Premature Bebekler *Rahim Ağzı Yetmezliği Topiğinin Mucize Bebişleri*

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
DOĞUMDAN SONRA ADET DÜZENSİZLİĞİ VE ADET GÖREMEME
Doğum sonrası ilk adet kanaması (regl) ne zaman görülür?
Hem normal doğum hem sezaryen doğumdan hemen sonra başlayan kanama gideren azalır ve 30-40 gün kadar sürer, bu adet kanaması değildir, loşi adı verilen rahim içerisindeki kan ve doğumdan kalan kalıntıların atılması için gerekli bir kanamadır.
Gerçek adet kanaması ise doğumdan sonra bebeğini düzenli emzirenlerde genellikle 6 ay sonra başlar ancak çok düzenli ve sık emzirenlerde bu süre doğumdan 1 yıl sonrasını bile bulabilir. Nadiren çok düzenli emzirdiği halde 6 aydan daha önce adet gören anneler de olabilir. Adet kanaması başlasa bile emzirme devam ettiği sürece düzensiz olabilir, emzirme dönemi bitince düzene girecektir.
Doğumdan sonra bebeğini hiç emzirmeyen veya seyrek emziren annelerde adet kanaması genellikle doğumdan 3 ay sonra başlar, emzirme tamamen bitince adet kanaması her ay düzenli şekilde gerçekleşir.

Doğumdan sonra adet düzensizliği veya gecikmesi normal midir?
Doğumdan bellii bir süre sonra adetleri başlayan bir kadında eğer emzirme devam ediyorsa adetler genellikle düzensiz olur, gecikmeler yaşanabilir ve bu normaldir, emzirme tamamen bittiğinde düzelecektir. Nadiren emzirdiği halde düzenli adet gören anneler de vardır. Ancak burada şu noktaya dikkat etmek gerekir: her adet gecikmesini veya düzensizliğini emzirmeye bağlalamak gerekir. Kadının hayatının her döneminde olduğu gibi doğumdan sonraki emzirme döneminde de adet gecikmesi hamile kalma ihtimalini akla getirmelidir. Doğumdan sonra adetlerin başlamamış olması veya emiriyor olmak hamile kalmayı yüzde yüz engellemez. Bu nedenle korunma yöntemlerini dde uygulamak gerekir. Bu konu hakkında ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Canım sağ ol. Meyve sıkacağı konusunda araştırmaları paylaşmak isterim. ben cam rendede rendeliyorum meyveleri ama dün havuç dedin ya komşudan sıktık gerçekten dün gece iyi uyudu şükür... bu arada havuç suyu silikon kaşığımızın rengini turuncu yaptı çıkmadı rengi....
canım göbek deliğ hizasının sağ yan tarafında doğduğundan beri var biraz büyüdü dr çocuk büyüdükçe büyür dedi hatta bir ara biz yokken cihan buğra mı çimdirdi diye düşünmüştüm çünkü sanki çimdirmişsin de kanlanmış gibi. egzamada doğduğundan beri var. konak hiç olmadı canım şükür...
konak değil. eşime biri beyaz vazelin demiş o doğal mı acaba? travazol, locoidle geçiyor yine çıkıyor o bölgede doğduğundan beri 3-4 tel beyaz açık sarı saç var...
grip de daha iyi şükür...
bugün çok az emdi ben okuldan istiklal marşı ve bime uğramam nedeniyle geç geldim annem 2. mama vermiş. o yüzden az emdi. sonra yürüyüşe çıktık. o zaman emdi yürüdük 1 saat o zaman ağlamış eşim mama vermiş( kaç gündür uyumadı epeydir uyuyor.

uyku da gerçekten düzene girmesi zor.Allah kolaylık versin...Annen geldi mi?kpss ye girecek misin bu sene? sanırım ingilizceden alım çok olacak.

oh ne güzel mama almaması. kilosu iyiyse sorun yok...
kazanlı da büyük mü? suyu ısıtma bekleniyor mu? ben hemen fişe takıp ütülemek istiyorum... ön hazırlığı olmasın.
seninki nasıl? benim brawndu baştan beri memnun değildim aldığım gün götürdüm geri almadılar(

oy oy oy maşallah diş buğdayı adeti var mı sizde? neler yapılıyor burada var ben de özendim yapacağım çıkınca. Ardanın da dişi kaşınıyor.... yakında çıkar di mi? büyük 10.5 ta çıkarmıştı.

