- Konu Sahibi hidennisko
-
Herkeslere selam
Arada girip bakıyorum,evde annem ve kayınvalidem var,onlar varken nette vakit geçirmeye utanıyorum o yüzden pek yazamadım sizlere
Meriç oğlanla uğraşıp duruyoruz,bugün dışarı çıktım çok mutlu oldum :))) yalnız heryerim ağrıyor,sol bacağımdan seneler önce ameliyat olmuştum o bacağın da kasları gevşemiş iyice,resmen topallıyorum ama inatla yürümek istiyorum,öyle özlemişim ki,bebeğime bez aldım sanli dünyalar benim oldu,çok şükür Allaha..
Çok çirkin oldum bu arada,karnım komple çatladı,lierac hiçbir işe yaramadı,popom,yanlarım ve ful karnım çatladı korkunç görünüyor,geçmiyordu bu çatlaklat dimi
bu arada oğlum çok gazlı,anne sütü alıyor ama petkim tüpraş havasında gaz yapıyordoktorun verdiği ilaç da yaramadı,daha ilk günden pişik olduk travacorttan tutun travazol ve trosyd kullana kullana bi hal olduk,üç kadın bi çocuğa bakamadık,onlar gidince becerebilecek miyim diye endişeleniyorum
Benden haberler böyle,inşallah herkes iyidir,bebecikler keyifdedir
Slm arkadaşlar allah yardımcınız olsun bebeklerle uğraşmak zor
Burayı hep okuyorum merak ediyorum sizleri daha önce de yazmıştım fadik için bakıyordum buraya benim üçüz kuzlarım var 2,5 yaşındalar
Ben yurt dışında yaşıyorum burda dermocrem var pişik için ama geçen tv de gördüm türkiyedede var sudocrem ismi tr de deneyin isterseniz ben hep kullandım kızlarımda ve her bezini açtığımda sürerdim koruyor bebişlerin cıldine
Fikir vermek istedim sizlere allah hepinize kolaylık versin
Benim cadılarda 1 ay sonra kreşe başliyacaklar bende tuvalet eğitmiyle uğraşıyorum çok yorgunum allah güç versin hepimize
sende annem gıbısın o da oyle koca tencereyı haftasına gelmeden bıtırır ben ve esım pek sevmeyız ben yıne arada yerım esım sarımsaksız hıc yemez
kızlar yarın oglumu saglık ocagna gpturcem hem kılosu hem rota vırusu asını yaptırmak ıcın bıraz once emzırıken hırıltıısnın sırtından geldıgnı hıssettım ınsallah cıgerlerınden degıldır korkuyorum bugun bırde ıkı kere yıkandı sabah yıkandı aksam yuzune gozune ıseyınce tekrar yıkandı usuttumu acaba,bırde canımı sıktılar yıne kımseye emzırdıgme ınandıramıyorum kendımı bunu anlatmak ıcın paralarken buluyorum,halbuki saatlerce emzırıyorum offfffff
cuma aşı icin gittigimzde doktora soracagım krem şarrt oldu yavrum butun gece kaşınıyor sanırım geceleri daha cok kaşıntı oluyr
vazelini de deneyeyim hemen eşime aldırıp
ben de ek gıdaya başladım ama ilk tam ogun verdigimde gogsumde beze olduemzirme aralıgı uzayınca sanırım biriken sut tıkanıklık yapıyor bir caresine bakmam lazım sagmak istemiyorum
kaşık maması veriyorum 1-2 kaşık meyve puresi(inci sevmedi ekşi sırf alerji olup olmadıgını test etmek icin 2 gunde bir yeni meyve tattırıyorum)
bugun ilk glutenli gıdasını verdik 2 kaşık tarhana
inci de alerjik,hassas cildi banyodaki su bile cildinde kızarıklık yapıyor,eşime benziyor bu yonu
