- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi hidennisko
-
Metalcim Canan Hanım'a gercekten çok gübeniyorum, hatta utanıyorum bana 3.ay dedi rotarixi ben 2 de Vurdurdum ya, artık SAĞLIK ocağındaliler yapalım deyince hayır diyemedim diyeceğim :)))))
Bende badenin boyunu kilosunu SMS atmıştım, aradı sağ olsun gayet iyi dedi :))
Ben süt ürünlerine başladım dayanamadım deyince fazla abartmayın lütfen diyor :))))
Chnb arada huzursuzlanıuor bu kuzucuklar
Ek gıda çok mu geliyor acaba? Sen takip et bakalım yemek yedikten sonra tepkileri nasıl?
Foto koyun kızlar bebilşleri bakalım büyümüşler mi :))))
kızlar ben yavaş yavaş yumurta sarısı başlatmak istiyorum ama nerden dogal yumurta bulacagımı şaşırdım siz nasıl yapacaksınız nerden temin edeceksiniz bir fikir verin-yada marka ismi var mı guvendginiz
babam memlekete sık gelip giderken filize getiridi ama şimdi bir gitti mi 3 ay yok hala yumurta bekliyoruz o gelene kadar yaz olacak
peyniri nerden alacaksınız piyasadaki peynirlerin hemen hepsi kimyasal kokuyor en bilindik markalar dahilsadece bimin tam yaglısını onerdi bir arkadaş hakkaten biraz daha dogal bir tadı var ondan azcık verdim inciye tuzunu alıp ama var mı başka tavsiye edebileceginiz
şimdilik ek gıdada hala yavaş ilerliyoruz
gunde 2 olcek kaşık maması-milupa sutlu pirincli o bitince tahilliya gecmeyi duşunuyorum
gunde 1-2 kaşık meyve puresi
yarım cay bardagı meyve suyu
arada bir iki defa bir kac kaşık peynirli tarhana verdim ama devamını getiremedim oguruyor
Chnb
Canım bu gün hiç yazmadın. Hayırdır herşey yolundadır inşallah.
canım galiba ben hızlı başladım. Maşallah Arda iştahlı....
BEN yarım kavanoz meyve püresi veriyorum şu an bir de 90 cc mama.
bugün 90 cc mama verdim bitti başladı ağlamaya ağzını açıyor içmek istiyor. 60 cc yaptım 30 cc içti bu sefer huzursuzlandı
ellerini çırpıyor meyve püresinde yeni kaşığı beklerken...
canım faceye koydurayım eşime ben bilmiyorum resim koymayı....
canım ne güzel ek gıdaya yavaş geçiyorsun ben işe dönüyorum diye hızlı başladım annemler ben yokken verirler diye...
sağayım biraz diyorum ama sağmaya kadar yok sütüm...
150 cc var buzlukta onu da şimdi vermiyorum...
yumurtaya gelince burada marketlerde organik yazanlar var... belki onlardan olabilir.
biz büyük oğlan da dahil normal alıyoruz gerçi...
bir de 200 metre ilerimizde daha köy gibi evler var geçen yürüyüşte farkettim bir horoz 5-6 tavuk vardı:)) soracağım sahibinden alırım olmazsa. gerçi çöplükte eşeleniyorlardı onların yumurtasında sorun olur mu çöplükte oldukları için?
canım gezmedeydim bir de vınım azalmış zor açılıyor akşam bakıyorum bende...