Umarım olursun emziriyorsun bolca ondandır başka ihtimal olabilir mi?
böyle yazdım da benim 63 gün sürünce arda bey ilaç verdi kesildi 10 gün kadar sonra adet oldum sonra 28 gün sonra. 31 gün oldu olmadım ben. diğer doğumlarda da hemen olmuştum... samimiyet de pek olmadı ama ciddi bir yöntem de kullanmadık eşim dikkat etti... karnım şişti umarım oluruz sofikaaaaaaaaaaaa

katı meyva sıkacagı var aslında bende kenwood marka,ama meyvelerin suyunu tam sıkamıyor,cok israf oluyor posasına bir bakımışsın sulu sulu bırakmış o yuzden bu sefer daha titiz davranmaya calışıyorum ama pek de bir şey ogrenemedim daha,eşim de araştıracak bakalım ne karar verecek,şimdi butun myeva atılabilenler var acaba pratik olur mu bir de temizligi kolay olsun,benim eskisi zor temizleniyordu sinir oluyordum.

silikon malesef renk alır ve cıkmaz bir daha ama zararı da olmaz oyle kullanmaya devam edin,bizim de havuctan dolayı herşeyimiz turuncu biberon ucları da kaşıklar da :)
İnci hasta olmadıgında bile balgam sorunu yaşıyor o yuzden ben ıhlamur ve havuc suyunu rutine bagladım genelde 10 a kadar sadece emziriyorum sonra ıhlamurla hazırlanmış kaşık maması ve ardından hafif tatlandırılımış ıhlamuru veriyorum-devitini ve kan damlasını da bu arada veriyorum,gun icinde surekli emziriyorum ama eskiye nazaran daha az emiyor,bir ara yarım portakalın ve bir havucun suyunu biberonla veriyorum,bir de akşam uzeri sebze corbası veriyorum yarım kucuk kase.kahvaltıya başlayınca kaşık maması akşama sebze corbası oglene alınacak 3 ogun katı gıda almış olacak.sutcumuze soyledim getirecek koy yumurtası,abla niye daha once soylemedin senin cocuklara getirirdim başkalarına verip duruyorum dedi,bundan sonra getirecek inşallah ve kahvaltıya da başlamış oluruz haftaya kısmetse.

bugun corbasını verirken bir baktım plastik kaşık gıcır gıcık ediyor :) dişi patlamış İnci kuzumun maşallah iyice bakınca dilinin ucunda kırmızı benek benek sanki kan damlası gibi kızarıklıklar var,acaba dişiyle mi tahriş etti ay kuzum dişi var ne yapacagını da bilmiyor dilini surtup duruyor heralde :)
bizde diş bugdayı adeti yok ama zamanım ve enerjim olsaydı yapmak isterdim,annem yok kendi evinde,evi istimlak edildi yıkılacak 2 aya kadar belediyeyle anlaşma halindeler ve yavaştan eşya toparlıyor bundan sonra surekli bende kalamayacak cok gerekli oldugunda gelecek sanırım,ben de artık bir şey diyemiyorum zaten,ikisine birden bakmaya alışmam gerek.Aslında herseyle başa cıkılıyor da illaki arada ikisinden birinin bir şeyi ihmal ediliyor,hersey oyle sırasıyla duzenlice tertiplice olmuyor.Bugun 3 saat parkta kaldık Filiz ve İnciyle,ikisine de bana da iyi geldi,İnciyi parkta emzirmek zorunda kaldım,aslında bırakın memeyi tenim bile gozukmuyor o şekilde giyiniyorum ama yine de emzirdigimi anlayabilen anneler yadırgayan bakışlarla bakıyorlar bence emzirme işi daha rahat yapılabilmeli ama bir arkadaşımın dedigi gibi bu ülke henuz buna hazır degil

canım hamile olma ihtimalim sıfır,hersey Allah´ın takdiri ama ben gebelik ve dogurma işini arkadaşlara bıraktım artık :) Ama olur da her turlu tedbire ragmen bir fırsatcı daha duşerse ana rahmine o zaman seve seve dogururum.

