Premature Bebekler *Rahim Ağzı Yetmezliği Topiğinin Mucize Bebişleri*

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
şuan listenin üstüne tıklamanız gerekmekte malesef
daha büyük koymayı beceremedim bir türlü :))))

Kızlar bu uyku olayı çok zor benimkiler daha uyanırlar gece hele birisi nerdeyse saat başı mızmızlayıp yeniden uyur bizde başlarda sallayıp uyuttuk şimdi sallama yok şükür ama sık sık uyanıyorlar ben 2,5 senedir çare bulamadım siz bulursanız bana da söyleyin
Şimdi de grip olmuşlar tabi her zamanki gibi üçü beraber iki gündür toplamda uyuduğum o 3-4 saatide uyumuyorum
Rabbim hepimize kolaylık versin

Son düzenleme:
uyku konusunda açıklama yapmanız çok iyi oldu.ben kızımda 9 aylık olana kadar çok sıkıntı çekmedim sallamadan uyurdu.daha sonra çok sık seyehat mekan değişikliği sonra bakıca derken iyice huy değişti 26 aylık oldu ama hala ayakta sallamk zorundayım.öğle uykusunu mutlaka uyuyodu 2-3 saat hatta ben uyutmasamda gelip anne nen nen diyodu ama 3-4 gündür bebek yüzünden oda sıkıntıya girdi.bakalım hayırlısı nolcak

Happycim bence o tamamen çocuğun yapısı ile ilgili
Oğlumda öğlen uykularında bile evde olmaya çalışırdım, dışarı çıkmazdım
Çıksam bile koşa koşa eve gelirdim kendi evinde yatağında uyusun diye
Ne araba koltuğunda durdurdu ve bebek arabasında
En uzun uykusu 40 dakikaydı
Kız fena değil gibi derken 2 gündür çok fena yamuk yapıyor bize :)))
Gece size yazdıktan sonra gene uyandı saat 1 di uyuduğunda sabah emmeye kalktı 5 gibi, normalde emip uyur hemen bu sefer uyumadı
Saat 8 di uyuduğunda
Bir sıkıntısı var ama anlayamadım
Bugun hiç çay kahve içmeyeceğim eşim ondan dedi
Bu arada şifayı kaptım öksürük hpşırık ses kısıklığı ((
Umarım bade de olmaz

chnb yeni ogrendim Arda grip olmuş hemen gecmiş olsun inşallah,sezonun sonunu yakaladınız sen kendin de grip olmuşsun sanırım sana da gecmiş olsun cnm
her gun ıhlamur ve havuc suyu verebilrisn,balgam sokucu ozelligi varmış,bizde inci grip olunca en buyuk sıkıntı balgamı atamamsından oluyor.

hidenisko cnm kelin ilacı olsa başına surecek,İnci de az uyuyan bebeklerden,inanır mısın daha yeni yeni gunde 1 saat uyuyorno da evde sessizlik saglayabilirsem,arada emerken şekerleme yapıyor 5-10 dk o yuzden de sanırım uzun uzun uyumuyor.ben artık hic uyutmaya calışmıyorum,cunku uyutacam derken daha cok yıpranıyorum ve sinirlerim bozuluyor uyumayınca,bırakıyorum canı ne zaman isterse uyusun,gerci benim onları uyutacak zamanım da kalmıyor,Filizi bile uyutamıyorum kac zamandır ogle uykusu gitti,akşam babası gelince uyuyor İnciyi uyutacam desem Filiz huysuzlanıyor gurultu yapıyor,,Filizin uyku saatinde İnci basıyor cıglıgı :) şenlik .Şukur artık İnci kendi kendine oturdugu yerden oyuncaklarıyla oynar durumda bu şekilde onune oyuncakları koyup gunde iki defa yarımşar saat kendimi de dinlendiriyorum :)
Badenin de az daha zamanı var,sonra o da oyalanacak kendi kendine,uyumasa bile sen dinlenebileceksin,sabır dilemekten başka bir şey elimden gelmiyor ne yazık ki,ha bir de acaba şu rahatlatıcı bebek caylarından mı denesen

hidenisko canım gecmiş olsun sana da,maske tak mumkun oldugu kadar,ben de gecen hafta grip oldum tekrar(bu sezonun 5. gribini oldum ya kabus gibi) ama bu sefer <inciye bulaşmasın diye yatarken bile maskeyle yattım,şukur bulaşmadı ama ben maskeyle cok zorlandım onun dışında bol bol ıhlamur,ballı limon ic.

