Premature Bebekler *Rahim Ağzı Yetmezliği Topiğinin Mucize Bebişleri*

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Evet canım arkadasiz

Bizdede aynı durum var günde bı kere bazen iki kere bazende gün asiri yapıyor,banada sanki sadce anne sutu alınca yapamıyormuş gibi geliyor

ya benim arkadaş listeme birşeyler oldu, bazen sadece 15-20 arkadaş gösteriyor, bazılarını listeden çıkarmış gibi görünüyorum falan
anlamadm gitti ayarlarla ilgili sorun oluyor sanırım

hassas insanların cilt hastalıkları yaşama oranı malesef yüksek
benim ablam 20 senedir sedef hastası, yıllardır kortizonlu ilaçlar kullanıyor
benimde patladı sonunda inşallah bir kez daha nüksetmez
sana da çok geçmiş olsun

Hidennisko geçmiş olsun rabbim şifa versin inşallah çabuk geçer stres bütün hastalıkları tetikliyor bende üç ay önce eşime kızıp felaket bir miğde ağrısı yaşadım ve şimdi maalesef miğde hastasıyım ve ömür boyunca her sabah ilaç kullanıcam sevdiğim şeyleri yiyemicem içemicem.
Bende senin gibiyim herşeyim düzenli dört dörtlük olsun istiyorum bazen bu üç çocukla mümkün olmuyor ve bende en ufak şeyi takıyorum kafama sonrada miğde ağrılarım başlıyor yine allahım hepimize sabır güç kuvvet versin ve sağlık versin inşallah.

chnb canım senin icin yeni bir donem başlıyor
sen yaparsın
cocuk da bakarsın kariyer de yaparsın,kolay gele

Chnb nasıl bir duygu hem çalışıp hem iki çocuk annesi olmak :))
Ben evdeyken yetişemiyorum
Nasıl Ahmet Arda zorluyor mu anneanneyi ?
Hep annen mi bakacak?
Kızlar bu arada bade gercekten öğle uykusunu sıfıra indirdi
Şaka gibi 15 dakikalık 2-3 uyku yapıyor, uyuyor dediğim an çat diye açıyor gözlerini,yorgunluktan ölüyorum gün sonunda
Beslenmesini de beğenmiyorum
Mama da memede almak istemiyor
Göğsümü tutturmak için resmen savaşıyorum, acaba emzik ve biberonu zorla veriyorum diye memeyi de onları mı veriyorum sanıyor
Bugun sütümü sağdım kaşıkla verdim zorla (((

sofika hidenisko sağ ol. programım yoğun değil. Annem bir öğün mama bir öğün meyve veriyor.

emzik almayan çocuk aldı dişi kaşınıyor ondan galiba. gece uykusu huzursuz bizimdi...

meryem cevap yazamadım sana da. maşallah kızlara. gerçekten redüksiyon bir anne için çok acıdır. ben 2 den fazla embriyo konmasına karşıyım insan düşünemiyor gerçi üçü de tutar diye...

metal canım nasılsın? eylülgülü tahlil sonucu nasıl?

Evet benimde hiç aklıma gelmezdi üçünün tutacağı ama rabbim nasip etti şükür evet allaha şükür ki aklıma bile gelmedi redüksiyon işi zaten konyada hastaneye kese için gittiğimizde 2 kese gördü dr sonra belçikaya geldik burda iki gün sonra kontrole gittim ve üç kese gördük sonra üç kalp atışı
Konyadaki dr dan allah razı olsun çok destek oldu bana hep iyi olacak dedi sonu doğum yaptığımda aradım çok sevindi
Kızlarla drun ziyaretinede gittik

İyiyiz canım sağolasın. Arda kuZumuz da hasta olmuş. Rabbim acil şifa ve rahatlık versin.
Canım arayıp sesini duyayıım diye niyet ediyorum . Sonra artık o çalışıyor şimdi derstedir diyorum.

