Premature Bebekler *Rahim Ağzı Yetmezliği Topiğinin Mucize Bebişleri*

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kızlar topiğimiz sessizleşti (
Biz kontrollerimizi olduk geldik
Bade'm gayet iyi dr da viral bir enfeksiyon olduğunu ve allerjik bünyesi olduğu için uzun sürdüğünü söyledi
Kilosu gayet iyi dedi mamaya zorlama alırsa ver dedi

Oğlana gelince haberler iyi değil
İki kulakta da sıvı birikmesi olmuş
Ve işitme testi yaparsak %25 işitme kaybı çıkar dedi
10 günlük bir tedavi verdi, bir kulağındaki sıvıyı çekti
Bakalım inşallah toparlayacak

Hidennisko geçmiş olsun canım oğluna allahım şifa versin
Benimkiler daha tam iyileşemedi bıktım artık ilaç içirmekten inşallah hemen iyi olurlar

mAŞALLAH BADEYE.
OĞLANA DA ÜZÜLDÜM NEDEN OLMUŞ SIK HASTALIKTAN MI KAYIP?

Geçmiş olsun. İnşallah güçlenir ilaç kullanıyor musun bağışıklık için...

Oy canım yadırgadı demek...
Canım kabız mı gaz mı anlamıyorum gerçi bugün iyi şükür...
Canım tutuyor ama yine de hafif titreşimli:)) Koca kafalı oğlum tsşıysmıyor galiba.. Basması epey ilerledi...

Ben oldum ama eskisi kadar yogun degildi kanamam insLlah önümüzdeki ayda olurum

İnşallah...

Chnb sıvıdan dolayı işitme kaybı, sıvı gidince duyma sorunu bitecek inşallah
Sıvıda uzun süren öksürük sonucu oluşuyor, sonra bir kısır döngüye giriyor sıvı öksürük nedeni oluyor ((

Maşallah Ahmet Arda titrek mitrek tutuyor ya annesi sen ona bak :))))

Yarın iki çocukla uçak yolculuğu yapacağım :))) tırsmaya başladım
Herkes iyi cesaret, aaaaa nasıl yapacaksın falan dedikçe cesaretim kırıldı (((

Meryemcim Allah dermansız hastalık vermesin , halimize şükür, hastalanacaklar tabi, iyileşecekler sonra :)) böyle böyle büyüyecekler

Chnb günlük vitamin veriyorum balık yağı birde haftada bir d vitamini ampul şeklinde

Hidennisko amin canım tabi hastalanacaklar canım allahım başka dert vermesin dediğin gibi galiba ben yoruldum canım birde hiç bu kadar uzun sürmezdi hastalıkları üzülüyorum olmazsa yine dr u çağırırım eve

Maşallah BarekAllah badeye bide kilo almıyor doymuyor diye üzüyorsunuz kendini.
Rabbimîn izniyle o yetecek kadar emiyorduk.

Geçmiş olsun ege ye. Off yavrum ağrıda yapardır. Kbb Dr mı gittiniz canım.
Yarınki uçak yolculuğu sorun teşkil etmez değilmi.

Yolculuk içinde sen başarırsın canım. Allah'ın izniyle de çok kolay olacaktır yolculuğunuz.
Allah'a emanet olun.

Güzel anneler bende eşimi bugün yolcu ettim. Çok buruk oldun. Ben eşime bu doğum zamanları çok bağlanıyorum. O olmayınca kendimi isten dışı sıkıyorum.

3-4 gündür yoğun duk. Gitsemde yazamadım. Bide benim fissur yine ağrı ge acı yapıyor. 3-4 gündür ara ara giren karın ağrım vardı. Bu gün sabahtan beri geçmedi. Ne konuşmak nede yemek yemek istedim. Morelim de bozuldu. Peş peşe üzücü haberlerde aldım. Zaten mekankoliktim.
Bide bugün eşimi geçirmeye Hasan Basri'yi de götürdüm. Dönüşte otoparkta eve anakucağını taşıdım. Ağır geldi. Daha çoğaldı ağrım. Evdende elektrikli süpürge toruyor fe karnımı acıtıyor. 3-4 gündür sürekli gelen giden olunca her gün sabah akşam kullandım acaba o mu ağrı yaptırdı siye düşünüyorum.

Resmen yarım oldum ya. Ne kaslar güç var nede sezeryan sonrası eski haline dönüş.
Rabb'in beterinden saklasın. Hamd olsun bu günümüze.

