Premature Bebekler *Rahim Ağzı Yetmezliği Topiğinin Mucize Bebişleri*

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım anneler genelde çocukları ile ilgili teşhislerde yanılmıyorlar, bence hasan basriyi tekrar iyi bir çocuk kardiyoloğuna gösterAllah korusun önemli bir organ kalp, bence ihmal etme

tabi kendi sağlığını da ihmal etme, troidler insanda sinirlilik de yapar, kilonu kontrol etmede zorlanabilrsin
kötü demesi troidlerin yüksek yada düşük olabilir o anlamda söylemiştir
başka birşey yoktur umarım
sonuçları değerlendirince mutlaka haber ver

tekrar geçmiş olsun cnm

benim ailem izmirde , tüm akrabalarım da :)))

ama malesef tadını çıkaramıyorum, oğluma vakit ayıracağım dedim ama sürekli didişiyoruz, kızlar ben çok agresifim, çocuğuma bağıra bağıra onu iyice sindirdim, sümsük gibi yaptım çocuğu
şimdi abuk sabuk hareketler yapıyor, hep bağırıyorum iteliyorum ben böyle bir anne değildim ama oğlumun her yaptığı batıyor bana neredeyse

sofika canım çok geçmiş olsunnnn...

hidennisko canım iyi geçmiş demek ne güzel.... oğlun konusunda ne desem ki. ben de ödev yaparkan feci oluyorum...

meryem yorma kendini.

metal canım haklı hidenisko sor bencede

eylülgülü nasılsın emir nasıl?

Arda da ilk 1 mayısta dönmüştü. şimdi yanımda sırt üstünden yüzüstü dönüyor geri dönemiyor sinirleniyor:))

Hidennisko hepimiz bazen öyle oluyoruz bende senin gibiyim çok bunaldım artık bende çok bağırıyorum kızlara ne yapacağımı şaşırdım okula gittiklerinden beri daha az bağırıyorum ama bazen elimde olmadan yine kızıyorum allahım hepimize sabır versin hep dua ediyorum sabır istiyorum rabbimden

Chnb maşallah ardaya dönmeye de başladı demek

Sofika geçmiş olsun allahım beterinden korusun

bu arada dün regl oldum inanılmaz kanamam var, sizde de öyle mi oldu
heryerim ağrıyor ve çoook gerginim
Benim ağrım olmadı azar azar oldum sınır oldum yaa soyle doya doya olamadım

Gecmis olsun bı eve grip girdimi zor çıkıyor,son olsun insallah yaz geliyor bence bı dahaki seneye aile boyu ası olun,ben fusunuyorum

Gecmis olsun canım insallah koyü bisey değildir
Hasan Basri'ye dokyorum bisey yok demiş zannetmem kalp olsun ama icin rahat etmediyse tekrar götür doktora,dudaklar mirasınca kalp olmuyormuydu ben eli ilk defa duydum

maşallah ardaya
İyiyiz canım her sabah birlikte yürüyüşe çıkıyoruz 2 saat yürüyorum parklarda spor aletleri koymuşlar biraz orda spor yapıyorum,bir kaç gundur sesli uyuyor horluyor resmen galiba burnunda et var,bu hafta sonuda annemlere gitcem bı kaç gun orda kalicam ve benimde ilk anneler gunüm
Sen nasılsın?

Kızlar sütüm iyice azaldı
Sanırım bade büyüme atağında :)) inanılmaz obur 2 gündür günde 2 kez 90 cc mama içiyor bu sabah 90 cc sağdığım sütü verdim üstüne 90cc mama içti :)))) sonra hep kustu cadı :)))
Çemen tozu aldım süt arttırsın diye, sizin başka tavsiyeniz var mı?

Merhaba canlar

Koşturmadayım. Okuyorum yazmamıyorum. On gündür karın sorusuyla da uğraşıyorum
Hidennisco canım ne güzel adet olmuşsun. Bende hep ona yorgun karın ağrımı fakat olmadım.
Hamd olsun bu günümüze. Sonuçlarım çıktı. Tabi kan Tah temiz idrarda hafif efeksiyon var onun için ilaç vermeyeceğim dedi.
Tsh hayatında gördüğüm en yüksek seviye çıkmış. 8 küsür. Gebelik sonrası çok düzenli ilaç kullanmamıştım ondan olsa gerek. Artık tam bi troid hastasının. Kelebek şeklinde büyümüş. Hamd olsun Nodül yok dedi.
Fakat ilacımı 150 mg çıkardı ve o beni çık kötü yaptı. Bağırsakların 3 gündür mülayim. Hasan Basri'de yeşil kaka yapıyor. Sanırım yavrunuda etkiledi. Dün çok da yapmıştı. Buğün üç düşünce biraz rahatladım. Dün Dr arayıp sordum sorum olmaz dedi.

Neyse. Hasan Basri de artık biboronu günde iki kere veriyorum. Memeyide ne zaman huzursuzlaşırsa veriyorum. Bakalım bu ay nasıl kilo alacakmı.
Artık sapmalarda iki ye düşünce sürse az geliyor. İnşallah emdiğinde geliyordur.