canım tavukların dogasında var çöplükte eşelenmek bir sey olmaz :) sen anlaş onlardan biri sana gunluk taze 1 tane ayırsa yeter
kızlar dün gece yaşadığım saatlere inanamazsınız
süt sağıp 8.30 gibi dışarı çıktık eşim oğlum ben, arkadaşlarla kahve içelim diye
badeye annem bakacak, giderken bir gögsümü emzridim bir gögsümü sağdım zor zar 60 cc çıktı ama yeter dedim
saat 10 gibi annem aradı , kızım bade çok ağlıyor gelin sütü içti mama da almıyor diye
eve bir geldik, nasıl uykusu var ama uyumuyor nasıl ağladı anlatamam, taş gibi oluyor, ne yapsak sakinleştiremiyoruz
sadece altını tamamen soyunca bezi çıarınca susuyor, çok seviyor çıplak kalmayı
ama buz gibi oldu, ne meme alıyor ne mama
çıldırdım, annem ben eşim ne yapsak olması
masajlar yapıyoruz, kucaklıyoruz,yok yok yok
en son saat gece 1 de dedim yürü arabaya binelim gezdirelim
hava nasıl soğuk araba buz gibi, ama bade çıldırdı sesi kısıldı ağlamaktan, öksürük tuttu gıcıktan
arabaya bindik daha 100 mt gitmedik uyudu
mahvolduk kızlar mahvolduk
ve en son saat 9 da sür içmişti inadından içmedi daha,1.30 da uyudu saat 7.30 da kalktı deliksiz 6 saat uyudu, o kdar yıpranmış ki çocuk, gece uyanıp uyanıp nefesini dinledim
bugun de bir uyandı sağ gözü kıpkırmızı ve çapak içinde
Bir daha böyle bir gece yaşamak istemiyroum Allah'ım yaa
bizim köydekiler mis gibi çayırda eşeleniyorlar:)) sorayım en iyisi haftalık alsam olmaz mı yumurta kırılmasa göndereyim mi size de?
geçmiş olsun canım zor bir gece olmuş gerçekten...
niye huysuzlandı acaba? emerken biberonda çok mu gaz yuttu ?
inşallah bir daha olmaz...
süt sağıp 8.30 gibi dışarı çıktık eşim oğlum ben, arkadaşlarla kahve içelim diye
badeye annem bakacak, giderken bir gögsümü emzridim bir gögsümü sağdım zor zar 60 cc çıktı ama yeter dedim
saat 10 gibi annem aradı , kızım bade çok ağlıyor gelin sütü içti mama da almıyor diye
eve bir geldik, nasıl uykusu var ama uyumuyor nasıl ağladı anlatamam, taş gibi oluyor, ne yapsak sakinleştiremiyoruz
hava nasıl soğuk araba buz gibi, ama bade çıldırdı sesi kısıldı ağlamaktan, öksürük tuttu gıcıktan
ve en son saat 9 da sür içmişti inadından içmedi daha,1.30 da uyudu saat 7.30 da kalktı deliksiz 6 saat uyudu, o kdar yıpranmış ki çocuk, gece uyanıp uyanıp nefesini dinledim
bizim köydekiler mis gibi çayırda eşeleniyorlar:)) sorayım en iyisi haftalık alsam olmaz mı yumurta kırılmasa göndereyim mi size de?
geçmiş olsun canım zor bir gece olmuş gerçekten...
niye huysuzlandı acaba? emerken biberonda çok mu gaz yuttu ?
inşallah bir daha olmaz...
Canım gercekten büyük geçmiş olsun. Rabbim Birdaha hiçkimseye böyle bi hece geçirtmesin.
Bizimkide huysuz son bir haftadır. Bana kök söktürüyor. Bugün Abi'sinin okulda bi etkinliği vardı öğretmeni özellikle çağırdı. Annem ve süt halamın gelini gelip baktılar sağolsun. Ben dedim bu durmaz. Oğlum beni utandırdı. İçimiş sütünü uyumuş üzmemiş ananesini. Anneler gitti başladı. Kesin Hasan Basri ike benim popom arasında sensör var ne zaman otursam başlıyor ağlamaya. Şimdi ben yemek yiyorum babası susturmaya çalışıyor. Kesin az sonra içerden bağırıp kopar ve beni çağırırlar. Rabbim yardımcımız oldun. Sağlıklı olsunlarda ne yapalım.
