- Konu Sahibi hidennisko
-
Cnm tahlil yaptır tabi ama muhtemelen alerjisi var kuzununcanım ıkı haftadır kakası yesıl roto vırusu asısı oldu ya doktor ondan dıyor ,bende cok sut tuketıyorum bu aralar ınsallah cıddı bısey degıldır
Cnm sütün varsa ne gerek var mamayaCanlar
Dondurulmuş sütlerinizi nasıl çözüyorsunuz. Ben bir türlü başaramıyorum. Her yolu denedim bhiç beklemeden dondurdum. İnt. araştırdım. Buzdolabında bekletin diyor Bi gece buzdolabında beklettim bu yöntem olmadı diğer yöntem sıcak suda balmeli usulü eritin diyor olmadı. En sonunda akan suyun altında eritin diyordu bu oldu fakat çok su harcanıyor böylede. Çok olmasada derin dondurucuda sütüm var. Onlara güvenerek içim rahat ediyor dü süt sağmaya uyanamadıgım zamanlar veya bebeği eşim yada annene bırakıp biryere gittiğinde( gerçi pek böyle birşey olmuyor ama) Böyle sorunlar olunca onlarda güvenin kalmadı. En iyisi evde mama bulundurmak galiba.
Allah Allah bozulmaması gerek aslındaCanım zaten artık günlük tüketiyoruz. İlk zamanlar üç saatte bir sağınca oğlum sadece bir göğsümü içebildi. Mecburen dondurduk.
Sıcak suyla daha doğrusu kaynar suyla yapınca bozuluyor. Gerçi bozulan ilk sütlerdendi.
Kızlar şimdi bade gece 2 de uyumuştu
Kalkıp emmelerini uyumalarını saymazsak sabah 11 e doğru kalktı 12:00-12:20 arası 20 dakika uyudu
15:00-15:25 arası 25 dakika uyudu
17:00-17:50 arası 50 dakika uyudu
Bunun dışında uyudu sanıp 2 dakika sonra gözünü açtığı 3-4 sefer oldu.
Ve bu çocuk toplamda 1,5 saat uyumasına rağmen hala gece uykusuna dalmıyor((
Sizce bu normal mi?
Sofika
Allah razı olsun canım. Sabrediyorum Rabb'inin izniyle.
Ya ben sanki ilk kez bebek büyütüyorum. Bu oğlan beni hiç yanından ayırmıyor. Sabahtan beri yine hapis oldun. Tamam uyumasın fakat hep uykusu var gibi ağlıyor. Tam dalıyor iki dakika.
Rabbim yardım et.
Canlar
Dondurulmuş sütlerinizi nasıl çözüyorsunuz. Ben bir türlü başaramıyorum. Her yolu denedim bhiç beklemeden dondurdum. İnt. araştırdım. Buzdolabında bekletin diyor Bi gece buzdolabında beklettim bu yöntem olmadı diğer yöntem sıcak suda balmeli usulü eritin diyor olmadı. En sonunda akan suyun altında eritin diyordu bu oldu fakat çok su harcanıyor böylede. Çok olmasada derin dondurucuda sütüm var. Onlara güvenerek içim rahat ediyor dü süt sağmaya uyanamadıgım zamanlar veya bebeği eşim yada annene bırakıp biryere gittiğinde( gerçi pek böyle birşey olmuyor ama) Böyle sorunlar olunca onlarda güvenin kalmadı. En iyisi evde mama bulundurmak galiba.
Gerçekten süt yeşil yapıyor kakayı. Hastaneden ayrılırken eğitim veren ebe hemşirem süt yoğurt tüketmeyin onunyetine yoğurt çorbası tüketin demişti.
Ben normalde içmem. Doğum sonrası hep canım çekiyor. Yemeğin yanına aldığım iki kaşık yoğurt tan sonra bile hemen rengi değişiyor.
kızlar sizlerden çok ayrı kaldım ama bu yaramazlar fırsat vermiyor çok şükür herşey yolunda yarın son olarak nöroloji randevumuz var onuda atlattıkmı kurtuluyoruz doktorlardan... beren emeklemiyor ama yerde döne döne baştan başa gidiyor çok hareketli maşallah:) ardamızda iyi çok şükür ama o tembel biraz ek gıdaya geçtiğimizden bu yana mamayı hiç istemiyorlar akşam uykusunda hiç emmedi uykumuz hala düzene girmedi her saat uyanıyorlar gece dalıpta uyumuyorlar biran önce onuda öğrenseler çok iyi olucak bu arada z facede yeni resmimiz var:) görürsünüz kuzucuklarımı şimdilik bu kadar yine yazarım gelişmeleri....
