Premature Bebekler *Rahim Ağzı Yetmezliği Topiğinin Mucize Bebişleri*

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kızlar vakit bulursam Mevlüt fotolarını Facebook a koyacağım

Kısaca her yeri süsledim uçan balonlar pembe tül kurdelalar kelebekler :))

İki hoca geldi, çok güzel makamlı Mevlüt ve Kur'an okudular
Arada lokum ve gülsuyu dağıttık
Mevlüt devam ederken bade önce anane sonra babaanne kucağında sallandı ve kucaktan kucağa dolandı uyuyordu kuzum hiç uyanmadı
Beni çok duygulandırdı bu olay meleğim o kadar masumdu ki hıçkıra hıçkıra ağladım ((
Sonra Mevlüt bitince lohusa şerbetleri ikram edildi
En sonda pide be ayran

40 kişiye yakındık
Çok güzeldi

Yok canım fazla olmaz. ben aylardır 3 kullanıyorum...
kaça aldın canım kırmızı olanın modelini mi? ben baby 2 go aldım ufak olsun istedim ... Ama öne alınca kulbunu tümsekleri çıkaramadım bugün( kullanımı kolay...

Allah kabul etsin canım. Benim de sıradan oldu.... ikramlarla uğraşmaktan ne okundu duymadım. okuyan hoca da nazar değer diye pek tutmadı bir kere odaya götürdük o kadar...

resimleri bekliyorum.

ben de bugün sağlık ocağına gittim. hemşire her şey normal dedi. gayet sağlıklı dedi. kilolu ve yapılı dedi. o yüzden basmak istemiyor dedi. denedi basamıyor değil basmak istemiyor dedi.
hemşireye de çok güldü sohbet ettiler resmen. göz rengine değişmez dedi...

Aşıda çok ağladı. zatüre ve karma aşı. ayrıca rota virüsü de yapıldı...

Canım anskucağının altına artık birşey koymaya gerek yok büyüdü bizimkiler bazen ilk doğduğunda küçük bebeklerde konuyor.
İlk oğlumda koyuyorduk. Fazla dışarıya çıkmadığından Dr kontrolünde yine bağlanadan altını destekleyerek götürdük tam Dr çıkarken eeşin puseti tutmasıyla çocuk içinden kaydı. Düştü. O zamandan beri kim bağlamadığını görsek uyarıyoruz.
Ben içine küçük bi penye battaniye çapraz koyup bağlıyordum. Bu sefer unnado da polar askı yerleri fermuarlı bi kundaklama aldım çok rahat ettim. Bebek içinde rahat ve sıca ık tutuyor. Ara ara yine o sitede indirime giriyor. İleride pusetinede koyabilirim

Son düzenleme:
Allah kabul etsin canım. Gözünde canlandı ben bile duygulandım.

Tam sayfa linkini vermemiş sondaki kırmızı model karft twist RLX model kırmızılı siyahlı aldım daha dışarı çıkmadım surusu kolay geldi insallah pişman olmam ama daha tasıma koltuğun nasil kullancagmi bilmiyirum

Maşallah gozleri mavi mavi

Canım simdi oturarak koyabiliyorsunuz değilmi doğru anladım dediğin battaniyeyi iki kere unnadoda indirimde gördüm,en son gecen hafta gördüm cok begenmistim ama kullanabilormiyim bilemedim yazın kullanılırmı peki almak icin gecmi kaldım simdi ben oğlumu kıyafetim bı sekilde oturturum kemerini takip usttine battaniye ortebilirm o zaman,
Bende bazen yeni doğan bebekleri görüyorum nasil koyuyorlar diye düşünüyordum demekki baglamiyolar cok tehlikeli ben cesaret edemem

Evet canım oyurtturbilirsin. Zaten oturmuyor. Hem seninkinin önünde koruması da var görünüyor. Polar bi tulun al oda işini görür bence. İlk oğlumda ben öyle yapmıştım. İçine ince giydirip polar tulumu giydiriyorduk. Üstününede bi battaniye oda soğuk havalarda. Ayrıca en üstünüzde örtüyorduk. Çadır gibi. Yüzü ve soluduğu hava direk soğuk olmasın diye. Bebeğin yüzünü örterler ya eskiler o hesap. Ben Hasan Basri nin kontrolleri için hastanede örtüyorum. Biraz olsun mikroplardan korumak için. Aksıranı var tıksıranı.
yeni doğanlarda bağlanıyor biz gerek görmemiştik. Bu sefer hastaneden çıkarken bağlayarak çıkarttık. Sadece kürek kemiklerinin olduğu bölüme küçük bi el havlusuyla destek taptık. Onuda ilk muayenede işitme testini yapan Dr söyledi çene gıdıdan ayrılıyor o zaman nefes borusuna baskı azalır rahat nefes alır dedi. Bide taşırken ön kısmını sana doğru tut. Biz başımıza geleni anlatınca görümcem oğlunda hep öyle taşımış arabaya kadar. Ben hep sokak kapıda bebek arabasına monte ediyordum asansörler inip öyle çıkıyordum sokağa şimdide o zamanda taşıyamıyordum. Çok ağır geliyor bana. Hastanede bebek arabasına monte taşıtında hem o hem biz rahat ediyoruz. Evde bi koyuyoruz Dr yanında çıkarıyoruz

