- Konu Sahibi hidennisko
-
Haklısın canım. Eşim çok kitap okur bu sıralar hep anne baba çocuk kitapları okuyor firsat buldukça. Onu bu süreç çok yıprattı. Oğlanın yükü ağrırı geldi. Biraz uzaklaşsa iyiolacak. Fakat şu an benin onun yükünü alacak gücüm yok. Olan oğluma oluyor.
Sabiha paktuna keskin hocaya bende eskiden hayrandım hep kitaplarını aldım. İnternetteki birçok videosunu seyrettiğim bi doktordu. Çok takip ediyorduk eltimle. Hangi kanalda çıkasa veya gazetede bi yazısıı görsek bşrbirimize haber veriyorduk. Oğlumun nörolojik problemi çıkınca kendisi nöroloji Prof. Olunc ona da gittik. Tam da bi hastasının onu dava ettiği ve gazetekerde boy boy fotoraflarının olduğu zamanlarda. Hocanın tutumunu hiç beğenmedim bana neden geldin dedi ya bizim hastalığı küçümsedi yada ... Bilmiyorum. Bide çok paragöz diye duydum sonradan gidenlerden. Benim için önemli olan bana ve çocuğuma olan tutumuydu. İnan kütüphanemizde okunmamış veya yarım kalmış kıtapları bile vardır. Yani hiç kitaplarındaki ve ekranlardaki gibi değildi. Çok soğuk tu. Birdaha gitmedik. Geçenlerde derya baykal ın proğramunda gördüm. Çok çabuk ve ekrandan gözlerini kaçırarak konuşuyordu. Saki biryere gidecekmiş gibi. Garip geldi bana. Zaten randevu almak 6 ay önceden gerekiyor. Eşimin tatlı dili sayesinde 15 gün sonraya alabilmiştik.
sabiha paktunaya benim oldum olası icim ısınmadı,kadından hep negatif bir sey aldımoysa kitaplarında veya programlarda anlattıgı seylerin coguna cok katılıyorum ve cocuk yetiştirirken uygulamaya calışıyorum ama her soyledigni her tavsiyesini de mutlaka sorguluyorum,guvenemiyorum ben ona.Kendini ve yaptıgı işi cok iyi pazarlıyor ama gercekte nasıldır onu senin gibi şahsen tecrube edenlerden ogrenmek daha dogru.Ablam da 2-3 yıl once ondan randevu almak istemiş ve dedigin gibi 6 ay sonrasında kadar doluydu cok uzulduler,sanki sabiha paktuna onlara mucize yaratacak gibi dusunuyorlardı,onlara o zaman da dedim her işte bir hayır vardır uzulmeyin diye,şimdi iyi ki randevu alamamışlar diyorum.
Canlar Hasan Basri'nin emmesi ile ilğilş binler soracaktım kafam gitti yine
Benim büyük oğlan resmen babasından ödü kopuyor. Bazen diyorum iyi bazamda ben babası kızmasın diye açığını kapatırken buluyorum kendini. Bu sabah ben beneği besliyorum eşin ekmek almaya gitti. Oğlumda kahvaltı hazırlanıncaya kadar bilğisayar oynamaya hakkı vardı. Telefon çaldı salonda oğlanın bulynduğu yerde bizimki bakmıyor ben imerden seskeniyorum duymuyor. Sonunda beni duydu geldi hala tel calıyo. Dedim oğlum telefona bak. Gitti kapattı dedim inşallah baban değildir. Eşin bişey sormak için aramış geldi köpürüyor. Pkulda gösterisi olduğu için kendini enğelkedi. Bizim oğlanı burnu kanar kucaayınca. Arabada kurcakadı bi kanadı. Eve geldik baba yok tam iki kez daha kanattı üçüncüyü babanın yanında kanattı. Ben kendimi lavabp temizlerken buldım baba görüp kızmasın diye. Bizimknş bi huyı var arada tv seyredeken yasa oyun ıynarken wc gelince büyüğü gaz deyip az kaçırıyor. Babası gelmeden bi kaçırdı. Şindi en sevdiği proğram olan ben bilmem eşim biliri seyrederken yine yapış. Tabi baba evde ben yine kirli kilot saklarjen buldum kendimi. Aslınsa babasından saaklamak istemiyorum fakat eşimin hiç ayarı yok. Resmen gözü dönüyor.
Şimdi proğramı seyrederken kendi yarışıyormuş gibi heyecan tapıyor ve tv karşısına geliyor bi uyarı iki uyarı tabi baba direk tv kapattı. Ya dedim bu çocuğun en sevdiği proğram böyle kestirip atma bak içerde nasıl içini çekeçeke ağlıyor. Tmam açtırdı dedi. Yanlışmı yapıyorum ya. İleri ergenlik de baba ile oğul arasında kalmaktan korkuyorum. Ama kıyamıyorum.