Chnb gecti göğüs yaralarım ama doktorun verdig ilaçla degil baktım geçmiyor garmastana dondüm mucize gibi ilaç bı kaç günde geçirdi

Hidenisko ben güne her zaman kahveyele baslarım böyle bı sıkıntım olmadı,ama belki bünyeye göre değişir dene bakalım ben dün bisey farkettim emir 1 den once uyumaz genelde saat 12 ye geliyordu sütümü sağdım yanında makinanın sesisyle uyudu,bu sabahda denedim evet emir bu sesi seviyor dene istersen

Canım ya aynı manzaralar ikimizde de
Benim avantajım oğlanın tüm gün okulda olması

Dün oğlum herşeyi babasından istiyor
Hatta yemek masasında yeri benim yanımdı, onu değiştirmek istedi babasının yanına geçti
Annecim neden boyle yapıyorsun dedim
Bana sen benden bıkıyorsun ya ondan dedi
Bu arada incinin fotolarına bayıldımmm
Çok ama çok güzel bir kız ablası gibi

Taş emircik bu sesin ardından sütün geleceğini öğrenmiştir artık
Saç kurutma makinesinden okadae çok bıktım ki çalıştıra çalıştıra
Bu tarz sesler beni geriyor artık :)))
Hem süt sağma işini de rafa kaldırdık gibi
Bİberon kabul etmiyor benim cadı

Ay canım dikkat et. Geçmiş olsun.
Biboronu almıyorsa mamayı nasıl veriyorsun canım.
Benim de yakındır hastalanmam. Bizim apt merkezi sistem ısıtna yandımı hamam gibi oluyor 27-28derece oluyor. eski bina ve yaş ortalamadı 55 ve üstü. Emeklide çok olunca havalar güzel gidince pazardan berri hiç yanmıyor. Tabi biz alıştık sıcağa oğlanın odağında yağlı petek yakıyorum. Bu seferde odada terliyırum diğer odalara çıkınca üşüyorum.
Zaten sürekli terli olduğundan yanmayınca ben üşüyorum.

Hasan Basri'de uykusuz bebeklerden. Bazen 3-4 saat uyumasını oluyor. 4-5 gün gündüz uyumuyor. Sonraki gün tüm gün uyuyor. Genelgede annem gelince uyuyor. Annemde bak bide uyumuyor diyorsun diyor. Yalancı çıkarıyor bu velet beni:)

Göğüs ucunu geçemiş canım Birdaha tekrarlamasın.
Bende silinkonla emZiriyorum. Sonra direk göğsümü veriyorum. İki emmede yine kıpkırmızı oluyor ve çok acıyor. Ozamandan en fazla 10 dak emzirebiliyırum. Benim cildim çok hasastır bide kronik ültikerim var. Sanırım oğlumun tükrüğü tahriş ediyor.
Acaba sürekli silinkonla emzirmek zararlımı dır. Ne yapacağını bilemiyorum.

bence sorun olmaz hep biberonla beslenen bebekler var. hep merhem sürsen lansinoh filan...

rsin....
canım Allah kolaylık versin. yavaş yavaş düzene girer inşallah...

canım sana da geçmiş olsun ıhlamur verdik az önce havuç çıkardım dolaptan:))
inci büyümüş maşallah. uykuyu ben de akışa bıraktım. bu zamana dek gece iyiydi okula başladım hastalık derken hiç uyumuyor dün bütün gece burnuna fısfıs otribebeyle temizleme ve sallama ile geçti ayakta salladım. hiç çığlık atmazdı çığlık atmaya başladı...

çok iyi geçmiş ne güzel...

kızlar kaı meyve sıkacağı alacağım ama küçük olsun öneriniz var mı? ütüm de bozuldu philips istiyorum ama pratik olsun ... siz ne kullanıyorsunuz?

ha bir de Ardanın sağ yan tarafında vücudunda kırmızı ben gibi bir şey var kılcal damar gibi. büyüdü. dün dr bazen kanama yapabilir dedi. cildiyeye mi göstereyim hem şu kafasındaki egzamada geçiyor yine çıkıyor. chicco kullanıyorum dr sordu. iyi marka dedi. merhem de kortizonlu dedi. burada da iyi cilt drs bilmiyorum. rastgele özele götürsem mi ki?

