Premature Bebekler *Rahim Ağzı Yetmezliği Topiğinin Mucize Bebişleri*

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Hidennisko bebişin saçlarını zeytinyağı sür sonrada ince bir tarakla tara geçer konaktır benim cadıların birinde olmuştu annem öyle yapmıştı

Cnm pul pul değil tabaka gibi , onları kabartırsam , ya temizleyemezsem sonra (

Genelde yanlız yıkıyorum ya tam temizleyemedim herhalde çocuğun saçını

Hidennisko bebişin saçlarını zeytinyağı sür sonrada ince bir tarakla tara geçer konaktır benim cadıların birinde olmuştu annem öyle yapmıştı

Yok canım ondan değildir. Onun cildi yapmıştır. Bizimdeveiim yıkıyor öğle güzelde değil üstün körü bir kere yıkar yeter der. Sadece iyice durulandığıba dikkat et. Bide istersen kullandığın şamğuanı değiştir. Belki o bademin cilt tipine uymamıştır.

Cnm konak zaten tabaka gibi olur zeytinyağı o tabakayı yumuşatır sonra taradığın zaman hem tarakta hemde saçına bulaşır pul pul olur saçında bence eşinin evde olduğu bir gün yap cünkü saçlarını belki iki kere şampuan yapabilirsin çok bulaşırsa
Metalin dediği gibi iyice durulanmadığı zaman konak olurmuş ben önce annemle yıkardım kızları sonra kendim yıkadığım zaman konak oldu demekki iyi durulamamışım dikkat edince birdaha hiç olmadı

hidenisko canım bebişinin konagı icin- banyodan 1-2 saat kadar once başına guzelce zeytinyagı sur,sonra bırak oyle beklesin banyoya kadar.banyodan sonra sabırla ve yumuşak hareketlerle bebişinin başını tara yumuşayan konaklar dokulecektir.kalan olursa bu işlemi bir sonraki banyoda tekrar et.

Filizde konak olmuştu,İncide olmadı-bu tamamen cilt yapısıyla ve yag salgısıyla alakalı ama gecici bir durum

Anne Bebek Dergisi | Bir Nesil Bizimle Büyüdü ...

chnb canım gluten icerikli gıdalara Filizin yurt dışındaki doktoru 7.ayda başlayabilrsiniz demişti,ben de oyle yapmıştım
İnci de 6.ayın sonlarında ilk kez tarhana verdim,erken mi olcu acaba diye azcık duşunsem de vermiş bulundum

canım ben şimdi bir şey de diyemiyorum cunku genel uygulama biraz daha erken bu gıdalarla bebekleri tanıştırmak yonunde,ve biliyorum ki sen de ek gıdaya gectin coktan,haliyle belki de beben hazırdır,ama ben temkinli olmakta fayda goruyorum.Filizdeyken ben de glutenin ne oldugunu bilmezdim ama elimi hangi urune atsam koca koca yazılarla gluten icemrz yazıyordu,o zaman merak edip sormuştum bu gluten nedir yahu diye,ve ogrendim ki bebeklere 7.aydan once unlu ve bu tarz gıdalar verilmiyor,saglık acısından sakıncalı.Sonra duşununce anlıyoruz aslında kucucuk bebegin una veya unlu gıdyaa niye ,ihtiyacı olsun,o verilen şekerli ve binbir katkılı biskuvinin tombiş yanaklardan başka bebege ne faydası var yok,e o zaman vermeye de gerek yok.Sana daha once de dedigim gibi ek gıdada yaklaşımım hep şu oluyor-bu gıdayı ne icin veriyorum bebegime hangi vitamini alabilsin diye hangi faydasından oturu-bu beni yonlendiriyor.

hidenisko cnm sana mailimi mesaj atmak istedim ama bende mesaj gonderilmemiş gibi gorunuyor,sana ulaştı mı acaba

Sağolun kızlar , Zeytinyağını deneyeceğim , sofika mail adresin gelmemiş, ben sana Facebook üzerinden gönderirim olmazsa

merhaba kızlar umarım siz ve bebişleriniz iyidir.
ben 30.haftadayım inş. ve yavaş yavaş acil ihtiyaçlı şeyleri almak istiyorum önerilerinize ihtiyacım var
yenidoğan için pişik kremi,bebek bezi hangi marka alayım
unibaby ıslak pamuk kullanan var mı? memnun kaldınız mı?
biberon,göğüs pompası almalımıyım yoksa sonra ihtiyaç olduğunda mı alayım
aslında alışverişi gezerek dokunarak yapmak istiyorum onun için bebeğin ilk ay kullanacağı aciliyetli şeyleri alacağım ne dersiniz?

