- Konu Sahibi hidennisko
-
metalcim sana da iyi pazarlar
kızlar ben ürtiker oldum
akşam eşim dedi senin göz kapaklarında şişlikler var diye,
gece 2.30 da badeyi emzrimeye kalktığımda gözlerim neredeyse tamamen kapanmış ve tüm vücudum irili ufaklı bir sürü kabarık kızartılarla doluydu
hemen cilt doktoru tanıdığımızın evinde aldık soluğu
ilaç veremedi, boğazımda ve ağzımın içlerinde de var o yüzden nefes almakta sıkıntı yaşıyorum, eğer daha ilerlerse kortizon iğnesi yaptıracaksın dedi
Eki Görüntüle 673024
gözlerim bundan biraz daha iyi durumda
ama tüm vücudum bundan daha büyük kızarıklıklarla dolu
]
Canım büyük geçmiş olsun. Kaşıntı yapıyorum canım. En azından onların üstüne süreceğin birşey verebilseydi.
Ürtiker(kurdeşen) çeşitleri var.
Benim kronik ültikerim vardır 9 senedir ara ara coşar ilaç kullanmam gerekir.
En büyük sebebi stres sıkıntı. Benim ilk 10 senönce bi bodrum da expozisyon toplantısında oldu. Çok yoğun dü ve yanımda götürdüğüm elemanıma çok kızmıştım. Ve böylece başladı. Benim bütün vıcudum kaşınır ama ortada birşey yoktur. Kaşırsam parmak gibi kalındığım yerler kabarır.
Ilık duş almam gerekir sıcak ve soğuk yaramaz. Lif kese hiç kullanamam. Her sabun ve kremi kullanamam.
Bağzı gıdalarda etkiliyor. İçinde salisat bulunanlar.
Eki Görüntüle 673028
Benimkisi bu kalem veya sert bi cisimler sırtına veya vücuduna çizdiğin yerler kabarır
ay inanmıyorum metalcim, senin ki de ilginçmiş yani
ben ilk defa oldum
işin tuhafı fazla kaşınmıyor
gören doktor senin şuan kaşıntıdan deliriyor olman lazım dedi :26:
ama ben elimi dahi götürmüyorum
tabiki kaşınıyor ama fazla değil
kaşıdıkça artıyor çünkü
geçen eşime kızıp çok ağlamıştım biliyorsunuz, onun dışında birde oğluma kızıp kafasına vurmuştum perşembe günü, ilk defa
hıçkıra hıçkıra ağladı, kahroldum neden vurdum diye
bunlara sıkıldım ama hayatta malesef daha büyük sıkıntılar da yaşadım, onlarda bile olmamıştı(
krem verdi cnm
eşim şimdi aldı, oğlanı yıkıyor, sonra sürecek heryerime
Canım büyük geçmiş olsun. Rabbim Birdaha yaşatmasın. Bizde böyle olunca sıkıntın Allah'tan dışına vurmuş içine dert olup hastalık yapmamış derler. Sanırım ikimiz de fazla titiziz her konuda. Fakat ben artık yapamıyorum ve yetişemiyorum. Herşey aklımda düşüncesinden yoruluyorum. Ve tabiki eşim ve oğluma karşı sabrım ve enerjim kalmıyor.
Dün akşam oğlumun güzel oyun oynuyor ve sadece soru sorarak benide oyununa katmaya çalışıyor.
Ben ona cevapvermek bile yoruyordu. Eşim uzandı içerde ben süt sağıyordum uykum geldi. Eşim de uyuyor diye kızıyorum içten içe. Saatte geç oldu. Cumartesi gecesi diye oğlan off istediği saatte yatıyor. Küçük toplu bi oyun oynuyor ve yürüş bandının altına kaçtı. Anne alırmışım dedi sadece. Ben tabi alacak güç yolk ağır kaldıramam da. Oğlumuzda bilirim tutturur. Oğlum sabah baban alır ben kaldıramam ben kaldıramam diye bağırarak birkaç kez söyledim. Oğlum ikna olmadı tabi eşim içerden hızla geldi oyuncakları tekmeledi oğlana bağırdı. Gece gece oğlum yine sağlayarak uyuya kaldı. Ben yorgun olmasam ve eşine kızmasam oğlumun oyununa dail olup o topu alsaydım yada eşinin duymasını istemeseydim gece boyu bende kalkıp kalkıp oğluma baktım.