su hep veriyorum,ne yazık ki damacanadan tek kullanımlıklardan
cnm kolay gelsin sen cok seyler basardın emzirme işini de başaracaksın
incinin belli bir emme suresi olmadı aslında memeyi kendisi cıkarınca bırakırdım aglayınca yine meme
ben hep haftada bir mayalarım-10 kilo hemde :) 1 kiloluk cam kavanozlara mayalıyorum ustunu iyi ortuyorum ve mutlaka 4 saat sonra acıp dolaba koyuyorum cok tutarsam ekşi oluyor sutcunun geldıgı gun yogurdum bitmiş oluyor biz cok seviyoruz
ben de kilo veriyorum yogunluktan-63 olmuşum yaza kadar 55 olsam boyle anlamadan
oyyy 2 kilo cok muuu ben 2 gunde sadece kendim o kadar tuketirim
filiz icin eskiden yarım litrelik ayrı kavanozlara mayalardım şimdi ugraşmıyorum 10 adet 1 litrelik yapıyorum
Ay bende hapisim 2-3 gündür(
Eşim arabamı alıyor ona lazımmış( galiba gezmeyeyim diye yapıyor :))
Ben de gaza geldim, artık oburluk yok :)))
Süper Sevimli Kiz Bebek Mevlüt Kiyafeti
kızlar acil fikrinize ihtiyacım var
badeye bu mevlüt takımını begendim
fakat pahalı geldi indirim istedim120 yaparım dedi ssz
sizce değer mi, dışarıda 45-50 tl genelde takımlar, ama çok standart, hep aynı
Maşallah canım kilolarda gitmeye başlamış. Gez güzelim benim içinde gez.
Hasan Basri hamd olsun iyi. Şu men işinden sonra kucak istiyor hep. Aç zannediyorum göğsümde 5 dak emiyor emmiyor uyulmuyor yerine götürüyorum pat gözler faltaşı basıyor yargarayı. Sanırım şu ev tipi salıncaklardan alacağım yanımda heryere götürmek için yoksa yatak odasına hapis oldum. brightstarts markanınkiler çok güzel. Doğum öncedi30. Haftada unnado dalı uygundular. Etken diye almadım şimdi çok pişmanım.
cuma aşı icin gittigimzde doktora soracagım krem şarrt oldu yavrum butun gece kaşınıyor sanırım geceleri daha cok kaşıntı oluyr
vazelini de deneyeyim hemen eşime aldırıp
ben de ek gıdaya başladım ama ilk tam ogun verdigimde gogsumde beze olduemzirme aralıgı uzayınca sanırım biriken sut tıkanıklık yapıyor bir caresine bakmam lazım sagmak istemiyorum
kaşık maması veriyorum 1-2 kaşık meyve puresi(inci sevmedi ekşi sırf alerji olup olmadıgını test etmek icin 2 gunde bir yeni meyve tattırıyorum)
bugun ilk glutenli gıdasını verdik 2 kaşık tarhana
inci de alerjik,hassas cildi banyodaki su bile cildinde kızarıklık yapıyor,eşime benziyor bu yonu
su hep veriyorum,ne yazık ki damacanadan tek kullanımlıklardan
cnm kolay gelsin sen cok seyler basardın emzirme işini de başaracaksın
incinin belli bir emme suresi olmadı aslında memeyi kendisi cıkarınca bırakırdım aglayınca yine meme
ben hep haftada bir mayalarım-10 kilo hemde :) 1 kiloluk cam kavanozlara mayalıyorum ustunu iyi ortuyorum ve mutlaka 4 saat sonra acıp dolaba koyuyorum cok tutarsam ekşi oluyor sutcunun geldıgı gun yogurdum bitmiş oluyor biz cok seviyoruz
ben de kilo veriyorum yogunluktan-63 olmuşum yaza kadar 55 olsam boyle anlamadan
oyyy 2 kilo cok muuu ben 2 gunde sadece kendim o kadar tuketirim