canım ben bebek bakım ürünü olarak chicconun aldım nette kampanyadan memnunum ama bu iyi bildiğimiz markalarda da kimyasal var deniyor ama kullanıyorum. bir ara burada defne veya zeytinyağı sabunu yapılıyor alayım dedim ama costik deen bir şey katılıyormuş oranı nedir bilemedim fayda yerine zarar olmasın dedim...

ilk bez. molfiks göbek oyuntulu aldım ama oyuntu var mı yok mu belli değil.gerek yok şu an prima kullanıyorum.
ıslak mendil 12 paket unibaby ıslak pamuklu mendil aldım şimdi prima hassas ciltler için kullanıyorum memnunum. hatta bu sefer
komili hassas ciltler için aldım o da güzelmiş...daha ekonomik...

canım ben göğüs kalkanı tavsiye ederim 2 ay kadar kullanılıyor küçük tas gibi göğse takılıyor birini emerken diğerine takınca süt birikiyor o sütü bebeğe verebiliyorsun.
biberon ben cam tavsiye ederim.
ben medelanın mini elektriklisini aldım al bazen sağıp bir yere gidersin hem bir dönem hepsini bitiremiyor bebeler sağıp buzluğa attım. süt poşeti de al saklamak için ya da saklama kabı...

kıyafet çok alma bebiş doğunca büyüme hızına göre alırsın hem yaz çocuğu çabuk kurur çamaşır doğunca alırsın pazen penye battaniye al bol bol ...

bebek arabası baby 2 go aldım 420 tl hem çok pahalı değil hem şık hem kullanışlu port bebe alma yaz bebesi arabanız vatr kanguru da alma... zaten bebek arabası daha iyi...

canım benim hadi bakalım hayırlısı olsun şimdiden

*ben mustelanın tüm ürünlerini aldım oğlumda çok memnun kalmıştım çünkü
fakat kızımın kuru ve hassas cildi olduğu için doktorumuz bize başka bir kkrem önerdi yine mustelanın onuda aldım, pahalı ürünler bunlar, ben bir internet sitesinden biraz daha uyguna mal ettim

* bez olarak oğlumda da kızımda da primadan şaşmadım şaşmamda
kızımda premium care olanını kullanıyorum, çok çok çoook memnunum

* doğduğu günden beri uni baby yenidoğan ıslak mendil kullanıyorum,hiç sorun yaşamadım

* pişik kremi olarak kesinlikle sudocremi öneririm, mustelanınkine bir sürü para verdim bir kenarda duruyor( mustelanın tek memnun kalmadığım ürünü)

*kıyafete gelince kesinlikle ilk aylar için al, çünkü bebeğinin tipini gör, minyon mu iri mi olacak? gerisini sonra bebişinle halledersin havalarda güzel olacak kuzucuk doğdugunda

* ben biberon al derim , hastanede lazım olabiliyor, benimki cam değil ama şimdiki güveniliir ürünlerde BPA denen madde olmadığı için gönül rahatlığı ile kullanabilirsin ben dr browns tavsiye ederim,

* lansinohun bir faydasını görmedim, gögüs çatlaması durumunda garmastan merhem mucize gibi

* gögüs kalkanı yada pedi pek işime yaramadı, şakır şakır sütüm olmadı hiç, ama çok olursa senin ped yerine chnb nin dediği gibi kalkanı tercih et, ama temizliğine dikkat et

*süt sağma makinesi ihtiyacı kişiye göre değişiyor, bundan 2-3 hafta öncesdine kadar elimden düşürmezken şimdi nerede olduğunu bile bilmiyorum, ama kesinlikle eğer biraz özgürlük istiyorsan sağıp sütünü ve bebeğini bırakabileceğim birileri varsa düşünme al derim,bebeğin uzun uyuduğu zamanlarda da rahatlamak için sağmak gerekiyor bazen

şimdilik benden bu kadar
sormak istediğin birşey olursda seve seve yanıtlarım

Canım bende bubchen in bakım setini kullAniyorum özellikle pisik kreminden cok memnunum,ıslak mendili unibaby kullanıyorum ama dışarda evde evde saf suyla siliyorum en doğalı o,ben göğüs pompasını oğlum sarılık olunca aldım geç kaldım,bence şimdiden al hem sen çalışıyorsun ilk gunler kullanmasan bile sonra kullanacaksın şimdiden al,bebegin ilk gunler ememesse sagarak verirsin ,beslenmesine dikkat et sarlig cabuk atlatsın en önemlisi bu bence, dolaysiyla biberon gerekiyor ben avent kullaniyorm memeye en yakın bu biberon öyle duymuştun birde gaz yapmıyor,bol bol penye battaniye al ya isiyor ya kusuyor simdi birde terlemeye başladı sık sık değiştiriyorum eğer burun aspiratoru alacaksanda ortibebe tavsiye ederim süper çekiyor,bizim iki 10 lu iki 5 li hastane çıkışı iki tulumu vardi gerisi yeğenlerinden kalanları kullandım yetti,ayag patikli tulum fazla alma cabuk uzuyorlar fazla giyemiyor,bez olarak basından beri prima kullanıyorum takip et unnado,limango gibi sitelerde indirime giriyor,seninki yaz bebgi port bente ihtayic olmayabilir onun yerine bebek arabası alacaksan portbebeye donusenlerden alabilirsin sonradan alacaksan bile ikinci cocukta kullanırsın,göğüs pedi olarak unnibaby kullanıyorum memnunun krem olaraktan garmastan kullanıyorum bu ikisini hastane çantana koy şimdiden benim aklıma gelenler bunlar