Metalcim allah kabul etsin eşinin ümresini allah kavuştursun
Allah hepimize güç versin benimde bazen sezeryan yerim ağrır ki 2,5 sene oldu seninki gayet normal ben hiç dinlemedim ki kızlarım 50 gün küvözde kaldı hastaneden çıktım daha dikişlerimi aldırmadan hergün arabayla kendim onları görmeye gittim eve gelincede zaten tempoluydu allahım beterinden korusun canım inşallah toparlarsın kısa zamanda
Bende hala yorgunluk var kızlar okula gidiyor ama hala yorgunum

Çocuk Dr na gitmiştik o sıvıyı farkedince kbb ye yönlendirdi
Açıkçası uçak yolculuğunu sormak aklıma gelmedi, bu sabah düşündük bizde acaba sıkıntı olur mu diye (

Cnm kendini zorlamadan eski haline dönemezsin, bence bir kaç gün böyle yoracaksın kendini ki eski dinamikliğin geri gelsin , benim gece yattığımda her yerim bağırıyor ( neren ağrırsa oran bağırır derler bizde :)))
Dizlerimin dermanı yok, ayaklarım zonkluyor, ama gene de kıpır kıpırım :)

Allah kabul etsin eşinin ziyaretini

Âmin.
Allah razı olsun canım. Yüce mevla isteyen herkese nasip eylesin.
Evet haklısın canım. Çalışmayan kaslarıma kullanınca ağrı yapıyor zaten. Sırf bu yüzden her gün yardımcı istemedim. Açılayım diye. Fakat çok yoruluyorum yaptığım iş de il değil ama Yinede yoruluyorum. Diyorum ki şu sırt kaslarımı açmak için halı dibi sert birşeyler silsem.
Rabbim yardımcımız olsun.

Yok artık metalim
Ne halısı (((
Aman diyeyimmmm

Kızlar biz izmire geldik şükür
Ama yorgunluktan ölmek üzereyim, her yerim ağrıyor (((

Yok artık metalim
Ne halısı (((
Aman diyeyimmmm

Kızlar biz izmire geldik şükür
Ama yorgunluktan ölmek üzereyim, her yerim ağrıyor (((

İyi tatiller canım nasıl geçti uçak yolculuğunuz ben şimdiden düşünmeye başladım bizde haziranda türkiyeye gelecez üç saatlik yolculuk olacak nasıl durduracam benim cadıları bakalım eşimde var ama ben şimdiden düşünüyorum yolculuğu

ay o kadar koşuşturmaca geçiyor ki günlerim yazamadım
yolculuk gayet iyiydi, kızım uyudu, oğlum da beni hiiçç üzmedi
ama kendimi o kadar sıkmışım ki öldüm yorgunluktan genede
bir de hava alanında başkasının valizini alıp gelmişim, bir sürü dert, sonra adam da benim valizimi aldı değiş tokuş yaptık
senin korkmana gerek yok kızlar büyüdü sayılır, ben oğlumla 2 ayda bir türkiyeye gelir giderdim hemde yanlız, senin eşin de olacakmış, oyalarsınız kızları, gezinirle ruçakta cimcimeler

Bende çok koşturuyorum bu günlerde allahım hepimize güç kuvvet versin hiç dinlenemiyorum kaç gündür her tarafım ağıyor

yolculuğunuzda sakin geçmiş darısı bize inşallah eşim var ama çok sabırsız bakalım kızlara ne kadar zaman sabredecek pek zora gelmezde kendileri

Bügün annem temizlik yaptı kaç gün önceden kadın ayarladık bugün gelmicem dedi sabah son dakikada annemin morali bozuldu benimde diyetisyende randevum vardı sabah dr dan çıktım anneme gittim yardıma yengemde sabahtan gelmiş yardıma mutfağı ben temizledim ama şimdide sırtım kollarım ağrıyor ilaç alıp dinleniyim

Hayret birşey denek bizim eskiler doğruyunuz yapıyorlarmış.

Alıntı:TRT haber
Emzik temizliğini nasıl yapıyorsunuz?

Emziklerin ebeveynler tarafından "emilerek temizlenmesinin" bebekleri alerjiden koruyabileceği belirlendi.

Gothenburg Üniversitesi'nden İsveçli bilim adamlarının yaptığı araştırma, basit bir uygulamanın alerjiye karşı koruma sağlayabileceğini gösterdi.