filiz icin eskiden yarım litrelik ayrı kavanozlara mayalardım şimdi ugraşmıyorum 10 adet 1 litrelik yapıyorum
sende annem gıbısın o da oyle koca tencereyı haftasına gelmeden bıtırır ben ve esım pek sevmeyız ben yıne arada yerım esım sarımsaksız hıc yemez
kızlar yarın oglumu saglık ocagna gpturcem hem kılosu hem rota vırusu asını yaptırmak ıcın bıraz once emzırıken hırıltıısnın sırtından geldıgnı hıssettım ınsallah cıgerlerınden degıldır korkuyorum bugun bırde ıkı kere yıkandı sabah yıkandı aksam yuzune gozune ıseyınce tekrar yıkandı usuttumu acaba,bırde canımı sıktılar yıne kımseye emzırdıgme ınandıramıyorum kendımı bunu anlatmak ıcın paralarken buluyorum,halbuki saatlerce emzırıyorum offfffff
Herkeslere selam
Arada girip bakıyorum,evde annem ve kayınvalidem var,onlar varken nette vakit geçirmeye utanıyorum o yüzden pek yazamadım sizlere
Meriç oğlanla uğraşıp duruyoruz,bugün dışarı çıktım çok mutlu oldum :))) yalnız heryerim ağrıyor,sol bacağımdan seneler önce ameliyat olmuştum o bacağın da kasları gevşemiş iyice,resmen topallıyorum ama inatla yürümek istiyorum,öyle özlemişim ki,bebeğime bez aldım sanli dünyalar benim oldu,çok şükür Allaha..
Çok çirkin oldum bu arada,karnım komple çatladı,lierac hiçbir işe yaramadı,popom,yanlarım ve ful karnım çatladı korkunç görünüyor,geçmiyordu bu çatlaklat dimi
bu arada oğlum çok gazlı,anne sütü alıyor ama petkim tüpraş havasında gaz yapıyordoktorun verdiği ilaç da yaramadı,daha ilk günden pişik olduk travacorttan tutun travazol ve trosyd kullana kullana bi hal olduk,üç kadın bi çocuğa bakamadık,onlar gidince becerebilecek miyim diye endişeleniyorum
Slm arkadaşlar allah yardımcınız olsun bebeklerle uğraşmak zor
Burayı hep okuyorum merak ediyorum sizleri daha önce de yazmıştım fadik için bakıyordum buraya benim üçüz kuzlarım var 2,5 yaşındalar
Ben yurt dışında yaşıyorum burda dermocrem var pişik için ama geçen tv de gördüm türkiyedede var sudocrem ismi tr de deneyin isterseniz ben hep kullandım kızlarımda ve her bezini açtığımda sürerdim koruyor bebişlerin cıldine
Fikir vermek istedim sizlere allah hepinize kolaylık versin
Benim cadılarda 1 ay sonra kreşe başliyacaklar bende tuvalet eğitmiyle uğraşıyorum çok yorgunum allah güç versin hepimize
Sofika canm teşekkür ederim. Rabbimîn izniyle başarırız inşallah.
Ben doğum dan beri gene yalnızım. Kayınvalidem rahmetli olmuş. Annem de kendi düzenini arıyor. Rahatsız.
Şimdi bu emme konusun da ben acemisin ya. Sanki binimden yanımda olsada doğru yapıyordunevet doymuştu dese.
Bizm oğlan bazen memeyi reddediyor. Acaba gazımı var, altımı kirli değişiyorum yok sütmü yok gelmiyormu bakıyorum ağzında var diye tüm kaygılardan sonra yoksa biboronu istiyor anlamıyorum. Resmen kendimi geri atıyor çığlık çığlığa ağlıyor bazende memeti kapamıyor aslında meme ağzında yine ağlıyor ama biboronu verince susuyor eyvah memeyi almıyacak diyekorkuyorum. Diğer beslenmesinde pat kapıyor.
