Premature Bebekler *Rahim Ağzı Yetmezliği Topiğinin Mucize Bebişleri*

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Dışarı çıktıkta üstteliyor mu ki. Gerçi rüzgarı yerde çıkmıyorsunuzdur.
Canan hanım döner bence. Olmadı tel den de ara.

Ya ben hep çekinmişti dır Nisan ayından çok dengesiz oluyor bide Ekim ayı. İbrahim Ethem hep bu aylarda hastalanır dI. Dr izin verdirse pek çıkarmayı düşünmüyordum.

Ama senin evin düz ayak derler bizde Bahçe ile ev bir gibi öyle olsa bende dayanamaz çıkarırdım.

Ben de bugün iki saat dışarı çıktım. İbrahim Ethem lerin okul bu gün 23 Nisan kutladı oraya gittik. Annem geldi sağ olsun. Dönüşte eşim direk dükkana gitti bizi çarşıda bıraktı oğlumla birşeyler yiyip öyle eve çıktık. İzmit biraz yokuşludur merkezi. Eve zor çıktım sürpriz elektrikler yok. Üstüne 5 kat merdiven. Tabi ben 30 kilo fazla 7 ay yatmış kaslar laçka. Nefes nefese girdim.
Hamd olsun oğlum üzmemiş anneannesini. Ben eve annem dışarı hemen döndüler. Annem benim evimde yalnız kalamıyor ya. Babamla gelmişti o cumaya biŞm oraya yetişecek diye oda gitti. Kal sohbet ederiz gönüldaşlık ederiz dedim. Yarın gelirin dedi. Ya nasip. Neyse Rabbim sağlık sıhhat versin yokluklarını göstermesin.

metalcim gördüm oğluşunla resimlerini

canan hanım hemen size yazdıktan sonra aradı, uzun uzun sorular sordu
tipik gribal enfeksiyon dedi
yapacak fazla birşey yok ilaç önermiyorum, bebeklerin biraz daha uzun sürer dedi
ne yapıyorsanız aynen devam edin dedi
dışarı çıkarıyorum hergün ondan olabilir mi dedim, iyi bile gelir fazla tutmayın yeter dedi
bu kadından duyduklarım beni hep rahatlatıyor nedense
hayırlısı ile haftaya gidip şu beslenme ve kilo işini de konuşssak çok rahatlayacağım
kızlar benim gögüslerim 3-4 saat geçse bile dolmuyor artık (
ben emzirmekten bunalıyorum, her nekadr uzun süre emzirmek istesemde şakır şakır sütüm olmadığı için bu süreç beni yıpratıyor ve biraz önce kurtulmak isteme düşüncesi var bilinçaltımda bence bu benim sütümü tetikliyor
sanki şimdi kessem memeden sütüm geri gidiverecek hiç naz yapmadan
iyice azaldı

Hadi canım gözün Aydın dedim arar Canan hanım diye. Bu yönünü çok sevdim ben.

Süt deyince benimde hiç dolgun olmuyor. Hamd olsun yetiyor fakat fazlası yok. Önceleri hem meme hem 3 Saat de bir sağınca daha çok geliyordu. Şimdi meme ağırlıklı gidince günde sağım en fazla 3-4 düştü. Bazen Hasan Basri anne memesi doyuyor bazen ise ille biboronu emince rahatlıyor. Büyük oğlumda emme Di sağdım verdim. Zordu. Fakat benim gibi B tipi kişiliği olan dikkat dağınıklığı ve hiperaktif biri için çok sabır gerektiriyor. Hele emzirdiğin pozisyon rahat değil ise hemen sıkılıyorum. Bende bıraksam biboron vermek daha kolay geliyordu 15-20 gün öncesine kadar. Fakat her dışarı çıktığında memenin kolaylığını gördüm.

Resmen priz manyağı olmuştum. Hastanede tek emzirme odası olduğu için sağım yapamıyorsun rahat her gördüğüm prizde burda bi sandalye olsa şırasına sağarım ben diyordum. Bi kere Canan hanım tam muayeneye başladı acil sezeryan için çağırdılar. O gelinceye kadar onun odasında bile sağmışlığım vardır. Eşim dalga geçiyor artık her prizi gösterip tam şenlik diyor.

Neyse gerçektende emzirmek büyük bi iş. Eşinin tarafında 3 gelin 3 kız doğum yaptı son 3 yıl içinde ben eltin ve bir kuzen dışında hepsi 2 ayda pes ettiler mamaya döndüler. Gece çok kalmıyorlarmış. Sonrada süt kesildi. Şimdi anladınız emzirmek gerçektende zor. Ama özgürlük aynı zamanda. Sağım verince bi dünya eşya taşıyorsun yanında. Biboronlar steril olacak sağım aleti makina vs. Yada soğutucu da süt. Mamada öyle yok kaynamış ılımış su için termos steril biberonlar.

Rabin sütünüzü bol eylesin en az 15-20 ay verelim.