metalcim paylaşımın icin sagol canım,sanırım gayet normal adetlerimin henuz başlamaması ,benim de aslında hic aklıma gelmezdi kotu bir dusunce ama feryal ustune basa basa uyarmıştı zamanında,biran evvel olsam da rahatlasam
benim iki dogumdan sonra da kanamam tam 20 gun surdu,21.gun tamamen kesilmişti ikisinde de ve o zamandan bir damla dahi yok,Filizi cok duzenli emzirmedigim hatta son aylarda sadece sagdıgım halde 7.ayda başladıgına gore bunda yogun emzirmeyi hesaba katarsak normal sanırım

chnb canım kpss ye hazırlanamasam da girmeye niyetliydim ama şimdi sen diyince aklıma geldi acaba başvurular gecti mi bir bakayım hemen

komşununki cheffle başlayan marka havucu bütün atıyor ama diğerlerini bilmem. basmalı portakal sıkacağımız var çok rahat ama yalnız portakal sıkıyor...
2 çocukla tabi zor olur.
emzirmeye gelince edirnede roman kültürü de yaygın o yüzden alışık ora hatta göğüsler de ortada.
burada da pek sıkı değil hastanede filan emziriyorlar örterek.

bu arada ardayı babası vakitsiz uyuttu şu an kucağımda eşim uykuda...
arda da sesler çıkarıyor konuşacak gibi...

annen için iyi mi kötü mü bu istimlak işi peki...

yumurta da süper olmuş. açılım yap tavuk da kestirip al:))
hatta peynir de sor:))
sütü kaçtan alıyorsunuz?
burada çok ilginç bakkal gibi küçük dükkanlarda da köy sütü satılıyor hatta 2 çeşit kaynatılmış ve kaynatılmamış.
burada bizim sütçü 1500 tl komşununki 1250 tl...

Chnb sanki bade zayıf gibi geliyor bana, boyu çok uzuyor ondanmıdır bilemedim , kucağımızda tarttığımızda 6 kg civarı. Aslında 2.5 ay için iyi bir kilo, ağlamıyor da
Ama öğle uykularını uzun yapmıyor ya acaba diyorum
Dün akşam kız hala uymamıştı sabah uyandığından beri saat 8 gibi
Dedim eşime ölecek uykusuzluktan, çıktık ailecek gezintiye araba ile , bade hanım 10 dkka kestirdi uyandı, oğluşum uyudu badeyi uyutmaya çalışırken :)) bade nin gözler fıldır fıldır, oğlan horul horul döndük eve :)))

Sofikacım adet işi kafanı çok kurcalıyorsa bir kadın doğumcuya görün derim
Ben henüz olmadım ama erken diye düşünüyorum
Birde lohusa kanamamın 40 gün sürdüğü düşünülürse biraz daha olmamda sakınca yok benim için :)))

Chnb ütü meselesine gelince
Kendim kullanmadım ama, ısınma süresi normal bir ütünün ısınma süresi ile çok farkli değil, ama iyi bir Buharli ütü alırsan ütüleme süresi yarıya iniyor
Çarşafları falan 4 kat ütülüuorsun jilet gibi oluyor :)))
Ben philips kullanıyorum ve kesinlikle öneririm
Buharlıda da philips iyiymiş