Rabbim bizlere güç kuvvet ve sabır ver.
eşin biraz sinirli sanırım
vallahi benimki o kadar sabrlı ki
arkadaşlara diyorum sessiz atın çiftesi pek olurmuş
bir gün bana yeter senden çektiğim deyip boşayıverecek beni diye
evlilik zor zanaat, hele ki çocuklar, oya gibi ince ince işlemek gerek, netice de insanız, hepimiz hata yapabiliriz
evlatlarım benim için çok kıymetli, kötü bir anne olma düşüncesi bile beni kahreder..
ki düşünün , ben babamı 1 sene kanserle boğuşurken gördüm ve 18 yaşındaydım benim elime bir hatıra verip kızım benim sonun yakındır, beni unutma dedive kısa bir süre sonra vefat etti onda bile yaşamadım bugun yaşadığım bu garip hastalığı
ama her sıkıldıgımda ya da üzldüğümde artık bir yerlerimden birşey pörtlüyor
22 yaşında midem deliniyordu bi sürü ülser varmış, 1 sene tedavi gördüm
oğlumda 5 aylık vertigo oldum
şimdi de ürtiker( hepsi sıkıntıdan işte,
gerçekten çok pimpirikliyim herşeyi kafama takıyorum
kız uyudu az önce, oğlanda babası ile uyumaya gitmişti, ben başladım mutfağı toplamaya,
eşim kızdı, yat dinlen ben yaparım sonra diye
çoık korktu beni böyle görünce,bir de bugun iğne yapacaklar damarı bulamadılar, heryer kan oldu, tansiyonum düşer hemen benim, bayılacak gibi oldum, nasıl korktu eşim
şimdi fır dönüyor, bakalım kaç gün sürecek
vee bunu yazarken hanımefendi uyandıdaha 20 dkka oldu ((
Hasan Basri doğduğundan beri az az pırt şeklinde her beslenme sonrası veya sırasında yapıyor.
Abi'sinde günde 9 kez yaptığı olmuştu. Dr normal anne sütü alıyor demişti
Bide dün Hasan Basri ilk kez böyle pişik oldu. Hava sıcakdı annem altını temizlemiş. Şimdi ne sürsem fayda etmiyor. Pırt yapıp az kaka kalıyor popoda uyurken zaten fark etmiyoruzda.
Lekoid sudecrem zeytinyağı kullandım Olmadı . ne tavsiye edersiniz
Evet canım arkadasizBu arada eyllgulu biz seninle face de arkadaşmıyız
metalcim sana da iyi pazarlar
kızlar ben ürtiker oldum
akşam eşim dedi senin göz kapaklarında şişlikler var diye,
gece 2.30 da badeyi emzrimeye kalktığımda gözlerim neredeyse tamamen kapanmış ve tüm vücudum irili ufaklı bir sürü kabarık kızartılarla doluydu
hemen cilt doktoru tanıdığımızın evinde aldık soluğu
ilaç veremedi, boğazımda ve ağzımın içlerinde de var o yüzden nefes almakta sıkıntı yaşıyorum, eğer daha ilerlerse kortizon iğnesi yaptıracaksın dedi
Cok gecmis kolsun emzirirkenmi vercekler,kortizon ciddi bı ilaç esım ms hastası atak geçirdiğinde veriyorlard
Eki Görüntüle 673024
gözlerim bundan biraz daha iyi durumda
ama tüm vücudum bundan daha büyük kızarıklıklarla dolu
Bizdede aynı durum var günde bı kere bazen iki kere bazende gün asiri yapıyor,banada sanki sadce anne sutu alınca yapamıyormuş gibi geliyorkızlar bebişler günde kaç kez kaka yapıyor
bizimki genelde günde 1 kez, bazen gün aşırı yapıyor
günde 2 kez yaptığı nadir
mama da hergün içmiyor ya artık , gene acaba doymuyor mu diyorum
ürtikerden sonra dr, bira mayasını içme dedi bana
birde eşim geçen gün bi sürü malt içeceği almıştı , ondan bir tane içtiğim akşam böyle oldum
onlarda kaldı
tanesine 6 tl vermiş, geri götüreceğim yarın kabul edeceklermi bakalım
Bizimki bı kere pisik olmustu bubchen kullandık hemen geçmişti,kaka yaptığında altini yıkıyoruz hiç pisik olmuyor artıkHasan Basri doğduğundan beri az az pırt şeklinde her beslenme sonrası veya sırasında yapıyor.
