- Konu Sahibi hidennisko
-
çok geçmiş olsun chnb.bi sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.çok yakın komşumun oğlunun bıngıldağı 4 aylıkkekn kapandı.kimi dr a göre kesinlikle ileri tetkik isteyen bi durum kimine göre olağan bi durum.komşum birazda rahattır götürmedi başaka dr a.şuan çocuk 10 alık maaşallahı var.benım kızımdan daha akıllı yani.
başak bi komşumun bıngıldağı tamammen kapalı doğdu kızı onu çok götürdüler prof lara filan hiç sorun teşkil etmezmiş.önemli olan baş çevresinin normal olarak büyümesi imiş.
biliyorum sizin durum tam tersi bıngıldak açık ama açık olması kadar kapanması da kötü bi durum onlarda bişi yoksa sizinkindede yoktur ümit ediyorum çünkü gelişimi normal bi bebek.bence siz başaka dr götürün.dualarım sizinle.
Canım birşeyler yazacaktım ama sofika o kadar güzel anlatmış ki :))))
Sofika hep derdi 2 ay içinde düzene giriyor süt diye , gerçekten doğru
Ben tüm gün boyunca emziyorum, ama içim rahat etsin diye akşam 7-8 gibi 60 cc ya da 90 cc mama veriyorum çoğunlukla içmiyor
Bu beni mutlu ediyor
Bade genelde kakası varsa ya da yapmışsa altı kirliyse meme almak istemiyor ya da diliyle ittiriyor
Sen de ağlamadan memeyi vermeye çalış, bazı çocuklar çok çabuk sinirleniyor, sonra da almak istemiyorlar
Hay Allah kızı iyi etti. Şimdi oğluşun mu yaramazlık yaptı
İshal ve kusma bebeklerde çok tehlikeli , hastanede yatması iyi olmuş daha çabuk toparlar
Geçmiş olsun tekrar
Gece en uzun uykun 15 dakika mı? İnanmıyorum(((
İnci de mi uyumuyor yani
Benim de oğlan çok hareketli
Beni çok yoruyor ve üzüyor
Sürekli birşeyler soruyor değil mi anne anladın mı anne gördün mü ..
Hep soru soruyor cevabını alana kadar susmuyor
Badenin altını alırken ya da emzirirken bade ağlarken hep sorun çıkarıyor(
Bütün gün yoruldum bugün, birde gelince garip garip hareketler yapıyor bağırdım çok
Canım hemen sıkma kendini
Bir doktorun daha fikrini alabilirsin bence
Doğru da olabilir , bazı çocukların gelişimleri geri olabiliyor, down sendromu olsa çoktan belli olmaz mıydı?
Genetik test yaptırmayı düşünmez misin?
Canım geçmiş olsun. Üzülme canım. Rabb'inin izniyle Arda ınn hiçbirşeyi yok. Dediğin gibi kilosu güzel başında büyük diyorsun tutar başını. İbrahim Ethem yüz üstü yatırdığımda6 aylıkken bile başını kaldıramazdı Yavrumun gücü yoktu
Allah'a emanet olun canım.
Kızlar kafaya takmıyorum pek ama anlıkta olsa sinirim bozuluyor bütün gün emziriyorum üstelik her alışım 1saat sürüyor buna rağmen aksam 5-6 oldumu mama almadan durmuyor,bugün saglik ocagna gittik maşallah 2 haftada 800 gr almış,hiriltisi icin aile hekimine gösterdim ciğerlerinde bisey yok gibi ama bukadar hiriltiis varsa ciğerlerinde bisey olabilir,cocuk doktoruna götür dedi,çıktığım gibi cocuk doktoruna gittim malesef usutmuspeditus diye bı şurup verdi Pazartesi tekrar götürcem insallah gecer yaa
Chnb üzülmeler haklısı can sıkıcı B'ne emir sarılık oldu diye bütün gece sabaha kadar ağlamıştım,ama zannetmiyorum ciddi bisey oldugnu maşallah Ahmet Arda gayet sağlıklı normal bebekler gibi görünüyor icinin rahat etmesi icin başka bı doktora daha götür istersen ayrıca benim yegenlerimde kafalarını tutamazlarfi cok iyi hatırlıyorum her bebek tutamıyor
Duaydin emirdede hastanede kaldığı gece pisik olmustu bubchen kullandım hemen geçmişti bebanthende cok iyi diye duymuştum
Meriç in cildi cok hassas sanırım altini alırken ıslak mendil değilde ılık suyla pamuk kullan ben öyle yapıyorum