bende gunlerdır sut ve bulgura agırlık verdım sutum artsn dıye azaldıgnı hıssettım,bana hastanedekı hemsıreler sutten bahsetmedı 3 ay cıg yesıllık ve meyve yeme dedıler
:) gecen yıl ablam da normalde pek foto koymaz facee,ben filizle olan bir resmini etiketlemiştim,haydaaa ablamın butun arkadaşları başladı tebrik etmeye kızın mı oldu hayırlı olsun aynı sen cok benziyor vs vs,ablamın telefonlar susmamış,hamile oldugunu bile bilmiyorduk diye :) oluyor oyle karışıklıklar
bizim maşallah butun hayatımız faceden takip edilebilir,cok koyuyoruz,bazen bana da kızıyor annemler koyma nazar deger diye,bende sık sık resimlerin altına kendim maşallah diyorum,demeyen olursa bari benim yazdıgımı okurken diyecek diyecok foto cekerim fotograf makinem olmadan adımımı atmam paylaşmak da isterim acıkcası hayatımız ne yazık ki digital ortamdan suruyor kimse kimseyi canlı canlı goremiyor ki bari resimlerden takip edelim hayatlarımızı
kızlar bu sabah altını degıstırırken bezınde az bısey kan gordum doktora sorduk kaka tahlılı ıstedı bu kan neyın nesı bılen varmı yenı dogdugunda gelıyordu doktor beslenemedıg ıcın demıstı
Ah bu erkeklerin hepsi mi aynı yada biz böylelerine bulduk
Metalcim duana amin diyorum işimiz gerçekten zor rabbim kolaylık versin hepimize
chnb masallah bayıldım ardaya sacları,gozlerı ne guzel Allah nazarlardan korusun,gayet saglıklı gorunuyor,gozlerınınde donecegnı hıc sanmıyorum
hasan basrıyede masallah tombık tombık emırle aynı gun dogdular ama masallah emırı gecmıs
kızlar bende dun face emırın resmını ekledım esım basımın etını yedı nazar deger kaldır dıye sankı facebook oglumu yıyecek neyse kaldırdım resmı sonra ne olduysa bı arkadasım benım 1.5 sene once ekledıgım yegenımın resmıne yorum yapmıs sımdı herkes onu benım bebegım sanıyor
eskı resımlere bakınca ılk hamılelıgım geldı aklıma cok kotu oldum hala kaybettıgım bebegımı cıkartamıyorum aklımdan,hep bıseyer eksık kalıyor
Ben Belçika Brüksel'de 1,5 sene yaşadım , eşin dolayısı ile mi orda yaşıyorsunuz ? Neresinde yaşıyorsunuz ?Chnb allah hepimize kolaylık versin canım
Evet canım 5 yılın hasreti cadılarım konyada yaptırdık ve 3 embrıyomda tuttu şükürler olsun rabbime ben belçikada yaşıyorum burda iki kere denedik ilki kimyasal gebelik ikincisi dış gebelik oldu sonrada memleketimizde deneyelim dedik ve üçüde tuttu
Arda yakında basarda merak etme benimkiler aynı gün doğmalarına rağmen hepsi ayrı ayrı yaptı ilk hareketlerini biri hep öndeydi diğerlerine bakarak
Ben Belçika Brüksel'de 1,5 sene yaşadım , eşin dolayısı ile mi orda yaşıyorsunuz ? Neresinde yaşıyorsunuz ?
Chnb allah hepimize kolaylık versin canım
Evet canım 5 yılın hasreti cadılarım konyada yaptırdık ve 3 embrıyomda tuttu şükürler olsun rabbime ben belçikada yaşıyorum burda iki kere denedik ilki kimyasal gebelik ikincisi dış gebelik oldu sonrada memleketimizde deneyelim dedik ve üçüde tuttu
Arda yakında basarda merak etme benimkiler aynı gün doğmalarına rağmen hepsi ayrı ayrı yaptı ilk hareketlerini biri hep öndeydi diğerlerine bakarak
kızlar dıskı tahlılı ıcın kaka yapmasını beklıyorum genelde gece yapıyor gunduz yapmasını beklıyorum 1 saat ıcınde goturmem gerekıyormus,bugun saglık ocagna gıttım asısı ıcın doktor pıpısıne baktı tam bakamadı ama gordug kadarıyla pıpısınde yapısıklık olablırmıs sunnet ettırısenız daha ıyı olur dedı,bu arad 300 gr almıs boyuda 2 haftada 3cm uzamıs hemsıre defalarca olctu fazla dıye ama sonuc degısmedı 57 cm oldu
bana kalsa boy boy fotolarını koycam da psıkolojık baskı ıste ama burda kı profıl resmıme ekledımcanım bizim bebeler hep yattık diye sanırım şimdi uyutmuyorlar yeter dinlendiniz diyorlar:))
canım vaktim varsa dışarı koyuyorum sonra çözülünce ılıyana kadar benmari usulü bir iki dakikada ılıyor. acilse benmari sıcak suda çözdürüyorum...
ben hep yoğurt yerim ama yeşil olmuyor süt de arada içiyorum...
gördüm gördüm maşallah onlara... inşallah iyi geçecek...
bana 1 ay kuru bakliyat yasak dedi diyetisyen hastanede. süt demedi...
senin makinan çok güzel çekiyor sen de güzel pozlar yakalıyorsun doğum fotocusu gibi:))
geçmiş olsun canım sorun yoktur inşallah...
Allah kolaylık versin. canım senin tüp bebek üçüzü mü?
