Premature Bebekler *Rahim Ağzı Yetmezliği Topiğinin Mucize Bebişleri*

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

yengeci 1 kmden tanırım :)) gencligim bir yengeci cozmeye calışmakla gecti cunku :)
cok iyidirler gercekten cok adil ve durustturler ama pandoranın kutusu gibi bir durumları vardır işin yoksa vaktin bolsa oturup cozeceksin onları,hele hele o tartışma anındaki ketum halleri yok muuu,hele hele sen burnundan solurken onların gunluk hayatlarına hiiiccc bir sey yokmuşcasına devam edebilmeleri yok muuu :) ben de yapı olarak hep konuşarak cozum arayanlardanım eş,m de tam tersi susalım sinirimiz gecsin hooppp hersey eskisi gibi tavırlarında

kadın ve erkek yengecin ozellikleri cok farklıdır bu arada e bir de yukselernler cok etkiliyor

ben plastikten ne olursa olsun hic haz etmem,evde plastik eşya nerdeyse yok gibidir,kırılması tehlike yaratacak cocuklara zarar verebilecek seyler plastiktir onların da kullanım alanı sınırlı,teyzemler misafirlige gelmişti yemek yapacaklar biri geldi soruyor senin plastik kapların nerde bulamıyoruz diye :) dedim yok ki nasıl bulacaksınız cok şaşırmışlardı nasıl olur diye-dedim yıllardır oluyor hic de aklıma gelmedi ah şu plastik elimde olsaydı şimdi işimi gorurdu diye

canım yaaa aynı duyguları ben de yaşıyorum,bazen o kadar yorgun ve gergin oluyorum ve cıglık atasım geliyor ama ihh demeye hakkım yok tavrı herkesin,şukrediyorum her an her saniye nankorluk etmek istemiyorum ama bazne ben de diyorum hic mi hakkım yok azcık dertlenmeye naz yapmaya sabır arkadaşım

benim de Filizden once nerdeyse burnumu kaşıyamayacak kadar meşgul aktif bir iş ve sosyal yaşantım vardı,hayatımın nerdeyse tamamını işime ve işimle alakalı insanlara ayırıyordum,haftanın 4 gunu aktif spor yapıyordum,gayet duzgun atletik bir fizigim vardı,ne giysem yakışırdı,platin sarı upuzun saclarım vardı,ozenle bakımını yapıp savura savura gezerdim,ne giysem ne taksam gunluk en buyuk dertlerdendi vs vs...ama hep eksiklik vardı,cocuklarım yoktu,olacak mı birgun o da belli degildi.Çok şukur Allah benim yüzümü güldürdü ve hayatım komple degişti,elbette bu da gecici bir donem ve biz de donecegiz o eski sosyal hayatımıza,ama şimdilik en onemli gorevimiz annelik,başkalarına harcayacak 5 dk ımız bile yok.Elbette arada kafamızı dinleyebilmek azcık rutinden uzaklaşabilmek icin bir kahfe molasına bir alışveriş turuna zaman ayıracagız ama onumuzdeki 5-10 yıl asla rahat rahat yapamayacgız bu dediklerimi bile ben kendimi bu fikre alıştırdım sanırım o yuzden sosyal olamamak benim cok da canımı sıkmıyor artık.

kızlar bu bebelerin huyu daha 40 defa degişecek hic bir seyleri yok tasa etmeyin,tam hah rutine bagladık derken bir gece bakmışsınız haydaaa yine duzen başka huysuzluklar başka...ek gida olacak huyu degişecek,diş cıkarcak huyu degişecek,azcık hasta olacak huyu degişecek...Allah´ım onları korusun

:) gecen yıl ablam da normalde pek foto koymaz facee,ben filizle olan bir resmini etiketlemiştim,haydaaa ablamın butun arkadaşları başladı tebrik etmeye kızın mı oldu hayırlı olsun aynı sen cok benziyor vs vs,ablamın telefonlar susmamış,hamile oldugunu bile bilmiyorduk diye :) oluyor oyle karışıklıklar

bizim maşallah butun hayatımız faceden takip edilebilir,cok koyuyoruz,bazen bana da kızıyor annemler koyma nazar deger diye,bende sık sık resimlerin altına kendim maşallah diyorum,demeyen olursa bari benim yazdıgımı okurken diyecek diye cok foto cekerim fotograf makinem olmadan adımımı atmam paylaşmak da isterim acıkcası hayatımız ne yazık ki digital ortamdan suruyor kimse kimseyi canlı canlı goremiyor ki bari resimlerden takip edelim hayatlarımızı

Biz bu gün olduk canım. İnşallah bizimkisinde değişmez. Zaten huysuz.