Kızlar kafaya takmıyorum pek ama anlıkta olsa sinirim bozuluyor bütün gün emziriyorum üstelik her alışım 1saat sürüyor buna rağmen aksam 5-6 oldumu mama almadan durmuyor,bugün saglik ocagna gittik maşallah 2 haftada 800 gr almış,hiriltisi icin aile hekimine gösterdim ciğerlerinde bisey yok gibi ama bukadar hiriltiis varsa ciğerlerinde bisey olabilir,cocuk doktoruna götür dedi,çıktığım gibi cocuk doktoruna gittim malesef usutmuspeditus diye bı şurup verdi Pazartesi tekrar götürcem insallah gecer yaa
Chnb üzülmeler haklısı can sıkıcı B'ne emir sarılık oldu diye bütün gece sabaha kadar ağlamıştım,ama zannetmiyorum ciddi bisey oldugnu maşallah Ahmet Arda gayet sağlıklı normal bebekler gibi görünüyor icinin rahat etmesi icin başka bı doktora daha götür istersen ayrıca benim yegenlerimde kafalarını tutamazlarfi cok iyi hatırlıyorum her bebek tutamıyor
Duaydin emirdede hastanede kaldığı gece pisik olmustu bubchen kullandım hemen geçmişti bebanthende cok iyi diye duymuştum
Meriç in cildi cok hassas sanırım altini alırken ıslak mendil değilde ılık suyla pamuk kullan ben öyle yapıyorum
peditus filizde kullandım hep ama İncide vermediler hic,ben eger hırıltı genızden geliyorsa ve yeni başladıysa sekrol veriyorum gunde 2 defa yarımşar olcek 3 gune gecmezse o zaman doktora-cigerler temizse doktor da bir şey vermiyor fizyolojik serum sık diyor,cigere indiyse ventolin pulmicort nebulizatorle veriyoruz
sana tavsiyem bol bol fizyolojik serum sıkman,genizdeki odeme de iyi geliyormuş cunku,burnu tıkalıysa otri bebenin agızla cekilen burun aspiratorunu tavsiye ederim
bebegin bulundugu odanın ısısını ve nemini olcen bir alet alın ve nemin yuzde 40 ila 60 arasında olmasına dikkat edin-bunun icin soguk buhar makinesi kullanıyoruz evimiz cok kuru bu da bogazları tahriş ediyor surekli
sakin ol ve korkma,her bebek üşüterek yada mikrop kaparak hasta olur boyle boyle bunyeleri guclenir en kısa zamanda duzelir inşallah
duyaydın ben de arkadaşlara katılıyorum sudocrem filizde de incide de kullanıyorum,duzenli kullanırsan pişigi onluyor-bu arada çiş degil de kaka 2 dk dan fazla popoda kalırsa pişirir o yuzden kakayı hemen anlayıp temzilemek gerekiyor
benim bir de sihirli pişik kremim var bulgarisatn ürünü-ne kadar pişik olursa olsun bolca bir defa surdugumde geciriyor
turk versiyonunu yapmışlar ama ben guvenemedim he de fiyat cok pahalı
Zdrave Universal Sivilce Kremi Resmi Satiş Sitesi
burda da urunun orjinali var(en azından orjinal kutusuna benziyor)
Zdrave Krem (Aroma) - 30gr.
bildiginiz gocmen pazarı varsa bulundugunuz şehrde mutlaka satarlar bu kremden ve tahminen 3-4 llira cıvarıdır fiyatı ama bence her evde bulunması gereken bir krem bu,ciddi pişiklerin en iyi ilacı o
Bade de pişik oldu
O kadar çok kaka yapıyor ki((
Balkan pazarı denen yerden internet üzerinden sipariş verilebiliyor anladığım kadarıyla
Canım birşeyler yazacaktım ama sofika o kadar güzel anlatmış ki :))))
Sofika hep derdi 2 ay içinde düzene giriyor süt diye , gerçekten doğru
Ben tüm gün boyunca emziyorum, ama içim rahat etsin diye akşam 7-8 gibi 60 cc ya da 90 cc mama veriyorum çoğunlukla içmiyor
Bu beni mutlu ediyor
Bade genelde kakası varsa ya da yapmışsa altı kirliyse meme almak istemiyor ya da diliyle ittiriyor
Sen de ağlamadan memeyi vermeye çalış, bazı çocuklar çok çabuk sinirleniyor, sonra da almak istemiyorlar
Hay Allah kızı iyi etti. Şimdi oğluşun mu yaramazlık yaptı
İshal ve kusma bebeklerde çok tehlikeli , hastanede yatması iyi olmuş daha çabuk toparlar
Geçmiş olsun tekrar
a elde
Gece en uzun uykun 15 dakika mı? İnanmıyorum(((
İnci de mi uyumuyor yani
Benim de oğlan çok hareketli
Beni çok yoruyor ve üzüyor
Sürekli birşeyler soruyor değil mi anne anladın mı anne gördün mü ..
