Premature Bebekler *Rahim Ağzı Yetmezliği Topiğinin Mucize Bebişleri*

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım apartman hep yaşlı bi aile var bir yaş büyük kızları ve 3,5 yaşında oğlu var. Bu yaşta olur ya kızlarla oynamıyor beyefendi. Oğlanında doğduğundan beri hep kıskandı nedense. Zaten bizimki evde geçimsiz oluyor. Yaz gelsin gideceğim annemin oradaki prafabk eve oynadın Dursun bahçede her sene niyetlenirim sağolsun eşim e yol zor gelir işi uzak diye ben ve oğlum aynı yolu o okula giderken ben işe giderken evden hep teperiz şikayet yok. Düzeni bozuluyor Muş. Ama bu sene yaz tatilinde ben bu oğlanı evde zaptedememem.

Evimi çok seviyorum merkezde herşeye heryere yakın fakat bahçesi otopark olarak kullanıyor aptman çocuk eve hapis oluyor. Komşu da yok benim dertlerin gönüldaşlık edeceğim. Bu yaz sırf bu yüzden bizimkilerin bi dairesi var şehir dışında ama site içinde Bahçeli ve bi odasıda daha fazla ona taşınmayı düşünüyoruz. Nasip. Oda oğlanın okul yolu en az bi 5-6 km daha uzayacak.neyse hayır deyelim hayır olsun. Hamd oldun bu günümüze.

Son düzenleme:
Chnb evet canım antibiyotiye cumartesi başladık ama öksürük dün akşamdan beri var ve çok sert öksüyorlar dr a gitmedik canım üçüyle dr a gitmek çok zor oluyor o yüzden üç ayda bir kontrole gidince drumuz sağolsun ilaçları fazla fazla yazar ve iki gün ateşleri düşmeze antibiotiye başla der benimkiler zaten çok hastalanır okula gitmekde tuzu biberi oldu şimdi
Olmazsa yarın dr eve çağırırım gecemiz nasıl geçecek bakalım ona göre okulada göntürmicem biraz toparlasınlar ondan son ama biliyorum ki yine olacaklar prematüre oldukları için en ufak şeyden hasta olurlar birde kalanalık ortamlara çok girmeyiz doğduklarından beri sınıfta kalabalık olumca hemen kaptılar olsun alışacaklar inşallah mikroplara

Chnb bencede diyet yapmak çok masraflı burda da çok pahalı diyet ürünleri birde benim diyetim protein diyet et balık tavuk yumurta ama insan zayıfladığını görünce masraflara deydi diyorum

:2:
Chnb bencede diyet yapmak çok masraflı burda da çok pahalı diyet ürünleri birde benim diyetim protein diyet et balık tavuk yumurta ama insan zayıfladığını görünce masraflara deydi diyorum

Canım Dr beye göre protein diyeti uyguluyor. York test mi yaptı.
Bende sebze ağırlıklı diyetlerde çok yorgun ve sinşrli oluyorum çünkü hep aç oluyorum. Öyle çok şa kilo veremiyorum. Metabolizman çok yavaş çalışıyor.

Metalcim test falan yapmadı canım etin yanında sebzede yiyebilirsin diyor ama et mecbursunuz yemeye kaslardan kaybetmemek için yağlardan kaybetmek için
Yağın her türlüsü yasak kalıp peynirler yani kaşar beyaz peynir yasak light sürme peynirler aldım light yoğurt aldım günde sadece sabah iki dilim ekmek yiyorum yada mısır gevrekleri var şekersiz ondan yiyorum bir kase sütle şeker kesinlikle yok meyvelerden üzüm muz yasak çilek istediğin kadar yiyebilirsin ara öğünlerde yeşil elma yiyorum ve günde iki yumurta yiyorum öğlen

evet cnm sizin erken doğumdan ötürü dikkat etmen gerek demekki
ben bugun baktım gene uyumuyor cadı, koydum arabasına, üstüne de rüzgar almasın diye battaniyeyi çadır gbi yaptım, 2.5 saat uyudu, bizde çay demledik komşlularla içtik bahçede, sonra da spora gittik
o kadar keyif aldım ki, eve geldim yüzmde güller açıyor, oğlum 20.30 da uyudu kızım 21.00 de
demekki pozitif olmak işe yarıyor