Bide kızlar gece uyurken bu zamanlarda 3 saati geçince uyandırıyormusunuz. Bazen aç mı kaldı acaba diye korkuyorum. Dr da sormayı unutmuştum. Biz erken doğduk ya 3 saatte birbesleniyorduk. Şimdi huy değiştirdi. Beslenme sonrası 2,5 saat sonra uykuya dalıyor. Bu sefer ikibeslenme arası 4-4,5 saati buluyor. Acaba yine kilo alamıyacakdiye korkuyorum. Eski doktorum belli aydan sonra artık uyandırma uykuda besindir demişti ama kaçıncı ayda hatırlamıyorum bu meme işi de zor ne kadar içtiğini anlamıyorsun. Hep acaba doydumu yetiyorum endişesi var. Rabbim kolaylık versin.
Ben doğum dan beri gene yalnızım. Kayınvalidem rahmetli olmuş. Annem de kendi düzenini arıyor. Rahatsız.
Şimdi bu emme konusun da ben acemisin ya. Sanki binimden yanımda olsada doğru yapıyordunevet doymuştu dese.
Bizm oğlan bazen memeyi reddediyor. Acaba gazımı var, altımı kirli değişiyorum yok sütmü yok gelmiyormu bakıyorum ağzında var diye tüm kaygılardan sonra yoksa biboronu istiyor anlamıyorum. Resmen kendimi geri atıyor çığlık çığlığa ağlıyor bazende memeti kapamıyor aslında meme ağzında yine ağlıyor ama biboronu verince susuyor eyvah memeyi almıyacak diyekorkuyorum. Diğer beslenmesinde pat kapıyor.
Bide kızlar gece uyurken bu zamanlarda 3 saati geçince uyandırıyormusunuz. Bazen aç mı kaldı acaba diye korkuyorum. Dr da sormayı unutmuştum. Biz erken doğduk ya 3 saatte birbesleniyorduk. Şimdi huy değiştirdi. Beslenme sonrası 2,5 saat sonra uykuya dalıyor. Bu sefer ikibeslenme arası 4-4,5 saati buluyor. Acaba yine kilo alamıyacakdiye korkuyorum. Eski doktorum belli aydan sonra artık uyandırma uykuda besindir demişti ama kaçıncı ayda hatırlamıyorum bu meme işi de zor ne kadar içtiğini anlamıyorsun. Hep acaba doydumu yetiyorum endişesi var. Rabbim kolaylık versin.
ben sınırı kaçırıyorum dikkat etmezsem hiç düşünmeden çok çok yiyorum. bu halimle öğrencilerin karşısında ders anlatmak istemiyorum. şimdi ilk hocam çok kilo almışsınız diyecekler. şükür Allaha bebeğime sağ salim kavuştum dert değil aslında. Ama ben orantısız alıyorum üst yok kocaman bir armut gibiyim:))
eşim ben seni şişko halinle de seviyorum diyor:)
canım vardır çarşıda da:))
canım gazdan bence... bir arkadaş mama sandalyesi olan ileri geri kendi sallanan yatak gibi olan çok fonksiyonlu bir şey aldı müziği de var memnundu...
canım neden sağmak istemiyorsun ben de fazla olsa da sağsam diye gözlüyorum.
Allah allah görmüyorlar mı? kalabalık zor...
ben de dedim niye yazmıyor:)) gidince yazarsın:))
canım bizim sofikayla yaptığımız bitkisel krem de tam çatlağı önlemedi. çok değil ama biraz oldu. bu arada çatlak morken tedavi olurmuş gümüş rengine dönünce geçmezmiş. cildiye mi bilir ki?
Allah kolaylık versin...
canım takmayınca oluyor ben başta deli gibi temizlik yaptım yemek bile yemedim . o zaman sütüm çoktu ne zaman sütüm olsun diye uğraştım o zaman azaldı. yetiyor deyip en iyisi takmamak...
ben de dr ye gideceğim aylık kontrole...