Hep soru soruyor cevabını alana kadar susmuyor
Badenin altını alırken ya da emzirirken bade ağlarken hep sorun çıkarıyor(
Bütün gün yoruldum bugün, birde gelince garip garip hareketler yapıyor bağırdım çok
Canım hemen sıkma kendini
Bir doktorun daha fikrini alabilirsin bence
Doğru da olabilir , bazı çocukların gelişimleri geri olabiliyor, down sendromu olsa çoktan belli olmaz mıydı?
Genetik test yaptırmayı düşünmez misin?
Canım esım doktora sormuş ilk dozu 12. Haftadan onçe yaptırın demiş ikinci sızıda 2 ay sonra dedi chnbde 2 ayda diye yazmıştı buraya sende yaptircaksan doktoruna sor biran evvelEylulgulu rotavirus 3. Ayda değil mi kafam karıştı
İnsallah ise yarar surub doktor tok Karna demişti bende emzirdikten sonra verdim genelde sonrasında kusar kuşluğunda sarılık vardi surub rengi acaba bosunami icti simdi emıyor biraz bekleyip öyle vercem burun icin serum kullanıyorum sonrda aspiratorlr temizliyorum sık sık evde termometre var doktorlar ısrarla 20 derece olsun desede ben 24-25 derecede yakıyorum surekli nemde suan 57 yi gösteriyor iyi o zamanpeditus filizde kullandım hep ama İncide vermediler hic,ben eger hırıltı genızden geliyorsa ve yeni başladıysa sekrol veriyorum gunde 2 defa yarımşar olcek 3 gune gecmezse o zaman doktora-cigerler temizse doktor da bir şey vermiyor fizyolojik serum sık diyor,cigere indiyse ventolin pulmicort nebulizatorle veriyoruz
sana tavsiyem bol bol fizyolojik serum sıkman,genizdeki odeme de iyi geliyormuş cunku,burnu tıkalıysa otri bebenin agızla cekilen burun aspiratorunu tavsiye ederim
bebegin bulundugu odanın ısısını ve nemini olcen bir alet alın ve nemin yuzde 40 ila 60 arasında olmasına dikkat edin-bunun icin soguk buhar makinesi kullanıyoruz evimiz cok kuru bu da bogazları tahriş ediyor surekli
sakin ol ve korkma,her bebek üşüterek yada mikrop kaparak hasta olur boyle boyle bunyeleri guclenir en kısa zamanda duzelir inşallah
duyaydın ben de arkadaşlara katılıyorum sudocrem filizde de incide de kullanıyorum,duzenli kullanırsan pişigi onluyor-bu arada çiş degil de kaka 2 dk dan fazla popoda kalırsa pişirir o yuzden kakayı hemen anlayıp temzilemek gerekiyor
benim bir de sihirli pişik kremim var bulgarisatn ürünü-ne kadar pişik olursa olsun bolca bir defa surdugumde geciriyor
turk versiyonunu yapmışlar ama ben guvenemedim he de fiyat cok pahalı
Zdrave Universal Sivilce Kremi Resmi Satiş Sitesi
burda da urunun orjinali var(en azından orjinal kutusuna benziyor)
Zdrave Krem (Aroma) - 30gr.
bildiginiz gocmen pazarı varsa bulundugunuz şehrde mutlaka satarlar bu kremden ve tahminen 3-4 llira cıvarıdır fiyatı ama bence her evde bulunması gereken bir krem bu,ciddi pişiklerin en iyi ilacı o
Canım esım doktora sormuş ilk dozu 12. Haftadan onçe yaptırın demiş ikinci sızıda 2 ay sonra dedi chnbde 2 ayda diye yazmıştı buraya sende yaptircaksan doktoruna sor biran evvel
İnsallah ise yarar surub doktor tok Karna demişti bende emzirdikten sonra verdim genelde sonrasında kusar kuşluğunda sarılık vardi surub rengi acaba bosunami icti simdi emıyor biraz bekleyip öyle vercem burun icin serum kullanıyorum sonrda aspiratorlr temizliyorum sık sık evde termometre var doktorlar ısrarla 20 derece olsun desede ben 24-25 derecede yakıyorum surekli nemde suan 57 yi gösteriyor iyi o zaman
ben de resmini koymak icin bakarken cıktı balkan pazarı sitesi
hic ordan alışveriş yapmadım canım ama krem cok etkili,guvenebilirsen sipariş et yada gocmen pazarı yok mu adapazarında,gocmen konutları falan varsa oraların pazarlarında da bir iki tezgah olur mutlaka
Hidennisco
Canım Canan hanım rota virüsü nü bize 21 Mart saki kontrolünde yapacağını söylemişti. Senin kontrolün ne zaman eğer yakınlarda gitmeyeceksen ara sor istersen.