Eşinin sınavıda hayırlı sonuç gelsin canım. Herşey gönlünce olsun.

Bizimki bı kere pisik olmustu bubchen kullandık hemen geçmişti,kaka yaptığında altini yıkıyoruz hiç pisik olmuyor artık
Derken dün baktım pisik olmuş oğlum iki gündür bubchen kullanıyorum gecti gibi

Canım tahlil veremedik ki daha bizmki hep geceleri yapıyor kakasini

hidennisko geçmiş olsun cnm rabbim şifa versin çok fazla geçmişi okuyamadım umarım herkez iyidir... biz de şuan yok bi yaramazlık ek gıdalara gün geçtikçe alışıyoruz artık arda uykusunda bile biberon istemiyor dün aşımız vardı vurulduk biraz ateşimiz var çok fazlla değil ama şurup verdim şimdi biraz uyudular ilk defa öğlen uykusu bukadar fazla sürdü.. siz neler veriyorsunuz ek gıda olarak çorba ne yapabilirim tarhanayı sevmediler şimdi biraz şehriye çorbası yaptım bakalım yiceklermi neyse cadı kızım uyandı çok uyudu dedim ya:))

Ya kızlar öğlen uykuları ile başımız çok fena dertte
Ne yapmamı önerirsiniz
Cidden sinşrlerim çok yıpranıyor gün içinde
Nden uyutamıyorum ya da uyumuyor ((((((((
Sabah 9.30 da kalktı ve 4-5 sefer sadece göZlerini 3-4 dakikalık kapattı
Saat 5.30 ve 8 saattir uyumuyor

Ay canım seni çok iyi anlıyorum. Uğraşıyorsun tam uyudu şunu yapayım diyorsun pat gözlerini acıyor.
Hasan Basri anne memesini emerken uyuya kalırsa en fazla yarım saat sonra uyanıyor. Eğer meme sonunda biboronu da emerse uykusu bir saati ozaman geçiyor.
Ben gerildikçe oda uyumuyor huysuzlaşıyor. Ne zaman işi bırakıp tamam seninleyim diyeyim ozaman sızıyor.
Acaba uyutmaya uğraşmasan da on onbeş dakika evde dolaştırıp bakın şa. Bizimkide gece 12 den sonra öğle uyuyamıyor o zaman eşim biraz ev içinde dolaştırıyor. Farklı mekanlara bakınca yoruluyor.

Hiç bı fikrim yok ama gecenkerd haberlerde gormuştum tama hatırlamıyorum âma bebeklerin uyumasına yardımcı olan bı hizmet varmış netten araştır istersen

selam herkese artık bende buraya transfer olabilirim sanırım.galiba bebek listeside yapıyosunuz bende vereyim bilgilerimi muhammed emin dogum tarıhi:20 şubat 2013 hafta:28+5 kilo:940 gr Ben hastanedeki günlere zor diyordum ama ev daha zormuş sanırı her dogum yapanın aynı şikayetlerini dinlemişsinizdir.benim ogluş tam ememediği için emmeler çok uzun sürüyor hemn tutamıyor memeyidaha sonra kaşık aşamasına geçiyoruz biberonde denedim ama zaten solunum sıkıntısı oldugu için biberonde fazla gittigi için çok morarıyor o yüzden kaşıkla devam ediyoruz en az 1 saat sürüyor besleme. tabi kızım kıyametleri koparıyor sanki çok seviyomuş gibi ama çok kıskanıyor bugün kucagıma geldi bebeğin gazını çıkardıgım gibi ona yapmamı istedi hep bebeğin taklitini yapıyor hemne bebeğin beşigine yatıyor onun kıyafetlerini benim diye vermiyor çok hırçınlaştı. yanında bebeği sevmemeye gayret gösteriyoruz ilgi gösteriyoruz kendie ama nasıl geçecek bilmiyorum sanki ergenl,k döneminde öyle hırçın kisöylediğimiz herşeye kızıyor.bu arada bebeğin göz damarlarında kanlanamayan bölgeler varmış o yüzden sık sık retina takibi yapılacak prematürelikten dolayı oluyomuş inş. bi sıkıntı çıkmaz