Herkeslere selam
bugün dr ye gittik. bıngıldağı biraz fazla açıkmış( kafasından röntgen çektiler. bir şey çıkmadı ama takip edelim dedi. kafasını çok tutamıyor çok basmıyor biraz motor gelişimi geri dedi ( biraz erken doğduğu için olabilir dedi (
boyu 7-8 ay gibi dedi kilo da iyiymiş. 7300 dü geçen ay bugün 7 700 dedi. ek gıdaya geçiyoruz çalışmaya başlayacağım hem sütüm çok yok
üzüldüm ağladım bugün. dr tomografi dedi şayet bıngıldak kapanmazsa... Araştırdım troid, raşitizm, down lu bebeklerde olabilir diyor ama down beraberinde başka bulgular verirmiş. şükür yok belirti. eşimde 47 xyy sorunu vardı inşallah bu sorun yoktur. içim sıkıldı bugün(
( cok can sıkıcı olmuş bu kontrol canım uzulmedim desem yalan olur.ben Ahmet Ardanın herhangi bir saglık sorunu oldugunu hic sanmıyorum,gayet saglıklı ve akıllı bir cocuk o Allah gosterecek inşallah ama baştan gelen şupheler eşinin kromozom durumu vs seni strese sokmuştur dogal olarak.canımsın neolur uzme kendini,sen neler neler atlattın
bıngıldagı ne kadar mesela sen kendin hissedebiliyor musun,tamamen kapanmaktan bahsetmiyorlardır sanırım cunku 10.aydan once tamamen kapanması da tehlikeli
bahsettigin hastalıklarındaki tek bulgu bu degil,var mı Ardanın başka bir sıkıntısı seni supheye sokabilecek,vaktim olursa ben de araştırmaya çalışırım
canım üzüldüm gerçekten(
bıngıldağına pek dokunamıyorum bir de ahmet arda çok saçlı 6-7 cm var saçı o yüzden bıngıldak dıştan görünmüyor.
canım cihan bugra 40 içinde kafasını kaldırıyordu 4 ay bir haftada tek yöne dönüyordu ama çok hareketliydi ki zaten hiperaktivite sınır çıktı.
o yüzden normal geliyor arda bana. bir de ardayı biz yüzüstü pek yatırmadık. abi kolikti ilk haftadan yüz üstü yattı ondan belki kaldırdı. ardanın kafa yapısı irice. ben ağır herhalde ondan diyordum. alt komşumun 11 aylık kızı var o diyordu arda basmıyor kafasını pek tutamıyor diyordu. umarım sıkıntı yoktur...
Hay Allah kızı iyi etti. Şimdi oğluşun mu yaramazlık yaptıKızlar merhaba uzun bir süREDİR BURAYI TAKİP EDEMİYORUM ARDA İSHAL OLDU HASTANEDE YATTIK 4GECE ŞİMDİ İYİ ÇOK ŞÜKÜR çok yaramazlar uyku düzenimiz hiç yok çok yoruluyorum annelik bu olsa gerek ek gıdalara geçebilirisiniz dedi dr yoğurt,HAVUÇ SUYU PORTAKAL SUYU,muz vs. verebilirsiniz dedi arda itiraz etmiyor ama beren çok nazlı yine yazıcam size pc bozuk çok zor yazılıyor öpüyorum hepinizi
Gece en uzun uykun 15 dakika mı? İnanmıyorumsagacak takatim yokgece en uzun uykum 15 dk onu da emzirir vaziyette gunduz desen uyku falan mumkun degil,evin işi o kadar cogaldı ki birden ben de anlamadım ne oldu Filizin bana duşkunlugu arttı daha cok oyun ilgi istiyor,İnci ile 24 saat yanak yanagayız,benden hic ayrılmıyor desem abartmış olmam