Son düzenleme:

canım korkma benim kızlar hic kabız olmadı demire baglı cok şukur,inşallah sizde de olmayacak
artık yaz meyveleri yavaş yavaş cıkıyor çilek haric hemen hepsinden az az verebilirsin,ozellikle kayısı şeftali armut erik

gribe karşı en iyi ilac bol oksijendir der bulgarlar,cok da haklılar,dışarı cıkararak iyi yapıyorsun aynen devam

benim de göguslerim dolmuyor aslında ama 2-3 saat emzirmesem sütüm geliyor camaşırım ıslanıyor.zaten bu aylarda gogusleriniz oyle dolup taşmaz,normali budur,düşünsenize o agrılı beze beze süt dolu memelerle 2 yıl nasıl gezeriz :) ilk 2 ay oyle olur sonra normale doner,sonuk sonuk durduklarına bakmayın,memede biriken sutten ziyade bebeniz emerken uretilen sut onemli,o doyuryor bebelerimizi emzirmek bence cok guzel,şu anda yoruculugunu da yaşamıyor degilim ama bir daha bebek sahibi olmayı duzunmuyorum ve bunun tadını cıkarmaya calışıyorum.Koskoca ömrümde bebemi emzirebildigim 1,5- 2 yıl ne büyük nimettir,İnci cok şukur cok sevdi memeyi hatta beslenmemizi etkileyecek kadar düşkün oldu.Ayarı tutturamıyoruz birtürlü

Sofika ben yutma sesinden anlıyorum ne kadar içtiğini ve 2-3 saatte bile 10-15 sn yutma sesi var sonrası yok

Sofika ben yutma sesinden anlıyorum ne kadar içtiğini ve 2-3 saatte bile 10-15 sn yutma sesi var sonrası yok

Can'ın sonrasındada gelir dir. İlk önceleri daha tazikli geldiğinden yutkunma sesi çıkardır. Sonrakiler belki daha az az emdiği için gelmiyordr sesi. Zaten bol memeyi aç olunca istemiyorlar.

Canlar
Garmastan pomat kullanınca her seferinde göğüs ucunu emme öncesinde siliyormusunuz ben medela purelan kullanıyordum bitti evde garmastan var kızarınca kullanmıştım. Şimdi herhangi bi tahriş yok. Onuda önlem amaçlı kullanabilirmiyim acaba. Zaten hale uçları veriyorum. Çok hassa cildim ya ona rağmen sıksık emince ve arada purelan sürmezsem hemen kızarıp hassaslaşıyor.

metal garmastanı sadece pecete ile siliyorum ben o da kalıntı varsa yoksa dogrudan veriyorum

Kızlar 4 de bi uyandık, bu saat oldu hala uyumadı ((burnu çok tıkalı ( açılmıyor, otrivine yapsam?

Ben bir göğsüme kullanıyorum sık sık yara oldug icin ama hiç silmiyorum hemen hemen her gun dusa giriyorum silmeye gerek duymuyorum
Benimde diger göğsüm cok sonuk emir iki gundur onu hiç emmiyor ama sonuk oldug halde uuzn süre emmeyince süt akıyor emir akan sutu bile çekmiyor diger yaralı olan göğsümü emıyor hep insallah sütten kesilmez bugün dayanamadım sağdım
Kızlar be. Dün galiba regli oldum bütün gun yavaş yavaş kanama oldu ama bugün pek bisey yok anlamadım

Dr verme dedi (
Normal böyle olması sadece burnunu aç dedi
Gündüz birşey yok zaten gece oluyor ne oluyorsa ((

Hidennisko inşallah en kısa zamanda iyi olur kaç gündür benimde burnum tıkalı ben bile uyuyamıyorum kuzun nasıl rahatsız oluyordur sık sık temizle ben gece bile bakıyorum tıkalı burnu uyandırıyorum temizleyince daha güzel uyorlar
Maalesef hastalıklar hep gece başlar zaten benim kızlar gündüz çok öksürmuyorlar ama gece uyuyunca bir başlıyorlar sabaha kadar bu gece daha az öksürdüler inşallah tamamen geçer
Cuma günü okulda hiç biri ağlamadı kuzularım beni öptüler ve el salladılar alıştılar artık bende içim rahat bir şekilde döndüm eve şükür allaha

Bırakmaz Allah'ın izniyle annesi. Sağ mı sol mu reddettiği meme bunudaçok duyar oldum bu sıralar. Eltinin oğlumda hep sol isterdi annesinin kalp atışını duymak istiyor demişti Dr.
Ay maşallah bizlerde olalım Regli artık. Zamanıdır değilmi. İlk gebeliğimde 40 haftadan sonra ben hemen olmuştum. Bunda daha yok.

Dr verme dedi (

Geçmişler olsun. Hastalıklar gece azar derler. Alerjik ya bünyesi. Peluşlu bir obje yok değilmi yattığı yerde. Eltinin oğlu yatağın başındaki dönengeçteki oyuncaklar bile aksırık yaptırıyordu. Bu gü öylesine bi tv baktım ilk nefeste Dr alerjil bünyeli bebeklerde Konak daha cok olur diye. Hafif hafif bizde de başladı.

