Premature Bebekler *Rahim Ağzı Yetmezliği Topiğinin Mucize Bebişleri*

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kızlar beni kosu bandı annemlerde Mayıs dan once teslise ben bugün dayanamadım başladım spora evin icinde 10 dk tempolu yürüdüm 30 dk evin icinde deli gibi kostüm:)insallah sütümü etkilemez her gün bu kadar yapsam kurtulurum kilolardan

oofff benim spor yapacak halim kalmıyor ki
bugun bade mahvetti beni gene, ya aslında ağlamıyor, mızıldamıyor pek, ama uyumuyorda
bugun çok yorgun hissettim kendimi sürekli uyutmaya çalıştım, ben çalıştıkça o uyumadı
her bir yerim ağrıyor, şu halde 10 dakika bile yürüyemem

kızlar bizim tatlı cadıyı her kaka yaptığında yıkamak zorunda kalıyoruz
sırtından kafasına kadar çıkıyor
soyarken kafasına vücuduna her yerine bulaşıyor
bez 4-9 kg kullanıyorum, arkasını çıkarabildiğim kadar yukarıda bağlıyorum, ucunu kıvır dediler kıvırıyorum yok
gene sırtlarından taşıyor, tüm badilerinin sırtı sapsarı

Ben emir uyurken yaptım canım her gün fırsat bulabilirmiyim bilmiyorum,ama cok iyi hissettim bugün kendimi
Benim kayınvalidende yıkandıktan sonra senin gibi yukardan bağlıyordu bezini bı kaç kez uyardım,simdi karışmıyor bezine öyle bagladig zaman bırak kakayi cisi sızıyordu her defasinda yukari baglayinca asag dusuyor asagsi daha dar oldug icin bolluk oliyor ben asagdan sıkarak bağlıyorum bezin kemeri esnek oldug bebeg zararri yok

Ay İnanmıyorum bu kadar mı olur..,,,..
Az önce eylülgülü okudum çıktım sabahtan beti bütün vücudum ağrıyor bacaklarına basamıyorum kollarım kefil kesik.
Dur yazayım kızlar ddizi bu enerjiyi nerden buluyorsunuz ben değil koşmak ev içinde yürümeye gezinmeye Halim yok yazacaktım bi baktım sen beni tarif ermişsin.
Yürüyüş bandı önümde açık eşim ümreye gidecek Allah nasip ederse onun için kondisyon olsun diye hergün yürüyor ve koşuyor.
ben akşam o gelince zaten bacaklarının üstüne basamıyorum değil yürüyüş yapayım.
Bir haftadır dışarıda çıkmıyordum dün kuzenim geldi eşim gelince oğlanı ona bırakıp aşağı indik 500 mt gittim eve zor geldin. Biraz evimin hafif yokuşu var. Yaşlı teyzeler gibi inildiye inildiye eve geldim.
Zaten merdiven inerken yüksek basamaktan inerken aynı yaşlılar gibi yan iniyorum. Dışarıdan gören ne diyordum kimbilir.
Kilo ve kaslarımın zayıflaması. Nasıl kazanacağım gücümü ben.
Sırf devamlı kadın istemedim İbrahim Ethem'den sonra kadın vardı geç vücudum açıldı diye. Bu seferde ev deki basit işler bile beni çok yoruyor. Enerjim kalmıyor.

Son düzenleme:

Bez olarak primi aktif bebek kullanmaya başladım daha geniş ve yan bantları esnek. Mavi paket olan. Sende bi dene istersen beyaz paketten daha kullanışlı geldi bana. Onu yazın kullanımaya devam ederim artık. Zaten 2006 yılındaki bu paketi kullanıyorduk. Çokça memnundum. Eşim geçen yanlışlıkla almış artık buna devam edeceğim. 4-9 kg 2 numara

canım bir uyku düşmanı da bende var :) annem bile bugun dedi,bu cocuk uykusuz nasıl dayanıyor şaşıyorum diye,oyle bebekler gibi gunduz iki defa uzun uzun uyuma hic olmadı bizde,bazen hic bir iş yapamadıgımda amaaan bebek uyurken yapıver canım diyenler oluyor cildiracak gibi oluyorum,uyumuyor bebem diyorum uyur uyur bebek o nasıl uyumaz diyorlar,kayınvalidem de diyor e bende nasıl uyudugecen gun ama ben uyutmaya calışmıyorum çunku başarılı olamıyorum,daha cok stres oluyorum