cnm uyku meselesini bizde çözemedik hala bizimkiler akşam 8de uyuyor sabah 6da ayaktalar tabi deliksiz uyku değil nerdeyse her saat uyanıyorlar sonra 9da bidaha uyuyorlar yarım saati asla geçmez öğleden sonrada 1 2 gibi uyurlarsa yine yarım saat ve 8 e kadar birdaha uyku yok akşam üzeride çok uykuları geliyor busefer çok huysuz oluyorlar bende sinirleniyorum ister istmemez bazı arkadaşlar anlatıyor gecede 1kere kalkıyormuş bebkleri bizimler dalıpta uyumuyor ki sabah srsem gibi kalkıyorum yataktan bikaç gündürde her kalkışta başım dönüyor nezamana kadar bu böyle devam etcek bilmiyorum ama umarım daha fazla uzun sürmezz insan çok yıpranıyor hiç bir iş yapamıyorum bu akşam yemek bile yapmadım ikiside kucak istiyor işim çok mu çok zorrrr.....

canım şunu kabul etmek lazım bazı çocuk az uyur Arda da gündüz çok az uyuyor. Ama traycy hogg şişşt pat yöntemini öneriyor uyku için ama 4 aydan sonra. öncesinde de şşşşşş diyecekmişsin öyle bir şeydi galiba nette bak istersen...

canım ben tv de duydum biberonun emziğini ters çevirin diyordu akışı azaltıyormuş...
gerçekten zor kızı kreşe arada oyun gurubuna göndersen...

1 yaşında düzlmişti büyük oğlanda ama dişti aşıydı şaşıyor...

ne güzel canım. çok zor ben üçüz duyunca gebelik korkuyorum. üçüz olup kaybeden de çok o yüzden tavsiyede bulunmak da zor en iyisi 2 embriyo en çok.
drni de tebrik ederim rahim yapını iyi takip etmiş...

sağ ol canım.
bu arada motor gelişimini beğendi bugün...

Derken dün baktım pisik olmuş oğlum iki gündür bubchen kullanıyorum gecti gibi

Canım tahlil veremedik ki daha bizmki hep geceleri yapıyor kakasini

peki göğüs yaraların nasıl canım?

canım büyük oğlanda ben az havuç kabak, patates, irmikten yapardım blendırdan geçerdim az zeytinyağ ama daha çorba başlamadım cam rendede armut rendeliyorum az biberon maması koyuyorum çok sulu oluyor yoksa...
bazen yoğurt da veriyorum.

bu arada sofika en sağlıklı lor peyniriymiş ender saraçtan yazmışım 5 kilo kaynayan süte 1.5 limon suyu koyunca olurmuş...
iç,ne az tereyağ koysak nasıl olur?

Uyku-4 Tracy Hogg Yöntemi
Tracy Hogg Yöntemi:
Ben hayatta bebeğimi ağlatamam diyenler için bir de Tracy Hogg yöntemi var. Çok ama çok sabır ve fiziki güç istiyor. Bebek en az 4 aylık olduktan sonra uygulanabiliyor. Metod şöyle:

Yine bebeğe bir rutin belirleyip, hiç sallamadan BEBEK UYANIKKEN yatağa koyuyorsunuz. Bebek ağlamaya başlar başlamaz bebeği yataktan alıyorsunuz. Susar susmaz geri koyuyorsunuz. Tracy buna "pick-up, put down" yani "kaldır-koy" yöntemi diyor. Anahtar susar susmaz yataga geri koymak. Elinizde uzun tutmayın, fazla temasta bulunmayın. Zor olanı ise bunu 100 kere bile yapmak zorunda olmanız. Gerçekten güç ve sabır istiyor. Güç söz konusu olduğunda, babalar daha iyi yapabilir diye düşünüyorum. Tracy'e göre, bebekler 2.gün yarısı kadar zamanda, 3.günde çok az bir sürede kendi kendine uyuyabiliyor. Verilmek istenen mesaj: Senin uyumanı istiyorum