Ha bu arada eşim aradı. Bugün Mekke geçmişlerdi. Listedeki herkese tek tek isim isim Nik Nik dua ettim dedi.

Sağ ol canım dönüyor geri dönemeyince huysuzlanıyor. Gece uykumuz çok kötü çığlık çığlık ağlıyor...(

Bebeyle mi yürüyorsunuz:)) İnsana iyi geliyor...
İlk anneler günü eşin düşünse süper olur:))
Eti de göster dr ye...
Çok şükür yorgunluk dışında iyiyiz...

Canım biz iyice mamaya dayandık 500 cc içiyordur( Meyve püresi, sebze çorbası ve beni de emiyor ama benim de az. Hele kurs nedeniyle 9 saat ayrıyız okulda sağamıyorum üşengeçlik hiç sert olmuyor memeler( Canım tavsiyem yok malesef(

Metal cnm sonuclar nasıl yazmadın

Chnb kursu vermişsin hayırlısı olsun
Arda nasıl? Yazmıyorsun buraya

Çok şükür canım. Okulda 12. sınıflar gelmiyor bakıyorum ama yazamıyorum millet görüyor. faceye herkes baktığı için okulda ben de bakabiliyorum:))

Allah razı olsun eşinden... Alır kilo merak etme. Arda da maşallah beslenmeyi seviyor ama yine de süzüldü(
Nodül bende var ama önemsemiyorum önemsemeli miyim?(

Metalcim sanada kuzunada geçmiş olsun

Hidennisko önerim yok maalesef canım benim sütüm de çok azdı kızlar vitamin niyetine içtiler her sağmamda 40 cc anca çıkardı iki göğsümden

Chnb sende çok yoruluyorsun benim gibi ben yine çalışmıyorum sen birde çalışıyorsun hele birde uykusuzluk allahım giç kuvvet versin canım

Bizde bugün dr a gittik kızların burun akıntısı öksürüğü 3 haftadır geçmedi şükür ciğerlerde birşey yok okula yeni başladılar dedim onun için geçmiyordur dedi alışacaklar dedi antibiotik burun damlası ve öksürük şurubu verdi

Eczacı tanıdığıma sordum çok hasta oluyorlar dedim bağışıklık için şurup verdi inşallah iyi gelir cadılarıma iştahlarıda hiç yok napcaz bilmiyorum allah kuzularımızı hastalıktan korusun

Çok şükür , iyi olmana sevindim
İlaçlarını da düzenli kullan cnm, şifa olur inşallah

Eşinden Allah razı olsun ne güzel düşünmüş

Ben arda gibi 6 ayı bir geçse rahatlatacağım , günde 2-3 kez emse razıyım gene ama ilk 5 ay anne sütü alsın istiyorum
Nasip kısmet umarım 1 ay daha dayanır sütüm , benimde Aynen 9-10 saat emmiyor bazen ozaman bile çok dolmuyor

Canlar günaydın

Hasan Basri de nezle oldu. Malesef akşam annemle ikinci kez yıkadık. Bu sefer su sanırım serin geldî. Ben sıcak sevdiğim îçin nasıl dedîm anneme iyi dedi. Yavrum burnu tıkalı arada hapşuruyoe. Sabah otri ile temizledim Rabbim tüm yavrularımıza şifa versin.

Ben tam bi barut fıçısı oldum. Zaten on gündür karnım ağrıyor bide dört gündür ishalim. Yoruldum da. Büyük oğlum sonuna kadar zorluyor. Ders çalışırken yok çok iş yok zamanı gidiyormuş. Bilğisayar oynatacak vakti kalmıyormuş. Eşine okalar kızıyorumki ona bu oyunları yüklediği için. Dünyası onlar oldu.

Annem sap olsun yanımızda. Ben çocukluğumdan veri anneme kendimi ispat etmekle uğraşmışımdır. sürekli beni eleştirir kıyaslar. Hep kendinin bizler için neler çektiğini ve babamın onu nasıl uıprattığını anlatır. Artık bu hün oğlumda böyle hasta olunca İbrahim Ethem de sanki dersi ben vermiştim gibi sürat aşıp bana radar yapınca bebeğin söndü bağırdın. Annem şimdi başlar yine sen şöylesin böylesin diye. Demezlermiş bî kız on aydır evde ruhu sıkıldı vücudu kasları zayıfladı. Artık üç ay geçmiş açıkmalıymışım görümcem öyle dedi. Dün. İbsanların beni verdikleri süre bitti. Artık normal hayatıma dönmeliyim.
En çok ben istiyorum. Sağlıklı olmayı. Dışarı çık diyorlar. Ben market gidip gelinceye kadar yarım günlük enerjin gidiyor. O azab Dr git diyorlar. Ağlayınca psikoloğa git. Git de vaktim olunca en çok ben istiyorum.