sagol canım hepimizin de kuzuları cok guzel Allah bagışlasın ,ben foto işini cok severim daha once de dedigim gibi,genelde benim cektigim fotolarda da herkes kendini pek begenir :) ama profesyonel makinem yok,arada eniştemin profesyonelini alıyorum ayda bir gibi cocukların resimlerini cekmek icin, eşim bendeki bu azmi ve onca işin arasında canla başla resim cekme merakımı gordukce sana profesyonel alacam diyor,bende bekliyorum bakalım hangi ozel gunde gelecek o profesyonel makine :)

yav bende de oyle oluyor,kırk yılın başı gecen belediyede bir işim vardı inciyi kayınvalideme bıraktım 3 saat uyumuş toplamda,daha ne istiyorsun yeter 3 saat diyor kayınvalidem ah dedim ne desem boş yalancı cıkıyorum.e tabii ona bıraktıgımda sadece inci var ve hık dedikce sallıyor uyutuyort,ben evde iki cocukla olunca o gurultuye şenlige zaten uyku uzun suremiyor ki amaan saglıklı olsunlar da muhim olan o
silikon ucla emzirmende sakınca olacagını sanmıyorum canım ama bu şekilde alışırsa ucsuz hic emziremezsin o da hijyen dışarda emzirme vs gibi nedenlerden sıkıntılı olabilir,bir de ucla emzirirken tam kavrayamadfıogından acaba gogsu tam boşaltabiliyor mu bilemiyorum

canım katı meyva sıkacagı bana da lazım araştırma halindeyim
daha once yok muydu o ben yeni mi cıktı,sanırım cildiyeye goturmen gerek ama emin de olamadım şimdi hay Allah nedir ki acaba
kafa derisindeki egzema eskilerin konak dedigi tarzda mı,eger oyleyse banyo oncesi zeytinyagı sur bolca bkelesin 1-2 saat ondan sonra yıka,ama şimdi herşeyi boşverin siz gribi atlatmaya bakın canım ateşini de sık sık kontrol et ihmal etme
hırıltısı artarsa ve ıslık seklinde olursa,nefes alıp vermesi sıklaşırsa(yanliş hatırlamıyorsam dakikada 40 tan fazla olmamalıydı),ateş olursa,beslenmesi kotuleşir emmede gucluk cekerse hemen doktora gotur cnm,inşallah hemen gecer

Canım neredyse artık hiç mama içmiyor
İyi mi kötü mü anlamadım
Ben gene her akşam 60 cc hazırlıyorum deniyorum ama kesinşikle almıyor
Mama bile değiştirdim ama yok
Bazen keyfi geelirse alıyor kırk yılda bir

Sıcağa alıştırmak çok iyi değil
Ama kış bebeği olunca elimiz mahkum alıştırdık
Badeyi de çok giydiriyorum ben evide son hız yakıyoruz :)))
Eve giren ter atıp çıkıyor bizden :))))
Çok şükür bugun gözümü açtım, çabuk toparlıyorum allahtan

İlk başlarda çok acıyor, bende yerleri tekmeliyordum bade hanım cok cok cekerken
Sonra sonra alışılr gögüs
Tabi garmastanın da çok faydası oldu bana
Dene sende bence
Her seferinde uçla uğraşma

Ütü de philips kullanıyorum ben, ama aklım hep buhar kazanlı olanlarında
İmkanın varsa kesin al
Meyve sıkacağınında meyve atılan yerinin büyük olması işe yarıyor
Meyveleri çok parçalamadan atabiliyorsun

Canım ben iki gogsumude silokon ucla veriyorum bı ara bırakayım dedim cevreden gelen psikolojik baskılardan dolayı nerdeyse memeden kesiliyordu çıplak mümkün degil almıyor zorladım günlerce emmedi tekrar silikona dondüm onu bile ağlaya ağlaya zor aldım,birdaha silikon bırakmayı düşünmüyorum

kızlar İncim diş patlattı sag alt dişi cıkmış bugun fark ettim kaşık gıcır gıcır yapınca :18:

bu arada ben hala adet olmadım,siz ne durumdasınız başladı mı adetler ve duzenli mi
Filiz 7 aylıkken ilk adetimi gormuştum,İnci de bugun 7 doldurdu arada hafif hafif adet sancısı gibi geliyor hah tamam artık olurum diyorum ama ne gelen var ne giden,bir ay daha bekleyecegim ama daha fazla uzarsa sanırım doktora gorunmem iyiolur,feryalin kızkardeşinde bu tarz bir sebepten ciddi sorun olmuştu diye hatırlıyorum

Maşallah BarekAllah annesi. İsmi gibi büyün dişleri inci gibi çıksın

Büyük oğlumda 40 çıkınca ben adet görmeye başlamıştım. Bunda hala birşey yok. Abisi sağarak anne sütü almıştı. Sanırım emme den kaynaklanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…