Premature Bebekler *Rahim Ağzı Yetmezliği Topiğinin Mucize Bebişleri*

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım beni dikkate aldığın için çok teşekkür ederim.Linki göremedim

Sofika canım emirin emdig meme surekli yara olan dolayısı ile sagarak verdigim memeydi tam tersi olsa alıştı derdim ama basından beri bu mememe hep dolgun emmek istemedig hep sonuktu emsin diye zorluyorum bir iki çekiyor gelmeyince sinirleniyor bende digerini emdig icin cok zorlamıyorum şimdilik dediğin gibi digeri cabuk geliyor o rahatlığa alıştı
Regli olmamak bende asabiyet yapıyor bir ara patlamaya hazır bomba gibi dolaşıyordum evde,menopoza girince ne yapcam bilmiyorum

Sağol metalcim Şükür allaha canım rabbim hep dualarımı kabul etti bu zor sürecide rabbimin izniyle attlatık çok yorucu zamanlarım oldu ama rabbim kuvvet verdi şükür
Sofikacım evet canım ev işlerini yapıp hemen uzanıyorum dinleniyorum canım onlar gelince enerjim daha yüksek oluyor hastalık çok zor oluyor maalesef bizde hep beraber oluyoruz allahım birdaha hastalık vermesin inşallah kuzularımıza onları korusun rabbim

peluş yok cnm, battaniyesi kadife gibiydi onu bile değiştirdim
hatta hemen hemen her sabah çarşafını yastık kılıfını üstüne örttüğüm şeyi önce güneşletiyorum sonra kurutma makinesinin havalandırmasında 20 dakika döndürüyorum tozu falan alsın diye

beyaz tenli çocuklar böyle oluyor malesef

oğlumun öğretmeni diyor ki ege beyaz değil şeffaf :))))

Benimki sag tarafı emıyor,eltim ogluda tek tarafı emiyormuş
İnsallah canım tez zamanda sizlerde o.ursunuz ne zor bisey olmamak,ama benim azar azar oluyor bügünde öyle devam ediyor

canım bir arkadaşımın oğlu da bir tarafı almıyor o memeyi aşağıda resmini koyduğum şekilde veriyor, o zaman cuk cuk emiyor sıpa, dene istersen

sofikaa korkutma beniiii:18: :18:
randevumuz daha haftaya :18: :18:
doktor, burun akıntısının rengini sordu, ne zaman öksürdüğünü sordu
majör bir durum olsa gün içinde öksürüğü kesilmezdi dedi, bronşitte ateş de eşlik ediyor genelde ve hırıltı oluyor benim bildiğim
bunların hiç biri yok bade de hatta gün içinde burnunun tıkalı olduğunu bile anlamıyorsun, ama uykuya yatınca olan oluyor,
ben en iyisi yarın gene burdaki dr un kapısını tıklatayım

meryemcim masallah çocuklar gene çabuk alışmışlar

inşallah hastalıkları tamamen atarlar üstlerinden geceleride öksürmezler

Hidennisko şükür canım maşallah cadılarıma evet canım çabuk alıştılar inşallah çok sık hasta olmazlarda unutmazlar okulu
Öksürükleri de ilk günkü kadar çok değil şükür ama yinede var inşallah çabuk biter
Allahım kuzularımızı hastalıktan korusun inşallah

hidenishko korkma kuzum sadece tetikte ol
inciye bronşit teşhisi koyduklarında ateş yoktu,oksuruk yok denecek kadar azdı ve hırıltısı da genelde emerken duyuluyordu yoksa gun icinde anlaşılmıyordu,işte ben de bu yuzden cok korkuyorum,ya kuzum yine bronşit olur yada durum ciddileşir de anlayamazsam diye ama tanıyor insan kuzusunu,en sonhastalıgında evde herkes evham yaptıgımı sandı,gorunurde hic bir şeyi yoktu,gece emerken duydugum hırıltı dışında,doktora gittik ve ne yazık ki cigerlerine inmişti bile incinin alerjik bunyesi var bu gercek ve ne yazık ki gribal mikroplarla daha 40 gunlukken tanıştı henuz bagışıklıgı gelişememeişti ve gerisi de geldi butun kış
seni telaşa sokmak istemedim canım,doktorun dedigi gibi-balgamın rengi koyulaştıysa oksuruk arttıysa hırıltı varsa(ozellikle ıslık gibi)ateş varsa doktora hemen.gecmiş olsun kuzuna

Sofikacım, o kadar belli ki balgamın genizde olduğu , burnunun dolu olduğu , bizimki emerken açılıyor burnundan nefes alamadığı için ilk bir iki sefer bırakıyor emmeyi ama sonra eli mahkum çekince açılıyor burnu
Fokur fokur, ıslık gibi değil, bana ciğerde birşey yok gibi geliyor ama bilemezsin tabi
Bizim de 10 günü geçti ((

Canım hiriltiis sırtından gelirse ciğerlerine inmiş olabilir ben öyle anladım bı gece emerken hiriltisi sırtından geliyordu sabah doktora götürdüm o da ilaç vermişti

kızlar acilden geldik şimdi inci ateş kaldırdı sabah 5 te uyandı gülücükler sacıyor oyun istiyor zar zor actım gozlerimi azcık oynadık bi ara emzirdim sıcak geldi cocuk bana ama başka da hic bir şikayet olmayınca ateşi yoktur dedim,sonra ne olur ne olmaz diye olceyim dedim 38 fitil yaptım düşmedi,ıslak carşafa sardım 5 dk indi şükür.Doktor bogazı şişmiş dedi,kanda da enfeksiyon cıktı zaten antibiyotik başladık.Öksürük yok,burun akıntısı yok,sadece bogazında.Sezonu hastalıkla actık oyle de kapatıyoruz Allah´ım acil şifa versin bütün şifa bekleyenlere inşallah amin!

