- Konu Sahibi hidennisko
-
Maşallah oglusuna bizimde haftaya verem asımız,Bcgne oluyor saglik ocakları yapiyormu?Bugün Dr kont. Vardı. Hamd olsun oğluşumun boyunda uzamış kiloda almış. Aynen böyle devam dedi. Üç aşımızı buğün olduk. Şimdi çok huzursuz. Birtek Bcg aşımız kaldı bu ay.
Kilosunu sorun etmiyorum saglıgı iyi olsun yeterBu arada kilosu gayet iyi
Neredeyse 1 kilo farkla doğmuşlar bizimkiler
Bade fazla da vermemişti zaten
Gayet iyi almış canım oğlun hiç üzülme
Canan Hanım'a mı gittinizBugün Dr kont. Vardı. Hamd olsun oğluşumun boyunda uzamış kiloda almış. Aynen böyle devam dedi. Üç aşımızı buğün olduk. Şimdi çok huzursuz. Birtek Bcg aşımız kaldı bu ay.
Kilosunu sorun etmiyorum saglıgı iyi olsun yeter
Maşallah canım 90cc iyiymis,bade sütun yağlı yerini icmeseydi kilo alamazdi,demekki iciyor
Maşallah oglusuna bizimde haftaya verem asımız,Bcgne oluyor saglik ocakları yapiyormu?
Canan Hanım'a mı gittiniz
Rotarix Vurdu mu?
Öyle canım tabiki
Bugün çok yorgunum çok
Kaç gündür dinlenemiyorum sanki, bade geç uyuyor, oğlan erken kalkıyor dolayısı ile ben arada mefta(
metalciğim geçmiş olsun aşı huzursuz yapıyor bizim de arda huzursuz aşıdan mı ek gıda mı dokunuyor anlamadım...
bu arada memede uyumaya alıştı işe gidince ne olacak?(
eylülgülü geçmiş olsun canım silikon uçla versen olmaz mı memeyi azalır bence sütün?
Canım zaten yara diye hep silokon ucla verdim o tarafımetalciğim geçmiş olsun aşı huzursuz yapıyor bizim de arda huzursuz aşıdan mı ek gıda mı dokunuyor anlamadım...
bu arada memede uyumaya alıştı işe gidince ne olacak?(
eylülgülü geçmiş olsun canım silikon uçla versen olmaz mı memeyi azalır bence sütün?
Canım zaten yara diye hep silokon ucla verdim o tarafı
cnm sagarken meme ucunu kremliyor musun,eger kremlemiyorsan hemen başla-lansinohu filize sut sagarken surekli kullanıyordum ama cok azıcık bir tanecik alıp guzelce meme ucunu yaglıyordum kaygan olunca sagarken yıpranma durumu olmuyordu iyileşince bile sagarsan mutlaka sur,pompa da kuru kuru yarayı azdırıyor.onun dışında bu sefer yaraları bereleri atlattıktan sonra da azcık acımaya başlayınca ki ara ara yine yaralanabilir buyume atakları zamanında o zaman hemen germastan sur her emzirme sonrası,emzirmeden once de acele ıslak pamukla ustunkoru siliver yeterli.Kesinlikle banyo dışında goguslerini sabunla yıkama,banyo sonrası da azcık zeytinyagı ile ovalayıp yumuşatabilirsin kurularken o yag zaten tamamen gider bebegi rahatca emzirirsin.Bebegin agzına meme başını sokabildigin kadar sokmaya calış-ucunu degil komple başını sokmaya calış-meme bebegin azgındayken kahverengi kısmın ust kısmı nerdeyse gorunmez altta bir kısım gorunur-dogru emzirmek de yaraları onlemek icin cok onemli cunku.gogus pedi kullanıyorsan sık sık degiştir nemli tutma hatta kremi hem meme ucuna hem de gogus pedine boca et oyle dursun emzirecegin yada sagacagın zaman da yıkama sadece nemli pamukla sil fazla tahriş etmeden.
benim meme ucum yara oldugunda aile hekimi 2 ceşit merhem ve agızdan antibiyotik yazmişti
1-antibiyotik icerek bir merhem-gunde 2 defa bunu sur dedi
2-madecassol-gunde 3 defa da bunu sur dedi
3-duşuk mglı bir antibiyotik hap
bu şekilde 2 gune iyileşti sonra da dedigim şekilde o hale gelmeden onlemimi aldım
sütüm azalacak diye korkma-artık senin sutun 3 aşagı 5 yukarı regule olmuştur ve 3-5 gunluk az emzirmenin sonucu dramatik bir azalma olmaz olsa bile emzirmeye başlar başlamaz yine eski haline gelir.rahat ol kendine acı vere vere olmaz bu emzirme işi ama dedigim gibi dogru bir şekilde memeyi tutturdugundan emin ol yoksa kısır dongu gibi bu acılar geri geliyor.