son zamanlarda wc ye bile fiziksel ihtiyacım geldiginde degil musait oldugumda gidiyorum,buraya da surekli inci kucagımdayken yada emzirirken yazabiliyorum ama buna şukur diyorum hasta olmasınlar da bu yorgunlujklar guzel yorgunluklar Allah herseki boyle guzel yorsun inşallah amin
Canım hemen sıkma kendinibugün dr ye gittik. bıngıldağı biraz fazla açıkmış( kafasından röntgen çektiler. bir şey çıkmadı ama takip edelim dedi. kafasını çok tutamıyor çok basmıyor biraz motor gelişimi geri dedi ( biraz erken doğduğu için olabilir dedi (
boyu 7-8 ay gibi dedi kilo da iyiymiş. 7300 dü geçen ay bugün 7 700 dedi. ek gıdaya geçiyoruz çalışmaya başlayacağım hem sütüm çok yok
üzüldüm ağladım bugün. dr tomografi dedi şayet bıngıldak kapanmazsa... Araştırdım troid, raşitizm, down lu bebeklerde olabilir diyor ama down beraberinde başka bulgular verirmiş. şükür yok belirti. eşimde 47 xyy sorunu vardı inşallah bu sorun yoktur. içim sıkıldı bugün(
Hay Allah kızı iyi etti. Şimdi oğluşun mu yaramazlık yaptıKızlar merhaba uzun bir süREDİR BURAYI TAKİP EDEMİYORUM ARDA İSHAL OLDU HASTANEDE YATTIK 4GECE ŞİMDİ İYİ ÇOK ŞÜKÜR çok yaramazlar uyku düzenimiz hiç yok çok yoruluyorum annelik bu olsa gerek ek gıdalara geçebilirisiniz dedi dr yoğurt,HAVUÇ SUYU PORTAKAL SUYU,muz vs. verebilirsiniz dedi arda itiraz etmiyor ama beren çok nazlı yine yazıcam size pc bozuk çok zor yazılıyor öpüyorum hepinizi
Gece en uzun uykun 15 dakika mı? İnanmıyorumsagacak takatim yokgece en uzun uykum 15 dk onu da emzirir vaziyette gunduz desen uyku falan mumkun degil,evin işi o kadar cogaldı ki birden ben de anlamadım ne oldu Filizin bana duşkunlugu arttı daha cok oyun ilgi istiyor,İnci ile 24 saat yanak yanagayız,benden hic ayrılmıyor desem abartmış olmam
son zamanlarda wc ye bile fiziksel ihtiyacım geldiginde degil musait oldugumda gidiyorum,buraya da surekli inci kucagımdayken yada emzirirken yazabiliyorum ama buna şukur diyorum hasta olmasınlar da bu yorgunlujklar guzel yorgunluklar Allah herseki boyle guzel yorsun inşallah amin
Canım hemen sıkma kendinibugün dr ye gittik. bıngıldağı biraz fazla açıkmış( kafasından röntgen çektiler. bir şey çıkmadı ama takip edelim dedi. kafasını çok tutamıyor çok basmıyor biraz motor gelişimi geri dedi ( biraz erken doğduğu için olabilir dedi (
Canım öncelikle çok ama çok teşekkür ederim. Rabbim senden razı olsun. Yüce mevlam yavrularında eşiyle sağlıkla ve huzurlu rızkı bol bi ömür nasip eylesin.canım oncelikle şunu kendine tekrar et surekli:yüzyıllardır butun bebekler emebiliyor ve anneler de emziriyor,sen ve oglun biraz daha zorlu başladınız mucadelenize ama bu sizi yıldırmak yerine cesaretlendirmeli,cunku senin bebeginin herseyden cok anne sutune ve onu da gectim anne sıcaklıgına emerken yaşadıgı o guvene ihtiyacı var.Emzirmeyi hep pozitif duşunmeye calış,kendini rahatlat ne pahasına olursa olsun emzirmek degil amac,amac bu cok guzel duyguyu karşılıklı deneyimlemek.