Canım esım doktora sormuş ilk dozu 12. Haftadan onçe yaptırın demiş ikinci sızıda 2 ay sonra dedi chnbde 2 ayda diye yazmıştı buraya sende yaptircaksan doktoruna sor biran evvel
Metal sizin 21 de iki bitiyor değil mi?
Şimdi sağlık ocagını aradım 6. Aya kadar bitmesi gerekir ilk dozu 3 ikinci dozu 5 ayda yapıyoruz dedi
2. Ayda 3 adet aşı var zaten 4. Eklemek istemiyoruz dedi
Bende eminim canan hanımın 3. Ay dediğine
Ama yine de soracağım
Bu doktorda dedi 24 fazla 20 olmalı balgamini atamaz diye ama havada soğuk,biraz güneşli olsa düşürcemCanım çok sıcak iyi değildir
Ben oğlumu 22 dereceden fazla sıcaklıkta yaırmadım üstünü bile örtmezdim ve maşallah 17-18 ayllıkken oldu ilk nezlesini ( 10 aylık refluye bağlı larenjit olmuştu)
Kızda da havalar soğukken 24 deceye çıkardık kombiyi hemen burnu tıkandı
Sıcak hava çocukların solunum yollarında kuruluga neden oluyor bence
Araştıracağım canım
Bna gelen yardımcı bayan göçmen
Olmazsa ona söyleyeceğim
Gerçekten haklısın canım. Bende muhakkak altını değiştirip emzirmeye çalışıyorum. Bugün kuzenimle birlikte biraz dolaplarımız elendik tatbiki ben yoruldum. Uyuya kalmışım süt sağlamadan 2:30 gibi kalktım süt sağdım genelde tek meme sağıyorum diğerini ona bırakıyorum zaman geçince ikisinide boşatmak zorunda kaldım bu arada bizimki uyarınca göğüslerde boş biberonla babası beslediği uyua kalınca50cc almış. 45 dak önce bi başladı ağlamaya dedim doymamış memr vereyim resmen yıktı ortalığı asla memeyi almıyor geri itiyor kendini. Babamızda bana kızdı öncesinde altını neden değiirmedim dedim diye solana yattı nasıl feryat figan yan odadan abisi uyandı oda başladı uyuyamıyorum terledim dmeye iki göğsüm açık bebek kucağımda Üzüntüle gittim biberon ısıttım. Hemen sustu ama emmedi tok 15 Cc zor zar içti kakası varmış onu yapınca rahatladı. Kaka rengimiz de yine yeşili si süt yoğurtta tüketmedim yalnız bizim evçok sıcak oluyor 28-29 derece merkezi sistem olunca kısamıyoruzda. Ama biz alıştık normal geliyor. Her gelen çok sıcak bu kadar örtme oğlanı filan deyince tek penye battaniyeye örtüm acaba az mı geldiki. Nede olsa bebek.hareketiz yatıyor.
İnsallah ise yarar surub doktor tok Karna demişti bende emzirdikten sonra verdim genelde sonrasında kusar kuşluğunda sarılık vardi surub rengi acaba bosunami icti simdi emıyor biraz bekleyip öyle vercem burun icin serum kullanıyorum sonrda aspiratorlr temizliyorum sık sık evde termometre var doktorlar ısrarla 20 derece olsun desede ben 24-25 derecede yakıyorum surekli nemde suan 57 yi gösteriyor iyi o zaman
Canım çok sıcak iyi değildir
Ben oğlumu 22 dereceden fazla sıcaklıkta yaırmadım üstünü bile örtmezdim ve maşallah 17-18 ayllıkken oldu ilk nezlesini ( 10 aylık refluye bağlı larenjit olmuştu)
Kızda da havalar soğukken 24 deceye çıkardık kombiyi hemen burnu tıkandı
Sıcak hava çocukların solunum yollarında kuruluga neden oluyor bence
Araştıracağım canım
Bna gelen yardımcı bayan göçmen
Olmazsa ona söyleyeceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?