Kızlar içimi dökmeden yatamayacağım,
Bugün komşu mangal yapmış çağırdı, gittik, eşim balkonda Sefa yaparken ben hem kızla hem oğlanla ilgileniyorum . Bade gene huysuz nedenini bilmiyorum ama huy değiştirdi, en sonunda dedim bizi eve bırak aynı sitedeyiz ama çok eşya var, bizi bıraktı geri gitti muhabbete, dedim oğlana bak
Saat 5 gibiydi, bir baktım babalar basket oynamaya çıkmışlar çocukları bırakıp
Saat 7.30 da geldiler
Tabi bade hiç uymadı hep ağladı sinirlerim alt üst
Eşime dedim yıkayalım aşıdan dolayı yıkayamadık baya
Yıkarken bana sen çok gerginsin çocuk ondan böyle dedi delirdim
Başladım ağlamaya, hep bana mana buluyorsun neden gerginim stresliyim sormuyorsun tüm yük benim omuzumda diye ağladım ağladım
Komşu sesimi duymuş mesaj çekti iyimisin, gel kahve içelim rahatla diye
Rezil oldum
Kız hala uyumuyor saat 10 oldu yeter uyu uyu uyuuuu diye nasıl ağlıyorum aslında öfkem eşime, saat 11 de kalktı gününü gün etti, bir günümü özel kılmıyor eşek yerine koyuyor sanki beni, özür dilerim falan diyor ama benim istediğim o değil ki((
Gelmiş yapma böyle diye sarılıyor
Dokunma bana şuam seni parçalayabilirşm dedim(
Az önce mutfağı temizliyorum dedim kesin şimdi gelir meyvesini soyar (her akşam meyve yer) birşey olmamış gibi diye düşünürken geldi dolaptan meyvesini aldı tepsiye koydu gitti,şimdi içerde meyvesini yiyor ben mutfakta ağlıyorum(
Biliyorum yarın nasılsa düzelecek, geçecek diye düşünüyor konuşmaya dahi tenezzül etmiyor((
Bugün komşu mangal yapmış çağırdı, gittik, eşim balkonda Sefa yaparken ben hem kızla hem oğlanla ilgileniyorum . Bade gene huysuz nedenini bilmiyorum ama huy değiştirdi, en sonunda dedim bizi eve bırak aynı sitedeyiz ama çok eşya var, bizi bıraktı geri gitti muhabbete, dedim oğlana bak
Saat 7.30 da geldiler
Başladım ağlamaya, hep bana mana buluyorsun neden gerginim stresliyim sormuyorsun tüm yük benim omuzumda diye ağladım ağladım
Rezil oldum
Kız hala uyumuyor saat 10 oldu yeter uyu uyu uyuuuu diye nasıl ağlıyorum aslında öfkem eşime, saat 11 de kalktı gününü gün etti, bir günümü özel kılmıyor eşek yerine koyuyor sanki beni, özür dilerim falan diyor ama benim istediğim o değil ki((
Az önce mutfağı temizliyorum dedim kesin şimdi gelir meyvesini soyar (her akşam meyve yer) birşey olmamış gibi diye düşünürken geldi dolaptan meyvesini aldı tepsiye koydu gitti,şimdi içerde meyvesini yiyor ben mutfakta ağlıyorum(
Biliyorum yarın nasılsa düzelecek, geçecek diye düşünüyor konuşmaya dahi tenezzül etmiyor((
Saat 7.30 da geldiler
Rezil oldum
Eline sağlık canım...
Canım benim eşimde de oldu. Gerçekten hamilelikte aldıkları sorumluluk yıprattı onları. Bizim en büyük derdimiz dersler. O zaman ben de eşim de elimizde olmadan kontrolü kaybediyoruz bağırıyoruz. O da ya ben ödevimi tek yapayım da o kadar azar işitmeyeyim demiyor(
Ama çabuk affediyor bizi. Bağırıyorum sonra özür diliyorum hemen affettim diyor. Bugün dışarı çıktık eski okulumun bahçesinde helikopterini uçurmaya çalıştılar ben de yürüdüm. Bana eşlik etti. Sohbet ettik yürüme yarışı yaptık gerçekten beni geçti:))
Marketin önünde bekledik babayı nasıl öpüyor her yerimi adamın biri de maşallah dedi ne çok seviyor sizi dedi... Bağırıyoruz sonra üzülüyoruz.
