Premature Bebekler *Rahim Ağzı Yetmezliği Topiğinin Mucize Bebişleri*

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Havalandırma konusunda bende çok hassasım
Uyku gözümden akıyor ama bade uyumuşken alt katı havalandırmak adına şu an ayaktayım
Sabahları da üst kat en az 2 saat açık kalıyor

Kızlar bu arada ben bira mayası hapının sütümü kesinlikle arttırdıgını düşünüyorum ama sanırım kilo ve göbek yapıyor, bir bilginiz var mı?

canım sen çemen tohumu kullanmıyormuydun hapını? bira mayası hapını nereden aldın kaç tl? ben 10 kutu humana tükettim sanki artık etki etmiyor(

sütüm de azaldı benim (

canım sen çemen tohumu kullanmıyormuydun hapını? bira mayası hapını nereden aldın kaç tl? ben 10 kutu humana tükettim sanki artık etki etmiyor(

sütüm de azaldı benim (

Canım büyük oğlanda bende 11. Ayda artık bu kiloları istemiyorum deyip diyetisyen kontrolünde diyete başlamıştı. O yüzden sütüm azalmış ve 15. Ayda tamamen bitmişti. Diyet etkiliyor canım.

sütüm de azaldı benim (

Canım büyük oğlanda bende 11. Ayda artık bu kiloları istemiyorum deyip diyetisyen kontrolünde diyete başlamıştı. O yüzden sütüm azalmış ve 15. Ayda tamamen bitmişti. Diyet etkiliyor canım.

bira mayası sut uretimini olumlu etkilyor bunu ben de filizden biliyorum,incide pek kullanamadım aslında,başta sut kanallarım acık degil cok sutum olursa daha kotu olur diye,sonrasında da sutumde maşallah azalma olmadı.ve evet iştahı acıyor,dogrudan gobege etkisi yok ama iştahı acınca yemegi de abartınca gobek de popo da buyuyor :)

İnci sagolsun gece memeyi cok bızıklıyor,tam emmese bile zırt pırt memeyi istiyor agzında tutuyor iki cekip bırakıyor sonra yine sonra yine,bu beni cok yoruyor ama sut uretimini de kesinlikle cok etkiliyor,cok şukur azalma olmadı hatta artış oldu diyebilirim gunduz başka bir sey verdigimde azcık emzirmeyi ihmal etsem beze oluşmaya başladı,hemen tıkanıyor agrı sertlik yapıyor,beze olur olmaz da memeyi ısrarla vermem gerekiyor bu sefer de meme uclarım başlardaki gibi yara olmaya başladı,artık oyun da yapıyor daha cok hasar veriyor ama şikayet etmeyeyim bu gunlerime şükürler olsun.

gece emzirmesinden daha etkili bir sut arttırma yontemi yok kızlar,eger bebek gece emmeye azcık egimliyse bir iki defa uykusunda verin 5 er dakka emse bile fayda

yemek sutu etkilemiyor,haliyle diyet de ben bir suredir yedigime hic dikkat edemiyorum hızla da kilo veriyorum ama çok şükür sut aynı,ne zaman ki emzirmeler azalır o zaman sutum azalır biliyorum.zaten belli bir aydan sonra ek gıdaya agırlık verince sut uretimi de azalır,biz de bunu başka seylere yoruyoruz.

chnb canım ozel mesaj yazdım sana.

dun aşılarımızı olduk,cok canının yanacagını soylemişti hemşire zaten dun 1 aşıdan once 1 de gece yatmadan once yarımşar olcek calpol verdim şukur rahat gecirdik doktorumuz da egitimdeydi kulaklarındaki egzemya gosteremdim ama eve gelince o kadar kaışıdı ki kan icinde kaldı elleri kulagı evde elecon vardı ufacık surdum iyi geldi en kısa zamanda da adam akıllı bir krem edinmem lazım ama sırf bundan dolayı cocuk hastanesine goturesim yok cocugu saglam gotursen saatlerce beklemekten hastalık kapıp getiriyorsun o yuzden sabrediyorum ,sanırım hidenişkonun kremini alıp surecem