Leylek Günlükleri

Blog Fotoğraflar Biz Kimiz?
Uyku I - Kendi kendine uyuyamayan Bilge
27 Eylül 2009 Pazar
Bir süre uyku meseleleri ile ilgili yazacağım, çünkü 4. ayımız tamami ile uyku sorunuyla uğraşmakla geçti, uzunca bir süre de geçeceğe benziyor.

Bilge'nin uyku ile ilgili bir kaç problemi var, bazıları Türkiye'de problem olarak görülmese de. Bunlardan birincisi kendi kendine uyuma-uyuyamama hadisesi. İkincisi kısa gündüz uykuları. Üçüncüsü sık gece kalkmaları. Dördüncüsü uykuyla kavga etme. Önce ilk önceliğimiz olan kendi kendine uyuma meselesi ile başlayayım dedim.

Memlekette kendi kendine uyuyan bebeklere mucize gözüyle bakılıyor, biliyorsunuz. Bu tip mucizeler haricinde bebekler "sallanır", "kucakta gezdirilir", "beşiğe konur", "emzirerek uyutulur" vb.

Bilge 8. haftaya kadar emerek uyudu, zaten tek yaptığı iş de buydu. Karın doyurmak, kakasını yapmak, gazını çıkarmak, kendini rahatlatmak ve uyumak için emmek. Bu esnada ben de kendimi montofon gibi hissediyordum çünkü 7/24 yapışık geziyorduk.

8. haftada, en azından gündüz uykuları için başka bir çözüm aradım, çünkü işe başlayacaktım ve bakıcının Bilge'yi emzirmek gibi bir şansı olmayacaktı. Bu dönemde gündüzleri Bilge'yi ayağımda sallamaya başladım. Başlangıçta iyi bir yöntem gibi gelmişti, elini kolunu oynatmasın diye bir tülbentle sarmalıyor, ayakta salayarak uyutuyor, o uyanana kadar da TV seyredip internette geziyordum. Ayağımdan ek bırakamıyordum, çünkü bıraktığımda uyanıyordu.

12.haftada bakıcımız gelip de benim ayaklarımda bebek salladığımı görünce, "İsterseniz kendi kendine uyumayı öğretelim" dedi. Şahane!

Nasıl yapacağız? Kendi haline bırakacağız, biraz ağlayacak, sonra uyuyacak. Bir iki gün içerisinde de kendi kendine uyumayı öğrenecek. Tamam, biraz ağlayabilir, problem yoktu.

Ancak Bilge biraz ağlayacak bir çocuk değilmiş. İki günümüz kabus gibi geçti. Öylesine ağladı, bağırdı ki, tamam dedim. Bu iş böyle olmayacak. Kendimi Google'a adadım.

Ağlatarak uyutma yöntemi, aslında Ferberizasyon olarak da bilinen, ve birçok bebek-uyku kitabında kesin çözüm gibi sunulan bir yöntem. Ağlamaya bırakma (CIO-Cry it out) ya da kontrollü ağlatma (CC-Controlled crying) gibi iki varyasyonu var. Ağlamaya bırakma en haşin olanı, bırakıyorsunuz ağlıyor. Doğuda bizim kadınlar çok çocuk yaptıklarından ve hepsiyle de ilgilenecek zamanları olmadığından, ağlaya ağaya bir köşede sızıp uyuyorlar, oralarda buna "sefil uyku" da deniyormuş.