şimdi kara kara düşündüğüm tek nokta, badenin beslenmesi, günde 5-6 düzgün emme anca yapıyor
biberon da almıyor, tahminen sütüm de azaldı, bu durumda ek gıdaya biran önce geçmem gerek, kafam karıştı, canan hanımla görüşmem lazım

metalcim bugün ben de egeye çok bağırdım, babası işten gelince bahçeye çağırmaya çıktı, bir bakmış sitenin dışında demir kapıdan çıkmış :18:
dedim seni kaçırırlar kolunu bacağını keserler, gözünü de çıkarırlar, dilenci yaparlar seni
yemek vermezler su vermezler
o kadar korktu ki ağlamaya başladı, eşimde keşke güzel güzel anlatsaydın hemen tepki verdin dedi
dedim ben her bahçeye çıkışında tembihliyorum, oğlum bu kapılardan dışarı çıkma, sakın yabancılarla konuşma, o beni dinlememiş demekki diye

hmm bende bakayım şu emziren anne için dukana

sen ahmet ardaya ek gıdaya ne zaman başlamıştın?

hidenisko canım 4. ayda başladıma ama ben daha çok devam mamasına yükleniyorum yalnızca meyve püresi arada yoğurt veriyorum bu hafta sebzeye geçeceğim.

Oh ne güzel rahatlamışsın.
Oğlanı da korkutman iyi olmuş burada. O yaşlarda çık cengâver oluyorlar. Korku nedir bilmiyorlar. Sen sürekli bahçede başında duramatacağına göre. Bazı kuralların olması gerekiyor

Hasan Basri garip bi düzen oluşturdu. Saat 21:30 dan sonra uykuya dalması gerekirken gözler faktaşj gibi açilıyor çeviriliyoruz giriş sancılı oluncada 1-1:30 buluyor. Tam büyüme hormonlarının salgılandığı saatte ayakta.

Dün eşim eve daha geç geldi. Benimde evde bayan vardı. Yorgan battaniye yastıkları koyduğumuz dolabın bi rafı kırılmıştı geçen kış. Benim gebeliğim girince bakılmadı tabi. Onun siparişi için usta gelecek bugün. Dün bayanla onları çıkardık havakandırdık. Birgün önde yıkadığın devasa çamaşırlarda uğraştın tabinşşşm olunca oğlanda durmadı yoruldum. Bunaldım. Hazırladıklarını odaya yığdım Rauf takılacak diye yürüyüş bandı arada kaldı. Eşim yeni bi Moda çıkardı tüm gün onun geleceği saati dört gözle ben bekliyorlarmış o eve gelip bi görünüp işim var şunu akacağım diye dıları çıkıyor. Dün de öyle yaptı ben yorgun Hasan Basri huysuz Ethem'de dışardan geldi yavrun acım diyo. Neyse bebek ağlarken abisine yemek hazırladım istedi yanına oturdum baba geldi bi yerken bi baktım hazırladıklarını kaldırmış yorüyüş bandınıbkılarmış şortunu giymiş hazır. Zaten gücüm yok zor zor yığılın öyle görünce başladım ağlamaya. Emeğine ağlıyorum. Aynı şekilde koyar fakat ben çok yorulmuştum.
Kız dI ne var bunda diye. Ya benim önem verdiğim bi şeyde ne var demiyorum. ((((

Sonra sinirlerim boşaldı oğlan durmuyor o spor yapıyor. Ağlayınca bi hisim tanıma geldi çık dedi ben bakarım. Sadece sen mi birşeyler yaşıyorsun bende bunalıtorum bu ne dşye çıkıştı. (Kendini okadar iyi ifade ediyorki. Başlıyorum ona acımaya yazık adama ) Saat olmuş 8:45 nereye gideyim hem enerjimi kaldı. Dün de aynı olmuştu çıktım saat 9:45 dılarda in Çin top oynuyor. Yandaki bakkaldan soda aldım. Kuruyemişcşdeb birşey geldim eve. Alışveriş merkezleri zaten 22:00 de kapanıyor. Yine sustum için için ağladım. Ben kendimi ifade edemiyorum. Bağırıp çağırmıyorum. Susup dönüp kalıyorum. Kelimeler boğazımda diziliyor. Sözcükler beynimden yok oluyor. Boş boş yüzüne bakıyorum. Evet ya ne var bunda oluyor sonra.