bu arada son iki aydır inci de 300-400 gr civarı alıyor cok şukur herseyi normal
şu anda boy 66-ayda ortalama 3 cm uzuyor
kilo 8500
ek gıda pek iştahlı almıyor,topu topu 2 corba kaşıgı verebiliyorum gunde gerisi meme arada mama vermeye yeltensem de onu da istemiyor pek

sütüm de azaldı benim (

Canım ben gnc nin kendi dükkanından aldım burda var
Büyük boyu 55 tl gibi birşey içinde 500 tane var günde 12 tane içiyorum 3+3+3+3 olarak

Keşke 15 ay emzirebilsem
Benim sütüm anca günü kurtarıyor şu anda
Ama sanırım baya yarıyor

Canım nazar değecek diye korkuyorum ama bade gece sık uyanmıyor
Bu yüzden gece emmelerimiz pek yok, bu yüzden herhalde gün içinde sütüm az

Kıyamam ya, canım ben doktormuza çok güvenirim
Yan etkisi çok olan bir şey olsa vermezdi istersen al kremi, kıyamam baksana kanatmış ((

Boyuna da posuna da maşalllahhhhh

Kızlar bende baya yoruldum gene bugun

Ama bir sürü olumsuzluk oldu
Ablam izmirden kurabiye yaptırmıştı, yapan kişi zamanında vermedi, cuma günüde gitmiş PTTKargoya vermiş
Pazartesi yola çıkacak

Tam onun sinirini atlattım bu sefer yarın gelecek hocalardan biri gelemiyorum çok hastalandım diye haber yollamış :26:

Hava karlı olacakmış :26:

Umarım güzel bir mevlüt geçiririz

canım her işte bir hayır vardır sakın moralini bozma,onemli olan saglıkla huzurla gecirmniz bu guzel gununuzu

gecmişe baktım ama gozumden kactı sanırım kremin aıdnı yazıdgın mesaj neydi cnm kaşıntı icin doktorun onerdigi krem yazsn bir daha sana zahmet

Son düzenleme:

Maşallah BarekAllah inci kızımıza.
Gerçektende çok kalınır canım ya. Eltimin oğlu atopikdermstikti. Anne ne yese balık bal yiyince artar ve coşardı. yavrumun eklem yerleri ve boynun gıdısı kıpkırmızı çiğer gibi olurdu. Dedesi kucağına alınca sakallarına kollarına sürterdi kaşınan yerlerini yavrum.

Nazar olmuş canım

Yarın eminim çok güzel bi Mevlüt olacak. Allah şimdiden kabul eylesin.
Benim oğlumun Mevlüt'ünde de lapa lapa kar yağmıştı. Çok güzeldi.

canım epey içiyormuşsun 12 tane:))

bizim de gece 2 kere uyanıyor...

canım güzel olur merak etme. Allah kabul etsin... bu arada geçen akika kurbanını sordum bir tanıdığa. dedi ki kıza bir erkeğe 2 şart yok dedi. hz. ali kızına da oğluna da 2 kesmiş. o dönemde kızlar toprağa gömülürken akika ile kız evlada da değer verildiği gösterilmiş. istersen 1 de kesilirmiş... zaten farz da değil durumu olan kesermiş...

sofika canım kaşıntı da zordur iyi etmişsin canım ...
dediğin gibi bazı şeyleri dr ye sormadan kullanır duruma geldik.
tam kaç aylık oldu inci ne aşısıydı.
bizim de pazartesi 4. ayda aşısı var hem zehirli ishali de yaptıracağım.

boy ve kilosu da maşallah çok güzel.
sütüne de maşallah...

bu arada kızlar dr bana milupa önerdi. eczacı da diyor ki bebelac al 6-7 tl civarı diğeri de 23. içeriği aynı dr ler anlaşma yapıyor diyor boşuna para verme. ben 2 sini de aldım dedim kahvaltıya filan bebelac koyarım olmazsa. milupayı içiyor.