Canlar Hasan Basri'nin emmesi ile ilğilş binler soracaktım kafam gitti yine
Benim büyük oğlan resmen babasından ödü kopuyor. Bazen diyorum iyi bazamda ben babası kızmasın diye açığını kapatırken buluyorum kendini. Bu sabah ben beneği besliyorum eşin ekmek almaya gitti. Oğlumda kahvaltı hazırlanıncaya kadar bilğisayar oynamaya hakkı vardı. Telefon çaldı salonda oğlanın bulynduğu yerde bizimki bakmıyor ben imerden seskeniyorum duymuyor. Sonunda beni duydu geldi hala tel calıyo. Dedim oğlum telefona bak. Gitti kapattı dedim inşallah baban değildir. Eşin bişey sormak için aramış geldi köpürüyor. Pkulda gösterisi olduğu için kendini enğelkedi. Bizim oğlanı burnu kanar kucaayınca. Arabada kurcakadı bi kanadı. Eve geldik baba yok tam iki kez daha kanattı üçüncüyü babanın yanında kanattı. Ben kendimi lavabp temizlerken buldım baba görüp kızmasın diye. Bizimknş bi huyı var arada tv seyredeken yasa oyun ıynarken wc gelince büyüğü gaz deyip az kaçırıyor. Babası gelmeden bi kaçırdı. Şindi en sevdiği proğram olan ben bilmem eşim biliri seyrederken yine yapış. Tabi baba evde ben yine kirli kilot saklarjen buldum kendimi. Aslınsa babasından saaklamak istemiyorum fakat eşimin hiç ayarı yok. Resmen gözü dönüyor.
Şimdi proğramı seyrederken kendi yarışıyormuş gibi heyecan tapıyor ve tv karşısına geliyor bi uyarı iki uyarı tabi baba direk tv kapattı. Ya dedim bu çocuğun en sevdiği proğram böyle kestirip atma bak içerde nasıl içini çekeçeke ağlıyor. Tmam açtırdı dedi. Yanlışmı yapıyorum ya. İleri ergenlik de baba ile oğul arasında kalmaktan korkuyorum. Ama kıyamıyorum.
21ocak 2814kg 48cm 37+4Anne Bebişkonun Adı Doğum Tarihi Doğum Haftası Kilosu,Boyu
Sofika İnci 4 eylül 2012 39+1 hafta 2760gr 46 cm
Chnb Ahmet Arda 36+4 hafta 3700gr 53 cm Hidennisko Bade 16 ocak 2013 38+5 hafta 3760 gr 52 cm
Metal41 Hasan Basri 21 ocak 2013 34 hafta 2715 gr 48 cm
Eylülgülü Emir
Duyaydın Meriç 19 şubat 2013 3950 gr 53 cm
Hiç yabaci gelmedi anlattıkların yeğenimde böyleydi arabayla gece turlarına çıkardı,hatta hiç susmuyor diye hastaneye goturdugmuz olmustu,zor İnsallah tekrarlamazkızlar dün gece yaşadığım saatlere inanamazsınız
canım bu kolik krizine benziyor gecmiş olsun aman başka bir sorun olmasında kolikler eninde sonunda gececek en azından boyle teselli olabiliriz
inci de geceleri cok huysuzlandıgında sadece altını actıgımda sakinleşiyor,yavrular cıplak cıplak rahat ediyor ama üşütecem diye de korkuyorum,bazen sırf soyuyormuş gibi yapıyorum bacaklarını hafif sıyırıyorum o bile işe yarıyor,bazen de ne yapsam işe yaramıyor.Cok şukur şu ara daha iyi geceleri sanırım kulak kenarlarındaki kaşıntı rahatsız ediyormuş yavruyu,krem surunce iyi geldi yavrum rahat ediyor bende tabii
haftalık alsan olur tabii,oyle her gun bir yumurta icin gidip gelinmez zaten de alırken soyle bebege verecegim taze toplansın de.Sagol canım yumurta hem kırılır hem taa oralardan yollamak akıl karı degil,duşunmen yeter.Benim aklıma sutcumuz geldi,ona soracagım koyde vardır mutlaka birilerinde sorsun soruştursun bakalım.Bizim sutcu de Allah razı olsun ne istersen buluyor,sutumuz ondan zeytin yagımız ondan,şimdi koy yumurtası da bulursa super olur.
oy o sensorden bizde de var :)
ozellikle yemege oturdugumda mutlaka ortalıgı ayaga kaldırır,annem de der melekler kulagına fısıldadı bak yine diye :) İnci cok bagımlı buyuyor bana,sanırım emzirmeyle alakalaı bu samimiyet,şimdi Filizi emziremedigime daha cok uzuluyorumsanki ona haksızlık etmişim gibi
canım cok zor bu durumlar,ama anladıgım kadarıyla eşin normalden biraz daha sert
bulgarların bir deyişi vardır anne babalar tatlı sert ,adil ve merhametli olmalı diye
ben de disiplinli bir anne sayılırım,genel anlamda ev ici uyulacak kuralları ben belirlerim ama eşim de aktif rol alır disiplin ve egitim konusunda.bazen onun da cok sert buldugum tavırları oldu ama cocougn yanında rengimi belli etmemeye calışırım,yalnız kalınca fikrimi soylerim.bu işlerde dogru yanlış kolay bulunmuyor,esas olan cocuklarımızın kayıtsız şartsız sevildiklerini hissetmeleri ve guven icinde olmaları.