Maşallah BarekAllah Arda oğlana.
Dedim annesi bu İbrahim Ethem abisi gibi biraz ağır olacak bizimkide 9. Aya kadar basmak istemedi. Doğru dürüst oturmadı kafayı zaten ne zaman tuttu hatırlamıyorum.

Wind salbe canım youtube da çok güzel birde video var masaj konusunda
Ben kesinlikle işe yaradığını düşünüyorum
Badeye bu masajı yaparken mest oluyor
Sabah akşam 2 kez yapıyorum

canım poposu icin gecen gun hideniskoya onerdigim kremi sana da tavsiye ederim-bulgaristan gocmenlerinin pazarlarında bulunur mavi kutu ustune beyaz yazılı-adı zdrave diye okunur
zeytinyagını benmari usulu kaynatıp sogutup kullanabilirsin-bize filizin doktoru oyle onermişti

tarifin tipik bir gazlı bebek,filiz top gibi olurdu hep hala gozumun onunde yakında gececek inşallah

iciyor canım,inek sutu iciyor meyveli yada aromalı olmadıgı surece her turlu sut iciyor,bana kalsa coktan bırakacaktım aptamili ama eşim ısrarla hala onu alıyor-daha faydalı olduguna inanıyor oysa diyetisyene danıştım ve daha kalorili oldugu icin yeme sorunumuzun ana sebebi olarak onu gosteriyor.sutu kesmemiz gerektigini gunde bir bardak yogurdun yeterli oldugunu soyluyor ama memigi bıraktık ya keyifle ictigi sutunu de yakın donemlerde kesmek istemedim ben

lactulose ben filizde kullandım ilk aylar ve bulgaristandaydık o zaman şurup recetesiz satılıyor ve adı da lactuloza idi,şimdi baktım burda da benzer şuruplar var.Ne yazık ki ne şekilde kac doz kullandıgımızı hatırlamıyorum-sen en iyisi her gun erik,kayısı,şeftali yada armut puresi ver hepsi kabızlıgı engelleyici

canım Ardanın gelişimi konsuunnda endişe etme goreceksin hersey zamanla normale donecek,biraz da tembel olabilir hemşirenin dedigi gibi basamıyor degil basmıyor olabilir.Ben cocuklarımı kıyasmlamaktan hoşlanmıyorum,hatta bir cok konuda ic gudulerime daha cok guveniyorum,son iki aydır inciyi tartmıyorduk bile,oysa evde bebek tartısı var-benim gozume iyi gorunuyor cocuk,neşeli mutlu maşallah kac gram aldıgının ne onemi var,yada 500 gr yerine 400 almış olsa bu cok mu trajiktir-degildir.başını tutmaması onemli-ama biraz fırsat verince onu da yapmış bıngıldagının cok buyuk olması da onemli-mutlaka takipte tut,onun dışında hersey normal bence.hatta ek gıdaya cok yuklenme,zaten iri bir bebek daha da kilolu olmasın,fayda derken zarar olmasın canım

oyyy kuzumm,ben her iki kızımda da her iki mevlutte de tam da o mevlut okunurken elden ele gezdigi sırada cok duygulanmıştım,cok zorlanarak da olsa tuttum kendimi cunku bir bırakırsam salya sumuk toparlamam zor oluyor benim :) ama tek duygulanan ben degildim,herkesin gozleri dolmuştu.bir de odaya genc getirir yaşlı goturur adete gore,kuzularımı getirişleri goturuşleri ve benim kenardan dokunmadan izlemem...masumcuklar...Allah´ım korusun yavrularımzıı bize bagışlasın bahtları guzel olsun inşallah,amin!