-cok sık meme teklif et,goreceksin ki bazen 5 dk once memeyi şiddetle red eden bebek cork cork emiyor,bazen defalarca red edebilir ama gunler gectkce daha rahat emdigini ve severek emdigini goreceksin.kısaca soyle de ozetleyebiliriz,merasim halinde haydeeee emzirmeye gidiyoruz tarzı olmasın emzirmelerin,sık sık aklına geldikce uygun oldukca emzir-bu emzirmeye alışamnız icin uygulanan bir yontem,yoksa elbette hersey oturduktan sonra zırt pırt meme tutmak dogru olmuyor
-emzirirke sutunun indirgini hissedebiliyor musun-benim sutum indiginde belki de sut kanallarım dar oldugu icin muthiş bir basınc ve hafif bir agrı duyuyorum butun sut kanallarımda,o anda memelerim de hafif sertleşiyor ve sut iki memeden birden bebek emmese bile akmaya başlıyor-bu şekilde sutunun idngini anlıyorsan bebegin doyup doymadıgını anlamak daha kolay,cunku sagarak olcutugumde goruyordum ki her sut inmesinde tazzikli olarak 40-50 cc civarı sut iciyor bebe,randımanlı bir emzirmede ortalama 2 defa sutum indiginde yeterli oldugunu dusunuyorum ben-ama her emzirmede sutun indigini hissetmiyorum o zaman sık sık meme teklif ediyorum.
-sen doyup doymadıgına da takılma ama bir iki hafta boyunca icin rahat etsin diye arada mama ver-mesela her emzirme sonrası degil de bir sabah bir aksam mama seklinde-geri kalan zamanı da hep emzirerek gecir
-2.aydan sonra bebegi beslenem icin uyandırmaya gerek yok demişti filizin doktoru ve ben filizin gece beslenmesini 2.ayda kesmiştim-sen emzirecegin icin komple kesmeyeceksin ama istemedigi muddetce bence uyandırıp verme-kac aylık ve kac kilo oldu şu anda o da onemli tabii
-https://www.facebook.com/LLLTurkiye-burda la leche league diye uluslararası bir dayanısma grubu var emzirme konusunda avrupada cok guzel calısmaları var eve gelip emzrimeyi bile ogretiyorlar turkiyedeki yaygınlıgı ve aktvitelieri konsunda bilgim yok ama arastırabilirsin istersen,keşke yakınımda olsan seve seve gelip yardım ederdim,cunku bence emzrimek ogrenilen bir sey ve yardım edenin olmazsa oldukca zorlanıyor yeni anneler
-ne yazık ki başım cok kalabalık ve yazacaklarımı da unutuyorum,soracagın bir sey varsa sorabilirsin canım
canım üzüldüm gerçekten(
bıngıldağına pek dokunamıyorum bir de ahmet arda çok saçlı 6-7 cm var saçı o yüzden bıngıldak dıştan görünmüyor.
canım cihan bugra 40 içinde kafasını kaldırıyordu 4 ay bir haftada tek yöne dönüyordu ama çok hareketliydi ki zaten hiperaktivite sınır çıktı.
o yüzden normal geliyor arda bana. bir de ardayı biz yüzüstü pek yatırmadık. abi kolikti ilk haftadan yüz üstü yattı ondan belki kaldırdı. ardanın kafa yapısı irice. ben ağır herhalde ondan diyordum. alt komşumun 11 aylık kızı var o diyordu arda basmıyor kafasını pek tutamıyor diyordu. umarım sıkıntı yoktur...
bugün dr ye gittik. bıngıldağı biraz fazla açıkmış( kafasından röntgen çektiler. bir şey çıkmadı ama takip edelim dedi. kafasını çok tutamıyor çok basmıyor biraz motor gelişimi geri dedi ( biraz erken doğduğu için olabilir dedi (
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?