Bilim adamları, doğumdan itibaren 184 ebeveynin bebekleri 6 aylık olana dek emzikleri hangi yöntemle temizlediğini araştırdı.

Katılımcıların çoğunun, yere düştükten sonra emziği musluk suyuyla yıkadığı ve bebeğe verdiği görüldü. Araştırmada, temizlemek için, bazı ebeveynlerin emziği kaynattığı, bazılarınınsa emdiği ortaya çıktı.

Temizlik için emziği emen ebeveynlerin bebeklerinin, 1,5 yaşına geldiklerinde alerjik egzamaya yakalanma risklerinin diğerlerinden az olduğu belirlendi.

Bu bebeklerde üst solunum enfeksiyonu riskinin de diğerlerinden düşük olduğu vurgulandı.

Tükürüğün birçok bakteri ve virüs içerdiğini, emziği emerek ebeveynlerin bebeklerine bunları aktardığını belirten bilim adamlarından Agnes Wold, karmaşık ağız mikro florasının erken oluşmasının bağışıklık sisteminin sağlıklı olgunlaşmasına katkıda bulunduğunu ve böylece bebeğin alerjiyle daha iyi "mücadele edebildiğini" açıkladı.

Araştırma, "Pediatrics" dergisinde yayımlandı.

Etiketler: bebek sağlığı, emzik temizliği nasıl yapılmalı

Güzel anneler günaydın.
Birkaç gündür okuyorum yazacak şeyinde var fakat kafamı tıplayıp yazamadım.

Hasan Basri çok beyaz bi bebek. Elleri süt gibi.
Arada elleri dahada beyaz oluyor. Avuç içleri resmen kanı çekiliyor. Beyaz mor arası birşey oluyor. Geçen gittiğinde Canan Hanım'a bazen eli dudağı beyaz oluyor acaba kandımı demiştim yok demişti.

Cumartesi günü eşimi geçirmek için araçla bende oğlanında alıp gittim. Arabadan idik arkadaşının arabasına binip vedakaşırjen Hasan Basri ağlamış havada sıcakdı bi baktım boncuk boncuk terlemiş. Hemen 3 dak eve geldin hiç pusetinden çıkarmadan. Odada çıkarıp yatağa koydum. Ellerini yıkayıp hemen üstünü değiştirmeye bi geldin. Eller bembeyaz mor. Soydun giydirdim düzelme Di. Sonra rengi kendine geldi. Acaba üşüyünce mi oluyorki.
Doğduğunda iki kere morarmıştı ya. Bide anne karnında kalp de çift atım yaşamıştık. Gerçi doğduktan sonra çocuk kalp Dr muayene etti. Hamd oksun sorun yok dedi. Yinede ben merak ediyorum.

Bahsetmiştin karnım ağrıyor diye. Pazartesi Dr gittim. Dün test ve ultrason girdim. Bide benim troid varya onunda boynumda nodülllerin vardı. En son 1,5 sene önce ultrasonlar bakılmıştı. Gebeliğin başında endokrinim yine bakmak istemişti randevuya gidememiştim yattığım için. Onada bakıldı. Çekim öncesi Dr gelmeden içim bi garip oldum nedense. okudum üfledim. Rabb'ine sığındım. Radyolog bayan Dr karşında birşey gözükmüyor. Bağırsakları zaten göremiyoruz dedi. Bende ta troid dedim o kötü dedi ve çıktı. Bende nesi kötü demedim. Dünden beri kurup yasıyorum. Raporu dün mail istedim tabi bile anlamadım. Bugün Dr göstereceğim. Rabbim hayırlısını versin.

sofikacım yazmamışsın merak ediyorum seni ve kızları, inci düzelmiştir umarım

canım facete de dedigim gibi aile boyu grip olduk,kocaman kadın ben bile iki gün ateşlendim.Kuzularımın ikisinin de ateşi inatcı çıktı 3 gün inmedi Ben 7 gündür antibiyotik kullanıyorum bugun ilacım bitti ama hastalıgım tam iyileşmedi,Filiz de daha bugun kullanacak bitecek inşallah!Allah´ım beterinden korusun,dermansız dert vermesin amin.

sen de izmire gittin okudum canım,cok guzel bir tatil yapmanızı diliyorum,keyfini cıkar enerji depola oralarda.annen mi oralı ona mı gidiyorusunuz

metalcim sana da gecmiş olsun ihmal etme tiroid işini cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…