Maşallah BarekAllah okulada alışmışlar. Tebrik ederim canım seni bi zor sürecinde başardın. Hemde tek başına. Beyler götürse girmesin bu ağlıyor derlerdi.

Gece yatınca geniz akıntısı oluyor o yüzden öksürükleri artıyordum canım. Ayrıca burun tukanınca ağızdan nefes alıyorlar oda kuruluş yapıyor bu da öksürük e neden oluyor olabilir. Rabbim tez şifa versin.

Benimki sag tarafı emıyor,eltim ogluda tek tarafı emiyormuş
İnsallah canım tez zamanda sizlerde o.ursunuz ne zor bisey olmamak,ama benim azar azar oluyor bügünde öyle devam ediyor

Dr verme dedi (
Evet doktorlar pek verme taraftarı degil banada aile hekimi 3 aydan once hastaneye acıle gittigmizde ordaki doktirda 1 hasdan once vermeyin demişti ama emir in 10 gun gecmeyince vermek zorunda kaldık,simdi esım nezle oldu emire geçecek diye korkuyorum

hideniskocum bebeler gece daha rahatsız oluyor,yavrunun geniz akıntısı zorluyordur,hoş hic bir sıkıntı olmasa da gece uyanıp sabahlara kadar uyanık kalabiliyorlar,İnci de bir suredir sabaha karsı 3-4 gibi uyanıp oyun istiyor en az 2 saat uyanık kalıp uyuyor sonra yine uyanıyor,memede tabii butun bu uyumalar.
badeye dikkat et canım akıntı cigere inmesin,doktorun dedigi dogru aslında gribe karşı verilebilecek pek bir ilac yok ama benim kuzuların geniz akıntısı sekrol,bricanyl,muconex vb akıntıyı yumuşatıcı bir şurup vermeden atlatamıyorlar,artık doktora bile gotürmeden azcık hırıltı oldu mu 3 gun gunde 3 defa yarımşar olcek bunlardan ve genelde de sekrolden veriyorum.doktora gotursem nebulizator pulmicort ve ventolin fix şimdi de ablamın oglu bronşit hemde hic bir belirti gostermeden cigerleri dolmuş son salgın atakları Allah´ım korusun acil şifalar versin butun hastalara inşallah amin!
sık sık serum fizyolojik ver hic cekinme boca et
ıhlamura da devam-ek gıdaya gecince de havuc suyu verebilirsin
eylulgulunun dedigi gibi peditus da rahatlatabilir,cok sıkıntı olursa doktoruna danışarak verebilirsin kötüleşmesinden yegdir.

ben hala regl olmadım sanırım 1 yılı dolduracagız bu emme temposuyla
aslında olmamak bende herhangi bir sıkıntı yaratmıyor ama sivilcelerim cıktı sanki ergenlikteki gibi ben de hemen adet olamamaya baglıyorum,ara ara kasıklarım agrıyor dogumdan sonraki son agrı gibi bu sefer de anlıyorum ki daha regle cok var

meryem kızların okula alışması bir sure alır,sabır gostermen gerek,en azından onlar 3 tane ve birbirlierine destek olacaklar tamamen terkedilmiş hissetmeyecekler,yavruların bziden bagımsız olmaya calışmaları sancılı oluyor dogal olarak.sen gonlunu ferah tut,onlar icin kotu bir sey degil bu,aksıne birey olarak varlıklarına alışabilmeleri ve sorumluluk alabilmeleri icin onemli adımlar,hem onlar okuldayken azcık enerji depolar geldiklerinde daha verimli olursun onlar icin.hastalık durumlarında da Allah acil şifalar versin,3ü birden zor gercekten

eylülgülü hangi memenden daha sık emziriyorsan daha dogrusu sana hangisinden emzirmek daha kolay geiyorsa istemsiz olarak ondan veriyorsundur haliyle de o memede daha cok süt olur bebe de onu ister,tutarkenki konforu da cabası.sen istemedigi memeyi de tut ısrarla ama unutma ki tek memeden emse bile sıkıntı yok aynı miktarda sut alacaktır hic canını sıkma.kayınvalidem 2 aylıktan sonra 8 aya kadar sadece tek memeden emzirmiş kaynımı,digerinin ucu cıkmadı diyor,yada ikizleri düşün onlar da hep tek memeden karınlarını doyuruyor.Sen zaten cok buyuk başarı gosterdin bugunue kadar yılamdan emzirdin,cevrey,i boşver nasıl uygunsa oyle yap,huzurunu kacırma

chnb kuzum sen nasılsın,okul,ev coluk cocuk bir de bilgisayar kursu demişsin Allah yardımcın olsun,annen hep sende mi kalıyor,normalde nerde yaşıyor aynı şehirde miydi unuttum.
cihan bugra nasıl okul sorunları cozuldu mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…