kaka konusunda da benzer durumdayız :) bazen şaşırıyorum sanırsın sırtına dogru fışkırtmış ama yıkayamıyorum her seferinde filizi yalnız bırakıp bebeyle banyoya gidemiyorum

bak bu laktik asit durumunu bilmiyrdum,hoş benim spor yapacak mecalim kalmıyor,inan bazen wcye gitmeye üşeniyorum o tarafta işim olursa giderim diyorum :)) ama dogumdan beri cok yogunum zaten,uykusuzluk da kilo verdiriyor.birden bir cok kilo verdim şimdi durdu 64 kiloyum gebelik oncesi kilo icin 4,komple gebelikler oncesi kilom icin ise 10-12 kilo vermem gerek ama hic acele etmiyorum artık,isteyince ve azcık diyeti sporla birleştirince cabucak vücüt tepki veriyor,şu anda kolumu kaldırasım yok ama yaza denize gidersek koca göbüşümle canım sıkılacak biliyorum.bende bayag bi göbek kaldı yani

canım belki yavru kabız degildir,İncinin de yapmadıgı gun oluyor ama ben kabızı onleyici meyve suyunu verdiysem o gun hic telaş etmiyorum eninde osnunda yapacaktır diyorum ama sen buyuk oglandan sabıkalısın o yuzden telaş ediyorsun haklı olarak bu arada bebeklerin anus ici daha canlı kırmızı renk oluyor,yani normali bu bildigim kadarıyla ama bir dahaki doktor kontrolunde doktora sor bakalım ne diyecek.
bu arada yürüyüşün sütünü azaltacagını sanmam cnm,aşırı spor ve kas hareketleri sıkıntı olabilir kanımca

kızlar ben hala adet olmadım,İnci nerdeyse 8 aylık olacak ve ben ablamın da 6.ayda adet odlugunu ogrenince solugu doktorda aldım.Esentepe tıp merkezinde İbrahim beye gittim,dedim durum bu ben kokuyorum arkadaşımın kardeşinin prolaktinin aşırı salgılanmaısna baglı beyninde tümör oluşmuş,yok dedi telaş etme olabilr gercekten ama nadir görülür ve sende şu anda telaş edecek bir durum yok dedi.gitmişken smear aldırdım 2 hafta sonra sonucumu alıcam.yumurtalıklarımda hic bir aktivite yok henuz yumurtlamıyorum,bu emzirdigin icin boyle dedi,ama solda daha ilk gebeligimden once var olan 4,5 cm lik kist sapasaglam yerinde duruyor,onu takip edecez dedi,dedim edelim ama 2 doguma ragmen o kist yok olmadı hic de yerşnden oynayacak gibi durmuyor,sorun yaratacak bir kist degi zaten dedi,arada gel bakalım dedi.
sonra feryal rica etmişti sor bakalım gebelik oncesi rahim agzı olcumu yapıyor mu bu doktor diye,sordum yaparız ama gerekli degil ve hic bir anlamı yok dedi,e dedim doguştan kısaysa atıyorum 25 mm se bunu bilmek faydalı olmaz mı,bu cok olası degil zaten dedi ama arkadaşın isterse gelsin olceriz dedi.beni de ultrasonda muayene ederken rahim agzınız bakın cerrahi mudahale olmasına ragmen 4 cm dedi,ama bu gebelikte kısalmaayack demek degil dedi,yani bende konizasyona ragmen 4 cm se demek orjinal boyu 4,5-5 cm arası oluyr-badeye osamn hoca 5 cm rahim agzı boyle sarkar demişti,neye gore bunu dedi anlamış degilim,kimse bana şimdiye kadar rahim agzını sarkık demedi,osman hocayı anlayamıyorum bazen-bildigim kadarıyla normal rahim agzı boyu 4-5 cm arası
durum bu,kadınların yuzde 50 si dogumdan sonraki ilk 6 ayda geri kalanı da 6 ay 1 yıl icinde yeniden adet gormeye başlar dedi,3 ay sonra gel bir daha bakalım dedi