Canım esın cok disiplinli birine benziyor,sanki oğlanı fazla sıkıyormuş gibi geldi tamam babasında çekinsin ama çocukluğunuza yasamalı bence,biz babamla oyunlar oynayarak büyüdük esinle konuşsan,bu davranış bicimi oğlunun ılerde babalık rolünüze etkileyecek,belki aynı sey degil ama benim esım babasından uzak büyümüş adam yıllarca Almanya da çalışmış izne geldiginde de soğuk davranmis yani babasına karsı cok soğuk ben oğluma böyle yapmiyacam deyip dürüyor sanırım şımartip tepemize çıkartacakCanlar Hasan Basri'nin emmesi ile ilğilş binler soracaktım kafam gitti yine
Benim büyük oğlan resmen babasından ödü kopuyor. Bazen diyorum iyi bazamda ben babası kızmasın diye açığını kapatırken buluyorum kendini. Bu sabah ben beneği besliyorum eşin ekmek almaya gitti. Oğlumda kahvaltı hazırlanıncaya kadar bilğisayar oynamaya hakkı vardı. Telefon çaldı salonda oğlanın bulynduğu yerde bizimki bakmıyor ben imerden seskeniyorum duymuyor. Sonunda beni duydu geldi hala tel calıyo. Dedim oğlum telefona bak. Gitti kapattı dedim inşallah baban değildir. Eşin bişey sormak için aramış geldi köpürüyor. Pkulda gösterisi olduğu için kendini enğelkedi. Bizim oğlanı burnu kanar kucaayınca. Arabada kurcakadı bi kanadı. Eve geldik baba yok tam iki kez daha kanattı üçüncüyü babanın yanında kanattı. Ben kendimi lavabp temizlerken buldım baba görüp kızmasın diye. Bizimknş bi huyı var arada tv seyredeken yasa oyun ıynarken wc gelince büyüğü gaz deyip az kaçırıyor. Babası gelmeden bi kaçırdı. Şindi en sevdiği proğram olan ben bilmem eşim biliri seyrederken yine yapış. Tabi baba evde ben yine kirli kilot saklarjen buldum kendimi. Aslınsa babasından saaklamak istemiyorum fakat eşimin hiç ayarı yok. Resmen gözü dönüyor.
Şimdi proğramı seyrederken kendi yarışıyormuş gibi heyecan tapıyor ve tv karşısına geliyor bi uyarı iki uyarı tabi baba direk tv kapattı. Ya dedim bu çocuğun en sevdiği proğram böyle kestirip atma bak içerde nasıl içini çekeçeke ağlıyor. Tmam açtırdı dedi. Yanlışmı yapıyorum ya. İleri ergenlik de baba ile oğul arasında kalmaktan korkuyorum. Ama kıyamıyorum.
sofikacım, benim kremden mi kullanıyorsun kıza?
geçen dr komşum çok dikkatli sür, etkili bir kremdir, kırmızı olamayan yere sürme, cildi inceltir dedi, uyarma ihtiyacı hissettim seni de eger aynı kremi kullanıyorsak
gerçi bizim bir kereden sonra tekrarlamadı ço şükür
inşallah sizinde geçer hemencecik
metalcim dün yazacaktım fırsat bulamadımya ben başlarda daha iyiyidim, şimdi hiç birşeye yetişemiyorum
baskıcı tutum bence çocukta ciddi problemlere ve güzen eksikliklerine neden oluyor,
hele ki anne ve baba birbirinden farklı şekilde tepkiler veriyorsa.
aslında anne babalar olrak çocuk yetiştirmekle ilgili özellikle psikolojileri ile ilgili bir sürü kitap okumalıyız,
ben kendimi oğluma karşı bir hata yaptığımda çok eleştiriyorum ve çok üzülüyroum
çünkü onun kişiliği benim ellerimde
sabiha paktuna keskin iyidir çocuk gelişi hakkında, yada başka yazarlar olabiir, eşin okursa al okut bence :))
Ay canım kesinlikle emzirmeyle ilğilş. Bende İbrahim Ethem de sağarak vermiştim. Hiç bana düşkün değildir. Çalışırken işten gelirdim hiç Oralı olmaZdı. Babası gelince koşarak boynuna sarılırdı. 7 ay yattım. Herşeyiyle babası ilğilendi sabah ben çağırmazsam kahvaltı sını yapar giyinir evden çıkardı hiç annem berde nasıl demeDi.