Amiiinnn

Bizde tam tersi oldu anane getirdi anne götürdü :)))))))) bilinçli değildi tabi
Salya sümük görünce beni al bebeni dediler :)))))

Anladım canım cok saol

Amiiinnn

Bizde tam tersi oldu anane getirdi anne götürdü :)))))))) bilinçli değildi tabi
Salya sümük görünce beni al bebeni dediler :)))))

İbrahim Ethem'e mevlüdünü 5 aylıkken yapabilmiştik. Fakat tam Ocak ayı idi ve grip mevsimi olduğundan elden ele olan durum yapılamamıştı. Odadındaydı yavrum. Yinede hocadan ninni bebek ilahisini istemiştim. Ozaman bende çok ağlamıştım. Hala aklıma geldikçe yada bi bebek böyle sallanınca burnunun direği sızlıyor.

evet, insan duygulanıyor
bende içimden Allah'ım evlatlarım inşallah hep el üstünde tutulur, hep çok sevilir sayılır diye geçirdim
sonra tutamadım kendimi

bu arada yarın badenin aşı günü
kuzum baya ağlayacak :18:

4 aşı aynı gün yapılacak

verem
pnömokok

rotayı canan hanım 3. ay dedi ama sizler hep 2 de vurdurunca burdaki doktora sordum 2-4 daha uygundur veremle ikisi canlı aşı ya aynı gün vurulmalı ya aralarında 4 hafta olmalı dedi
bizde vurdurmaya karar verdik
umarım canan hanıma ayıp olmaz
ilk defa sözünden çıktım
sizler nasıl yaptırdınız
nu 4 aşı aynı gün mü oldu? ateş düşürücü verdiniz mi önlem olarak

Hidennisko canım, ben dün verdim fitil ateş olmadı ama huzursuzdu ağladı çok...
dün de bize 2 bacağından yapıldı 2. ay kolundan ve 2 bacağından ve rota ağızdan yapıldı ama fitil filan vermemiştim. evet çok ağlıyorlar...

sofika canımmmm haklısın madem seviyor...
benim hep korkumdu sütü sevmezse. neyse senin de içiyormuş Allahtan...
ben de 2 kere 90 cc veriyordum bugün 90 cc verdim armut rendesi ve biraz yoğurt verdim. maşallah seviyor...
emanetin dün ben duştayken geldi ( yarın eşim gidip alacak. sağ olasın...:))

Ya bu aşı konusunda benim kafam karıştı. Bcg aşısında sıkıntı olduğunda Acıbadem devlet Nisan da gönderecekmiş. Bizde26 Mart da sağlık ocağında yaptıracağız. Fakat rotovirüsü nü aynı gün yapmalı dedi hemşirede. Bende Canan hanum ı aradım. Kızamık aşısı gibi değil bu dedi yani iki canlı aşı arasında4 hafta olma zorunluluğu rotada yok dedi. 21 konturole ben yaparım dedi. Şimdi ne yapmalıyım ya Canan hanım farklı diyor diğer drlar farklı.

Canan hanıma çok güvenirim her konuda ama garanti olsun diye bende yaptırıyorum bugun rotarix
Az önce 3 aşımızı olduk tabiki felaket ağladık
Sağlık ocaklarını niye sevmiyorum birliyormusunuz aşıdan sonra çocuga ne bir bany yapoltırdılar ne birşey kan oldu her yerimiz
Özel hastaneler bu tarz şeylere çok dikkat ediyor
Neyse şimdi uyudu
Bende rotarixe 142 tl verdim az önce
Devlet karşılamıyor herhalde değil mi?

Chnb sen ek gıda artı devam sütü mü veriyorsun? Emzirme durumun nasıl şu an?

canım ben bir kere 90 cc milupa devam sütü, şu kavanoz pürelerin yarısından az kendim cam rendede rendelediğim armut ve yine o kadar yoğurt veriyorum. 90 cc kaşık maması da veriyordum kestim. çok farketmedi aslında emiyor yine belki bir defa az emiyordur emmeyi seviyor şükür...

canım bizim nokta kadar kanıyor niye kanıyor kan revan içinde demişsin...
yok canım karşılamıyor 2 ay sonra bir 140 daha vereceksin:)) bana da çok geldi...

ben de müdürü aradım geleceğim dedim gelmemi istiyor çünkü. dedim okula yeni başladım sene olmadan rapor aldım olsun sağlığınız önemli önce dedi. hem kadın doğumcum rapor verecekmiş yine face de mesajlaştık. dedim müdür çağırıyor (

bir de kızlar kadın doğumcum çocuk dr si ile konuşmuş. demiş bir aya yakın erken doğdu olabilir, telaş etmesin. bana diyor tomografi bir de telaş etmesin diyor...

kızlar sağlık ocağı ferro sanol kan için başla bebeğe dedi. büyük oğlanda çok kabız yaptı çatlak oluşmuş dr ler de anlamadı çocuk cerrahisi anladı... ( ne yapayım ben? sonra büyüğü, gastroentrolog profa götürdük minadeks fer verdi o kabız yapmadı. onu mu alsam? dr yi aradım açmıyorlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…