bugün 2 kere 90 cc verdim. emdikten sonra içti. sonra biraz hareket ettirince kustu 30 cc kadar.
yatmadan emzirdim 90 cc de kaşık maması verdim. çok mu kızlar?
dün kabız gibiydi fitil koyduk. bugün z.yağ koydum mamaya şükür iyi. Armutta veriyorum çeyrekten az rendeliyorum şükür seviyor.

bir de eczanede saç tahlili yaptılar bildiğim gibi yağlı çıktı 2 şampuan sattılar:))

bugün başını 15-0 saniye tuttu. Ama ayakları basmıyor.
bir arkadaş 2 li egzersiz oyuncağı varmış unuttum markasını bunu önerdi alacağım netten...

inci 6 bucuk aylık oldu dunku aşımız 6.ay aşıları
çok şukur ben de incinin gelişiminden memnunum

eczacının dedigi muhtemelen dogru ama ben yine de pahalı da olsa aptamil kullanıyorum,hatta filiz bile hala aptamilin hazır kutu sutunden iciyor-litresi 5 lira civarı ve filiz gunde yarım litre sut iciyor,inci daha henuz hissettirecek kadar devam sutu masrafı yapmadı şukur ama benim tercihim aptamilden yana.Filiz dogdugunda eşim detaylı bir araştırma yapmıştı ve en iyisnin aptamil olduguna karar vermişti detayları hatırlamıyorum ama.o zaanki doktorumuz ise hepsinin aynı icerikte oldgunu istedigimizi secebilecegimizi ama mamayı zırt pırt degiştime taraftarı olmadıgnı ve bir mamaya sadık kalmamızın iyi oldugunu soylemişti-mamayla beraber hazmı kolaylaştırıcı laktulose diye bir şurup veriyorduk kabız olmuyordu

ek gıda konusunda biliyorsun ben biraz temkinli ve yavaşım,bana sorsan cok ama genel anlamda normal sanırım verdiklerin,eger bebe tolere edebiliyorsa sorun olmaz ama kabız olması da fazla geldigini mi gosteriyor acaba .inci elma armut sevmedi,havuc patates eh işte,bu kız cok yiyecek diyorlardı ama ıhhh emmek istiyor yemek degil

ardanın başını tutması iyi bir gelişme,basacaktır da.egzersiz ve masaj yap
basma konusuna gelince-ben cocuklarımı erken bastımadım hic,hatta korkardım biri bastırmaya calışınca,bu aylarda basması şart mı? acık soylemek gerekirse İncinin basmasını son 1 aydır teşvik ediyorum ondan once bastırmıyordum o yuzden basıyor muydu da bilmiyorum.

Dr meriçin atopik cilt olduğunu söyledi,aldığım şampuan da dahil hiçbirşeyi kullamamadım,mustelanın atopik serisi var onu aldırttı şampuanını bile kokusu yok,o yüzden dr ye sormadan birşey sürmeye çekiniyorum sudocreami duymuştum alıcaktım mothercare de gördüm ama işin açığı çekindim çocuğun poposunu daha beter yapmayalım diye,zaten anane ve babane nin izni olmadan çocuğa birşey yapamıyorum tam yeni yetme anne muamelesi görüyorum ama sanki yaşım 15!

Dr zaytinyağı ateşe az gösterin soğusun,çocuğun poposunu onla silin dedi,banyo dışında su deydirimiyoruz ama hastanede o ıslak mendillerden çok kullandık mecbur

Bir de dr normal diyorama oğlum bazen sürekli emmek istiyor,saat 1 de başlıyor bu isteği akşam 5 e kadarher istediğindeo bırakana kadar emzirdiğim halde yine emmek istiyor vermezsem kıyamet kopuyor,kilo almasını da iyi buldu dr maşallah,sütüm az desem değil,çok gazı var 3 dk emiyor başlıyor kıvranmaya,sub simplex diye bir damla verdi dr, her beslenme arasında veriyorum ama çok yaramkyor,alttan üstten gaz çıkarıyor ama çıkardığı gazlar kafi gelmiyor,surat kkpkırmızı ıkınıyor ayaklarını kendine çekiyor resmen üstüme tırmanıyor