Kontrollü ağlatmada ise bebek ağlamaya başladıktan 5 dakika sonra gidip sözle sakinleştiriyorsunuz. Kucağa almak, dokunmak yok. Sonra 10 dakika sonra. Bir dahakine 15 dakika sonra gidiyorsunuz. Uyuyana kadar. Ertesi gün ilk gidişi 10. dakikada, 3. gün 15. dakikada yapıyorsunuz. İşe yarayanlar için deniliyor ki, bütün süreç 3-4 gün sürüyormuş, 4. gün bebek kendi kendine uyuyormuş. Bazı bebeklerin toplam ağlaması 1 saat kadar sürüyormuş. İşe yarayanlar adına sevindim, ama bizim durumumuz oldukça farklıydı.

Bir kere bizim 4. güne kadar bekleme gibi bir durumumuz olmadı, çünkü Bilge ağlamıyor, çığlık atıyor, öylesine kızıyor ki nefesi kesiliyor. Ferberi bir kenara bırakıp başka yöntemler aramaya başladım. Bu sefer karşıma Tracy Hogg ve onun metodları çıktı. Burada iki yöntem var birincisi şşş-pat, ikincisi yatır/kaldır metodu. Hogg sistemine EASY vasıtası ile biraz aşina idim, bir koşu gittim kitabı aldım geldim.

Hogg sisteminde bebeklerin belli bir rutine bağlı tutulmaları esas. Bu rutin, yemek, oyun ve uyku ile ilgili. Bebekler her gün aynı saatte kalkıyor, aynı saatlerde yemek yiyor, oyun oynuyor ve uyuyorlar. İç sistemleri buna göre düzenlenen bebekler, daha mutlu olurlar mı bilinmez ama (Tracy'e göre bebekler rutini seviyorlarmış), en azından ne zaman ne için ağladıklarını bilmek daha kolay oluyor.

Ben kitabı aldığımda Bilge 3.5 saatlik bir rutindeydi (3.5 saate bir besleniyordu yani). Sonra kendi kendine bir gün yeme aralığını 4 saate çıkarınca (16. hafta başında) ben de 4 saatlik rutine geçtim. Tracy'ye göre 4 aylık bebeklerin 4 saatlik rutine geçmeleri gerekiyor, yoksa ciddi uyku problemleri baş gösteriyor. E bizim zaten sürüyle var, bir yerinden tutalım dedik.

Bu problemlerin hangisiyle başlayacaktım, bir kaç günüm bunu çözmekle geçti. Sonunda en temel meselenin kendi kendine uyku olduğuna karar verdim, eğer bunu başarabilirsek rutini oturtmak daha kolay olacaktı, çünkü Bilge'nin uykuya dalma süresini tahmin edebilecektim. Kitaptaki yöntemolan yatır/kaldırla işe başladım. Olayın özü şu, bebeği yatağına koyuyorsunuz, ağlıyor, kucağa alıp sakinleştiriyorsunuz, sakinleştği an tekrar koyuyorsunuz, tekrar ağlıyor. Alıyosunuz ve bu böyle sürüp gidiyor. Neyse efendim, işte ilk gün bunu belki 150 kez yapıyorsunuz, ikinci gün 50'ye düşüyor, 3. gün 5-10'a. Sonra 4. gün koyunca uyuyormuş.

(Aç parantez, bu 3-4 gün olayı şu ki, bebeklerin hafızası 3 günmüş, aynı şeyi 3 gün boyunca yapına eski alışkanlıkları unutuyorlarmış, sistemi resetliyorlar yani).

15. haftayı dolduracağımız Cumartesi gecesi "Ya bismillah" dedim. 1 saat sürdü. Gece kalkmalarında yapmadım. Pazar sabahı ilk uyku için çok mızmızdı, vazgeçtim denemekten, beşiğe koydum. Sonra öğle uykusunda hadi bir kez daha dedim, hakikaten 20 dakika falan sürdü.

O esnada bu Tracy'nin sistemi olan "Baby Whisperer" sitesi ile karşılaştım. Onlara bu yaptığımı anlattım, 4 aydan küçük bebeklere Yatır/Kaldır ağır gelir, şş-pat yap dediler. O da ne ki be?