Kızlar ben iki yerden süt alıyorum
Biri nazilliden ipek hanımın çiftliği diye bir siteden (sebzemi, meyvemi, balımı, pekmezi bile burdan alıyorum) onun sütü sarı ve sanki kokuyor
Birde burda bir adamdan, o da bembeyaz dupduru
Hangisi iyi bilemedim
Çimde otlanan hayvanın sütü kokar diyorlar belki de nazilliden gelen çimle doğal beslendiği için kokuyordur

Ben de bu ay kontrolde badeye 4. Ayda ek gıdaya başlamak istediğimi söyleyeceğim Canan Hanım'a , bakalım yorumu ne olacak

Maşallah inciye,adet konusunu bende soruam ne zamndir aklımda daha adet olmadım metal guzel izah etmiş,artık adet olup vücudum eski haline donsun istiyorum daha vermem gereken 15-20 kilo var kızlar 6 aydan sonra spora başlasam en azinda günde 1-2 saat kosu bandında kossam sütümü etkilermi cok mü erken spor icin?

Chnb ütü icin tavsiyem yok ama arcelig tavsiye etmem benimki arcelik memnun değilim bozulsada yenisini alsam diye bakıyorum ama alırsa kazanli alırım

Hidenisko bende sürdüren alıyorum benimki beyaz gorumcemin sutcusu kendisi cok titizdir het yerden almaz bende ona güveniyorum

Chnb cok uçuşmuş ben sutu 2lira 10 kurusa alıyorum

hehe sutcu amca korkacak artık bizden,yakında koyu getir diyecez :)) ama tavuk da varsa valla ne zamandır guzel bir koy tavugu alasım var,peynirle ilgili bazı şeyler okumuştum gecmişte,tehlikeli bir bakteri ureyebiliyor diye o yuzden pastorize dışında pek guvenemiyorum,hatta bir ara evde kendimiz yapmaya niyetlendik ama annem guvenemedi cocuklara bir sey olur diye.simdilik bimden dost marka peynirle idare ediyoruz

cok ilgincmiş kaynatılmış sut de mi satıyorlar
ben gecen sene 1500tan alıyordum şimdi 1750 den alıyorum,beyaz oluyor sutu,ama bayag kaymaklı da oluyor,bir ara kaymagını calkalayıp tereyag yapıyordum filizin corbası icin :)cok hafif de bir kokusu oluyor gerci sanmam yeşillil yediklerini ineklerin ama bana da koyumuzde oyle demişlerdi yeşillik yedikce kokarmış hayvanın sutu,ozellikle ilkbaharda falan daha cok kokarmış

canım dedigim gibi bende oyle duydum cimle besleniyorsa kokar diye,şu ipek hanımın cıftligine ben de bakayım,e sut nasıl oluyor kargoyla,bozulmuyor mu gelene kadar :26:
canım badenin gelişimi iyi gorunuyor,kilosu iyi maşallah boyu da uzun gibi demek sutun yarıyor yetiyor bana sorsan ek gıdaya acele etme derim ama başlarsan da cok temkinli ol,cok yavş yavaş gecişler olsun

bence spor yapacak enerjin vaktin varsa hemen başla,sutu etkilemez aşırı yormadıgın surece kendini ama 1-2 saat koşu bandı cok gibi,gunde yarım saat tempolu koşsan başlancık olarak yeter,ilerleyen zamanlarda arttırırsın sureyi

ben ie hic utu kullanmayanlardanım :) uzun zamandır utu isteyen kıyafet bile almıyorum,mecbur kalmadıkca utuye elimi surmuyorum,eşim kendi utusunu yapmaya alıştı daha filize hamileyken şimdi de cok nadir bir sey utuletiyor ama guzel bir utu bende almak istiyorum,dış dunyaya acıldıgımızda mecbur utulenecek cunku :) kucuk ev aletlerinde philips en iyisidir,utude de oyle,kazanlıları bilmiyorum hic acaba kullanımı pratik midir,ben pratik olsun istiyorum

Canım benim oğlan da gece iyi uyur gündüz uyumaz gece de 12 de uyur anca. Ama huzursuz değil. Bababsı da sevmez uykuyu...
Philips alacağım ama kazanlı göreyim nasıl hemen takıp fişe ütülemek istiyorum...
çarşaf ütülemiyorum yıllarca tül ütüledim şimdi tülü de değiştim onu da ütülemiyorum 2 yıldır:))

landarch da oradan alıyormuş. Ben normal marketten alıyorum aslında pazardan köylülerden alsam daha iyi ama aracımız yok pazarlar da uzak mahalle pazarı da market ürünü gibi...