Sofikacım dün arayacaktım ama rahatsız etmek istemedim.Özel mesaj atayım dedim mesaj kutun dolu.Buraya yazacağını tahmin ettim.Çok şükür önemli bir problem yok sanırım.Rahim ağzını ölçtürdün demek.Valla osman hoca aynen öyle söyledi canım.Ama burada kızlardan biri demişti arda bey normali 4 cmdir demiş.Acaba konizasyonda 3-4mm mi alıyorlar..Gerçi hastaya göre değişiyordur mutlaka.İbrahim bey oradaki diğer doktorlara göre daha bilgili.Demet hanıma kıyasla süper hatta..Smear testini ne kadara yapıyorlar..

kızlar merhaba ben rahim ağzı yetmezliği yüzünden zorluklar acılar çekmiş olanlardan yardım istiyorum.bende de aynı problem var ve 7 defa aynı acıyı çektim. çeşitli doktorlara gittim dikiş yapıldı kiminde zamanı geçtikten sonra kimisi zamanında ama olmadı.lütfen bana yardım edin(

hoşgeldin canım,burda sana her konuda destek olabilecek guzel insanlar var,lutfen cekinmeden durumunu hikayeni paylaş sormak istediklerini sor.Aşagıda halen bu sorunla mucadele eden ve bebeklerini kucaklarına almayı bekleyen rahim agzı yetmezligi topiginin linkini de veriyorumilutfen tıkla ve yaz.

canım cekinmene luzum yok,asıl ben cekiniyorum aradıgınızda dogru duzgun konusamıyorum sizinle diye,malum cocukların sagı solu belli olmuyor :)

şukur sıkıntı yok gibi gorunuyor inşallah da olmaz ama ben hala adet olmadıysam 3 ay sonra bir daha gitmeyi dusunuyorum,İbrahim bey de zaten gel dedi 3 ay sonra.Rahim agzı olcusu konusunda kafalar karışıyor dogal olarak ama her kadının da farklı olcusu olması dogal.Şimdi bende konizasyonla bir kısmı alındı ama dedigin gibi ne kadar alındıgını bilemeyiz belki de mm lik bir operasyondur.bildigim şu ki yurt dışındaki doktorum konizasyonuma hayran kalmış ve ogrencilerine gostermişti,rahim agzına minimal zarar vererek yapılmış demişti.Ama rahim agzı boyu ne olursa olsun sonucta oraya bir işlem yapıldıgı icin serklaj bende kacınılmazdı her iki seferde de. Biliyorum sen şimdi telaş ediyorsun cunku sana daha da dusuk bir olcum verildi hem de gebeligin başında,ama bu aslında bize sende rahim agzı yetmezliginin daha olası oldugunu ve serklajın gerekli oldugunu gosteriyor.İbrahim beye dogumdan iki hafta sonra gitmiştim dikişlerim patladı sanarak ve bana evde meme bekleyen beben var seni bekletmeyelim deyip hastalrının onune aldı ve boş olan dogumhanede muayenemi yatı,bu da benim hoşuma gitti,ne kadar düşünceli bir adam dedim icimden.Acıkcası şimdiki görüşmede de hoşuma gitti bundan sonra smearlarımı ve genel kontrolleri ona yaptırmayı düşünüyorum.esentepenin muayene ucretlerine zam gelmiş 37 lira olmuş,smear da 25 lira oldukca uygun yani.Hem İbrahim beye ozel oda ve muayenehane acmışlar orda,cok da sıra beklemiyorsun,ben hic beklemedim mesela randevusuz olmama ragmen.Ara beni istedigin zaman,lutfen cekinme.

Şu an kendime çok sinir olmaktayım (
Dün kızımla gezmeye gittik, bir ara çok ağladı bade orda, bir sürü yorum geldi işte pişik olmasın, aç olmasın, gazı var, aslında bal gibi biliyorum sebebini uyuyamadı ondan sinir oluyor
Ama herkes bayılıyor karışmaya , sonra biri dedi ki bu çocuk üşüyor sardı sarmaladı yüzünü örttü uyuttu , 15 dakika sonra bizim uykusuz cadı uyandı tabi, ter içinde
Ve üstünü değiştirirken sanırım ter soğudu çünkü ev serindi (
Ve sonuç tamamen tıkalı bir burunla uyanan ve burnu tıkalı olduğu için öksüren bade hanımlar ((
Sen niye başkasının aklına uyarsında çocuğunu o kadar sarıp sarmalatırsın ((
Serum fizyolojik yaptım şimdi daha iyi gibi sanki ama doktora götürmeye gerek yok şimdilik diye düşünüyorum

Chnb sen neler yapmıştın burnu tıkandığında?