Kıyamam demek üstüne tırmanıyor. Canı yanıyor kuzunun.
Maşallah BarekAllah annesi. Dr güzel bulmuş.
Canım benim oğlumda atopikdermstikti la roche posay ürünlerini kullandık. 3 yaşına kadar dikkat ettik. Hamd olsun iyi şimdi. Eltinin oğlu daha ağırdı 8 yaşında hala devam ediyor

Kızlar mevlüdümüz çok güzel oldu ama ben bittim

Kuzucumda çok ama çok usluydu

Şimdi dinlenme zamanı,
gerçi oğlum öksürüyordu iyice şiddetlendi
Muhtemelen yarın doktora götüreceğiz

Çarşamba badenin sağlık ocağında aşıları var
Sizce kontrolü orda mı yaptırayım burda bir çocuk dr göstereyim mi? Çünkü istanbula gitmeyeceğiz buay

Chnb arda sırt üstü yatarken ellerini ayaklarının altına tut ve kendini ittimesini sağla senin ellerine basarak
Çünkü dikey pozisyonda daha bu aylarda çocukları bastırmak yada bastırmaya çalışmak sakıncalı
Birde sofikanın demesi gibi masaj yap, tabanlarını yağla ov
Ufak egzersizler yaptır
Hiç üzülme, senin bebeğin erken doğdu ve bazı şeyleri geç yapması çok normal
Komşum anlatıyor bugun oğlu 8 aylık yürümüş
Benimki 8 aylıkken daha yeni ayağa kalkmaya çabalıyordu

Ek gıda işine bence de biraz hızlı geçiş yapmışssın
Ama tabi sen en iyisini bilirsin sonuçta annesi sensin ve çocugunun ihtiyaçlarını anlarsın

Duyaydın, meriçin seni sı eemmesi çok güzel, süt üretimini arttıracaktır
Bu sık emmenin en büyük sıkıntısı da gaz problemi
Çocuk emerken hava yutuyor ve bir kısır döngüye giriyor
Ben daha öncede belirttim, günde iki kez karnını aldığım kremle ovuyorum
Harika birşey, ben çok gaydasını gördüm
Sab simplex bazen çok işe yarıyor gibi geliyor bazen hiç
Ama çocuk doktorumuz ve doktor komşumuz hiçbir zararı yok dediği için ben hala düzenli olarak kullanıyorum 3. Aydan sonra hem kremi hem damlayı bırakacağım inşallah

Bizimde sıkıntımız sağ gözümüzün akması, çapaklanması ve sabahları kapalı olarak uyanmaız
Masaj, damlalar, anne sütü , çay hepsi denendi ama sonuç sıfır

Canım ben de aptamil alırım sağlık konusunda acımam paraya. eczacı deyince sorayım size dedim.
Filiz normal süt içmiyor mu? benim korkum da ya normal süt içmezse bu sütlere alışıp. büyük oğlumda yaşından sonra hem anne sütü hem pastöize inek sütü verdim hala çok severe içer sütü. hiç normal inek sütü içmiyor mu?

laktuse nasıl bir şurup mamadan sonra mı veriyorsun reçetesiz satılıyor mu? yoksa mamaya mı katılıyor ne kadar veriliyor? çok sordum...
Arda her şeye ağzını açıyor tek d vitaminini sevmiyor buruşturuyor...

bugün 2 dakikaya yakın başını tuttu. sanırım bizde de hata oldu. Büyük oğlum kolikti o yüzden hep yüz üstü yatırdık. o yüzden çok dikilirdi...
Arda çok gazlı değil bu yüzden sırt üstü yattı. bu son kontrolden beri yatırıyoruz yüzüstü...
ben de hiç bastırmıyordum canım komşum bastırıyor. bana da gerek yok gibi geliyordu korkuyordum da. Ama bacaklarını çırpıyor...

geçmiş olsun canım. gaz da zor gerçekten...