Eşimde bağırınca pişman olup hemen istediği bir şey yapıyor...
Canım ya kıyamam...
Canım yarım gün eve birini alsan işleri hafifletsen. Yan komşum elektrikçi 3 çocuğu var her gün 2 ye kadar kadın geliyor.
demiştim ya medyum komşum var evde 6 gün yardımcısı var. Biz o kadar okuduk bir kıymetimiz olmadı(
Ben de alayım diyorum bazen sonra kıyamıyorum paraya...
Ha bu arada ben yine tappır aldım 5 li pahalı ama dayanamadım ...
Bu plastik mi oluyor kızlar ya... hem alıyorum hem içime de tam sinmiyor(
Sofika canım malesef sonradan okuldan da öğreniyorlar olumsuz söz ve davranışları(
Bu arada ya ben ya ben poposuna ne sürdüm:)) Evde vardı garmastan sürdüm çatlak olmasın diye... Dedim zararı yoktur memeye verdiklerine göre...
Bir de bugün Arda hiç kaka yapmadı çok huzursuz da değil. Bir ara ağladı ben de kaka mı yapamadı dedim gliserin kansuk koydum ama yine yapmadı. Ben bu çatlak işinden endişeleniyorum ya olursa diye(
Eline sağlık canım...
Canım benim eşimde de oldu. Gerçekten hamilelikte aldıkları sorumluluk yıprattı onları. Bizim en büyük derdimiz dersler. O zaman ben de eşim de elimizde olmadan kontrolü kaybediyoruz bağırıyoruz. O da ya ben ödevimi tek yapayım da o kadar azar işitmeyeyim demiyor(
Ama çabuk affediyor bizi. Bağırıyorum sonra özür diliyorum hemen affettim diyor. Bugün dışarı çıktık eski okulumun bahçesinde helikopterini uçurmaya çalıştılar ben de yürüdüm. Bana eşlik etti. Sohbet ettik yürüme yarışı yaptık gerçekten beni geçti:))
Marketin önünde bekledik babayı nasıl öpüyor her yerimi adamın biri de maşallah dedi ne çok seviyor sizi dedi... Bağırıyoruz sonra üzülüyoruz.
Eşimde bağırınca pişman olup hemen istediği bir şey yapıyor...
Canım ya kıyamam...
Canım yarım gün eve birini alsan işleri hafifletsen. Yan komşum elektrikçi 3 çocuğu var her gün 2 ye kadar kadın geliyor.
demiştim ya medyum komşum var evde 6 gün yardımcısı var. Biz o kadar okuduk bir kıymetimiz olmadı(
Sofika canım malesef sonradan okuldan da öğreniyorlar olumsuz söz ve davranışları(
Bu arada ya ben ya ben poposuna ne sürdüm:)) Evde vardı garmastan sürdüm çatlak olmasın diye... Dedim zararı yoktur memeye verdiklerine göre...
Bir de bugün Arda hiç kaka yapmadı çok huzursuz da değil. Bir ara ağladı ben de kaka mı yapamadı dedim gliserin kansuk koydum ama yine yapmadı. Ben bu çatlak işinden endişeleniyorum ya olursa diye(
İşin kötüsü benim annemde kayınvalidem de geliyor geldimi benden dolayı fazla kalmıyorAh canım yarama tuz bastın resmen
Benim eşimde aynı bütün yük benim sırtımda benimkiler üçüz olmalarına rağmen 2,5 senedir hiç bir gece de sen bu gece yat dinlen ben bakarım demedi benim kızların uyku düzeni hiç olmadı gece en az 15 kere kalkardım 2 saat uyuduğum zaman çok uyumuşum derdim şimdi bile uyanıyorlar o kadar çok değil ama
daha birgün bunalmışsındır git biraz yanlız gez demedi
Bende çok bunaldım canım ama yapacak birşeyimiz yok sabır isticez allahtan
Allah annemden razı olsun o olmasaydı kafayı yerdim ben
Allah hepimize güç versin sabır versin rabbim
Seni çok iyi anlıyorum
eşin yengeç mi canım
sanki bizim gundelik hayatımızdan kareler gordum anlattıklarında,ne yazık ki sanırım bu cogu evde yaşanan olaylar ve erkekler adı ustunde ER gibi gozukup KEK gibi yaşıyorlar,sorumlulugun en buyugu bizim omuzlarımızda.
her gun kaka yapmayabilir ama ek gıdaya gecince hep kabız oldu mu korkusu da olacaksizin sabıkanız da var Cihan Bugradan dikkatli olun canım
Canım Arda ek gıdaya gecyig icin geç yapabilir kakasini bizimki mama alıyor bazen 2 günde en geç 3 günde yaptıgı oluyorEline sağlık canım...