Sağ ol canım :)) Ben de senin bebeğin sandım. canım oku duanı... yaşamak istediğini yaşa koyunca mutlu olacaksan koy:))
bu arada kızlar tembel oğlum dün iki ayağını birleştirince dün ilk kez ittirmeye başladı kendini. abimiz 40 ında yapıyordu:)) 4 ay bir haftayken dönmüştü Ardada dönme çabası yok...Ama daha iyi şimdi hareketleri...
kızlar bugün kontrolümüz var demiştim ya pek iyi geçmedi bera testi yapıldı ikiside gecemedi oyüzden üzüldük gerçi dr %90 önemli bişey yok dedi belki kulak pisliğide kapamış olabilir dedi ama tekrar yaptırmanızı öneririm dedi sonuçlarda bu yaızyor..beyin sapı işitsel yollarda speriferik ileti yavaşlamsı.. çok üzüldüm bakalım ne olucak sonuç... diğer yönden hareketleri 6aylık bebekler gibi dediler yani yaşıtlarını yakalamış gözüküyor inş büyük bi sorun çıkmaz kulakları içinde size haber vereyim dedim... dua edin benim mucizelerime...
Bende brükselde yaşıyorum ben burda doğdum büyüdüm eşim türkiyeden geldi evlendikten sonra sen iş için mi burda yaşadın
kızlar dıskı tahlılı ıcın kaka yapmasını beklıyorum genelde gece yapıyor gunduz yapmasını beklıyorum 1 saat ıcınde goturmem gerekıyormus,bugun saglık ocagna gıttım asısı ıcın doktor pıpısıne baktı tam bakamadı ama gordug kadarıyla pıpısınde yapısıklık olablırmıs sunnet ettırısenız daha ıyı olur dedı,bu arad 300 gr almıs boyuda 2 haftada 3cm uzamıs hemsıre defalarca olctu fazla dıye ama sonuc degısmedı 57 cm oldu
bana kalsa boy boy fotolarını koycam da psıkolojık baskı ıste ama burda kı profıl resmıme ekledım
kızlar bugün kontrolümüz var demiştim ya pek iyi geçmedi bera testi yapıldı ikiside gecemedi oyüzden üzüldük gerçi dr %90 önemli bişey yok dedi belki kulak pisliğide kapamış olabilir dedi ama tekrar yaptırmanızı öneririm dedi sonuçlarda bu yaızyor..beyin sapı işitsel yollarda speriferik ileti yavaşlamsı.. çok üzüldüm bakalım ne olucak sonuç... diğer yönden hareketleri 6aylık bebekler gibi dediler yani yaşıtlarını yakalamış gözüküyor inş büyük bi sorun çıkmaz kulakları içinde size haber vereyim dedim... dua edin benim mucizelerime...
Chnb üç embriyo transferi serbesti o zaman bizde hiç itiraz etmedik belçikada yasaktı ve sadece tek embriyo transfer ediliyor bizde şansımız yüksek olsun diye kabul ettik ama rabbim üçünüde nasip etti bize
Redüksiyon hiç bir zaman düşünmedim rabbim verdiyse vardır bir bildiği dedim yaşicaklarsa üçü yaşasın dedim şimdi bakıyorumda cadılarıma redüksiyon olsaydım acaba hangisi giderdi
Çok zor bir hamilelik geçirdim hastanede çok yattım ama rabbim kuvvet verdi
Dr ölçümle takip ederiz dedi kısalma olursa serklaj yaparız dedi ama şükür allahıma gerek kalmadı 33 haftalıkken suyum geldi ve doğum yaptım drlar çok uğraştılar arada kasılmam oldu ilaç ve serumlarla biraz daha durdurdular 50 gün kuvözde kaldılar ama sağlık sorunları yoktu oksijene bağlanmadılar sadece kilo alabilmek va enfeksiyona karşı 2,5 kg olmadan vermiyolar burda bebekleri 1500 1600 1700 doğdular cadılarım şimdi 2,5 yaşındalar allah şükürler olsun ben birtane sağlıklı bebek isterken O bana üç tane nasip etti
aslında dogım yaptıgımda hastane teklıf ettı esımde yaptıralım dedı ben kabul etmedım daha cok kucuk narkoz alsın ıstemedım,ama sunnet olsa rahat yapar cısını,bende yapıyorum o masajıEvet ama eşimin işi dolayısı ile gelmiştik , geçici süre ile
Döneli 3 sene oluyor :))
Maşallah kilosuna boyuna
Sünnet işi bence de küçükken yapılsa iyi oluyor ben oğlumu yaptırdım
Yapışıklık ileride idrar yolu enfeksiyonunu sık yaşamasına neden olabilir
Yada kimi doktor tavsiye etmiyor gerçi hangisi doğru bilemedim, pipinin üstündeki deriyi aşağı doğru çekmek yapışıklığı önlüyormuş
Kaka tahlili sonuşlarının alınca haber ver muhakkak
Yok profilde cnm
bu ıpmı sımdı ne kadar kalın sankı sofıkanın paylastıg daha ınceydı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?