Bende eşimin yanında söylemiyorum. En Azından dikkat etmeye çok çalışıyorum. Fakat bu süreçte eşim fazla sorumluluğunu alınca yıprandı ve tahammül sınırını yitirdi. Direk köpürüyor ge çok uzatıyor. Bi de ben yattım ilğilenemedimde eşim oyüzden böyle oldu. Yavrum eziliyor iki taraflı suçluluk duygusu beni çok etkiliyor. Yavrun babası kızıyor. Daha yaş gözündeyken babasına sırnaşıyor. Hiç kapris yapmıyor. Sırf babası onu sevsin diye. Kesin babasına olan sevgisi daha fazla. Çünkü eşinle ortak noktaları ve ortak Zevkleri var. Ayrıca daha kaliteli zaman geçirdiler hep. Ben koşuşturan yorgun sonra oğlum işim var diyen biriydim.
sofikacım, benim kremden mi kullanıyorsun kıza?
geçen dr komşum çok dikkatli sür, etkili bir kremdir, kırmızı olamayan yere sürme, cildi inceltir dedi, uyarma ihtiyacı hissettim seni de eger aynı kremi kullanıyorsak
gerçi bizim bir kereden sonra tekrarlamadı ço şükür
inşallah sizinde geçer hemencecik
metalcim dün yazacaktım fırsat bulamadımya ben başlarda daha iyiyidim, şimdi hiç birşeye yetişemiyorum
baskıcı tutum bence çocukta ciddi problemlere ve güzen eksikliklerine neden oluyor,
hele ki anne ve baba birbirinden farklı şekilde tepkiler veriyorsa.
aslında anne babalar olrak çocuk yetiştirmekle ilgili özellikle psikolojileri ile ilgili bir sürü kitap okumalıyız,
ben kendimi oğluma karşı bir hata yaptığımda çok eleştiriyorum ve çok üzülüyroum
çünkü onun kişiliği benim ellerimde
sabiha paktuna keskin iyidir çocuk gelişi hakkında, yada başka yazarlar olabiir, eşin okursa al okut bence :))
Haklısın canım. Eşim çok kitap okur bu sıralar hep anne baba çocuk kitapları okuyor firsat buldukça. Onu bu süreç çok yıprattı. Oğlanın yükü ağrırı geldi. Biraz uzaklaşsa iyiolacak. Fakat şu an benin onun yükünü alacak gücüm yok. Olan oğluma oluyor.
Sabiha paktuna keskin hocaya bende eskiden hayrandım hep kitaplarını aldım. İnternetteki birçok videosunu seyrettiğim bi doktordu. Çok takip ediyorduk eltimle. Hangi kanalda çıkasa veya gazetede bi yazısıı görsek bşrbirimize haber veriyorduk. Oğlumun nörolojik problemi çıkınca kendisi nöroloji Prof. Olunc ona da gittik. Tam da bi hastasının onu dava ettiği ve gazetekerde boy boy fotoraflarının olduğu zamanlarda. Hocanın tutumunu hiç beğenmedim bana neden geldin dedi ya bizim hastalığı küçümsedi yada ... Bilmiyorum. Bide çok paragöz diye duydum sonradan gidenlerden. Benim için önemli olan bana ve çocuğuma olan tutumuydu. İnan kütüphanemizde okunmamış veya yarım kalmış kıtapları bile vardır. Yani hiç kitaplarındaki ve ekranlardaki gibi değildi. Çok soğuk tu. Birdaha gitmedik. Geçenlerde derya baykal ın proğramunda gördüm. Çok çabuk ve ekrandan gözlerini kaçırarak konuşuyordu. Saki biryere gidecekmiş gibi. Garip geldi bana. Zaten randevu almak 6 ay önceden gerekiyor. Eşimin tatlı dili sayesinde 15 gün sonraya alabilmiştik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?