Aslında üzüldüğüm eşya filan değil dışarı ümre için kendine birşeyler alacaktı o yüzden çıktı. Ben bayılırım böyle şeylere hazırlanmaya bilir. Kaç gündür diyorum annem baksın birlikte gidelim diye yok. Alıştı herşeyini kendi yapacak. İstemedi beni nedense. Ya fazla masraf çıkarırım diyebkorktu yada o dakika aklına koydu ya hemen yapacak beklemez hiç.

Geçti gitti sabah oldu. Kin tutanaktan ben gene gülücükler attım etrafa. Ne oldu. Hiç. Gözler şiş evde oğlumla. Hamd olsun bu günlerine. Rabbim sağlık sıhhat versin. Güç kuvvet gönül genişliği versin.

Son düzenleme:
Hidennisko çok sevindim canım rahatlamışsın birazda olsa
Metalcim sanki benim eşimi anlatıyorsun benim kızlar 2,5 yaşını geçti daha birgün sende bunaldın git biraz dolaş dememiştir tamam onlarda çalışıyorlar ama bizimki daha farklı bütün gün evde çocuklarla ev işi yemek hep aynı şeyler insan bunalıyor gerçekten benimki de çocuklar okula başlicaklarında 2 ay için niye götürcen dedi zaten haziranda türkiyeye gidecez dedi bende o zaman otur benimle evde çocuklara bak diyince sustu kaldı bende senin gibi çok konuşamama o anda
Allahım hepimize güç kuvvet sabır versin

Bizde çok kötü bir gece geçirdik kuzularım öksürmekten helak oldular uyumadılar hiç sonrada kendimi suçladım okula götürdüm hasta ettim dedim içim sızladı

Arkadaşlar karşınızdaki insanları tanıyorsunuz artık, onlar aman karım yorgun çıksın biraz onu gezdireyim, yükünü alayım demiyor

Bende çok bekledim eşimden
Ama yapmıyor, aklına gelmiyor (
Bende şimdi sen şu saatlerde şunu yapacaksın, ben dışarı çıkıyorum sen çocuklara bakıyorsun diyorum, eğer mırın kırın ederse koz kullanıyorum :))) yemek yapmıyorum, kahve çay koyup önüne getirmiyorum, geceleri başım ağrıyor :))))))
Ama ben mutluysam yüzüm gülüyor , sohbet ediyoruz, çocuklar bile daha keyifli oluyor
Eşimin de bir hayatı olduğunu unutmadan kendi isteklerimi yapmak mecburiyetinde bırakıyorum , ağlamam çözüm değil anladım

Meryem bugün oğlum uyandı, gözlerinin altı mosmor, ayaklarım ağrıyor dedi, çok öksürüyor zaten ( sürüne sürüne gitti okula ( ben de vicdan azabı çektim
Ama evde kalsa dur oğlum sus oğlum, tv izleyecek hep ( syalleşiyorlar okulda birşeyler öğreniyor , böyle düşünmek lazım

Son düzenleme:
Kızlar bizde dün saglik ocagna gittik 1 ay da 1 kilo almış 3cm uzamış bana boyu az gibi geldi ama doktor cok iyi oldugnu söyledi ek gıda icin 5-5,5 ayda başlayabilirsin dedi su ek gıdaya gecsekte oğluma mama yerine zehir veriyorsun muammlesinden kurtulsam,gerçi bu seferde sen bu cocug mamayla büyüttün diyecekler bu arad hiriltiis gecti şurup cabuk etkisini gösterdi

Metal hepimizde aynı sorunlar var galiba eve hapis kalınca hepimiz bunalıyoruz valla markete aliverise çıkmak bile cok mutlu ediyor beni,bende ev islerini yapmak icin haftasonunu bekliyorum esım emirle ilgilensin diye gecen cumartesi ben bunaldım diye çekti gitti kala kaldım ama artık sinirlerimi bozmuyorum ama ilk gunler lohusaligin etkisiyle sanırım çıldırıyordum simdi boş verdim dün aksamda diyorki biz anne baba olmak icin geç kalmisiz cok yorucu diyor

