Premature Bebekler *Rahim Ağzı Yetmezliği Topiğinin Mucize Bebişleri*

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kızlar kafaya takmıyorum pek ama anlıkta olsa sinirim bozuluyor bütün gün emziriyorum üstelik her alışım 1saat sürüyor buna rağmen aksam 5-6 oldumu mama almadan durmuyor,bugün saglik ocagna gittik maşallah 2 haftada 800 gr almış,hiriltisi icin aile hekimine gösterdim ciğerlerinde bisey yok gibi ama bukadar hiriltiis varsa ciğerlerinde bisey olabilir,cocuk doktoruna götür dedi,çıktığım gibi cocuk doktoruna gittim malesef usutmuspeditus diye bı şurup verdi Pazartesi tekrar götürcem insallah gecer yaa
Chnb üzülmeler haklısı can sıkıcı B'ne emir sarılık oldu diye bütün gece sabaha kadar ağlamıştım,ama zannetmiyorum ciddi bisey oldugnu maşallah Ahmet Arda gayet sağlıklı normal bebekler gibi görünüyor icinin rahat etmesi icin başka bı doktora daha götür istersen ayrıca benim yegenlerimde kafalarını tutamazlarfi cok iyi hatırlıyorum her bebek tutamıyor

Duaydin emirdede hastanede kaldığı gece pisik olmustu bubchen kullandım hemen geçmişti bebanthende cok iyi diye duymuştum
Meriç in cildi cok hassas sanırım altini alırken ıslak mendil değilde ılık suyla pamuk kullan ben öyle yapıyorum

çok sağ ol canım 10 gün sonra hastanenin diğer dr sine götüreceğim...

canım memorialin dr si down değil dedi. zaten biliyorsun tip olarak belli oluyor o bebekler. benim aklıma acaba 47 xyy mi geldi. o da yaşamla bağdaşan anomali. en tipik özelliği sinirli olmaları. Arda sakin bir bebek maşallah. şu an yaptırıp strese girmek istemiyorum...

he ya Arda da güçsüz gibi... ama sırt üst elini kolunu oynatıyor...

canım geçmiş olsun ben büyük oğlumu peditusla büyüttüm:)
maşallah güzel almış takma milleti. biz bu ay 400 gram almışız...

hidenişko İnci yarı uyanık vaziyette geciriyor butun geceyi,beni emzik olarak kullanıyor-emzigi 2 haftadır hic kabul etmiyor ki zaten oyle aman aman istemedi hic-asagı yukarı 15 dk da bir ıh ıh ıhh memeyi veriyorum dalıyor sonra tabii cıkıyor agzından meme hadi bir daha ıh ıhhh sabaha kadar bu boyle devam ediyor,ben yarı cıplak ve surekli yan yatmaktan tutuk ve uykusuz bir sekilde uyanıyorum,asabi de oldum son gunlerde,Filize ilk defa bagırdım anneme de bagırdım küstü ümidim şimdi gece yatmadan once kaşık maması vermeye başlarsam belki daha seyrek uyanır,gerci tok da olsa emmek istiyor amac agzında dursun

metal maşallah kilonuz da gelişiminiz de gayet guzel,bence emzirme işini daha sık yapabilirsin yani sadece 6 defayla sınırlı kalma ve rahat ol

chnb ardada eşindeki kromozom durumu olsa bile eşinde bir sıkıntı yok,Ardada da olmayacaktır,motor gelişimi onemli elbette ama her zaman her bebek o aylık gelişim kriterlerine uygun hareket etmiyor sonra bir bakıyorsun bir ayda hepsini telafi ediyor.Sen bundan sonra takip et gelişimini,gunluk masaj ve jimnastik yaptır bu gelişim icin onemli(nette bir suru bebe jimnastik videosu var ayınıza uygun olanları secmen gerek) ara ara yuz ustu bırak azcık kasları guclensin(cok da zorlama yavruyu).devit kac damla veriyorsun bu arada,doktor dozunu arttırdı mı

peditus filizde kullandım hep ama İncide vermediler hic,ben eger hırıltı genızden geliyorsa ve yeni başladıysa sekrol veriyorum gunde 2 defa yarımşar olcek 3 gune gecmezse o zaman doktora-cigerler temizse doktor da bir şey vermiyor fizyolojik serum sık diyor,cigere indiyse ventolin pulmicort nebulizatorle veriyoruz
sana tavsiyem bol bol fizyolojik serum sıkman,genizdeki odeme de iyi geliyormuş cunku,burnu tıkalıysa otri bebenin agızla cekilen burun aspiratorunu tavsiye ederim
bebegin bulundugu odanın ısısını ve nemini olcen bir alet alın ve nemin yuzde 40 ila 60 arasında olmasına dikkat edin-bunun icin soguk buhar makinesi kullanıyoruz evimiz cok kuru bu da bogazları tahriş ediyor surekli
sakin ol ve korkma,her bebek üşüterek yada mikrop kaparak hasta olur boyle boyle bunyeleri guclenir en kısa zamanda duzelir inşallah