Abi'sinde günde 9 kez yaptığı olmuştu. Dr normal anne sütü alıyor demişti
Bide dün Hasan Basri ilk kez böyle pişik oldu. Hava sıcakdı annem altını temizlemiş. Şimdi ne sürsem fayda etmiyor. Pırt yapıp az kaka kalıyor popoda uyurken zaten fark etmiyoruzda.
Lekoid sudecrem zeytinyağı kullandım Olmadı . ne tavsiye edersiniz
Bizimki bı kere pisik olmustu bubchen kullandık hemen geçmişti,kaka yaptığında altini yıkıyoruz hiç pisik olmuyor artık
hidenishko canım gecmiş olsun,sıkıntılı donemler bunlar bunye tepki gosteriyor bu kadar strese zamanla daha kolay olacak inşallah
metalcim bulgaristan gocmeni tanıdıgın biri varsa genelde evlerinde bulunudururlar kremin adı zdrave pişigie cok iyi geliyor onun dışında ben surekli ıslak mendille siliyorum popolarını ama mendilleri once guzelce duruluyorum sonra bir kabın icinde suyun icinde bekletiyorum ihtiyac oldukca o kaptan sulu sulu alıp altlarını oyle siliyorum,bir nebze ıslak mendilin icindeki kimyasalı parfumu almıs oluyorum bir yandan da dedigin şekilde sulu sulu temizleyip kucuk bir yıkama yapmış oluyorum.
ben de cok yorgunum,kızlarla yalnızım ikisine de yetmeye calısıyorum
bir cilt hastası da benim,yıllar once cıktı bende de kortizonlu kremler antidepresanlar işe yaraamdı,bendeki sadece ust govdede,genelde sırtın ust kısmında ve gogus etrafında cıkıyor ve cooook kaşınıyor-pytrıazıs rosasea demişlerdi ama sonra da farklı bir duruma geldi teşhis bile koyamadılar,biopsi ve mantar testleri yapıldı temiz cıktı,benim vakam yuzunden 1 profesor ve docentleriyle asistanları toplam 6 kişi toplu muayene ve tartışma yaptılar,ust govdemi cıplak soyup hepsi inceledi hmmm hmmm diye diye,yapılan testleri biopsi sonuclarını incelediler ve sonuc olarak bana sunu dediler: evet besbelli ki bir sorun var ama teşhis koyamıyoruz o yuzden de kullandıgın butun kremleri hapları kesmeni istiyoruz,ve bununla yaşamaya da alışmak zorundasın,yazın dikkatli bir sekilde olmak sartıyla guneşlenme ve kışın da tedavi maksatlı (haftada 3 defa 3 er dk) solaryum onerdiler.gercekten de solaryumdan veya guneşten sonra yaralarım azalıyor ama sıkıntılı donemlerimde yine şiddetleniyor ve kesinlikle psikolojik durumla cok alakalı bir seyir izliyor.en son 1 ay kadar once azdılar ve 1 hafta kadar kaşıntıdan sıkıntıdan kudurdum,şimdi iyi yine cok sukur ama boyle boyle doktorun dedigi gibi bununla yaşamaya alıştırdım sanırım kendimien son sanırım 5-6 yıl once gıtmiştim bunula ilgili kontrole o da bulgaristanda ,vakit buldugumda burda da fakulteye bir gozukmek istiyorum aslında,tıp surekli ilerliyor belki teşhis ve tedavi bulunur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?