Ya benim kı biberondan dahi 60 cc nin üstünde süt içmiyor çok nadir 90cc gördüm, farkındayım az besleniyor ama istemiyor, bu durumu Canan hanımla görüşmek istiyorum
Herhalde o yüzden sık emmek istiyor

Canım tabiki bebeğini unutamazsın ama bu bebişine de haksızlık etme, sana o kadar güzel günler yaşatacak ki kuzun inşallah :))
Vallahi gözünü korkutmak istemem ama bizimki çok fena oldu , oğlumda yaşamamıştım bunları

haklısın valla heleki benım butun cevrem karsıda yanı avrupa yakasında evlenınce daha az gorusmeye basladık hem evlı hem calışıp hamde uzakta oturunca zor oluyor gorusmek sanal ortamdan takıp edıyoruz bırbırımız,bende resım cekmeyı ve cekılmeyı cok sevıyorum esımde tam tersı hıc sevmıyor,oglumuzun resımlerınıde yayınlamak ıstemıyor nedenını bılıyorum gecen sene hamıle oldugmu facede duvarıma yazmıstım bebegımızı kaybettık nazar degdıgnı dusunuyor

yegenımı bana benzete bı arkadasım var sag olsun yazmıs :)bende hıc bozuntuya vermedım vermedıkce tebrık eden cok oldu:)

Canlar günaydın
Dün akşam ve gece yavrum hiç durmadı hep ağladı yağası vardı ya kakası yok açtı. İnan dolaptaki tüm sütler bitti. Yedi kustu.
En sonunda bi çay kaşığı calpol verdim. Yapmadığım birşeyi yaptım yanına yatırdım uyudu

kızlar bu sabah altını degıstırırken bezınde az bısey kan gordum doktora sorduk kaka tahlılı ıstedı bu kan neyın nesı bılen varmı yenı dogdugunda gelıyordu doktor beslenemedıg ıcın demıstı

Geçmiş olsun canım. Allah Allah hiç duymamıştım. Rabbim in izniyle Önemli birşey değildir canım.

Sofika

Allah razı olsun canım. Sabrediyorum Rabb'inin izniyle.
Ya ben sanki ilk kez bebek büyütüyorum. Bu oğlan beni hiç yanından ayırmıyor. Sabahtan beri yine hapis oldun. Tamam uyumasın fakat hep uykusu var gibi ağlıyor. Tam dalıyor iki dakika.
Rabbim yardım et.

Canım dün verem aşısı oldunuz ya ondandır, ben de bir kaç gece fitil verdim birşey olmaZ üzülme

Canım ben yaşadım biliyorsun yeşil ve sümüksü kaka, inek sütü alerjisi demişti Dr
Kan da gelebilir demişti , süt ve süt ürünleri yasak
Kakao
Kuruyemiş

canım ıkı haftadır kakası yesıl roto vırusu asısı oldu ya doktor ondan dıyor ,bende cok sut tuketıyorum bu aralar ınsallah cıddı bısey degıldır

Canlar
Dondurulmuş sütlerinizi nasıl çözüyorsunuz. Ben bir türlü başaramıyorum. Her yolu denedim bhiç beklemeden dondurdum. İnt. araştırdım. Buzdolabında bekletin diyor Bi gece buzdolabında beklettim bu yöntem olmadı diğer yöntem sıcak suda balmeli usulü eritin diyor olmadı. En sonunda akan suyun altında eritin diyordu bu oldu fakat çok su harcanıyor böylede. Çok olmasada derin dondurucuda sütüm var. Onlara güvenerek içim rahat ediyor dü süt sağmaya uyanamadıgım zamanlar veya bebeği eşim yada annene bırakıp biryere gittiğinde( gerçi pek böyle birşey olmuyor ama) Böyle sorunlar olunca onlarda güvenin kalmadı. En iyisi evde mama bulundurmak galiba.

canım ıkı haftadır kakası yesıl roto vırusu asısı oldu ya doktor ondan dıyor ,bende cok sut tuketıyorum bu aralar ınsallah cıddı bısey degıldır

Gerçekten süt yeşil yapıyor kakayı. Hastaneden ayrılırken eğitim veren ebe hemşirem süt yoğurt tüketmeyin onunyetine yoğurt çorbası tüketin demişti.
Ben normalde içmem. Doğum sonrası hep canım çekiyor. Yemeğin yanına aldığım iki kaşık yoğurt tan sonra bile hemen rengi değişiyor.

metalcim ben hic sut dondurmadım canım ne filizde ne incide,filizde hep sagdım ama onda hep gunluk tuketim oldu.yine de mantıklı dusunursem kaynar suyun icinde benmari usulu cozdururdum heralde,neden olmuyor diyorsun uzun mu suruyor yoksa hic mi cozunmuyor yada bozuluyor mu anlamadım

kızlar sizlerden çok ayrı kaldım ama bu yaramazlar fırsat vermiyor çok şükür herşey yolunda yarın son olarak nöroloji randevumuz var onuda atlattıkmı kurtuluyoruz doktorlardan... beren emeklemiyor ama yerde döne döne baştan başa gidiyor çok hareketli maşallah:) ardamızda iyi çok şükür ama o tembel biraz ek gıdaya geçtiğimizden bu yana mamayı hiç istemiyorlar akşam uykusunda hiç emmedi uykumuz hala düzene girmedi her saat uyanıyorlar gece dalıpta uyumuyorlar biran önce onuda öğrenseler çok iyi olucak bu arada z facede yeni resmimiz var:) görürsünüz kuzucuklarımı şimdilik bu kadar yine yazarım gelişmeleri....

bende gunlerdır sut ve bulgura agırlık verdım sutum artsn dıye azaldıgnı hıssettım,bana hastanedekı hemsıreler sutten bahsetmedı 3 ay cıg yesıllık ve meyve yeme dedıler

Canım zaten artık günlük tüketiyoruz. İlk zamanlar üç saatte bir sağınca oğlum sadece bir göğsümü içebildi. Mecburen dondurduk.
Sıcak suyla daha doğrusu kaynar suyla yapınca bozuluyor. Gerçi bozulan ilk sütlerdendi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…