Allah kabul etsin canım. kızına da maşallah detayları anlatsana neler yaptın nasıl oldu?:))
Canım bu ay 400 gram aldı ya biraz az geldi dr de geç dedi ben de verdim 11 gün sonra da okula başlıyorum annemlere kadar alışsın istedim. gece sırf meme veriyorum. Gündüz mama ve meyve veriyorum. bugün az yoğurt verdim...

bir de hidenisko büyük oğlum 40 içindeyken ayak altını tutunca birleştirip iterdi kendini. Arda hiç itmedi şimdiye dek(
banyodan sonra masaj yapıyordum şimdi havalar güzelleşiyor daha sık yaparım masaj inşallah...

büyük oğlana da geçmiş olsun...

bugün ben de primanın 96 lı paketini aldım 4-9
36 tlydi. bu paketten sonra 4 e geçerim sanırım...
bir de komilinin bebek setini aldım. nasıldır bilen var mı? çok doğal görünüyordu zeytinyağlı:))
gerçi chicconun da kokusu çok güzel...ama bitmek üzere burada da görmedim satılan yer...

kızlar büyük oğlumun bu haftaki kitabı kralın rüyasında çok duygulandık. mozi ailesinin reni isimli yavruları oluyor.(geyik ailesi) Abla geyik podi var. reni kış gelince çok hastalanıyor. podi rüyasında reninin öldüğünü görüyor çok üzülüyor. sonra iyileşiyor ama sonra aslanlara reni tutsak oluyor. Aslan kral sonra pişman oluyor tutsak tuttukları için. reniyi yakalarkenki sahnede çok acıklıydı.
oğlum çok üzüldü( ben de çok üzüldüm ya...

Allah kabul eylesin canım. Darısı bizlerin başına hiç gözüm yemiyor benim. Biraz daha güçlenmem lazım.
Nasıldı biraz ayrıntı paylaşırsan fikir edinmiş oluruz. Hiç bi fikrim yok. Böyle giderse öyle sıradan bi okuma olacak bizimki.
Göz çapaklanmasını bizdede hafif vardı. Canan hanım geçer dedi. Hafif masaj uygulayın demişti. Ama sizinki. Çok Muş oda huzursuz yapar kuzuyu.
Canım gaz için kullandığın kremin adını yazarmısın. Bi arkadaşım doğum yaptı. Eve çıktıkları ikinci gece 3 hastane gezmişler çocuk hiç susmamış. Bi Dr e kum döküyor demiş tahlil yaptırmış. En sonunda burada seninle bahsetmiştik Acıbadem de Halil bey götürmüşler. Ellerinde dier hastanelerde yapılan test ve recetelerle. Gaz sancısı olduğunu ve 3 ay süreceğini söylemiş. Ve muayene ücreti bile almamış. Ben bi daha ısındım bu Dr a. Buradaki doktorumuz o olsun istiy orum. Fakat işte cocuk kliniğinin şefi Ali hoca bizim eski Dr ve çok samimiyiz orada görürse ayıp olur.

Hidenisko Allah kabul etsin mevlidini detayları bende merak ettim

Chnb bende pramanin 4-9 kg 96 lik 2 paket sparis ettim fazlamı oldu acaba biz hala 3-6kg kullanıyoruz son 80lik pakete başlıyorum bugün

Hafta sonu hellobaby magzasin gittik oraya gidince kendimi kaybediyorum bebek arabasını yazın düşünüyorduk dayanamadım krafttin bu modelini aldık twist. Avrupa'nın En Büyük Bebek Mağazası İstanbul-Bostancı E5'de! hellobaby.com.tr Kırmızı siyah rengini
Tasıma koltug kullanan arkadaslara sorum olcak nasil kullanıyorsunuz benim oğlum daha 2 aylık ona oturması gerekiyor alttan destek mı yapmak gerekiyor kemerini takmai icin battaniyeye sarıp koyamam nasil kullancam bilmiyorum
Bu arada emiri bugün doktora götürdüm hiriltisi icin kontrolü vardi gayet sağlıklı dedi cok sukur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…