Canım ben 3.5 ay olduğundan beri her gün 1 saat yürüyorum 4 marttan beri. 69 kiloya indim 76 dan fazla abartmıyorum tatlı yemiyorum sütüm evet biraz azaldı ama zaten azalmıştı...

Canım bugün azıcık lor yaptım güzel oldu hazır loru sevmem. Kokuya gelince bizim köyde sarımsak üretilir dünyaca ünlü.:))
Bazen inekler kaçar tarlaya sütleri sarımsak kokar...
bugün gidecektik ütü için geç oldu kaldık evde...
bugün adet oldum:))
bizde haftada 2 kere ütü yapılır( Ve ben yaparım çift yapmışım pantolonunu eşimin. Artık pantolonları ütücüye veriyor...

SELAMLAR nasıl herkes iyimi? dün ogluşumu kon trole götürdüm çok şükürherşey yolunda kilosu 2230olmuş kıyafetli.kan degerleri falanda iyi şükür ama kan alan hemşire hem damarı patlatttı hemde eliyle öyle bi sımışki tüm kolu mosmor oldu.meslektaşım olarak çok kızdım salı günü de göz muyanesi var.İnş oda iyi gecer

chnb ablam nasılsın asıl oldunuz gribi atlatabişldinizmi inş herşey yolundadır

çok şükür canım...oğlan daha iyi... benim boğazım ağrıyor...

maşallah oğluşuna...

biberonun ucunu ters çevir yazmıştım okudun mu?

Maşallah BarekAllah
Kilosu çok güzel annesi. Rop muayeneside Allah'ın izniyle iyi geçer annesi.

happy maşallah kuzuna hep iyi olsun hepimizin de evlatları inşallah amin! tam olarak kac aylık oldunuz ve soylerken dogdugu ayı mı yoksa duzeltilmiş dedikleri ayı mı soyluyorsunuz canım

kızlar ek gıdaya gecerken gluten iceren gıdalara dikkat edin,bana sorsanız 7.aydan once başlamayın
daha once de gordugum bir yazıyı paylaşayım

Anne Bebek Dergisi | Bir Nesil Bizimle Büyüdü ...

Maşallah ne guzel kilosuİnsallah kontrolünüzde iyi gecer

Hızlı baslayamam zaten düğün oncesi gelinliğin icine girmek icin günde 1 saat koşarak iyi kilo vermistim,akşamları esım evdeyken vakit bulabilirim

Canım maşallah iyi kilo vermissin bende tatlı cok seviyorum normalde evdeyeken yemek aramam aksama kadar,simdi emziriyorum diye zorluyorum kendimi,rejimde hiç yapmadım yapamamam beceremem de benim sütümde azalır o yuzden en azından 6 ayı dolsun istiyorum

Kızlar emir 1 haftadır dönmeye başladı koyduğum yerde durmuyor,artık tek bırakmaya korkuyorum düşer yada yuz üstü yatıp boğulur diye,erken degil mı?sizinkiler ne zaman dondü?

Maşallah canım benim tembel oğlan dönmüyor daha:)

İşi ne yaptın

Maşallah canım benim tembel oğlan dönmüyor daha:)

İşi ne yaptın
Bende erken oldugnu düşünüyordum

Gecen hafta istifamı verdim malesef benim is sabah 8 aksam 18.30 uzayda tasında Cumartesi yarım gün yogun dönemlerde mesailerde cabası isimi seviyorum ama bebekle bu tempoya ayak uyduramam,sigorta primimi dışardan ödemeyi dusunuyorum bari emekliliğim olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…