıkardı diyor:))
sayfada a, b, c şıklarnı işaretliyor ya onları yarıştırıyor A 2 sıfır önde filan:))
her şeyi oyun...
eşimin yemyeşil , abisi, kayın peder bildiğin masmaviş
teyzelerim ananeler :)) bizde renkli gözlü bol yani :))
canım mantık ağırlıklı artık matematik
karışık doğru, bunları basite indirgeyip bir iki örnekle kafasında canlandırabilirsin
mesela bir bardağın içine 3 fındık koy üstüne 3 yaz
sonra yanyana 4 bardak koy her birine 3 fındık koy ve üstlerine 3 yaz
3-3-3-3 toplam 12 gibi
çocuğun ritmik saymaları bilmesi çok öenmli
ben öğrencilerime hiçbir zaman çarpım tablosu ezberletmem
hep ritmik saymalardan giderim
birde çocuğun oyunla öğrenmesi güzel
bende şarkı yapardım ekleri falan :)
ama tv karşısında yada sesini duyduğu bir yerde çalıştımayın çocugu
mutlaka ayrı ve sakin bir yerde olsun
karnı tok olsun,dinlenmiş olsun, gerekirse tv de biraz hevesini alsın yada bilgisayar oyunundan çok değil ama, aklı kalmayacak şekilde
bu arada kızı tarttım 5100 gr civarı 3 haftada 800 civarı almış
nasıl sizce
canım bizim Ardanın değişiyor galiba eski canlı mavi değil...
sizde çokmuş değişmez inşallah:))
canım somutlaştırıyoruz.
soru: pamuk günde 2 tabak süt içer. bir tabak 2 su bardağı süt alıyor. Bir haftada kaç bardak süt içer?
2 tabak koydum içlerine 2 şer bardak. öyle anladı...:))
babası tv hiç seyrettirmiyor ben kaçamak yapıyorum:))
tv kapalı oluyor sessiz ortamda...
ekleri nasıl şarkıyla öğretiyorsun?
daha 2. sınıf yapım ekidir? vs. soru var. Erken değil mi? ortaokulda lisede veriyoruz biz...
kilo maşallah güzel almış. mamayı kestin mi? ben de bir hafta sonra dr ye gideceğim...
diyet yapıyorum 3 gündür. bol su içiyorum sanki azalmadı gibi süt bakayım azalmazsa devam ederim. kendimi fil gibi hissediyorum...:)
hidennisko canım sağ ol.
çarpım tablosu bize de vermedi ritmik ezberletiyor ama ilerde sorun olmaz mı? zamanla yarışıyor sınavlarda çocuklar. hep sayacaklar mı böyle?:))
sonra ezberliyorlar mı kendiliğinden?
sen de başlarsın 4 te olmazsa... Ama ek gıda da zor bütün kıyafetler leke içinde:))
ara ara okudum.çok faydalı bilgiler var kısmet olursa buradan da çok yararlanacağım herhalde.Buraya terfi etmek için sabırsızlanıyorummmm:)
Ah kızlar kilo işini sormayın. Gebelikte şekerim olduğundan diyetteyim 78 kg hamile kaldım. 87 kilo ile doğum yaptı. 9 kilo almıştım. Dığumdan sonra 85 kiloya düştüm anca. Şimdi 90 varım dır. Tartılmıyorum. Evde baskül 2,5 kg eksik tartıyor. İlk gebelikte 10 kg kaldı. Bundada 10 oh iki çocuk 20 evlilik 6 kg 60 kg Olan ben oldum 90. Metebolizmam zaten çok yavaş. Kilo vermek benim için çok büyük emek. Yiyip yiyip zayıf olanlara hayranım
ara ara okudum.çok faydalı bilgiler var kısmet olursa buradan da çok yararlanacağım herhalde.Buraya terfi etmek için sabırsızlanıyorummmm:)
Ah kızlar kilo işini sormayın. Gebelikte şekerim olduğundan diyetteyim 78 kg hamile kaldım. 87 kilo ile doğum yaptı. 9 kilo almıştım. Dığumdan sonra 85 kiloya düştüm anca. Şimdi 90 varım dır. Tartılmıyorum. Evde baskül 2,5 kg eksik tartıyor. İlk gebelikte 10 kg kaldı. Bundada 10 oh iki çocuk 20 evlilik 6 kg 60 kg Olan ben oldum 90. Metebolizmam zaten çok yavaş. Kilo vermek benim için çok büyük emek. Yiyip yiyip zayıf olanlara hayranım
canım otomatikleşiyor o bir süre sonra
eğer öyle zorlanırsa ilerleyen zamanlarda yavaş yavaş verirsin çarpım tablosu da
vallahi bizimki bol bol kustugu için zaten tüm kıyafetleri hatta benimkiler bile leke içinde o yüzden sorun değil
hem ben çokk severim çıkarıp çıkarıp giydirmeyi
bu arada buraya ara ara tontişlerin resmini koysak nasıl olur??
amin canım inşallah
al benden de o kadar aynı durumdayız
eşim dalga geçiyor benimle pehlivanımm, benden şişkosun diyekıracam yakında kafasını
şaka bir yana, nisanda yürüşlere başlayacağım nasipse, azıcık da boğazdan kesersek tamamdır
Kızlar ilk cocukla ilgili tecrubelerinizi anlatiyorsunuzya bende emiri hayel ediyorum hep nasil olcak,bizi neler bekliyor merak ediyorum
Kilo konusunda benimde basım dertte hani emziriken gidiyordu kilolar benimkiler sabit kaldı 13 kilo aldım 8 i doğumda gitti 5 kalmıştı 1 kilo aldım dahada baskule çıkmam,hamile kaldığım kiloya gelsem yinede vereceğim cok kilo var 75 le hamile kaldım normalde 67 bile bana cok gelirdik en sisko halimde bir zamanlar, bahar gelsin bende oglumla sabah yürüyüşlerine çıkmayı dusunuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?