Haklısın canım ama işte anne yüreğim dayanamadı dün gece uyuyamadı kuzularım öksürmekten sabaha karşı dördümüzde sızmışız bende kaptım onlardan kafamı kaldıracak halim yok allahım güç kuvvet versin
Bütün erkekler aynı mı olur ya bende senin dediğin gibi yapcam herhalde çünkü ağlamak hiç birşeyi değiştirmiyor şimdiden dedim türkiyeye gidince ben arkadaşlarımla birgünde olsa gezmeye giderim sen bir zahmet annenle oturup kızlara bakarsınız ses çıkarmıyor bakalım oraya gidince teklif etmeyecek biliyorum ama ben söylicem artık
Ne kadar doluymuşum içimi döküyorum iyi ki varsınız

ah kızlar ahh :) hepimizde de birer öküz var işte
benim halamın bir lafı var-adamın iyisi yoktur kızım der,idare edeceksiniz der.Bazen eşimden şikayet ettigimde soyler bunu,sanıyorsun ki elin adamı daha mı iyi,yoook hepsi aynı,bazen iyi bazen kötü,bazen sevecen bazen zalim
topikteki kuzucuklar hasta bu ara ard arda,Allah´ım hepsine de şifa versin tez zamanda inşallah amin!meryem senin işin 3 kat daha zor kuzum Allah yardımcımız olsun hepimizin de.
Benim tek soluklandıgım zaman Filiz´i tamamen anneme teslim ettigim zamanlar,İnci beni tek başına o kadar yoramıyor :)
o kadar yogunuz ki cogunlukla oglen 2 den once kahvaltı etmeye vaktim olmuyor koşturarak yaşıyorum tüm günümü,tuvalete bile gideceksem bütün güvenlik onlemlerini alıp filizi yalnız tv karşısında bırakıp inciyle giriyorum,agucuk bugucuk diye diye ihtiyac gideriyorum,İnci uyku düşmanı ne gece ne gündüz uykusu uyumuyor memede degilse.Dün kayınvalidem kendi bğyğttügü eltimin kızını almış gelmiş ingilizce ders çalıştırsana azcık diyor dedim anne halime baksana,sorsana bakalım ben bugun daha yemek yedim mi,aylardır uyku uyudum mu,sacımı en son ne zaman yıkadım,en son ne zaman İncicsiz wcye girdim e ben azcık bakayım ona da sen calıştır diyor,dedim eger azcık bakabileceksen kızlara ben yarım saat uyumak isterim,gel bak,o zaman ses etmiyor ama.benim de canım istiyor degisşiklik olsun ders calısştırmak bana agır gelmez ama ayıp degil mi bir gun bile gelip sen işini rahat yap ben kızlara bakayım demiyorsun da şimdi diyorsun o da sadece ders calıştırdıgım surece inciyi oyalayacak e filiz ne olacak onun yemegi uykusu vs ben ne ara yapacam,zaten kızlar da onu cok yabancı biliyor ikisi de cıglık cıglıga tanımıyorlar ki kadını dogru dürüst cok üzülüyorum aslında,Filiz babaannem beni sevmiyor diyor,gercekten de sevmiyor cocuga hic tahammulu bile yok,alıp kucagına başını bile okşamıyor gecen gün de Filiz diyor anne sorsana ben dedemi sevebilir miyim,sen sor diyorum hayır sen sor,onlarla konuşmaya bile cesareti yok,oysa gayet sosyal acık bir cocuk eşimin babası da soguk,cocuk besbelli buyuk bir erkek sevgisine hasret,elimden de bir sey gelmiyor zorla benim cocugumu sev kucagına al diyemem ya
günün sonunda saglık olsun diyorum,yavrularım saglıklı mutlu olsun gerisi boş diyorum
Allah´ım korusun hepsini de amin!