chnb,hidenisko,eylülgülü çoooooook teşekkür edrim önerileriniz için,netten alışverişe başladım o bile çok heyecan ve mutluluk veriyor:) sizi seviyorum iyiki varsınız....

merra arkadaşlar cok guzel oluşturmuşlar ihtiyac listesini,eklemek istedigim cok az şey var:
-bebegin yaz bebegi olacagı icin ihtiyacın olacak kıyafetler sadece body,penye yelek ve ayaklı pantolon olacak,yazın daha fazla terleyeceklerinden kesinlikle herseyin yuzde yuz pamuk olmasına dikkat et
-corap ve pantolon alırken lastiklerin bol olmasına dikkat et ve kazara sıkı bir urun aldıysan asla giydirme-Allah muhafaza sıkı bir corap yuzunden ayagı kangren olan bir bebe anlatır durur annem ( Allah´ım korusun yavrucuklarımızı
-dogum yapar yapmaz emzirmeye başla ve hemen ilk emzirmeden sonra garmastanı kullanmaya başla(daha once hep lansinoh tavsiye ederdim ama garmastanı denedigimden beri fikrim degişti).Eger herhangi bir sıkıntı olursa mama vermekten cekinme-en onemlisi bebegin gıdasını alabilmesi ve hayata sıkı bir merhaba diyebilmesidir-o yuzden 2-3 adet cam biberonu sterilize edip cantana koy(tabii mumkun oldugu kadar doguma yakın yap bu işi)bebedorun 60 cc lik cam biberonları var ufacık cok kullanışlı oluyor ben hastaneye onlardan goturmuştum.
-lansinoh gogus pedleri cok ince ve kullanışlı geldi bana
-bebe banyosu icin sebamedin sabununu kullanıyorum,cildi icin de zeytinyagı
-bebenin emme gudusu kuvvetli olursa nukun rose and blue modeli emzigini tavsiye ederim-hastaneye goturmeden once sterilize etmeyi unutma

kızlar size bişey sormak istiyorum meyvelarin suyunu sıktığınız zamna hepsini veriyormusunuz ben bi havucu veriyorum bikerede 30cc falan çıkıyor çok gelirmi meyve sıkacağında sıkmıyorum çünkü çok köpürtüyor benimki... birde gün içinde 8de kahvaltı öğlen çorba ara öğün olark meyve püresi veya meyve suyu ikindi de yoğurt gece muhallebi başka değişik ne verebilirim biberon maması hiç istemiyorlar....

biberonu sterilize et demişsin,strerilizatör olarak ne kullanıyorsun

arkadaşlar buraya yazma gereği duydum , emzirme konusunda sofikanın söyledikleri ve desteği için tekrar tekrar teşekkürler
keşke oğlumda da onu tanımış olsaydım
eminim ona daha çok süt verme imkanım olurdu
asla pes etmemek sık emzirmek gerekir, olumlu düşüncelerini diğer arkadaşlardan da eksik etme lütfen sofikacım

Kizlar emir ellerini kemirmeye başladı bunu daha incelerler yapıyordu ben aciktigni düşünüyordum,simdi tok karmada yapıyor emzigni çıkartıp ellerini emıyor,dış kasiyici versem erken mı?10 gün sonra 3 ayımız bitiyor

canım 30 cc havuc suyu cok gelmez verebilirsin,kaşık maması seviyorlar mı

biberonu sterilize et demişsin,strerilizatör olarak ne kullanıyorsun
chicco kullanıyorum,ilk kızımda da onu kullanmıştım,gayet memnunum
şu:
Arhiva: Sterilizator chicco Arad ? Mercador.ro
yanlış hatırlamıyorsam 60 küsürdü aldıgımızda ama oldukca eski bir model hala satılır mı bilmiyorum

canım utandırıyorsun beni azcık olsun kuzunun daha fazla anne sutu almasında katkım olduysa ne mutlu bana,ilk anneligimde emzirme konusunda cok sıkıntı cektigim ve işin aslını ogrendigimde ne cok hatalar yaptıgımı anladıgımdan beri herkesle bildiklerimi paylaşmaya çalışıyorum,çunku emzirmek cok ama cok guzel bir nimet ve o nimet her bebenin oldugu kadar her annenin de hakkı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…