Şşş-pat şu, önce kendinize bir uyku rutini belirliyorsunuz. Mesela gece uykusu için banyo, beslenme, pijama giyme, kitap okuma, gündüz uykusu için perdeleri çekme, bebekle 2 dakika gezme, ninni söyleme gibi. Her uykudan önce rutini aynı şekilde uyguluyorsunuz. Sonra bebeği yatağına koyuyorsunuz ve ağlıyor (Ağlamama gibi bir durum yok yani). Bu esnada bebeğe yüksek sesle şşş deyip, sırtına elinizle ritmik bir şekilde vuruyorsunuz. 4 aydan küçük bebekler aynı anda 3 şeye birden konsantre olamadıklarından, ağlamayı kesiyor ve uyuyorlar.

Başladık. Valla ilk 5 gün süper gitti diyebilirim. Ben Bilge'nin sırtına değil poposuna vurmayı tercih ediyordum, 5. günde Bilge'yi yastığa koyuyordum, ellerini tutup poposuna vurmaya başladığımda bir noktaya sabitlenip uyuyordu. 5 dakika bile sürmüyordu uyuması. "Allahım" dedim "mucize çözüm".

6. gün Bilge delirdi. Öğle uykularından önce odaya girdiğimizden itibaren çığlık atmaya başladı. İkinci haftamız neredeyse komple bu şekilde geçti. Bazen iş uzayınca tekrar kucağıma alıp sakinleştiriyor, tekrar koyup baştan başlıyordum. İşin komik tarafı, gece uyuma sırası geldiğinde 7 gece arka arkaya mızmız bile etmeyip yan dönmeye çalıştı ve sessizce uyudu. Anlamadığım bir şeyler oluyordu resmen.

Sonra öğrendim ki, biz bu uyku eğitimi esnasında "4.ay uyku gerilemesi" denilen birşeye çatmışız, onu bilahare yazacağım. Bu dönemde bebekler uykuyla savaşmaya başlıyorlarmış. Bizim savaşımız hala devam ediyor ne zaman geçecek bilemiyorum.

Şşş-pat kısa sürede sonuç veren bir yöntem değil. En az bir-iki ayı var. Ama deneyenler diyorlar ki, eğer tutarlı olunursa işe yarıyormuş. Bekleyip göreceğiz.

Ha bir de, Dr. Sears yöntemi var, o da "bebeği nasıl uyutabiliyorsanız öyle uyutun" yöntemi. Sears'a göre gün gelecek kendi kendilerine uyumayı öğrenecekler. O da güzel ama 7 yaşınd ayakta sallanan çocuk hikayeleri duydukça, pek de yanaşamıyorum.

Şimdilik şşş-patla gidiyoruz, gelişmeleri ya da gelişememeleri bildiririz.

Hiç bı fikrim yok ama gecenkerd haberlerde gormuştum tama hatırlamıyorum âma bebeklerin uyumasına yardımcı olan bı hizmet varmış netten araştır istersen

ya kızlar şaka gibi
az önce uyudu daha neredeyse 14 saattir ayakta, topladım 50 dakika çivarı uyumuş o da zorla yani
internette fizyolojik olarak mümkün değil diyor bugun bizim yaşadığımız olay için
evde üzerlik yaktım gezdirdim nazardansa geçsin diye
rezene içirdim
hatim indirdim neredeyse
şşştt pattladım bir de hızlı hızlı okudum traccy hoggu
seni döveceğim bak diyorum nasıl gülüyor sıpa
bugün yardımcı kadın bendeydi, inanamıyorum diyor her çarşamba aynı şey
dedim her çarşamba olsa iyi hergün aynı diye
yazık bir ara temizlği falan bıraktı badeyi aldı azıcık nefes alayım diye

şimdi de oğlan öksürmeye başladı
1 aydır geçmedi gitti
kendim antibiyotik verdim ama sanırım iyi gelmedi

happy ekliyorum listeye hemen
sinem sende senin kuzuları yazsana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…