En sinir olduğum şeylerden birdir torun ayırmaları
Benim annemde eşimin annesi de torunlarını çok sever, hediyelere ve sevgiye boğar, kayınpeder de sever ama o biz gittik mi sever öper, bir gün gideyim de nasıllar demEz , kayınvalidem de kızda biraz daha uzak duruyor, nasılsınız iyimşsnşz demiyor arayıp da
Ama biliyorum ki seviyorlar torunlarını
Bizimde en büyük sıkıntı herlesten uzak yaşıyor olmak, anca konu komşuyla beraber çocuklar işte, eş dost akraba yok buralarda
Hoş belkide uzak olmamız daha iyi

Ah sofikacım en sevmediğim şey işleri düştüğü zaman gelirler ya deli olurum o zaman
Benim kendi annem babam abim kardeşim çok severler kızlarımı
Ama eşimin ailesi aynı senin eşinin ailesi gibi senede bir defa iki ay türkiyeye gideriz ama toplamda belki on kere görürler kızlarımı geçen yıl kayınvalidem gelipte bir gün ben dururum kızlarla sen git dolaş hava al demedi bende mesafemi koydum hep misafir gibi davrandım o da öyle geldi gitti
Ama benim annem olmasaydı ben ne yapardım üç tane bebekle bilmiyorum iki yıl her akşam sabaha kadar benimle kızlara baktı allah razı olsun
Allahım kuzularımıza sağlık versinde gerisi boş allah hepimizin yardımcısı olsun bende çok yorgunum kızlar hasta olunca baya yoruldum kendimde hastayım bu defa çok çabuk kaptım her seferinde onlar iyileşir ben hasta olurdum diyet yapıyorum ondan herhalde zayıf düştü vücudum

herkes dolmuş. benim eşim de eskiden yardım ederdi ev işlerine. haftasonu olunca annem kaçıyor babamla gezmeye eşim ders çalışıyor ben de temizlik yapıyorum kimse demiyor azıcık ucundan tutayım...( eŞİM OĞLANA BAKIYOR EVDEYSE. ŞU AN HALA OKULDA HER GECE 11 DE GELİYOR( Ben de komşularla yürümesem çıldıracağım(
Arda da uyumadı gece.( artık ne zaman ağlasa kabız mı diyorum:))

sofika dün aldım bugün demire başladım 5 damla...
bugün armuttan sonra ilk kez taze kayısı rendeledim...

bilgisayar kursuna da gidiyorum...

Tüm kuzulara geçmiş olsun. Metal biz de yıprandık canım hele sen hep evdesin(

Ay benim canımın içi güzel anneler.
Hepimiz çok yorulduk değilmi. Rabbim yavrularımızı korusun sağlık ve afiyet versin. bizlere sağlık güç kuvvet ve sabır versin.
Eşlerimize sağlık akıl fikir bizleri anlayacakları gönül açıklığı versin.
Hepinizin cuması mübarek olsun.

Son düzenleme:
Kızlar varya herşey boş :)) kuzularımız sağ salim bizimle ya,

Bade bir türlü iyileşmiyor, bugun geniz akıntısından kusarak uyandı , hıkır hıkır kuzum, üstü başı her yeri kusmuk oldu gene de gülücükler saçıyor kuzum, bunun için herşeye değmez mi :)))

Canan Hanım'a mesaj attım, umarım döner de ilaç kullanmamız gerekli mi diye sorarım

Hergün yürüyüşe çıkarıyorum ondan mı geçmiyor tıkanıklık acaba?hava çok güzel aslında
Bugün sıcak buhar banyosuna sokacağım, bari o iyi gelse

Hidennisko ne güzel söylemişsin canım kuzularımız bizimle ya herşeye değer
Yerim ben badenin gülüşünü ne tatlıdır şimdi bol bol sevin birbirinizi benimkiler büyüdü ya cadılar öpüyorum anne öpme diyolar
Benimkiler hala iyşleşemedi benimki de sabah tam okula gidecez mantoları giyiyoruz girişde bi baktım öksürükle bir kustu iyi oldu ama balgamlarını çıkardı rahatladı kuzum
Cadılarım okuldayken temizlik yapcam hiç halim yok yapabildiğim kadar benimde burnum akıyor daha halsizim ne hastalıkmiş ya

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…