duyaydın ben de arkadaşlara katılıyorum sudocrem filizde de incide de kullanıyorum,duzenli kullanırsan pişigi onluyor-bu arada çiş degil de kaka 2 dk dan fazla popoda kalırsa pişirir o yuzden kakayı hemen anlayıp temzilemek gerekiyor
benim bir de sihirli pişik kremim var bulgarisatn ürünü-ne kadar pişik olursa olsun bolca bir defa surdugumde geciriyor

turk versiyonunu yapmışlar ama ben guvenemedim he de fiyat cok pahalı
Zdrave Universal Sivilce Kremi Resmi Satiş Sitesi

burda da urunun orjinali var(en azından orjinal kutusuna benziyor)
Zdrave Krem (Aroma) - 30gr.

bildiginiz gocmen pazarı varsa bulundugunuz şehrde mutlaka satarlar bu kremden ve tahminen 3-4 llira cıvarıdır fiyatı ama bence her evde bulunması gereken bir krem bu,ciddi pişiklerin en iyi ilacı o

Bade de pişik oldu
O kadar çok kaka yapıyor ki ((
Balkan pazarı denen yerden internet üzerinden sipariş verilebiliyor anladığım kadarıyla

Bade de pişik oldu
O kadar çok kaka yapıyor ki ((
Balkan pazarı denen yerden internet üzerinden sipariş verilebiliyor anladığım kadarıyla

ben de resmini koymak icin bakarken cıktı balkan pazarı sitesi
hic ordan alışveriş yapmadım canım ama krem cok etkili,guvenebilirsen sipariş et yada gocmen pazarı yok mu adapazarında,gocmen konutları falan varsa oraların pazarlarında da bir iki tezgah olur mutlaka

bu arada o kremin bebeklere ozel versiyonu da var ama o pişikleri onleme amaclı var olan pişikleri pek geçirmiyor,alacak olursan klasik olanından al bebeler icin olandan degil

Maşallah BarekAllah emir e annesi. Ne güzel kilo almış bak. Hem yavrum hasta iken almış bu kiloyu. Sen kafana takma başkalarını ne güzel beslenmiş yoksa kilo alırmıydı.
Ayrıca Geçmiş olsun canım. Pedidus U İbrahim Ethem'de vermişti Dr. Cocuklar için grip ve soğukalgınlığı için demişti. Atta ben azıcık happşursa burnu tıkansa üst solunun yolları enfeksiyonu olduğunu anlayınca başlardım. Sonra bize yasak oldu. İçindeli bi etken madde İbrahim Ethem'in kullanmaması gereken ilaçlardadı.

Gerçekten haklısın canım. Bende muhakkak altını değiştirip emzirmeye çalışıyorum. Bugün kuzenimle birlikte biraz dolaplarımız elendik tatbiki ben yoruldum. Uyuya kalmışım süt sağlamadan 2:30 gibi kalktım süt sağdım genelde tek meme sağıyorum diğerini ona bırakıyorum zaman geçince ikisinide boşatmak zorunda kaldım bu arada bizimki uyarınca göğüslerde boş biberonla babası beslediği uyua kalınca50cc almış. 45 dak önce bi başladı ağlamaya dedim doymamış memr vereyim resmen yıktı ortalığı asla memeyi almıyor geri itiyor kendini. Babamızda bana kızdı öncesinde altını neden değiirmedim dedim diye solana yattı nasıl feryat figan yan odadan abisi uyandı oda başladı uyuyamıyorum terledim dmeye iki göğsüm açık bebek kucağımda Üzüntüle gittim biberon ısıttım. Hemen sustu ama emmedi tok 15 Cc zor zar içti kakası varmış onu yapınca rahatladı. Kaka rengimiz de yine yeşili si süt yoğurtta tüketmedim yalnız bizim evçok sıcak oluyor 28-29 derece merkezi sistem olunca kısamıyoruzda. Ama biz alıştık normal geliyor. Her gelen çok sıcak bu kadar örtme oğlanı filan deyince tek penye battaniyeye örtüm acaba az mı geldiki. Nede olsa bebek.hareketiz yatıyor.