Geçmiş olsun canım allah şifa versin

Cok gecmis olsun en cok korktuğum sey ates iyiki fark edip olcmussun,tekrarlamaz insallah

Geçmiş olsun canım. Rabbim acil şifalar versin inci kızımıza.

Geçmiş olsun canım allah şifa versin

Cok gecmis olsun en cok korktuğum sey ates iyiki fark edip olcmussun,tekrarlamaz insallah

Geçmiş olsun canım. Rabbim acil şifalar versin inci kızımıza.

sagolun kızlar,Allah´ım butun şifa bekleyenlere tez zamanda versin inşallah amin!
kuzumun ateşi ateş düşürücü vermezsem yükseliyor,ilacla kontrol altında tutuyorum
antibiyotigi 2 gün vermeden de genelde ateşine etki etmiyor
Allah´ım korusun!

Ah cnm ya ((((((((
İçim sızladı, incicik bu kışı talihsiz geçirdi hastalık yönünden
İnşallah en kısa zamanda toparlar, bu gece yorucu olacak ama ateşini sık kontrol et arkadaşım
Birde çarşafa sarınca ağlamadı mı kuzu

ben de hemen olurum regl doğum sonrası. gerçi geçen ay 4 gün geçti stres yaptım...

3 taneyle dinlenmek gerek vücut da iflas eder...

Canım geçmiş olsun. neden oldu birinden mi geçti,*

canım şu an Arda ağlıyor kucağımda kaç sattir yazamadım. Emzirdim mama verdim anca uyuttum.
Annemler İstanbulda yaşıyor ama şu ana babmla bendeler. Cihan Buğraya da bakmışlardı Edirneye gelip.
Kurs da sıkıcı ve zor(
Bir de cihan buğra yoruyor başında beklemeden bir soru çözmüyor( Eşimin de benim de sinirlerimiz yıprandı. Disleksi çok zor bir durum( Bir gün ne güzel iyi okuyor diyoruz bakıyorsun resetlemiş sanki. Yine okuma sıkıntımız oluyor. Çok yıprandık....
Bbebk de geceleri huysuz epeydir...
1 mayıta sınıf kahvaltısı var belki az dinlenirim...
sen de yoruluyorsun...

Canım başladık bakalım demire olmaz inşallh...

Maşallah canım sütüne. Benim bazen 9 sati buluyor okulda. Hafif sertleşiyor epeydir ped de kullanmıyorum(

Canım Arda bey bana garmastanı silmeye gerek yok demişti...

Canım maşallah güzel almış Emir... Sen takma... Spor nasıl gidiyor...

Chnb bencede diyet yapmak çok masraflı burda da çok pahalı diyet ürünleri birde benim diyetim protein diyet et balık tavuk yumurta ama insan zayıfladığını görünce masraflara deydi diyorum

Evet canım masraflı.
Ben 76 dan 67 ye inmiştim. 66.7 ye .hızlı incelme diyetiyle 40 günde. 2 hafta sonra hiç vermedim hem yürüdüğüm halde.

regrete arkadaş dukan diyeti yapıyor ben de başladım. ilk devre hızlı verilirmiş. 5- 7 gün arası sırf protein diyeti. dün 600 gram vermişim:)) hem protein nedeniyle sütüm de daha iyi sanki:)

metal bu arada oğluşun aydaşlarını yakalamış sevindim...

Chnb çok güzel vermişsin maşallah benim diyetimde protein diyeti ilk hafta 4 kilo verdim bende ama sonra yavaşlıyor canım
Keşke bende yürüyebilsem ama vaktim yok sabah kızları okula bırakıyorum eve gelince hemen evi toparlıyorum sonra ütü yapıyorum kesin haftanın üç günü ütüm oluyor sonra yemek bir saat oturuyorum bakıyorum kızların okul çıkışı saati gelmiş onları alıyorum bu ara kendimi çok yorgun his ediyorum yürüyecek halim yok
Allahım hepimizi güç kuvvet versin

İyi gidiyor canım 2 haftadır her gun 40 dk evde yapıyorum 2 gundur de sabahları yürüyüşe çıkıyorum 1-1.5 saat sanki yürüyüşler daha cok ter atıyorum kendiminhafifkemis gibi hissediyorum ama hala kiyefetlerim olmuyor,haftaya anne,kere gitcem kosu bandını getireyim mı tam karar veremedim böyle kilo verebilmeliyim acaba

9 saat cok uzun senin makina pilli gündüzleri en azından bı kere sağsan

Chnb aynen benimde öyle, 8-9 saatte bile gögüsler anca biraz sertleşiyor (
Fakat ben beslenmeme hiç dikkat etmiyorum genelde karbonhidrat besleniyorum ((

Canım 3 çocukla tabi halin olmaz...( Beslenmene dikkat et verirsin bence...

Getir bence bandı... Ben bugün gebelik öncesi pantolonumu giydim. 65.3 e indim 67 ile hamile kalmıştım:))
sanki sağınca da çıkmayacak süt. Yanımda taşımadım aleti.Okulda bir iş çıkıyor mutlaka(

Chnb aynen benimde öyle, 8-9 saatte bile gögüsler anca biraz sertleşiyor (
Fakat ben beslenmeme hiç dikkat etmiyorum genelde karbonhidrat besleniyorum ((

Malesef canım ya. sert olunca emerse doyuyor değilse emiyor 120 cc de mama içiyor. zor şu emzirme işi...
spor salonuna devam mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…