Canım geçmiş olsun. Kızma kendine. Havalarda çok dengesiz.
Dün kuzenimin görümcesi ona 40 uçurmaya bebeğini götürdü bende gittim. Yavrum nasıl huzursuzdu burnu tıkalı öksüz var ablası okuldan vürüs getirmiş dr öyle demiş. Bol bol emsin boğazı yumuşasın günlük ıhlamur kaynat sabah akşam ver demiş. Bide serum fizyolojik önermiş.
Ha bu arada Tabi çocuk durmayın ca bizlerde senin kızdığım komşuların Gibi yok aç yok, gazı var, yok burnu tıkalı deyip durduk kıza ay şimdi pişman oldum ya.......

Son düzenleme:
Bende daha Hasan Basri'yi evden çıkaramıyorum işte.
Çünkü bizim ev çok sıcak kimse bu kadar yakmıyor doğal olarak evler bize göre soğuk.
Herkes kızıyor neden bebeği getirmiyorsun diye. Diyemiyorum ki biz sıcağa alıştık diye. Dr dan izin çıkmadı daha diyorum.
Havalarda dengesiz bi düzelmede oğluşum da başlasa yumurta toplamaya.

Aslında aklıma geldi ama bir indirimden oldukça fazla miktarda bez aldık ((

Yine de bir paket alıp denemek lazım, bir de eylülgülünün dediği gibi çok yukardan bağlamadım bu sefer bakalım işe yarayacak mı?

Metalcim bitki çatlarının bebeklere önerilmediğini söyledi dün doktorum programında bir Dr (6aydan önce )

Bizim evde çok sıcak, ama ben terletmiyorum evde badeyi iyi giydiriyorum ama sımsıkı da örtmüyorum yani , soğuktan değil de terden hasta oluyor çocuklar bence (

Umarım bizimkinin öksürüğü sadece geniz akıntusındandır

Cok gecmis olsun emirde 40 çıkarken olmustu doktor bol bol emzir atlati demişti ama benim sutum az oldug icin surap almadan geçmedi,doktora değilde bı saglik ocagna götür istersen ciğerlerine baksınlar,ciğerlerine inmediyse emerek atlatir

hic vaktim yok hemen yazıp cıkayım

bol bol serum fizyolojik yıkarcasına aklına geldikce-hem burnu acıyor hem genizdeki odemi atıyor
bol bol ihlamur-balgam sokucu(inicye daha 40 gunlukken doktor onermişti bence sakıncası yok canım verebilirsin)
oksurugu artar tıkanırsa
ateşi olursa
sık sık nefes alıp vermeler olursa hemen doktora
cok gecmiş olsun canım

Yok arkadaş bu oğlan bugün uyumuyor. Gece 2 den beri 1 saat deği yarım saat uykusu yok. Emiyor biboroncalıyor gaz atıyor kaka yapıyor AMA UYUMUYOr............

canım bezin kenarları lastikli mi? ben lastikli kullanalı çıkmıyor. başta bizim de öyleydi. çamaşır suyu olmadan leke de çıkmıyordu.

yavaş yavaş başla açılırsın canım ben de öyleydim şimdi iyiyim...

Ah ah benden de o kadar. bizim oğlan da gündüz hiç uyumuyor memede şekerleme yapıyor. niye uyumuyor ağlamıyor da....

belki kabız değildir ağlayınca çığlık atıyor hemen diyorum kabız oldu. ben yalnızca armut veriyorum kayısı kaynatıyorum suyunu veriyorum...

bu arada demire geçmedim korkumdan. kızlardan geçen var mı? sağlık ocağındakilerde sorun var diyorlar aralık annelerinde...

r.a uzunluğu türk kadınlarının genelinde 4 cm miş ortalama. demek ırktan ırka değişim gösteriyor...
benim doğuştan kısa işte...

dr yi de beğendim. ben 2. adetimi oldum bitti hatta şu ara yumurtlama günlerim...
her doğum sonrası hemen adet olurum ben...
3ay sonra git madem...

canım geçmiş olsun. diğer topiğe yazarsan daha fazla bilgi edinirsin. perinatoloğa git orada listemiz var tavsiye listesi...

canım biz de burnuna sprey sıktık ve otri bebeyle çektik sümükleri...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…