Artık tolerans gösterme süreleri doldu. Şimdi annem içerde ya sabır deyip dürüyor. Ben içerde bunları yazıyor ta. Yakındır bu da gözlerine batar. Ben ne yapsam be etsem kendini parçalamanda 36 yıldır yaranmadım anneme. Yoruldum gerildim 7 gündür. Rabbim sağlık versin başınızdan eksik etmesin ama eşim gelse de oda evine gidip rahatlasa. Ne o rahat ne ben.

Metalcim geçmiş olsun kuzuna rabbim şifa versin
Biraz sıkılmışsın rabbim ferahlık versin canım
Bizde de hastalıklar bitmiyor kızlar yoruldum artık biri iyi oluyor diğeri başlıyor şimdide ishalle uğraşıyorum rabbim beterinden korusun ama bıktım bu sene hastalıklardan
Türkiyeye gelmeden bir hafta önce kızları okula götürmicem toparlansınlar hasta getirmek istemiyorum birde önce tatile gidecez burnumdan gelmesin tatil hastalıkla uğraşmiyim benim için daha yorucu olacak hem hazırlık hem kızlarla uğraşmak ama olsun rabbim güç verir inşallah
Allahım hepimize güç kuvvet versin

Geçmiş olsun canım kızlarına. Biri olunca diğerinde geçiyordur. Canım bide diyet yapınca da vücut dengesizlwşiyor. Sinirler geriliyor. Sen şimdi tatil de Allah'ın izniyle ararsın tün stresini yorgunluklarını.

Allah yavrukarına şifa sanada kolaylık versin.

İnşallah alır canım. Şu süt işi zor gerçekten...

Bizim oğlan yine oyun oynuyor dersler duruyor( Sevemedi şu dersleri( Allah yardım etsin bize...

Annelere gelince evet annelerimiz de maalesef bizlere tam destek olmuyor. Mesela benim annem hiç iş yapmayı sevmez. Hataya geldim aylarca evde yaşamışlar eve geldim ev talan olmuş... Halbuki eşim yok oğlan 4 e dek okulda. Her gün bir iş yap yok beni beklemiş. 33 günlük lohusaydım işe giriştim bir kez demedi kızım ben de yardım edeyim. Bütün işi gün gün yaptım. Mesela yorgun geliyorum özellikle 3 haftadır. Arda da sakin şükür. Bbam az ilgilense şu evi süpürüp sileyim toplayım dese yok. Dün bütün gün tüm ev ahalisinin ütüsünü yaptım 4 ten sonra... Bugün sabah süpür sil. Geriye toz ve banyo wc kaldı. Oğlanın sınıf arkadaşının annesi duaya çağırdı gittim 3 saat kaldım. Geldim banyo ve toz beni bekliyor. Demiyor ki ben yapayım kızım az dinlensin. Zaten yapsaydı şaşırırdım. Alllah eksik etmesin.... Ama hamileyken annem baksaydı kesin aç kalırdım... Soframı kuruyorum de ki kızım sen salata yapıyorsun ben tabakları koyayım yok. Hazırlıyorum yiyen tabağını bırakıyor masaya oturuyor köşeye( Kimsenin beni düşündüğü yok. Dediğin gibi
az bilgisayara geçsem eşimden annemden imalar( Yoruldum.

Bir de Hatay karıştı şu suriye davasından. Allah sonumuzu hayır etsin(

Canım onlar birbirine de bulaştırıyordur. Bağışıklığı ihmal etme madem...

Amin canım dediğin gibi diyete yoruyor beni ama yapmasamda olmuyor inşallah canım tatilde dinlenebilirim birazda olsa mekan değişiklıği bile iyi gelecek bana burda ne gelen var ne giden herkes işinde gücünde komşuluk zaten yok türkiyede öyle mi

Chnb evet canım bulaştırıyorlar maalesef birde galiba antibiotikten de ishal oldular ama mecburum vermeye
Zaten eczacıya dedim ki son antibiotik bu bidaha vermicem o da verme bence dedi bağışıklıklarının alışması gerek ateş olmadıkca vermicem bu defa ateş vardı yine ama çabuk etki etti çok sürmedi ateş ama antibiotikleri bitircez mecbur
Allahım hepimize kolaylık versin

Evet antibiyotik öyle. Halam derdi bi verirsen devamı geliyor diye. Benim büyük oğlumda dört yaşındayken sık sık boğaz oluyordu bide yüksek ateş yüzünden nöbet geçirmişti. O yüzden hafif boğaz kızarıklıklar ve ilk ateşte başlıyorduk. Fakat antibiyotik bitiyor daga 20 gün geçmeden yine oluyordu. Farkettim ki antibiyotik direncinde düşürüyor. Sonra ateşi konturol altında tutmaya çalışıp ballı zencefil ve ada çayı tavuk suyu çorbası gibi doğal gıdalar yüklemesi yapıyordum eğer ateşi ateş düşürücüye rağmen düşmüyorsa ve bağdemcikleri kızarıklıktan kritik e dönüyorsa o zaman başlıyordum. O da ateşin ikinci günün sonu gibi oluyordu. Bu şekilde antibiyotik alımını azalttık ve hastalıklarda azaldı hamd olsun. Şimdi hafif boğazım acıyor derse veya ağzı kokarsa başlıyorum doping yüklemeye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…