İnsallah ise yarar surub doktor tok Karna demişti bende emzirdikten sonra verdim genelde sonrasında kusar kuşluğunda sarılık vardi surub rengi acaba bosunami icti simdi emıyor biraz bekleyip öyle vercem burun icin serum kullanıyorum sonrda aspiratorlr temizliyorum sık sık evde termometre var doktorlar ısrarla 20 derece olsun desede ben 24-25 derecede yakıyorum surekli nemde suan 57 yi gösteriyor iyi o zaman

Canım esım doktora sormuş ilk dozu 12. Haftadan onçe yaptırın demiş ikinci sızıda 2 ay sonra dedi chnbde 2 ayda diye yazmıştı buraya sende yaptircaksan doktoruna sor biran evvel

Hidennisco
Canım Canan hanım rota virüsü nü bize 21 Mart saki kontrolünde yapacağını söylemişti. Senin kontrolün ne zaman eğer yakınlarda gitmeyeceksen ara sor istersen.

Canım çok sıcak iyi değildir
Ben oğlumu 22 dereceden fazla sıcaklıkta yaırmadım üstünü bile örtmezdim ve maşallah 17-18 ayllıkken oldu ilk nezlesini ( 10 aylık refluye bağlı larenjit olmuştu)
Kızda da havalar soğukken 24 deceye çıkardık kombiyi hemen burnu tıkandı
Sıcak hava çocukların solunum yollarında kuruluga neden oluyor bence

Araştıracağım canım
Bna gelen yardımcı bayan göçmen
Olmazsa ona söyleyeceğim

Hidennisco
Canım Canan hanım rota virüsü nü bize 21 Mart saki kontrolünde yapacağını söylemişti. Senin kontrolün ne zaman eğer yakınlarda gitmeyeceksen ara sor istersen.

Allah allah
Bna sanki özellikle 2. Ayda gelmene gerek yok sakaryada yaptır aşılarını 3. Aydarotavirüs icin gelirsin dedi diye hatırlıyorum
Arayayım birazdan

Metal sizin 21 de iki bitiyor değil mi?

Şimdi sağlık ocagını aradım 6. Aya kadar bitmesi gerekir ilk dozu 3 ikinci dozu 5 ayda yapıyoruz dedi
2. Ayda 3 adet aşı var zaten 4. Eklemek istemiyoruz dedi
Bende eminim canan hanımın 3. Ay dediğine
Ama yine de soracağım

Canım esım doktora sormuş ilk dozu 12. Haftadan onçe yaptırın demiş ikinci sızıda 2 ay sonra dedi chnbde 2 ayda diye yazmıştı buraya sende yaptircaksan doktoruna sor biran evvel

canım buradaki çocuk dr si 2 ve 4 te dedi. ben de 2 de eczanede yaptırdım daha doğrusu ağzına damla şeklinde yapılmış oldu o gün bir sürü aşı oldu. şimdi 18 martta sağlık ocağında aşı var o gün eczanede damlattırırım yine...

Belki bize özgü öyle demiştir.
BCG Karma aşı Rotavirüsü üç aşıyı 2.ay bitiminde pnömokok aşısını 3. Ay sonunda yapalım 4 aşı ağır gelmesin dedi.
Ayrıca Acıbadem hastanesinin yeni doğan bebeklere verdiği bebek izlem kitapçığındada 2. Ay sonunda rota gözüküyor.
Sağlık ocağındaki hemşiremizde rota ile BCG aynı gün olmalı ikiside canlı aşı dedi.

Bu doktorda dedi 24 fazla 20 olmalı balgamini atamaz diye ama havada soğuk,biraz güneşli olsa düşürcem

ay kızlar ben bebemi oyle hasta ettim,biz hep 20-21 arası tutarız evin ısısını ama İncinin ilk bebekligi kış başına gelince ayarı tutturamadık cok karışan da olunca sıcak mı soguk mu terledi mi usudu mu derken hakkaten hastaliktan kurtulamadık.Sonra sabitledik,butun peteklere termostat taktırdık sabit tutsun ısıyı diye,merkezi sistem olan daireler icin de iyi bir cozum olur bu tavsiye ederim,şimdi biliyorum ki 22 derece olunca inci terliyor ve teri ustunde kuruyuynca da aş sana hastalık,gece 20 derecede uyuyoruz ustunu iki ince battaniye ile ortuyorum,gunduz de 21 civarı oluyor bir body ustune penye yelek ile duruyor.Cok sukur boyle yapalı hasta olmadı,inşallah olmaz da amin!
ilaclar icin kusmalarını doktora ben de sormuştum ilacı aldıktan en az 20 dk sonra kusuyorsa sorun yok ama 20 dk gecmeden kusarsa dozu tekrar et demişti,emer emmez de verme yarım saat gecsin oyle ver

bence de aşırı sıcak daha cok hasta ediyor ve mutlaka her gun cok guzel havalandırın en az 2 saat,biz surekli bir o oda bi,r bu oda gezer olduk havalandırmak icin ama iyi oldu

bayana da sor canım mutlaka bilir ve getirtir sana,goreceksin ki ondan daha etkili bir pişik kremi yok :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…