Premature Bebekler *Rahim Ağzı Yetmezliği Topiğinin Mucize Bebişleri*

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
bu arada 2.5 kilo verdim. 73.5 a indim:))

size bir şey danışacağım kızlar...

ben tappır sipariş ettim. şimdi yoğurdu mayalayınca koruyor ya bir hafta bebeğe verebilir miyim. çünkü sütçü haftada bir geliyor.
bir de evde içmeye tappıra koysam bir hafta boyunca içmeye dayanır mı?

İyiyiz canım emir biraz daha iyi 10 gün once 3500 kiloydu biz biraz az alıyoruz bugün saglik ocagna goturcektin ama esım rota virüs asini alcak diye yarın gideyim dedim tekrar git gel gel olmasın diye ama yarında annemler geliyor çarşambaya kalabilir bende cok merak ediyorum şimdiki kilosunu 4 kilo olmuştur bence Hasan Basri nasil kaç kilo oldu
Emzirmeye gelince tek göğsü en az 20 dk genelde yarım saat emıyor pesinede diger memeyi veriyorum aynı sürede yinede olmuyor mama veriyorum malesef ama biz istisnayız canım

Ay ne guzel tabi diet yapıyordun değilmi
Bende ilk defa yoğurt mayaladim 2 hafta once Çelik tencerede hala dürüyor ve yiyorum 2litreden yapmıştım birdaha o kadar cok yapmiyacam

Canım makinaya ne gerek var sutu kaynat ılıt 2 litreye kucuk bı kase yoğurt dokdum sonra tencereyi sofrabezleruyle saripsarmaladim battaniyede olabilir sabaha kadar beklet o surecde yerinden kimildatma annem öyle dedi cok kolaymış

Bizde arıtma suyu kullanıyoruz mama icin bende kaynatip cam sürahiye koyuyorum peteğin üstünde bekletiyorum ılık oluyor
Arıtma gercekten zararlımı,oncesinde kayisdag suyu kullanıyorduk çeşmeden dolduruyordu bizimkiler onada zararlı dediler valla ne kullancagmi şaşırdım

eumovate adlı bir krem
sağol canım, beklerim mevlüdümüze :)

yoğurt kolay bozulmaz
ama süt için birşey diyemeyeceğim
sütlaç yap :) ben öyle yapıyorum

benimki genelde tek meme emiyor ve 5-10 dakikayı geçmiyor
ikinci meme aldıgı çok nadir
eger sütüm azsa ve doymadıgını düşünüyorsam ikinciyi veriyorum

Kızlar ben bugün oğluma humananin rezene çayını verdim 80cc cokmu azmi bilemedim günde ne kadar vermeliyim

üstünde 100 cc verilebilir yazıyor canım

Bende ilk defa yoğurt mayaladim 2 hafta once Çelik tencerede hala dürüyor ve yiyorum 2litreden yapmıştım birdaha o kadar cok yapmiyacam

canım biz 3 kişi haftada 4 kilo bitiriyoruz yoğurt:)) ben üşengeçim salata pek yapmam hemen yoğurt çıkarırım :))

Kızlar ben bugün oğluma humananin rezene çayını verdim 80cc cokmu azmi bilemedim günde ne kadar vermeliyim

canım bence çok. ben kendim doğal veriyorum 40 cc kadar. bir öğüne yakın beslenmesini çayla yapmış olur. genelde suyu da öndan vermeyin diyolar anne sütünü çok emsin diye su ile midesini doldurmayıp süt emsin zaten sütte su var diye...

gaz yapmıyor mu ahmet ardaya o kadar yogurt yemen :))
bana yasak ya sür ürünleri kıskandım seni çok severim süt yoğurt peynir
bugün iki dilim tulum peyniri yedim, bade hanım kkusura bakmasın

Maşallah BarekAllah emir oğlana
Hamd olsun bizlerde iyiyiz. Kilo olarak aynı gidiyorlar canım. Kaç saatte bi veriyorsun memeyi.

gaz yapmıyor mu ahmet ardaya o kadar yogurt yemen :))
bana yasak ya sür ürünleri kıskandım seni çok severim süt yoğurt peynir
bugün iki dilim tulum peyniri yedim, bade hanım kkusura bakmasın

canım yapmadı:)) korka korka verdim...
bugün de armut rendeledim çok azıcık cam rendede. Maşallah çok sevdi. büyük oğlanda elma ile başladım kabız olmuştu.

bu sabah diyetisyeni aradım randevu için. 6 aylık olmadan kabul etmiyormuş(
şimdi bir haftadır da yapıyorum sütü çok fazla etkilemedi. yesem de çok çok olmuyor şimdi de çok çok yok.
2.5 kilo verdim hoşuma da gitti:)) ne yapayım ben?

bugün de avm ye gidiyoruz arkadaşla. gezenti oldum ben de...

metal ses verrrr nasılsın hasan basri gaz sorunu yaşıyor mu?

kızlar doğursa da vakitli, şenlense burası:))

Ay bende hapisim 2-3 gündür (
Eşim arabamı alıyor ona lazımmış ( galiba gezmeyeyim diye yapıyor :))

Ben de gaza geldim, artık oburluk yok :)))

Üzerinde 100ccyaziyorda acaba. Fazlamı diye dusundum 80 verdim icti hepsini sonra kustu birazını birde kaka yapar gibi övündü zorlandı ama yapamadı

Maşallah canım kilolarda gitmeye başlamış. Gez güzelim benim içinde gez.
Hasan Basri hamd olsun iyi. Şu men işinden sonra kucak istiyor hep. Aç zannediyorum göğsümde 5 dak emiyor emmiyor uyulmuyor yerine götürüyorum pat gözler faltaşı basıyor yargarayı. Sanırım şu ev tipi salıncaklardan alacağım yanımda heryere götürmek için yoksa yatak odasına hapis oldum. brightstarts markanınkiler çok güzel. Doğum öncedi30. Haftada unnado dalı uygundular. Etken diye almadım şimdi çok pişmanım.