aile hekimi bir de demişti ki en iyi iyileştirme bicimid inlendirmektir-mumkunse hatta sagmadan 5-6 saatlik dinlendir meme ucunu ve bu surenin taamında meme ucu bol krem icinde kalsın hucreler yenilensin
İyi fikir canım ben sagdiktan sonra kremliyordum,simdi sagmadan sürdüm daha iyi oldu doktorun verdig kremler ise yaramaya başladı 1-2 güne gecer gibi bende normalde her emzirmeden sonra lanomera kullanıyorum yara olunca garmasten kullanıyordumcnm sagarken meme ucunu kremliyor musun,eger kremlemiyorsan hemen başla-lansinohu filize sut sagarken surekli kullanıyordum ama cok azıcık bir tanecik alıp guzelce meme ucunu yaglıyordum kaygan olunca sagarken yıpranma durumu olmuyordu iyileşince bile sagarsan mutlaka sur,pompa da kuru kuru yarayı azdırıyor.onun dışında bu sefer yaraları bereleri atlattıktan sonra da azcık acımaya başlayınca ki ara ara yine yaralanabilir buyume atakları zamanında o zaman hemen germastan sur her emzirme sonrası,emzirmeden once de acele ıslak pamukla ustunkoru siliver yeterli.Kesinlikle banyo dışında goguslerini sabunla yıkama,banyo sonrası da azcık zeytinyagı ile ovalayıp yumuşatabilirsin kurularken o yag zaten tamamen gider bebegi rahatca emzirirsin.Bebegin agzına meme başını sokabildigin kadar sokmaya calış-ucunu degil komple başını sokmaya calış-meme bebegin azgındayken kahverengi kısmın ust kısmı nerdeyse gorunmez altta bir kısım gorunur-dogru emzirmek de yaraları onlemek icin cok onemli cunku.gogus pedi kullanıyorsan sık sık degiştir nemli tutma hatta kremi hem meme ucuna hem de gogus pedine boca et oyle dursun emzirecegin yada sagacagın zaman da yıkama sadece nemli pamukla sil fazla tahriş etmeden.
benim meme ucum yara oldugunda aile hekimi 2 ceşit merhem ve agızdan antibiyotik yazmişti
1-antibiyotik icerek bir merhem-gunde 2 defa bunu sur dedi
2-madecassol-gunde 3 defa da bunu sur dedi
3-duşuk mglı bir antibiyotik hap
bu şekilde 2 gune iyileşti sonra da dedigim şekilde o hale gelmeden onlemimi aldım
sütüm azalacak diye korkma-artık senin sutun 3 aşagı 5 yukarı regule olmuştur ve 3-5 gunluk az emzirmenin sonucu dramatik bir azalma olmaz olsa bile emzirmeye başlar başlamaz yine eski haline gelir.rahat ol kendine acı vere vere olmaz bu emzirme işi ama dedigim gibi dogru bir şekilde memeyi tutturdugundan emin ol yoksa kısır dongu gibi bu acılar geri geliyor.
aile hekimi bir de demişti ki en iyi iyileştirme bicimid inlendirmektir-mumkunse hatta sagmadan 5-6 saatlik dinlendir meme ucunu ve bu surenin taamında meme ucu bol krem icinde kalsın hucreler yenilensin
Bende son günlerde gazli bez kullanmaya başladım daha rahat sanki,emzirme koltug dediğin ayak pufu olan saklanan sandalyeler mı bende odasınız birlikte almayı dusunuyorumGerçektende her sağım sonrası krem sürmek işe yarıyor.
İlk oğlumda 15 ay sağarak süt verdim her sağım sonrası medela nın Purelan adlı kremini bolca sürdüm hiç yara ve tahrip olmadı
Budada öyle yapıyordum fakat. 15 gündür emzirmeye ağırlık verince ğögus uçlarım kırmızı ve hassaslaştı Garmastan a döndüm.
Ben hep lansinoh göğüs peki kullanıldım üç gündür streil gazlı bezden 3 parçayı üst üste koymaya başladım hava alsın diye.
Bide emzirme şeklide acı konusunda çok etkiliymiş. Dün hastanede emzirme koltuğunda emzirdim ne rahatlıkmış ne göğsüm acıdı ne kolum yoruldu ne sırtım ağrıdı. Eve gelince hemen fiyatlarına baktım499 tl miş. Gözümü karatıp almayı bile düşündüm.
Ben kendi sandalyemi yapmıştım gerçi kolçaklı bi plastık sandalye yi güzel bi örtü ile kapladım arkamda yastık fakat biraz daha kolları yüksek olsa süper olacaktı.
Ek gıda konusunda hiç bir fikrim yok,o gunler gelsin sizi takip edicemkızlar ben yavaş yavaş yumurta sarısı başlatmak istiyorum ama nerden dogal yumurta bulacagımı şaşırdım siz nasıl yapacaksınız nerden temin edeceksiniz bir fikir verin-yada marka ismi var mı guvendginiz
babam memlekete sık gelip giderken filize getiridi ama şimdi bir gitti mi 3 ay yok hala yumurta bekliyoruz o gelene kadar yaz olacak
peyniri nerden alacaksınız piyasadaki peynirlerin hemen hepsi kimyasal kokuyor en bilindik markalar dahilsadece bimin tam yaglısını onerdi bir arkadaş hakkaten biraz daha dogal bir tadı var ondan azcık verdim inciye tuzunu alıp ama var mı başka tavsiye edebileceginiz
şimdilik ek gıdada hala yavaş ilerliyoruz
gunde 2 olcek kaşık maması-milupa sutlu pirincli o bitince tahilliya gecmeyi duşunuyorum
gunde 1-2 kaşık meyve puresi
yarım cay bardagı meyve suyu
arada bir iki defa bir kac kaşık peynirli tarhana verdim ama devamını getiremedim oguruyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?