Eşimde bağırınca pişman olup hemen istediği bir şey yapıyor..
Canım ya kıyamam...
Saat 7.30 da geldiler
Rezil oldum
Aahhh metalim aaaahhh gel sen bana biz beraber gezelim :)))
Aslında benim eşim her konuda gerçekten iyidir ( sinirim geçti ya :))))) ama ben sanırım evlilikten önceki sosyal hayatımı çevremdeki arkadaşlarımı özlüyorum
Şuanda kilolarımla başım dertte, sosyal çevremde konukomşu
Eşim bunlarla mutlu olmaya çalışıor ama benim olamadığımı göremiyor
Biraz daha duyarlı olmasını beklerdim
Mesela dün yaşadıklarım için benimle konuşmasını anlamasını beklerim
Ama biliyorum bu konu hiiiççç açılmayacak
Hala uyumadı şaka gibi tam 3 saattir odadayız ha uyudu, gozunu kapadı açtı derken bu saat oldu(((
Ya bilmiyorum nesi var ama 1 hafta önceki çocukla bu çocuk arasında dağlar kadar fark var gece 3.15 ti uyuduğunda
Kaka yapamadı dün, ondan gibi geliyor çünkü emerken kıpır kıpır memeyi bırakıyor alıyor geri atıyor kıvranıyor
Acaba doymuyor mu diyorum bende senin gibi ama mama almıyor diliyle itiyor hep
Huzursuz ve kaka yapmayınca hep aç mı diyorum, ama ilk defa oldu kaka yapmaması 1 gün uzun bir süre değil değil mi kaka yapmaması için( ara ara çok az bulaştırır gibi yaptı)
Senin ki en azından kucakta uyuyor, benim kız ilginç bir şekilde ne meme de uyuyor ne kucakta
Bu yüzden zorlanıyorum onu uykuya geçirmekte(
Ev tipi anakucağımız var sallanan şezlong gibi onu seviyor onda uyuyor ama iki büklüm boynu içim rahat etmiyor((
Bu arada resimleri gördüm Hasan Basri çok tatlı maşallah sübanallah, tontik tontik nanakları var :)))
chnb masallah bayıldım ardaya sacları,gozlerı ne guzel Allah nazarlardan korusun,gayet saglıklı gorunuyor,gozlerınınde donecegnı hıc sanmıyorum
hasan basrıyede masallah tombık tombık emırle aynı gun dogdular ama masallah emırı gecmıs
kızlar bende dun face emırın resmını ekledım esım basımın etını yedı nazar deger kaldır dıye sankı facebook oglumu yıyecek neyse kaldırdım resmı sonra ne olduysa bı arkadasım benım 1.5 sene once ekledıgım yegenımın resmıne yorum yapmıs sımdı herkes onu benım bebegım sanıyor
eskı resımlere bakınca ılk hamılelıgım geldı aklıma cok kotu oldum hala kaybettıgım bebegımı cıkartamıyorum aklımdan,hep bıseyer eksık kalıyor
chnb masallah bayıldım ardaya sacları,gozlerı ne guzel Allah nazarlardan korusun,gayet saglıklı gorunuyor,gozlerınınde donecegnı hıc sanmıyorum
hasan basrıyede masallah tombık tombık emırle aynı gun dogdular ama masallah emırı gecmıs
kızlar bende dun face emırın resmını ekledım esım basımın etını yedı nazar deger kaldır dıye sankı facebook oglumu yıyecek neyse kaldırdım resmı sonra ne olduysa bı arkadasım benım 1.5 sene once ekledıgım yegenımın resmıne yorum yapmıs sımdı herkes onu benım bebegım sanıyor
eskı resımlere bakınca ılk hamılelıgım geldı aklıma cok kotu oldum hala kaybettıgım bebegımı cıkartamıyorum aklımdan,hep bıseyer eksık kalıyor
masallah ıyı gorunuyor fotoda,bızımkıde ne varsa yuzunde var vucudu zayıf hala aynı bezı kullanıyoruz,persembe gunu asımız var kılosunu merak edıyorum,su verem asısındanda cok korkuyorum huysuz oluyormus ınsallah huyu suyu degısmezSağlasın canım. Yok emir arkadaşını geçmemiş annesi kilo olarak emiir önde bizimki fotoda bol yanak çıkıyor. Zaten anne karnındaki ultrason resimlerinde bile öyleydi. Arda bey bol yanak demişti.
BiZde resim kıymamıştık halamız paylaşmış bende devamını getirdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?