Çok şık ama dediğin gibi biraz tuzlu.
Ama canım herşeyini tam yapmaya çalıştın içine sine sine ver al badeciğe feda olsun.

Cok guzel ama bana fiyatı fazla geldi,bıkere giycekse gerek yok bence

Vazgeçilmiştir

Chicco Dreams Ana Kucağı GittiGidiyor'da 39374421

Canım bizde buna benzer bir ana kucagı var, badecik bunda uyuyor
İstersen çok ıygun fiyatlıları da var, ama bence konforu için azıcık yumuşak olanlardan seç

Çok şık ama dediğin gibi biraz tuzlu.
Ama canım herşeyini tam yapmaya çalıştın içine sine sine ver al badeciğe feda olsun.

Dikim ve kargolama ile 6-7 gün sürecekmiş teslimi
Dolayısı ile yetişmedi
Yarın çarşıya çıkacağım bakacağım biraz

cuma aşı icin gittigimzde doktora soracagım krem şarrt oldu yavrum butun gece kaşınıyor sanırım geceleri daha cok kaşıntı oluyr
vazelini de deneyeyim hemen eşime aldırıp
ben de ek gıdaya başladım ama ilk tam ogun verdigimde gogsumde beze oldu emzirme aralıgı uzayınca sanırım biriken sut tıkanıklık yapıyor bir caresine bakmam lazım sagmak istemiyorum
kaşık maması veriyorum 1-2 kaşık meyve puresi(inci sevmedi ekşi sırf alerji olup olmadıgını test etmek icin 2 gunde bir yeni meyve tattırıyorum)
bugun ilk glutenli gıdasını verdik 2 kaşık tarhana

inci de alerjik,hassas cildi banyodaki su bile cildinde kızarıklık yapıyor,eşime benziyor bu yonu

su hep veriyorum,ne yazık ki damacanadan tek kullanımlıklardan

cnm kolay gelsin sen cok seyler basardın emzirme işini de başaracaksın
incinin belli bir emme suresi olmadı aslında memeyi kendisi cıkarınca bırakırdım aglayınca yine meme

ben hep haftada bir mayalarım-10 kilo hemde :) 1 kiloluk cam kavanozlara mayalıyorum ustunu iyi ortuyorum ve mutlaka 4 saat sonra acıp dolaba koyuyorum cok tutarsam ekşi oluyor sutcunun geldıgı gun yogurdum bitmiş oluyor biz cok seviyoruz
ben de kilo veriyorum yogunluktan-63 olmuşum yaza kadar 55 olsam boyle anlamadan

oyyy 2 kilo cok muuu ben 2 gunde sadece kendim o kadar tuketirim
filiz icin eskiden yarım litrelik ayrı kavanozlara mayalardım şimdi ugraşmıyorum 10 adet 1 litrelik yapıyorum

sende annem gıbısın o da oyle koca tencereyı haftasına gelmeden bıtırır ben ve esım pek sevmeyız ben yıne arada yerım esım sarımsaksız hıc yemez

kızlar yarın oglumu saglık ocagna gpturcem hem kılosu hem rota vırusu asını yaptırmak ıcın bıraz once emzırıken hırıltıısnın sırtından geldıgnı hıssettım ınsallah cıgerlerınden degıldır korkuyorum bugun bırde ıkı kere yıkandı sabah yıkandı aksam yuzune gozune ıseyınce tekrar yıkandı usuttumu acaba,bırde canımı sıktılar yıne kımseye emzırdıgme ınandıramıyorum kendımı bunu anlatmak ıcın paralarken buluyorum,halbuki saatlerce emzırıyorum offfffff

Herkeslere selam
Arada girip bakıyorum,evde annem ve kayınvalidem var,onlar varken nette vakit geçirmeye utanıyorum o yüzden pek yazamadım sizlere
Meriç oğlanla uğraşıp duruyoruz,bugün dışarı çıktım çok mutlu oldum :))) yalnız heryerim ağrıyor,sol bacağımdan seneler önce ameliyat olmuştum o bacağın da kasları gevşemiş iyice,resmen topallıyorum ama inatla yürümek istiyorum,öyle özlemişim ki,bebeğime bez aldım sanli dünyalar benim oldu,çok şükür Allaha..

Çok çirkin oldum bu arada,karnım komple çatladı,lierac hiçbir işe yaramadı,popom,yanlarım ve ful karnım çatladı korkunç görünüyor,geçmiyordu bu çatlaklat dimi

bu arada oğlum çok gazlı,anne sütü alıyor ama petkim tüpraş havasında gaz yapıyor doktorun verdiği ilaç da yaramadı,daha ilk günden pişik olduk travacorttan tutun travazol ve trosyd kullana kullana bi hal olduk,üç kadın bi çocuğa bakamadık,onlar gidince becerebilecek miyim diye endişeleniyorum

Benden haberler böyle,inşallah herkes iyidir,bebecikler keyifdedir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…